stakas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Καλημέρα σας, θα ήθελα να κάνω το εξής. Στο γραφείο έχουμε 4 Η/Υ στο ίδιο δίκτυο (και όλοι win7) θα ήθελα να κάνω κάποιους κοινόχρηστους φακέλους αλλά να έχει πρόσβαση μόνο ο καθένας τους. Δηλαδή εγώ είμαι ο 1, και θέλω να φτιάξω 3 φακέλους κοινόχρηστους με ονόματα 2, 3, 4, και τον κάθε φάκελο να μπορεί να τον ανοίξει ο καθένας τον δικό του έστω και με κωδικό. Εγώ να έχω πρόσβαση σε όλους για να προσθέτω αρχεία αλλά αυτοί να βλέπουν τον δικό τους μόνο. Όταν λεω να βλέπουν εννοώ το περιεχόμενο.
kyriakh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Φτιάξε 3 φακέλους, με το ίδιο περιεχόμενο απτοί κατάλαβα (άρα copy - paste στην αρχή, και μετά κάνεις τις κατά συνθήκη αλλαγές ) αλλά κλείδωσέ τους με κωδικό τον καθένα, μοιραστείτε τους όλους, αλλά ο καθένας θα μπορεί να ανοίξει μόνο τον δικό του, αφού θα έχει τον αντίστοιχο κωδικό. Και τις αλλαγές τις κάνεις όποτε θες, αρκεί βέβαια να είναι κλειστοί οι φάκελοι των άλλων. Θα έχει λοιπόν ο καθένας τους από 2 κωδικούς.Ο ένας ο κοινός του κλειστού δικτύου που θα δημιουργήσεις, και ο άλλος, του αρχείου του.Και αν δε θες να παρεμβαίνουν, κάντο και read only
micos000 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Εγώ θα προτείνω την λύση του freenas. Αν υπάρχει κάποιο παλιό Pc (κατηγορίας p3 500mhz και πάνω και με 512 ram και πάνω) μπορείς να το στήσεις με nas4free(http://www.nas4free.org/index.php?id=17). Εδώ ο οδηγός ( http://lifehacker.com/5822590/turn-an-old-computer-into-a-networked-backup-streaming-or-torrenting-machine-with-freenas). Έτσι θα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με τους φάκελους κα ινα δώσεις προσβάσεις σε επίπεδο ip στους φάκελους. Στο παράδειγμα σου, θα ορίσεις στους φάκελους 1,2,3,4 πρόσβαση στην δικιά σου ip και στον καθένα θα προσθέσεις μόνο την ip του ανάλογου υπολογιστή. Αν θέλεις μπορείς να ορίσεις και χρήστες με κωδικούς για πρόσβαση στον server και η όλη διαχείριση γίνεται μέσω web interface.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα