NOTIOS1981 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 ...το θέμα σου εσένα είναι "η εξέλιξη". Σαν άνθρωπος εγώ διαφωνώ όμως με την ταχύτητα της "εξέλιξης", όταν αφήνει πίσω της πολλούς. Οι οποίοι έχουν τις ίδιες ακριβώς διαφωνίες... To θεμα μου δεν ειναι η εξελιξη καθε αυτη, αλλα τα οφελη που εχει να προσφερει αυτη. (...σαν να λέω "για τα κακά του καπιταλισμού", και μου λες "έχουμε καπιταλισμό εδώ και αιώνες, δεν το πρόσεξες;"...) Ω ναι! Δεν θα αλλαξει ο κοσμος απο μια πολυεθνικη. Αν θες να αλλαξει ο κοσμος ξεκινα να ακολουθεις ενα ρευμα που το υποστηριζει. Αναρωτιεμαι ομως ολους αυτους που ειναι κατα του καπιταλισμου καταλαβαινουν οτι οι ιδιοι ειναι πληγη για χωρες του 3ου κοσμου. Για καθε 150g κρεας που τρωμε στον δυτικο κοσμο ξοδευονται 700L νερο. Η απληστια μας ειναι ευκολο να την δεις στο προσωπο της MS,Apple κτλ αλλα πολυ δυσκολο στο καθρεφτη. ...ξέρω-'γω; Ίσως τα συν-πόσα που "έχασε" από την προσφορά, μήπως να τα έδινε για συνέχιση της υποστήριξης των ΧΡ Τα 30€ τα εδωσε η MS για το σκοπο να πανε σε μια πλατφορμα που εχει ξοδεψει χρηματα για να την φτιαξει. Κοινως ειχε γνωμωνα το κερδος της. Dev vs Users = WRONG Ενας developer εχει σκοπο να φτιαξει κατι που θα εχει να προσφερει στον χρηστη ωστε o χρηστης να κερδισει, αλλιως γιατι να το αγορασει, και να βγουν ολοι κερδισμενοι WIN-WIN Situation. ...και μόνο το γεγονός ότι κάνουν χρήση ενός λειτουργικού που τους ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, αρκεί νομίζω για να στοιχειοθετεί "ένα κάποιο δίκιο των χρηστών"...Άλλωστε μπορεί να μην το αγόρασαν αγνοώντας ότι "μια μέρα θα το ξεπεράσουν οι εξελίξεις" - δεν το αγόρασαν όμως και με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ημερομηνία λήξης, Μια χαρα με συγκεκριμενη ημ/νια ληξης το αγορασαν. ηδη γνωριζουμε οτι windows 8 ληγουν 10/1/2023. Σκεψου οτι το Support ειναι κατι σαν την εγγυηση και τα ανταλακτικα. Δεν σου λεει κανεις μην χρησιμοποιεις το ψυγειο σου του 1990 αλλα μην περιμενεις να βρεις καινουργιο ανταλακτικο ή απαντηση απο την εξυπηρετηση πελατων, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. Ολοι αυτοι που λετε οτι εχετε προγραμματα που δεν παιζουν σε Windows 7,8 γιατι δεν κραζεται την εταιρια που αγορασατε το προγραμμα οτι δεν σας παρεχει αναβαθμισεις;;; Μηπως γιατι σας τις παρεχει αλλα φυσικα ζηταει χρηματα συντηρησης;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 ...μα κι εγώ δεν είπα ότι είσαι υπέρ της εξέλιξης απλώς για να υπάρχει εξέλιξη. Το θέμα είναι για 'μένα όχι μόνο να υπολογίζεις τί χάνεις από την καθυστέρηση της, αλλά και τί (ποιούς και πόσους) αφήνεις πίσω με αυτήν... ...δεν σου έκανα διάλεξη "κατά του καπιταλισμού" (όσο κι αν ίσως κολλούσε και ίσως και να ήθελα) : παράδειγμα έδωσα, για το τί λέω (και εγώ, και άλλοι) και τί (επί μέρους) απαντάς (και εσύ και άλλοι)... Πιο απλά : λέω για κάτι, και μου απαντάς για κάτι που "δεν έχει σχέση"... (...γι' αυτό και δεν έχει επίσης σχέση το παράδειγμα "κρέας/νερό" που έδωσες. Το οποίο όσο κι αν, ξαναλέω, είναι άσχετο -άρα κι άστοχο για συζήτηση- θα ήθελα να πω ότι είναι επίσης φάουλ, ΑΝ κάνανε σχετική συζήτηση, καθώς δεν είναι δυνατόν να ρίχνει το βάρος σε όσους είναι δισεκατομμύρια διασκορπισμένες μόναδες ανά τον πλανήτη, αναγκαστικά δεμένοι στο άρμα των όσων οδηγούν αυτόν τον κόσμο...Τρώω κρέας και υποπροϊόντα του από τις παγκόσμιες αλυσίδες παραγωγής/διάθεσήε του γιατί για χίλιους-δυο λόγους είμαι αναγκασμένος να το κάνω, και όχι μόνο επειδή "μου αρέσει". Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το βουλώσω κι όλας όταν έχω να πω ότι είμαι αντίθετος σε όλο αυτό το παγκόσμιας υπερ-καταναλωτικής τάσης καθεστώς που οδηγείται όχι από τον γείτονά μου που επίσης τρώει, αλλά από τις σχετικές κολοσσοεταιρίες, τις διαφημιστικές, τα media κτλ που ο μόνος τους σκοπός είναι το πάσει-θυσία-κέρδος και ΚΑΜΜΙΑ "παγκόσμια ισορροπία"... Πιο απλά : το να εναντιωθώ εγώ και να το λέω σε όλους στη δουλειά μου, στην οικογένεια, στον περίγυρό μου, "ώστε να είμαι εντάξει με τον καθρέφτη μου", δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτε ούτε καν στον δικό μου περίγυρο που λέγαμε. Καθ' ότι ήδη συμβαίνει από πιο "αποφασισμένους" από εμένα ν' αλλάξουν τα πράγματα, και μάλιστα εδώ και πολλές δεκαετίες, χωρίς να πηγαίνει η κατάσταση προς κάτι αισθητά καλύτερο. Και όχι, δεν είναι η φθηνή μου και βολική δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. Ελάχιστες ανθώπινες μονάδες είχαν το σθένος να επιδείξουν παροιμιώδη αυταπάρνηση κόντρα σε διάφορου είδους "καθεστώτα", και παρά το ότι είχαν επιτυχίες, την σήμερον η κατάσταση κάθε άλλο παρά στον σωστό δρόμο είναι. Μέγιστο ίσως παράδειγμα ο Γκάντι και ο ασκητικός τρόπος που έζησε από κάποιο σημείο και μετά, καίτοι κοτζάμ πρωθυπουργός, και όμως η Ινδία "του" συνεχίζει να είναι στο σύνολό της ένα τεράστιο έθνος πεινασμένων, εντός ενός κράτους με μπολιγουντιανές παραγωγές, πυρηνικό πρόγραμμα, και μέχρι και πίστα F1... Καλό είναι να βλέπει ΚΑΙ ο καθ' ένας τις ευθύνες του, δε λέω, αλλά μη φτάνουμε στο "μαζί τα μπουτάραμε", ε...) ...για τα "30" σου απάντησα και πριν, πρώτα με ένα "ξέρω-γω;", επειδή με ρώτησες συγκεκριμένα με γνώμονα αυτά. Ας κάνει ό,τι θέλει, ΑΡΚΕΙ να καλύψει αυτούς που έτσι όπως κάνει, τους αφήνει ξεκρέμαστους. Και τζάμπα να τα έδινε, είπαμε ότι δεν είναι ΜΟΝΟ το κόστος του λειτουργικού που δημιουργεί θέματα σε εκατομμύρια χρήστες. Όπως σου είπα ότι ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ότι τα πάντα είναι με γνώμονα το κέρδος της. ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα - και κανένας που είναι έναντια δεν καλύπτεται όταν του λες "accept it as a fact" (..εξ' ου και το παράδειγμα με "τον καπιταλισμό"...). Το ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί έτσι η ΜΣ και η κάθε ΜΣ, επίσης κατανοητό. Απλώς, το υπομένουμε που το υπομένουμε, ε δεν χρειάζεται να το προσυπογράφουμε κι όλας... Περί "ημερομηνίας λήξης", κάνεις λάθος. Άλλο η διακοπή της (δωρεάν) υποστήριξης, η οποία ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ την πελιονότητα του κόσμου να κάνει αναβαθμίσεις, κι άλλο πχ το να κλειδώνει εαυτόν το λειτουργικό την τάδε ημερομηνία, ή έστω να αυτοχαρακτηρίζεται ως "πλέον παράνομης χρήσης". "Για πάντα" λοιπόν πουλάει η κάθε εταιρία το λειτουργικό της. Όποιος θέλει να χρησιμοποιεί ΧΡ και το 2050, είναι ελεύθερος να το κάνει. Αυτό λοιπόν εννοούσα με το "ημερομηνία λήξης". Το ότι η παραγωγός εταιρία βοηθά να καταστεί εμμέσως...δυλειτουργικό το λειτουργικό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. (...το παράδειγμα του ψυγείου που έδωσες, είναι σαφώς πιο ορθό και θα συμφωνήσω - άλλωστε και εγώ αυτό λέω. Η διαφορά όμως στο ψυγείο είναι ότι ενώ δεν έχει ΧΑΛΑΣΕΙ το ψυγείο μετά από 10 χρόνια, σου λέει η παραγωγός ότι "αλλάζουνε τα ρεύματα και δεν θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις άλλο", κι ενώ θα μπορούσε να βγάλει κάποιο ανταποράκι που θα της κόστιζε ναι μεν αλλά δεν θα την φαλίριζε κι όλας, δεν το κάνει, για να σε εξωθήσει στα νέα της προϊόντα, σέρνοντάς σε στο άρμα της "εξέλιξης" που αυτή ορίζει. Ε εσύ αυτό το χαρακτηρίζεις "λογικό, όντας μη φιλανθρωπικό ίδρυμα". Εγώ πάλι το χαρακτηρίζω "λάθος κι απρεπές".) ...αλλά ΔΕΝ σχολίασες κάτι : ΠΕΣ πως τον CEO της τον βάρεσε πετριά, και αποφασίζει να συνεχίσει τελικά την υποστήριξη των ΧΡ (...που ΔΕΝ, αλλά πες), στο στυλ έστω που είπα πιο πριν : έστω και "υποτυπωδώς" (να μη λυώνει και το σύνολο των devs της πάνω από το ΝΕΤ 3.5), έστω μέχρι οι αναφορές για χρήση των ΧΡ να έχουν πέσει σε επίπεδα που πλέον να δικαιολογείται η διακοπή της υποστήριξης (χοντρικά πες μέχρι το 2020, που λογικά δεν θα μπορεί χρήστης ΧΡ ούτε γκουγκλάρισμα πια να κάνει). Εσύ πώς θα την χαρακτηρίσεις μια τέτοια απόφαση; Θα είσαι υπέρ; Ή θα τα χώνεις στην ΜΣ "για το λάθος που κάνει, για την εξέλιξη που επιβραδύνει, για την οικονομική ζημιά στην οποία υπόκειται, για τους devs που δεν τους σκέφτεται"; Περί "Devs vs Users" = καθόλου wrong, γιατί οι devs είναι υπάλληλοι των εν λόγω εταιριών (..."οι οποίες δεν είναι φιλανθρωπικά κτλκτλ"). Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι devs δεν σκέφτονται καθόλου αυτούς που αφήνουν πίσω που λέγαμε, αλλά μόνος τους σκοπός είναι "η εξέλιξη για το καλύτερο, το αποδοτικότερο κτλ" ώστε να διατηρήσουν και την δουλίτσα τους...Μόνο που όπως είπαμε, αυτό το "αποδοτικότερο", δεν είναι ότι θα κοστίσει στον user 5 Eυρώ και μετά όλα μέλι-γάλα, οπότε να τον πεις και βλήμα "που δεν εκ-συγχρονίζεται"...Ούτε όπως είπαμε είναι απλώς το θέμα "ωχ μωρέ, τα έχω συνηθίσει τα ΧΡ"... Για τις εταιρίες 3rd party λογισμικού : σύμφωνοι, έχουν και εκείνες μερίδιο ευθύνης. Ποιός λέει όχι; Μόνο που όλα από την ΜΣ ξεκινάνε. Συν το ότι δεν είναι ΜΟΝΟ θέμα λογισμικού, το παράπονο των χρηστών, δεν το 'παμε; - - - - - Το θέμα στην τελική είναι ότι θέλουμε-δεν θέλουμε, αυτό που θέλει η ΜΣ θα κάνουμε. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία περί αυτού. Απλώς όπως είπα, δεν είμαστε υποχρεωμένοι και να συμφωνούμε, και ακόμη περισσότερο, να λέμε ότι μας αρέσει κι όλας και να της λέμε και "μπράβο"... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arisyo13 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Και εσύ τι δεν καταλαβαίνεις όταν σου λένε ότι απλά κάποια πράγματα δεν τρέχουν σε 7άρια ή τον βολεύει/αρέσει το UI του XP; Έχω 3-4 προγράμματα που ΔΕΝ τρέχουν σε 7αρια για κανέναν λόγο και ακόμα και σήμερα τα θεωρώ πιο "ωραία" από τα 7άρια. Τα 8 δεν τα πιάνω. Καλύτερα να βάλω ςVista. Λοιπον θα σου πω πως παει το παιχνιδι της πληροφορικης: Οταν υπαρχει καποιος πελατης που ζηταει ενα software να κανει την δουλεια τοτε ολοι οι προγραμματιστες τρεχουν να φτιαξουν τετοιο προγραμμα για να οικονομησουν. Εν ετη 2014 ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος και οταν λεμε τεραστιος δεν μπορει να το αντιληφθει ο ανθρωπινος νους. Το προγραμμα που εχεις και δεν τρεχει σε ms 7,8 τοτε απλα ηταν ενα αποτυχημενο προγραμμα και γι αυτο δεν συνεχισαν την υποστηριξη του. Αυτο δεν σημαινει πως δεν υπαρχει αναλογη λυση. Αλλα ειναι αυτο που ειπε ενας φιλος πιο πανω με την συνηθεια. Οταν καποιος ειναι συνηθισμενος με κατι δεν κανει ποτε του ερευνα να δει πως θα μπορουσε να διευκολυνει την δουλεια ακομα περισσοτερο με καποιο αλλο καλυτερο τροπο. Εξαιρεση ειναι κατι custom προγραμματα που γραφονται για συγκεκριμενες δουλειες πχ καποιοι αυτοματισμοι σε επιχειρησεις η οποιοι ομως ουτε xp δεν χρειαζονται να τρεχουν γτ πολυ δεν θα χρησιμοποιηθουν ποτε οι δυνατοτητες του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Βλέπω χρήστες εδώ μέσα να γκρινιάζουν για την πάυση στην υποστήριξη των XP.Ποιος από εσάς έχει PC 10ετίας ; Σε νέο PC δεν βάζεις XP, σε κρατάνε πίσω.Ούτε καν Trim για τους SSD δεν έχουν, είναι τελειωμένο λειτουργικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 να ταν μόνο το trim... όταν βλέπεις σε Vista/7/8 το "συννεφάκι" να λέει ότι ο driver της nvidia/amd has stopped responding and has restarted successfully, στα XP έτρωγες BSOD... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 επειδή τυγχαίνει να δουλεύω 12 χρόνια σε εταιρεία ταξιδίων, σας πληροφορώ οτι σχεδόν ΟΛΑ τα προγράμματα έκδοσης εισιτηρίων κλπ είναι συμβατά ΜΟΝΟ με windows xp! δεν κατηγορώ τη MS που θέλει να τα αποσύρει αλλά τις εταιρείες προγραμματων που εφ΄όσον δημιούργησαν τα προγράμματά τους πριν απο 15 χρόνια....δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για να τα αναβαθμίσουν να είναι συμβατά τουλάχιστον στα windows 7. Την άραξαν και βγάζουν λεφτά με μια δουλειά 15 χρόνων οι κύριοι, γιατί να ξοδευτούν ενώ βγάζουν ακόμη? Πρόσφατα αναβαθμίσαμε τους υπολογιστές του γραφείου σε i5, 8gb ram κλπ αξίας 850 ευρώ ο ένας.......τι λειτουργικό εγκαταστήσαμε εν έτη 2014 ? φυσικά windows XP !!! Μην αναφέρω τα προβλήματα με ιους που έχουμε! τα συμπεράσματα δικά σας! και φυσικα τη γκρινια την εισπράττει η MS επειδη δεν υποστηριζει κι αλλο ενω εχει κανει τα παντα για να τρεχουν και αυτα στα 7 για παραδειγμα με το XP mode. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOTIOS1981 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 ...μα κι εγώ δεν είπα ότι είσαι υπέρ της εξέλιξης απλώς για να υπάρχει εξέλιξη. Το θέμα είναι για 'μένα όχι μόνο να υπολογίζεις τί χάνεις από την καθυστέρηση της, αλλά και τί (ποιούς και πόσους) αφήνεις πίσω με αυτήν... ...δεν σου έκανα διάλεξη "κατά του καπιταλισμού" (όσο κι αν ίσως κολλούσε και ίσως και να ήθελα) : παράδειγμα έδωσα, για το τί λέω (και εγώ, και άλλοι) και τί (επί μέρους) απαντάς (και εσύ και άλλοι)... Πιο απλά : λέω για κάτι, και μου απαντάς για κάτι που "δεν έχει σχέση"... (...γι' αυτό και δεν έχει επίσης σχέση το παράδειγμα "κρέας/νερό" που έδωσες. Το οποίο όσο κι αν, ξαναλέω, είναι άσχετο -άρα κι άστοχο για συζήτηση- θα ήθελα να πω ότι είναι επίσης φάουλ, ΑΝ κάνανε σχετική συζήτηση, καθώς δεν είναι δυνατόν να ρίχνει το βάρος σε όσους είναι δισεκατομμύρια διασκορπισμένες μόναδες ανά τον πλανήτη, αναγκαστικά δεμένοι στο άρμα των όσων οδηγούν αυτόν τον κόσμο...Τρώω κρέας και υποπροϊόντα του από τις παγκόσμιες αλυσίδες παραγωγής/διάθεσήε του γιατί για χίλιους-δυο λόγους είμαι αναγκασμένος να το κάνω, και όχι μόνο επειδή "μου αρέσει". Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το βουλώσω κι όλας όταν έχω να πω ότι είμαι αντίθετος σε όλο αυτό το παγκόσμιας υπερ-καταναλωτικής τάσης καθεστώς που οδηγείται όχι από τον γείτονά μου που επίσης τρώει, αλλά από τις σχετικές κολοσσοεταιρίες, τις διαφημιστικές, τα media κτλ που ο μόνος τους σκοπός είναι το πάσει-θυσία-κέρδος και ΚΑΜΜΙΑ "παγκόσμια ισορροπία"... Πιο απλά : το να εναντιωθώ εγώ και να το λέω σε όλους στη δουλειά μου, στην οικογένεια, στον περίγυρό μου, "ώστε να είμαι εντάξει με τον καθρέφτη μου", δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτε ούτε καν στον δικό μου περίγυρο που λέγαμε. Καθ' ότι ήδη συμβαίνει από πιο "αποφασισμένους" από εμένα ν' αλλάξουν τα πράγματα, και μάλιστα εδώ και πολλές δεκαετίες, χωρίς να πηγαίνει η κατάσταση προς κάτι αισθητά καλύτερο. Και όχι, δεν είναι η φθηνή μου και βολική δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. Ελάχιστες ανθώπινες μονάδες είχαν το σθένος να επιδείξουν παροιμιώδη αυταπάρνηση κόντρα σε διάφορου είδους "καθεστώτα", και παρά το ότι είχαν επιτυχίες, την σήμερον η κατάσταση κάθε άλλο παρά στον σωστό δρόμο είναι. Μέγιστο ίσως παράδειγμα ο Γκάντι και ο ασκητικός τρόπος που έζησε από κάποιο σημείο και μετά, καίτοι κοτζάμ πρωθυπουργός, και όμως η Ινδία "του" συνεχίζει να είναι στο σύνολό της ένα τεράστιο έθνος πεινασμένων, εντός ενός κράτους με μπολιγουντιανές παραγωγές, πυρηνικό πρόγραμμα, και μέχρι και πίστα F1... Καλό είναι να βλέπει ΚΑΙ ο καθ' ένας τις ευθύνες του, δε λέω, αλλά μη φτάνουμε στο "μαζί τα μπουτάραμε", ε...) ...για τα "30" σου απάντησα και πριν, πρώτα με ένα "ξέρω-γω;", επειδή με ρώτησες συγκεκριμένα με γνώμονα αυτά. Ας κάνει ό,τι θέλει, ΑΡΚΕΙ να καλύψει αυτούς που έτσι όπως κάνει, τους αφήνει ξεκρέμαστους. Και τζάμπα να τα έδινε, είπαμε ότι δεν είναι ΜΟΝΟ το κόστος του λειτουργικού που δημιουργεί θέματα σε εκατομμύρια χρήστες. Όπως σου είπα ότι ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ότι τα πάντα είναι με γνώμονα το κέρδος της. ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα - και κανένας που είναι έναντια δεν καλύπτεται όταν του λες "accept it as a fact" (..εξ' ου και το παράδειγμα με "τον καπιταλισμό"...). Το ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί έτσι η ΜΣ και η κάθε ΜΣ, επίσης κατανοητό. Απλώς, το υπομένουμε που το υπομένουμε, ε δεν χρειάζεται να το προσυπογράφουμε κι όλας... Περί "ημερομηνίας λήξης", κάνεις λάθος. Άλλο η διακοπή της (δωρεάν) υποστήριξης, η οποία ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ την πελιονότητα του κόσμου να κάνει αναβαθμίσεις, κι άλλο πχ το να κλειδώνει εαυτόν το λειτουργικό την τάδε ημερομηνία, ή έστω να αυτοχαρακτηρίζεται ως "πλέον παράνομης χρήσης". "Για πάντα" λοιπόν πουλάει η κάθε εταιρία το λειτουργικό της. Όποιος θέλει να χρησιμοποιεί ΧΡ και το 2050, είναι ελεύθερος να το κάνει. Αυτό λοιπόν εννοούσα με το "ημερομηνία λήξης". Το ότι η παραγωγός εταιρία βοηθά να καταστεί εμμέσως...δυλειτουργικό το λειτουργικό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. (...το παράδειγμα του ψυγείου που έδωσες, είναι σαφώς πιο ορθό και θα συμφωνήσω - άλλωστε και εγώ αυτό λέω. Η διαφορά όμως στο ψυγείο είναι ότι ενώ δεν έχει ΧΑΛΑΣΕΙ το ψυγείο μετά από 10 χρόνια, σου λέει η παραγωγός ότι "αλλάζουνε τα ρεύματα και δεν θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις άλλο", κι ενώ θα μπορούσε να βγάλει κάποιο ανταποράκι που θα της κόστιζε ναι μεν αλλά δεν θα την φαλίριζε κι όλας, δεν το κάνει, για να σε εξωθήσει στα νέα της προϊόντα, σέρνοντάς σε στο άρμα της "εξέλιξης" που αυτή ορίζει. Ε εσύ αυτό το χαρακτηρίζεις "λογικό, όντας μη φιλανθρωπικό ίδρυμα". Εγώ πάλι το χαρακτηρίζω "λάθος κι απρεπές".) ...αλλά ΔΕΝ σχολίασες κάτι : ΠΕΣ πως τον CEO της τον βάρεσε πετριά, και αποφασίζει να συνεχίσει τελικά την υποστήριξη των ΧΡ (...που ΔΕΝ, αλλά πες), στο στυλ έστω που είπα πιο πριν : έστω και "υποτυπωδώς" (να μη λυώνει και το σύνολο των devs της πάνω από το ΝΕΤ 3.5), έστω μέχρι οι αναφορές για χρήση των ΧΡ να έχουν πέσει σε επίπεδα που πλέον να δικαιολογείται η διακοπή της υποστήριξης (χοντρικά πες μέχρι το 2020, που λογικά δεν θα μπορεί χρήστης ΧΡ ούτε γκουγκλάρισμα πια να κάνει). Εσύ πώς θα την χαρακτηρίσεις μια τέτοια απόφαση; Θα είσαι υπέρ; Ή θα τα χώνεις στην ΜΣ "για το λάθος που κάνει, για την εξέλιξη που επιβραδύνει, για την οικονομική ζημιά στην οποία υπόκειται, για τους devs που δεν τους σκέφτεται"; Περί "Devs vs Users" = καθόλου wrong, γιατί οι devs είναι υπάλληλοι των εν λόγω εταιριών (..."οι οποίες δεν είναι φιλανθρωπικά κτλκτλ"). Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι devs δεν σκέφτονται καθόλου αυτούς που αφήνουν πίσω που λέγαμε, αλλά μόνος τους σκοπός είναι "η εξέλιξη για το καλύτερο, το αποδοτικότερο κτλ" ώστε να διατηρήσουν και την δουλίτσα τους...Μόνο που όπως είπαμε, αυτό το "αποδοτικότερο", δεν είναι ότι θα κοστίσει στον user 5 Eυρώ και μετά όλα μέλι-γάλα, οπότε να τον πεις και βλήμα "που δεν εκ-συγχρονίζεται"...Ούτε όπως είπαμε είναι απλώς το θέμα "ωχ μωρέ, τα έχω συνηθίσει τα ΧΡ"... Για τις εταιρίες 3rd party λογισμικού : σύμφωνοι, έχουν και εκείνες μερίδιο ευθύνης. Ποιός λέει όχι; Μόνο που όλα από την ΜΣ ξεκινάνε. Συν το ότι δεν είναι ΜΟΝΟ θέμα λογισμικού, το παράπονο των χρηστών, δεν το 'παμε; - - - - - Το θέμα στην τελική είναι ότι θέλουμε-δεν θέλουμε, αυτό που θέλει η ΜΣ θα κάνουμε. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία περί αυτού. Απλώς όπως είπα, δεν είμαστε υποχρεωμένοι και να συμφωνούμε, και ακόμη περισσότερο, να λέμε ότι μας αρέσει κι όλας και να της λέμε και "μπράβο"... 1) Ενα σχολιο περι καπιταλισμου μονο. Για τιποτα δεν εισαι υποχρεωμενος σε αυτη την ζωη. Απλα κανεις τις επιλογες σου. Ας σταματησουμε πια αυτες τις φρασεις "Ειμαι Αναγκασμενος", "Δεν φταιω εγω". Επελεξες να ζεις στον καπιταλισμο γιατι ειναι οτι πιο βολικο υπαρχει διαθεσιμο (ανηκεις στους τυχερους του πλανητη) και δεν ρισκαρεις να αλλαξεις σε κατι αλλο. Σιγουρα ολοι θα θελαμε κατι καλυτερο αλλα το ερωτημα ειναι γιατι δεν βγαινει κανεις να μας πει πιο ειναι αυτο και γιατι δεν το ακολουθουμε. 2) Περι αλλαγης ρευματος, Με συγχωρεις δεν σε αφησε ξεκρεμαστο και δεν σου λεει οτι δεν μπορεις να το χρησιμοποιεις απλα παυει να ανανεωνει το software. (Δεν βγαζει ανταλακτικα) 3) Αν φαει πετρια και δωσει support αλλα 6 χρονια δικαιωμα της. Τα οικονομικα ειναι δικα της και αν θελει να φαει το κοστος ας το φαει. το προβλημα θα ηταν αν μου ελεγε το 2016 κοβω το support των 8 ενω μου ειχε ταξει 10 χρονια υποστηριξης. Σαν Dev θα πω οτι κανει ζημια στον εαυτο της πρωτα. Το Software, αν ειναι μεγαλο και για business, ηδη εχει Web interface για παλια λειτουργικα και .net 4.5 thin client για νεα λειτουργικα. Απο εκει και περα ο καθε Dev μικρομεσαιας εφαρμογης αποφασιζει βασει των πελατων του τι θα κανει. Αν τον συμφερει κανει συντηρει και 2 εκδοσεις του software. 4) Μαλλον δεν εχεις γευτει business περιβαλλοντα. Yπαρχει support ακομα σε συστηματα 20ετιας. Η διαφορα ειναι οτι ο user (πελατης) πληρωνει τον Dev (Software house). Με συμβολαιο ή on Demand. Ποτε δεν ειναι ο user βλημα απλα κανει τις επιλογες του βασει των επιλογων που του δινονται και τις αναγκες του. Με την ιδια λογικη ο dev σαν καταναλωτης ειναι βλακας σε αντιστοιχες περιπτωσεις. Και ο User σαν παραγωγος ειναι ο κακος. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Π.χ. Πας σε ενα καταστημα κινητης και δεν βρισκεις για κινητο 3ετιας original θηκη, μπαταρια και accessories ουτε για αστειο. Εδω τι να πεις;;; To θεμα στην τελικη ειναι οντως αν θελουμε ή δεν θελουμε. 1) Κρατα τα XP με οτι ρισκο εχουν (πραγματικο ή οχι) 2) Αναβαθμισε το OS σε 7,8 3) Πηγαινε σε Linux, Unix, MacOS (αν μπορεις να καλυψεις τις αναγκες σου) your call.... (που λεν στο αλλο μου χωριο ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μια χαρα με συγκεκριμενη ημ/νια ληξης το αγορασαν. ηδη γνωριζουμε οτι windows 8 ληγουν 10/1/2023. Σκεψου οτι το Support ειναι κατι σαν την εγγυηση και τα ανταλακτικα. Δεν σου λεει κανεις μην χρησιμοποιεις το ψυγειο σου του 1990 αλλα μην περιμενεις να βρεις καινουργιο ανταλακτικο ή απαντηση απο την εξυπηρετηση πελατων, (...το παράδειγμα του ψυγείου που έδωσες, είναι σαφώς πιο ορθό και θα συμφωνήσω - άλλωστε και εγώ αυτό λέω. Η διαφορά όμως στο ψυγείο είναι ότι ενώ δεν έχει ΧΑΛΑΣΕΙ το ψυγείο μετά από 10 χρόνια, σου λέει η παραγωγός ότι "αλλάζουνε τα ρεύματα και δεν θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις άλλο", κι ενώ θα μπορούσε να βγάλει κάποιο ανταποράκι που θα της κόστιζε ναι μεν αλλά ... αλλα νταλα της παρασκευης το γαλα... πιο χαρακτηριστικο και σαφες παραδειγμα απο το παραπανω του NOTIOS1981 δεν υπαρχει, ωστοσο καποιοι επιμενουν να μπουρδουκλωνονται και να πνιγονται σε μια κουταλια νερο... με ρευματα και ανταπτορακια... σορρυ αλλα απο ενα σημειο και μετα ειναι και θεμα σφαιρικης αντιληψης των πραγματων αντι ο καθενας να εκπεμπει οτι του καπνισει η εγωκεντρικη φουσκα του το ζουμι βρισκεται εδω: Μπορει να μην σε ενδιαφερει η δυσκολια και το κοστος υποστηριξης των XP απο χρονο σε χρονο επ αοριστον. Εμενα μ'ενδιαφερει ομως οτι κατι τετοιο θα επηρεαζε αμεσα το ποσοστο χρησης των XP. Οι εταιριες και οσοι εχουν πανικοβληθει δεν θελουν εξτρα υποστηριξη για να προλαβουν να αλλαξουν. Θελουν εξτρα υποστηριξη ωστε να μην αναγκαστουν ποτε να αλλαξουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgepppo Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 έτσι και αλλιώς τα xp σε θέματα ασφαλείας ήταν πολύ πίσω και ότι patch και να του κάνεις δεν θα φτάσεις την ασφάλεια των 7-8,oπότε δεν βλέπω τον λόγο να συνεχίσει να μπαλώνει τα τεράστια κενά ασφάλειας........ τώρα για τους αούγκανους που βρίζουν τα 8 συνέχεια χαρακτηρίζοντας τα ως εμετικά και έτσι που δεν έχει καμία σχέση με την είδηση ,ας σκεφτούν πως είναι για ταμπλετ πιο πολύ φτιαγμένα και πως θέλουν τους λιγότερους πόρους και απο linux και απο ότι κυκλοφορεί (εκτός των xp που είναι αρχαία) και το ότι δεν τα βολεύονται δεν σημαίνει πως είναι άχρηστο λειτουργικό,και αν είναι τόσο μάγκες και έμπειροι στα pc ας περάσουν ένα custom start menu που το βρίσκεις σε 1 λεπτό στο google,αυτοί που δικαιούνται να τα βρίζουν είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν ξέρουν και πολλά απο υπολογιστές και πήραν ένα pc και είχε αυτά μέσα χωρίς start button και με τα 8,1 θα αλλάξει αυτό. και ρε παιδιά δεν ξέρω τα οικονομικά του καθενός αλλά ο χριστος και η παναγία!!! 2014 ε θα έχεις έναν pentium και 1-2 gb ram..... αλλιώς εντάξει είχες δώσει πριν 10-15 χρόνια για να πάρεις ένα pc και περιμένεις να είναι τα πάντα συμβατά με αυτό και μετά το πέρας του αιώνα.......... στης κοπέλας μου με 2gb ddr2 και p4(3ghz) και τρέχουν μια χαρά τα 7άρια,τις βασικές δουλειές τις κάνει μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Λοιπον θα σου πω πως παει το παιχνιδι της πληροφορικης: Οταν υπαρχει καποιος πελατης που ζηταει ενα software να κανει την δουλεια τοτε ολοι οι προγραμματιστες τρεχουν να φτιαξουν τετοιο προγραμμα για να οικονομησουν. Εν ετη 2014 ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος και οταν λεμε τεραστιος δεν μπορει να το αντιληφθει ο ανθρωπινος νους. Το προγραμμα που εχεις και δεν τρεχει σε ms 7,8 τοτε απλα ηταν ενα αποτυχημενο προγραμμα και γι αυτο δεν συνεχισαν την υποστηριξη του. Αυτο δεν σημαινει πως δεν υπαρχει αναλογη λυση. Αλλα ειναι αυτο που ειπε ενας φιλος πιο πανω με την συνηθεια. Οταν καποιος ειναι συνηθισμενος με κατι δεν κανει ποτε του ερευνα να δει πως θα μπορουσε να διευκολυνει την δουλεια ακομα περισσοτερο με καποιο αλλο καλυτερο τροπο. Εξαιρεση ειναι κατι custom προγραμματα που γραφονται για συγκεκριμενες δουλειες πχ καποιοι αυτοματισμοι σε επιχειρησεις η οποιοι ομως ουτε xp δεν χρειαζονται να τρεχουν γτ πολυ δεν θα χρησιμοποιηθουν ποτε οι δυνατοτητες του. Λοιπόν να σου πω εγώ πως πάει το παιχνίδι της "πληροφορικής". Αγοράζω/φτιάχνω ένα πρόγραμμα στα μέτρα μου και εφόσον δουλεύει μια χαρά και μου καλύπτει τις ανάγκες το αφήνω εκεί που είναι. Είναι παντελώς άχρηστο να ξαναφτιάξω το πρόγραμμα για τα 7άρια μιας και είναι τζάμπα έξτρα κόστος. Ναι ναι είμαι στις εξαιρέσεις.. Αλλά και το συμπέρασμα ότι επειδή δεν υπάρχει συμβατή έκδοση για 7άρια είναι και αποτυχημένο είναι απλά γελοίο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 http://support.microsoft.com/gp/lifepolicy Στα Ελληνικά. Τώρα αν κάποιος θίγεται που το Core i7 του με τα 16 GB και τα Windows 8 ΔΕ θα παίρνει security updates από το 2024 και μετά , ε τι να πω κρίμας.....μπορεί βέβαια να έχουμε βγεί από την κρίση και να βάλει τα Windows 2024 με τιμή 15 ευρώ προσφορά. Οπότε ξεκινήστε να μαζεύετε λεφτά και να γράφετε κώδικα για το Software σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Λοιπόν να σου πω εγώ πως πάει το παιχνίδι της "πληροφορικής". Αγοράζω/φτιάχνω ένα πρόγραμμα στα μέτρα μου και εφόσον δουλεύει μια χαρά και μου καλύπτει τις ανάγκες το αφήνω εκεί που είναι. Είναι παντελώς άχρηστο να ξαναφτιάξω το πρόγραμμα για τα 7άρια μιας και είναι τζάμπα έξτρα κόστος. Ναι ναι είμαι στις εξαιρέσεις.. Αλλά και το συμπέρασμα ότι επειδή δεν υπάρχει συμβατή έκδοση για 7άρια είναι και αποτυχημένο είναι απλά γελοίο. Για να μην δουλεύει στα 7αρια αυτό που έφτιαξες/αγόρασες για τα xp, πρέπει να είναι κώδικας pre-winxp era: ήδη φορτωμένος με πολλές μαγκαϊβεριές, interop libs και τρικάκια για να τρέξει στα winxp τότε που κυκλοφόρησαν, δηλ. σε SP3 που τότε τα περισσότερα super προγράμματα "τα είδαν όλα". Εκτός κι αν έσκασαν ένα-ένα τα custom controls γιατί οι εταιρίες τους έκλεισαν και δεν έβγαλαν win7 έκδοση. Σε κάθε άλλη περίπτωση το πρόγραμμα για τα xp τρέχει και στα 7άρια χωρίς καν να χρειαστείς -το σίγουρο- virtual xp mode. Εγω πάντως θα ποντάρω σε παππού 98 ετών με άσθμα και αρθριτικά να τρέξει 'κατοστάρι μαζί με τον Bolt, παρά να κάνω/περιμένω υποστήριξη και κυρίως καινούργια features σε κώδικα του 2000. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cryptic Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Φυσικα οχι, θα παρει χρονια. Το πρωτο και απαραιτητο βημα ειναι η παυση της υποστηριξης. Η διαδικασια ειναι μακρα και επιπονη, κυριως λογω της μακροχρονης παραμονης των XP που εκανε ολους να συμπεριφερονται λες και θα υπηρχαν για παντα. Ειδικα οι εταιριες δεν θα αναβαθμιζονταν ποτε αν δεν αναγκαζονταν. Καλως η κακως στην πληροφορικη κανεις δεν μπορει να εκτιμησει τον κοπο και το κοστος που πρεπει να καταβληθει για την αποφυγη προβληματων η τη μελλοντικη διευκολυνση καταστασεων. γιατι η επιτυχια ειναι... να μη συμβει τιποτα (κακο). Πως θα πεισεις το γραφειοκρατη οτι δεν πληρωνει για αερα? Παντως η μικρη τιμη των 8 που αναφερθηκε δεν ηταν λυση για εταιριες. τα win8 με 15 ευρω που δινανε δεν ηταν τα professional Αφού το λες και ο ίδιος, ότι πρέπει να τις αναγκάσεις για να αναβαθμίσουν. Αυτό σημαίνει πως το καινούργιο λειτουργικό δεν στέκει μόνο του στην αγορά, και πρέπει να τους βάλεις πιστόλι στον κρόταφο για να το δεχτούν. Κάθε φορά που κράζετε τα XP υπογραμμίζετε την επιτυχία τους ως λειτουργικού, και υπογραμμίζετε την αποτυχία των 8. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Ενα σχολιο περι καπιταλισμου μονο. Για τιποτα δεν εισαι υποχρεωμενος σε αυτη την ζωη. Απλα κανεις τις επιλογες σου. Ας σταματησουμε πια αυτες τις φρασεις "Ειμαι Αναγκασμενος", "Δεν φταιω εγω". Επελεξες να ζεις στον καπιταλισμο γιατι ειναι οτι πιο βολικο υπαρχει διαθεσιμο (ανηκεις στους τυχερους του πλανητη) και δεν ρισκαρεις να αλλαξεις σε κατι αλλο. Σιγουρα ολοι θα θελαμε κατι καλυτερο αλλα το ερωτημα ειναι γιατι δεν βγαινει κανεις να μας πει πιο ειναι αυτο και γιατι δεν το ακολουθουμε. ...κι εγώ απλώς ένα σχόλιο στο παραπάνω, μόνο. Διότι γιατί και μετά από το αποπάνω quotation....ψιλοέχασα το κουράγιο μου, αλλά και γιατί "αρκετά ήδη έγραψα" : ...αδερφέ, αν εσύ (...θωρείς ότι...) επέλεξες "να ζεις στον καπιταλισμό", υπάρχουν δισεκατομμύρια άλλοι που όχι μόνο δεν το "επέλεξαν" (αλλά ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ μέσα σε αυτόν), αλλά δεν μπορούν και να κάνουν κάτι γι' αυτό. Εκτός κι αν θεωρείς ότι ξέρω-'γω πως όλα αυτά τα δισεκατομμύρια (άντε εκατοντάδες εκατομμύρια, να κάνω και σκόντο δηλαδή...) είναι θέμα απόφασης πχ να μεταναστεύσουν ΟΛΑ στην Marinaleda... Τέλος, όσο για την "ουσία" : θα αρκούσε, νομίζω, να αναγνώριζες ότι "αυτή είναι η κατάσταση/δεν μπορεί να γίνει και τίποτα με την ΜΣ/κάποιοι θα την πληρώσουν/δείτε όμως έστω και τα καλά της εξέλιξης", ΧΩΡΙΣ να προσπαθείς να...πείσεις "υπέρ των συμφερόντων της"... Αυτο. αλλα νταλα της παρασκευης το γαλα... ...έλεγα κι εγώ, καλά τα πάμε με τον Νότιο του '81 - διαφωνία ναι μεν, αλλά σε ευγενικά πλαίσια......Πού χάθηκαν οι "άλλοι"; Καλή Δευτέρα να 'χεις σύντροφε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Αφού το λες και ο ίδιος, ότι πρέπει να τις αναγκάσεις για να αναβαθμίσουν. Αυτό σημαίνει πως το καινούργιο λειτουργικό δεν στέκει μόνο του στην αγορά, και πρέπει να τους βάλεις πιστόλι στον κρόταφο για να το δεχτούν. Κάθε φορά που κράζετε τα XP υπογραμμίζετε την επιτυχία τους ως λειτουργικού, και υπογραμμίζετε την αποτυχία των 8. Τοτε "εξαναγκασμος" ειναι που και σηκωνομαι καθημερινες το πρωι και παω στη δουλεια. Θα ηθελα να κανω αλλα πραγματα. Αρα η η μισθωτη εργασια ως θεσμος ειναι αποτυχημενη και ουσιαστικα μου βαζουν το πιστολι στον κροταφο γιατι αλλιως δεν μπορω να βγαλω τα εξοδα μου. Μα σοβαρα τωρα? Οπως ειπαμε δεν σταματαει κατι να δουλευει. Δεν υπαρχει kill-switch στον κωδικα. Ο "εξαναγκασμος" ειναι εμμεσος οπως ολοι καταλαβαινουν και σε πολλες περιπτωσεις απαραιτητος. Το ανεφερα ηδη στο παραδειγμα με τους γραφειοκρατες που δεν καταλαβαινουν και δεν πειθονται αν δεν φτασει ο κομπος στο χτενι. Αληθεια, αν ψαξεις να αναβαθμισεις το 10ετιας PC σου γιατι χαλασε πχ η μητρικη η ο επεξεργαστης ή η AGP καρτα σου θα βρεις τιποτα στην αγορα? Φταιει η intel, AMD ή η καθε αλλη εταιρια γι αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα