Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα!Αγορασα πριν ενα μηνα καινουριο υπολογιστη για μουσικη παραγωγη.Ολα δουλευαν ρολοι,εκτος απο μερικα προβληματακια για τα οποια υποψιαζομουν drivers που δεν λειτουργουσαν σωστα με τα windows 8.1.Θελησα λοιπον να αλλαξω τα 8.1 με windows 7.Προσπαθησα να το κανω με iso,πριν ξεκινησει η εγκατασταση μου εβγαζε ενα error "partitions arent in the recommended order" και στο πρωτο restart του pc κατα την εγκατασταση,μου εβγαζε οτι δεν μπορουν να εγκατασταθουν.Δοκιμασα να βαλω τα windows 8,ολοκληρωθηκε η εγκατασταση,και προσπαθησα να ξαναδοκιμασω με τα 7.Ξανα το ιδιο.

Τα παραταω λοιπον,μιας και με τα 8 σκετα δεν ειχα θεματα,και τοτε αρχισε το χοντρο προβλημα.Αρκετες φορες τη μερα,το pc crasharei,και μου βγαζει το μυνημα "missing operating system".Αν κλεισω το pc και το ξανανοιξω,φορτωνει κανονικα τα windows,μεχρι να ξανακρασαρει,μετα απο μερικες ωρες.Διαβασα οτι το να μην αναγνωριζει τα windows,ειναι συνηθως προβλημα του δισκου,αλλα στην περιπτωση μου τη μια τα αναγνωριζει,την αλλη οχι,οποτε σκεφτηκα μηπως εφταιγε η λαθος εγκατασταση των windows 7 και μπερδευτηκαν καποια αρχεια..Φαινεται πως το φορματ ηταν μονοδρομος,οποτε και το δοκιμασα..Το θεμα ειναι οτι οταν διαλεγω τα partitions,εκτος απ το βασικο δισκο εχει καποια αλλα που λεει "system,msr,κλπ" και φοβηθηκα να τα διαγραψω.Διεγραψα μονο τον βασικο δισκο,και ξαναπερασα τα 8.Μου εβγαλε πριν λιγο ξανα το προβλημα που δεν τα αναγνωριζει..Δοκιμασα να κανω repair windows,αλλα μου λεει "couldnt repair" και το τελευταιο που δοκιμασα ηταν να γραψω στο command τα
:bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /rebuildbcd

τωρα δεν μπορω να κανω κατι παρα να περιμενω αποτελεσματα..Εχει κανεις καμμια παραπανω ιδεα?Μηπως αν καθαρισω ολα τα partitions ξεμπερδεψω?Πραγματικα ειναι πολυ εκνευριστικο.

Δημοσ.

Πρόβλημα στο να σβηστούν τα διαμερίσματα υπάρχουν στους φορητούς και ίσως στους έτοιμους σταθερούς εταιρείων που έχουν διαμερίσματα με το λειτουργικό-προγράμματα-οδηγούς και δεν έχουν δώσει σιντί αν τον έχεις πάρει κομμάτι κομμάτι και έχει και σιντί σβήσε όλα τα διαμερίσματα,διάλεξε ένα λειτουργικό και κάνε μια καθαρή εγκατάσταση γιατί απο οτι καταλαβαίνω έχουνε γίνει αχταρμάς.

Δημοσ.

κάνε μια καθαρή εγκατάσταση

Συμφωνώ αφού πρώτα μας αναφέρεις τα χαρακτηριστικά του pc.

Πόσους δίσκους έχεις τι δίσκους . Αν έχεις κάνει Enable to ACHI mode στο BIOS...και τα σχετικά

Δημοσ.

ναι μαλλον κατι τετοιο συνεβη..Κομματι κομματι τον πηρα,και bootarw με usb..Θα το κανω αν μου ξαναβγαλει θεμα,και θα ενημερωσω!ευχαριστω!

χαρακτηριστικα :
Asus M5A97 R2.0
ATI Radeon HD7770 1GB 
AMD 6core
ram 8giga 
και ενας σκληρος 
Western Digital 1TB Caviar Blue
τα bios τα εχω στο default,αφου δουλευε πριν δεν νομιζω να χρειαζεται να αλλαξω κατι  

Δημοσ.

ναι μαλλον κατι τετοιο συνεβη..Κομματι κομματι τον πηρα,και bootarw με usb..Θα το κανω αν μου ξαναβγαλει θεμα,και θα ενημερωσω!ευχαριστω!

χαρακτηριστικα :

Asus M5A97 R2.0

τα bios τα εχω στο default,αφου δουλευε πριν δεν νομιζω να χρειαζεται να αλλαξω κατι  

Κατά πάσα πιθανότητα στο BIOS είναι default το IDE/SATA mode σε compatible ή SATA και όχι όπως πρέπει σε ACHI.

Ρίξε μια ματιά :)

Επίσης δες αν υπάρχουν διαφορετικά sata ports για SATA II και διαφορετικά για SATA III και άλλαξέ τα έστω και για δοκιμή.

Δημοσ.

λοιπον εχει καμμια 4 sata ports που ειναι disabled,και το 5 που λογικα αντιστοιχει στο δισκο ειναι σε ACHI.

βασικα ακυρο.λεει "SATA ports 1-4 : ACHI
                              SATA ports  1-6 :ACHI"

και μετα εχει 6 ESP ports που ειναι ολα disabled.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...