Προς το περιεχόμενο

Avast προς Microsoft: Διακοπή της υποστήριξης των Windows XP ισοδυναμεί με μεγάλο λάθος

zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μιλάτε για αναβάθμιση απο XP λες και είναι αυτοσκοπός. Τα XP είναι το πλεον συμβατο λειτουργικό με τα εκατομύρια των προγραμμάτων σε κωδικα x86. Στη δουλειά μου υπαρχουν προγράμματα που τρέχουν σε 7 μονο σε XP mode ή μέσω VMware. Υπάρχει βέβαια η νέα έκδοση που τρέχει σε 7 ή 8 ή 8.1 αλλά πρεπει να πληρωσεις για την αναβάθμιση. Πληρώνεις και για το λειτουργικό και για το πρόγραμμα. και μαλλον πας και για νεο pc. Γιατί τοτε να μην παραμείνεις εκεί που είσαι και να βγαλεις το δίκτυο σου απο το νετ και δεν σε πειράζει τίποτα. Και πάρε ενα νεο PC των 300euro τιγκα και βάλε το δίπλα στο άλλο να μπαίνει στο νετ και να είναι τόγκα στις ενημερωσεις στα αντιβιρους. κλπ.

Έτσι το έχω κανει. Έχω μηχανακια XP sp1a Pro και Φυσάενε! με 64 -128 MB ram. ως σταθμους εργασίας. και δίπλα υπάρχει i3 με 2gb ram για την επικοινωνία με τον εξω κοσμο.

έχει χαθεί πλεον η συμβατότητα που χαρακτήριζε τα PC, o ιερός κανόνας του IBM compatible.Γιατί να πάω σε ms 7 ή 8 ή 9 και να μην κάνω την υπέρβαση προς το λίνουξ.?

Εδώ και στο ίδιο hardware τα xp τρώνε σκόνη αβερτα απο τα windows 8,σε σχέση ταχύτητα και απόδοση και θα μου συγκρίσεις ενα προϊστορικό hardware με ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΑ SOFTWARE(γιατί οτιδηποτε σύγχρονη εφαρμογή ακόμη και browser,αν ανοίξει θα παγώσει το σύμπαν)μ'ένα σύγχρονο και ισχυρότατα το επεξεργαστη όπως τον i3!!!:devil:

Κατσετε με τα xp,αλλά μη περιμένετε οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία να στηρίξει ενα software προϊόν 15ετων,γιατί καλυτερα να το κλείσει το μαγαζί,αν κάθετε να σπαταλά χρονο για προϊόντα πανάρχαια και ανωφελα$$$!

http://www.troyhunt.com/2013/02/operating-system-smackdown-windows-8.html

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω οτι ένα χρόνο ακόμα αξίζει τον κοπο για να μην αναφέρω ισόβια υποστήριξη...

Ισόβια;Μέχρι να πεθάνει ο τελευταίος xp user;Μέχρι να πεθάνουν τα pc;Μέχρι να έρθει το τέλος του κόσμου; :-D

• Like 4

Επισκέπτης

@alfagama

Έχεις βρεθεί ποτέ σου σε επαγγελματικό χώρο να δεις τι κάνουν και πως δικαιολογούν τα έξοδα; Τα XP βασιλεύουν...καλώς ή κακώς.

Φίλε μου στα 50 μου χρόνια λες να βρέθηκα εδώ από παρθενογένεση? ήμουν στέλεχος σε εταιρείες μικρές, μεγάλες και είχα/έχω μια μικρή... πίστεψε με είναι πιο εύκολο από ότι θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν.

Ξέρω οτι η λέξη "αλλαγή" ειδικά όταν κάτι δουλεύει και το συνηθίσαμε είναι αποτρεπτική, ξέρω όμως ότι με κατάλληλους χειρισμούς και με τα σωστά άτομα, ακόμα και ο πιο δύσκολος διευθ. σύμβουλος πείθεται

επειδή δεν είμαστε όλοι χθεσινοί να αμπελοφιλοσοφουμε 

3) Τα VISTA δεν τα βαζαμε σε επαγγελματικά μηχανάκια λόγω προβλημάτων. Αρχίσαμε να βάζαμε τα 7 το 2011 και μέχρι τότε βάζαμε σε ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ μηχανάκια τα XP! ...

Αν δεν δω φωτογραφία με mouse-μπίλια και mousepad χαρτονάκι από κάτω δεν πιστεύω τίποτε... :whistle:

193927096_1d417f6559.jpg

Αμα σου χώνει ο άλλος winxp το 2011, αντε να εξηγήσεις στον πελάτη τι είναι το rexona το .net framework και που διευκολύνει τον developer να κάνει συχνές αλλαγές. Εμπρός καλό μου msdos και μενού-κέρσορας πάνω κάτω... :P

σε 4πυρηνο sandybridge του 2011 παει και φοραει XP και βγαινει και το καυχιεται κιολας ο αθεοφοβος λες και εχει κανει Το βελτιστον! και τη στανταρντ οδο που θαπρεπε να ακολουθησουν και οι υπολοιποι... οτι ναναι ομως...

το ενδιαφερον ειναι να πιασει καποιος  την ιστορια απο την αναποδη... και να αναρωτηθει γιατι αραγε καποιοι εν ετη 2011 φορανε σε ολοκαινουριο hardware λειτουργικο του 2001;

ποιες δυναμεις και ποια κινητρα ωθουν καποιους σε τετοιες αλλοπροσαλλες κινησεις;

σε 4πυρηνο sandybridge του 2011 παει και φοραει XP και βγαινει και το καυχιεται κιολας ο αθεοφοβος λες και εχει κανει Το βελτιστον! και τη στανταρντ οδο που θαπρεπε να ακολουθησουν και οι υπολοιποι... οτι ναναι ομως...

το ενδιαφερον ειναι να πιασει καποιος  την ιστορια απο την αναποδη... και να αναρωτηθει γιατι αραγε καποιοι εν ετη 2011 φορανε σε ολοκαινουριο hardware λειτουργικο του 2001;

ποιες δυναμεις και ποια κινητρα ωθουν καποιους σε τετοιες αλλοπροσαλλες κινησεις;

Και εσύ τι δεν καταλαβαίνεις όταν σου λένε ότι απλά κάποια πράγματα δεν τρέχουν σε 7άρια ή τον βολεύει/αρέσει το UI του XP;

Έχω 3-4 προγράμματα που ΔΕΝ τρέχουν σε 7αρια για κανέναν λόγο και ακόμα και σήμερα τα θεωρώ πιο "ωραία" από τα 7άρια. Τα 8 δεν τα πιάνω. Καλύτερα να βάλω ςVista.

Απο την στιγμή που ενα σεβαστό ποσοστό ( % ) χρησιμοποιεί ακομα windows xp θα έπρεπε να διατηρήσει την υποστήριξη τους λιγο ακομα

• Like 1

^...έεετς.

Για την ακρίβεια, απολύτως σωστά διατυπωμένο θα ήταν ως "από τη στιγμή που υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό ακόμη, να συνεχίσει ΜΕΧΡΙ αυτό το ποσοστό να μειωθεί εκ των πραγμάτων -λόγω των εξελίξεων- σε βαθμό που να μην θεωρείται και τόσο σεβαστό πια"...

Μερικές αλήθειες όμως :

Ο,ΤΙ ΘΕΛΗΣΕΙ θα κάνει η MS. Και δε θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι και θα μας ταΐσει ό,τι γουστάρει.

Είναι πόλεμος λοιπόν. Απ' τη μια η MS "με τα -όποια- δίκαιά της", από την άλλη οι χρήστες με τα δικά τους. Τα "έννομα" (...= η γκρίνια, δηλαδή...) - αλλά ΚΑΙ τα...όχι και τόσο. Κι όσο τραβήξει.

Τα δε ΧΡ, δεν είναι "απλά ένα ακόμη λειτουργικό". Ήταν η μέρα με τη νύχτα, για τις ΒΑΣΙΚΕΣ ανάγκες των χρηστών. Αν το DOS ήταν, πες ο τροχός, τα ΧΡ ήταν το Φολκσβάγκεν. Τα 7 και τα 8 είναι F1. Γι' αυτό και βρίσκω κουλό το επιχείρημα "ε άμα είναι ας συνεχίσει και την υποστήριξη και των '98 και των 3.1".

Εντύπωση πάντως μου κάνει η ένθερμη υποστήριξη προς MS, αναφορικά με τα "συμφέροντά της". Τί διάλο, τόση ανάγκη έχει; Από τη στιγμή που αυτή κάνει ό,τι κουμάντο θέλει, απορώ για την τόση στήριξη που απολαμβάνει από πόστερς...Τί να πουν δηλαδή και οι μέσοι "τσίπηδες" και φτωχομπινεδιάρηδες γιούζερς που ούτε καν στη θεωρία δεν μπορούν "να βρουν το δίκιο τους", πόσο μάλλον στην πράξη...

• Like 1

μου αρεσει που ολοι μιλατε σαν να εργαζεστε στην GIANT (αν θυμαστε την Λαμψη) και δεν αντιλαμβανεστε οτι υπαρχουν μικρες επιχειρησεις που το να αναβαθμησουν λειτουργικο, λογιστικα κτλ ειναι μεγαλο κοστος!

επισης για καποιους η τεχνολογια δεν ειναι αναβαθμιση καλυτερο software hardware κτλ αλλα απλο μεσο για να κανουν την δουλεια τους!

για φανταστειτε σε ολα τα πραγματα γυρω μαςνα εληγε η υποστηριξη μετα απο καποια χρονια...

τελος αν ακομη και οι εταιριες τεχνολογιας σταματουςαν θα ειχε πολυ γελιο!

να σας δω να πατε για βλαβη σε σταθμους κινητης και να μην τρεχετε software για καποιες παλιες εκδοσεις hardware να δω τι θα κανετε.... αλλα δεν μας νοιαζει ας το αναβαθμησουν, ετσι κι αλλιως στον καταναλωτη θα περασει το κοστος...

• Like 1

Εδώ και στο ίδιο hardware τα xp τρώνε σκόνη αβερτα απο τα windows 8,σε σχέση ταχύτητα και απόδοση και θα μου συγκρίσεις ενα προϊστορικό hardware με ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΑ SOFTWARE(γιατί οτιδηποτε σύγχρονη εφαρμογή ακόμη και browser,αν ανοίξει θα παγώσει το σύμπαν)μ'ένα σύγχρονο και ισχυρότατα το επεξεργαστη όπως τον i3!!! :devil:

Κατσετε με τα xp,αλλά μη περιμένετε οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία να στηρίξει ενα software προϊόν 15ετων,γιατί καλυτερα να το κλείσει το μαγαζί,αν κάθετε να σπαταλά χρονο για προϊόντα πανάρχαια και ανωφελα$$$!

http://www.troyhunt.com/2013/02/operating-system-smackdown-windows-8.html

ΓΙΑ ΟΣΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ W8 ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑ

^...έεετς.

Για την ακρίβεια, απολύτως σωστά διατυπωμένο θα ήταν ως "από τη στιγμή που υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό ακόμη, να συνεχίσει ΜΕΧΡΙ αυτό το ποσοστό να μειωθεί εκ των πραγμάτων -λόγω των εξελίξεων- σε βαθμό που να μην θεωρείται και τόσο σεβαστό πια"...

Μερικές αλήθειες όμως :

Ο,ΤΙ ΘΕΛΗΣΕΙ θα κάνει η MS. Και δε θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι και θα μας ταΐσει ό,τι γουστάρει.

Είναι πόλεμος λοιπόν. Απ' τη μια η MS "με τα -όποια- δίκαιά της", από την άλλη οι χρήστες με τα δικά τους. Τα "έννομα" (...= η γκρίνια, δηλαδή...) - αλλά ΚΑΙ τα...όχι και τόσο. Κι όσο τραβήξει.

Τα δε ΧΡ, δεν είναι "απλά ένα ακόμη λειτουργικό". Ήταν η μέρα με τη νύχτα, για τις ΒΑΣΙΚΕΣ ανάγκες των χρηστών. Αν το DOS ήταν, πες ο τροχός, τα ΧΡ ήταν το Φολκσβάγκεν. Τα 7 και τα 8 είναι F1. Γι' αυτό και βρίσκω κουλό το επιχείρημα "ε άμα είναι ας συνεχίσει και την υποστήριξη και των '98 και των 3.1".

Εντύπωση πάντως μου κάνει η ένθερμη υποστήριξη προς MS, αναφορικά με τα "συμφέροντά της". Τί διάλο, τόση ανάγκη έχει; Από τη στιγμή που αυτή κάνει ό,τι κουμάντο θέλει, απορώ για την τόση στήριξη που απολαμβάνει από πόστερς...Τί να πουν δηλαδή και οι μέσοι "τσίπηδες" και φτωχομπινεδιάρηδες γιούζερς που ούτε καν στη θεωρία δεν μπορούν "να βρουν το δίκιο τους", πόσο μάλλον στην πράξη...

Δεν προκειται για ενθερμη υποστηριξη αλλα για κοινη λογικη. Η MS δεν δηλωσε ποτε φιλανθρωπικο Ιδρυμα.

Εδωσε ηδη 2 χρονια αβαντα στα XP τι θες να κανει δηλαδη αλλο να τρωει το κοστος επειδη καποιοι βολευτικαν;

Οι χρηστες δεν εχουν κανενα δικιο σε αυτη την περιπτωση. H Ms ειχε δωσει 10 χρονια Support 5 Main stream + 5 Extended. Και εδωσε και αλλα 2. Να σου θυμισω οτι ολες οι εταιριες OS δινουν Max 3+2 Χρονια.

Η Ms εδωσε και με 30€ δυνατοτητα upgrade. Τι αλλο να εκανε;;;;

Αν δεν το εκοβε θα πηγαινε απο χρονια σε χρονια...

Ρωτα και τους developer που ειναι αναγκασμενοι να γραφουν ακομα σε .Net 3.5 επειδη υπαρχουν τα XP.....

Εχεις ιδεα ποσα features χανονται;;;;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...