amterasou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 εχω ενα laptop Acer aspire 7736z το οποιο δεν ανοιγει το βαζω στην μπριζα κ δεν κανει τπτ ο φορτιστης ειναι δοκιμασμενος κ δουλευει κανονικα μπορει να ειναι το τροφοδοτικο??? αξιζει να τον κανω η να τον δωσω για αναταλλακτικα
nikos903 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Όταν τον συνδέσεις με το ρεύμα ανάβει κανένα λαμπάκι; Πως την έπαθε; Εκεί που δούλευε έκλεισε και δεν ξαναάναψε; Έφαγε κεραυνό; Έφαγε κλοτσιά; Έφαγε "φέτα"; Όσο για τον φορτιστή άμα είναι δοκιμασμένος στον αέρα και όχι απάνω σε λάπτοπ δεν είναι και σίγουρο οτι είναι ΟΚ. Το αν θα τον φτιάξεις ή θα τον δώσεις απο σένα εξαρτάται......
amterasou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 δεν αναβει τπτ η μπαταρια ειναι χαλασμενη o φορτιστης δοκιμαστικε σε αλλο λαπτοπ κ ηταν κομπλε.εκει που δουλευε σταματισε και δεν ξανα ανοιξε
nikos903 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Χμμ, κακό αυτό αλλά αφου δεν δούλευε και η μπαταρία δεν λέει και πολλά :/ Άλλο παρόμοιο λάπτοπ παίζει να βρεις για να κάνεις σκάτζα τις μπαταρίες να δεις αμα πάρει με την άλλη (που θα είναι καλή); Μετά, μέσα το έχεις ανοίξει; Έχεις μετρήσει το dc jack?
amterasou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 οχι δεν το εχω ανοιξει τι ειναι το dc jack? βασικα καταλαβα τι ειναι μπορει να ειναι αυτο? και τι να μετρισω?
nikos903 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Το DC Jack είναι το βύσμα που απο το τροφοδοτικό δίνει το ρεύμα στην μητρική (δεν ξέρω αμα κατάλαβες αυτό για αυτό στο έγραψα). Αυτό πρέπει να ανοίξεις το λάπτοπ και να συνδέσεις το τροφοδοτικό, τότε να βάλεις το πολύμετρο στην επόμενη σκάλα απο τα 20Volt και να μετρήσεις τις 2 άκρες του jack, άμα δεν βρίσκεις που να μετρήσεις πες μου να βρω καμια φωτογραφία.
amterasou Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 καταλαβα τι λες πιστευεις οτι μπορει να ειναι αυτο?θα το δοκιμασω και θα σου πω αν και τωρα δεν εχω χρονο...σ ευχαριστω παντως για την ιδεα..αν δεν ειναι αυτο λογικα ειναι το τροφοδοτικο ε αλλιως θα αναβε εστω κ ενα λεντακι σωστα?
nikos903 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Είναι μπερδεμένη ιστορία δυστυχώς, πρέπει πρώτα να μετρήσεις για να δεις οτι όντως φτάνουν εκεί >18,5 βόλτ, μετά πρέπει να δεις άμα έχει ασφάλεια η μητρική (ένα SMD είναι κοντά στο jack με κωδικό F???) μην την έχει κάψει. Μετά άμα πηγαίνει ρεύμα απο εκεί και κάτω και δεν ανάβει πάλι λαμπάκι δύσκολα τα πράματα.... Μετά πας για μητρική λογικά... Πάντως τα Jack είναι σύνηθες πρόβλημα, με το βάλε βγάλε χαλάνε, μετά μπορεί να έφαγε και κανένα χτύπημα όσο είχε απάνω το καλώδιο και να ξεκόλλησε, ποιος ξέρει, όταν το ανοίξεις και το μετρήσεις δες και οι επαφές να μην έχουν κόψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα