Προς το περιεχόμενο

Avast προς Microsoft: Διακοπή της υποστήριξης των Windows XP ισοδυναμεί με μεγάλο λάθος

zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι σωστά δεν το πρόσεξα. Πάντως αφού το είχαν για πάνω απο 10 % στην Αυστρία συγκεκριμένα οι σοφοί μας , πέσανε μέσα...

ΥΓ. Και μόνο που είναι δεύτερο δεν νομίζω ότι οι σοφοί μας είναι και τόσο σοφοί... Edit 4o παγκοσμίως....

Ναι ολες οι εκδοσεις του MacOs ανταγωνιζονται σθεναρα τα windows 8. :D

που να βαζαμε και τους server μεσα......

Περναει το Linux!!!! τι συγκινηση.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ολες οι εκδοσεις του MacOs ανταγωνιζονται σθεναρα τα windows 8. :D

Περναει το Linux!!!! τι συγκινηση.....

Αν φανταστείς ότι το ποσοστό του Linux στις υπόλοιπες συσκευές με το android κτλ.είναι κορυφαίο, τότε ναι σε πιάνει μια συγκίνηση όταν βλέπεις ότι στα PC καταφέρνει και το ξεπερνάει....

• Super Moderators

Ναι σωστά πάντως αν κάνουμε την παραδοχή και όλες τις εκδόσεις του windows τις βάλουμε μαζί όπως γίνεται και με το Mac OS X τότε είναι καθαρά δεύτερο παγκοσμίως....

αυτό μου θυμίζει, το τρέχω μόνος μου και βγαίνω πρώτος...

ουσιαστικά 2 είναι τα μεγάλα εμπορικά desktop consumer OS παγκοσμίως, το ότι είναι 2ο ανάμεσα στα 2 δεν είναι κι achievement...

• Like 1

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

ΑΓΓΛΙΑ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!!!

ΙΤΑΛΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ

KINA (ΟΥΠΣ!!! ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Αυτό το ποστ κράτα το για το 2030 που θα έρθει η ώρα να διαφωνούμε για το αν θα πρέπει η MS να "σκοτώσει" τα win 7 η αν ο Έλληνας θα πρέπει να αναβαθμίσει σε win18 :-D

Γεροί να μαστε μέχρι τότε να τα λέμε στο insomnia έστω και με τις διαφωνίες μας :-)

• Like 1

αυτό μου θυμίζει, το τρέχω μόνος μου και βγαίνω πρώτος...ουσιαστικά 2 είναι τα μεγάλα εμπορικά desktop consumer OS παγκοσμίως, το ότι είναι 2ο ανάμεσα στα 2 δεν είναι κι achievement...

Και μένα το ίδιο μου θυμίζει αλλά για το windows.... 2 είναι τότε και τα μεγάλα εμπορικά mobile consumer OS αν το θέτεις έτσι...

Ναι σωστά πάντως αν κάνουμε την παραδοχή και όλες τις εκδόσεις του windows τις βάλουμε μαζί όπως γίνεται και με το Mac OS X τότε είναι καθαρά δεύτερο παγκοσμίως....

δεν ειναι καλο να εισαι 2ος μεταξυ 3 ατομων

μιλάμε για εταιρίες πάντα τι δεν καταλαβαίνεις? εκτος κι αν πιστεύεις ότι το 9% των ΧΡ στην Austria είναι home users...

οχι αλλα 9% ειναι μικρο ποσοστο. Και αν μιλαμε για εταιρια που βγαζει εκατομυρια τοτε να κοψει το λαιμο της να βρει διεξοδο στο προβλημα. Οταν αγορασε τα XP ηξερε ποσα χρονια θα εχει support και πηρε και 2 παραπανω.

Ενα θα σου πω μονο. Αν η εταιρια σου ειναι απο αυτες που βγαζουν εκατομυρια το πιθανοτερο ειναι να δινει καπου 300.000€ το χρονο μονο και μονο για την συντηρηση του ERP,CRM, HRM. Για να μην πω για BI, Planning & analytics. Και κανα 100.000€ για το IT τμημα αν ειναι πολυ μικρο ή το κανει outsource.

Επειδη δουλευω στον χωρο με σοβαρες εταιριες το προβλημα τους ποτε δεν ηταν το "σιδερο".

Καλά είμαστε σοβαροί; Τα Windows XP κυκλοφόρησαν το 2001. Τον Αύγουστο κλείνουν 14 χρόνια στην αγορά και ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η MS τα υποστηρίζει. Πόσο ακόμα; Να πάμε 50 χρόνια και η MS να βγάζει updates για ένα αρχαίο λειτουργικό επειδή οι εταιρείες τσιγκουνεύονται; 

Και ναι έχεις δίκιο. Εγω που ήθελα να παίξω Crysis με το τελευταίο DX έβαλα κατευθείαν 7, Δοκίμασα day one τα 8 κτλ. Μια εταιρεία δεν μπορεί να το κάνει. Αλλά μέσα σε 13 χρόνια, ή μέσα σε 5 (απο την κυκλοφορία των Win 7) ή μέσα σε 2 (απο την κυκλοφορία των 8) μπορεί να βρεί λίγο χρόνο. 

Αν τσιγκουνεύονται ας τους αφήσει χωρίς support

Μάλλον δεν κατάλαβες το ύφος μου...ΔΕΝ λέω να συνεχίσουν να έχουν υποστήριξη τα XP επειδή γουστάρω τσιγκουνιά και οπισθοδρόμηση...Σου λέω ότι σε επαγγελματικούς χώρους κάπως ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα και η υποστήριξη των εταιριών είναι κάτι που η MS λαμβάνει σοβαρά υπόψιν. Αν αυτό σημαίνει ότι τα XP έχουν 4-5 χρόνια υποστήριξης ακόμα, so be it.

Και μένα το ίδιο μου θυμίζει αλλά για το windows.... 2 είναι τότε και τα μεγάλα εμπορικά mobile consumer OS αν το θέτεις έτσι...

χαχαχα δεν παιζεσαι τοσο κολημα με την apple. 

Ασφαλως ο Leader ειναι η Google (), κατι χιλιομετρα μακρια η apple και στα χαμηλα εως ανυπαρκτα η MS.

Ελπιζω σε 2-3 χρονακια που υπολογιζω να εισαι απο κατω απο την MS σε εκατομυρια πωλησεις συσκευων να λεμε τα ιδια :)

χαχαχα δεν παιζεσαι τοσο κολημα με την apple. 

Ασφαλως ο Leader ειναι η Google (), κατι χιλιομετρα μακρια η apple και στα χαμηλα εως ανυπαρκτα η MS.

Ελπιζω σε 2-3 χρονακια που υπολογιζω να εισαι απο κατω απο την MS σε εκατομυρια πωλησεις συσκευων να λεμε τα ιδια :)

Ελπίζω και εγώ το Linux να ξεπεράσει το Mac OS X στα desktop...

Δεν προκειται για ενθερμη υποστηριξη αλλα για κοινη λογικη. Η MS δεν δηλωσε ποτε φιλανθρωπικο Ιδρυμα.

...δεν πρόσεξες μάλλον ότι έγραψα πως η ΜΣ έχει μαχαίρι και πεπόνι και κάνει ό,τι γουστάρει (χωρίς να κρέμεται από πουθενά) και πως προκειται για πόλεμο. Αλλιώς δεν καταλαβαίνω το νόημα της δήλωσης ότι "δεν είναι φιλανθρωπικό"...Το ότι δεν είναι όλοι το γνωρίζουμε και δεν έχω πέσει από τα σύννεφα  - η απορία μου δεν έγκειται στην αποδοχή ενός γενονότος, αλλά στην ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ αυτού...

(...σαν να λέω "για τα κακά του καπιταλισμού", και μου λες "έχουμε καπιταλισμό εδώ και αιώνες, δεν το πρόσεξες;"...) 

Εδωσε ηδη 2 χρονια αβαντα στα XP τι θες να κανει δηλαδη αλλο να τρωει το κοστος επειδη καποιοι βολευτικαν;

Ναι. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ρωτάς.

Εσύ όμως αναρωτιέμαι, ΓΙΑΤΙ "στενοχωριέσαι" τόσο για την ΜΣ; Υποθέτω πως και οι δυο ως 3rd parties σχολιάζουμε. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή προς τί η έγνοια για τα συμφέροντα τρίτου. Άιντε να το καταλάβαινα εάν η ΜΣ ήταν ήταν μια εταιριούλα που θα άξιζε να παραμείνει ενεργή αλλά δεν μπορεί να αντέξει το κόστος. Ή αν ήταν αποκλειστική πάροχος προϊόντος απαραίτητο για την επιβίωση της πλειονότητας του κόσμου. Μέχρι εκεί όμως.

Εν ολίγοις : το γνωρίζω ότι η ΜΣ κάνει τη δουλειά της με γνώμονα το συμφέρον της. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και να μ' ΑΡΕΣΕΙ όμως (ειδικά όταν υπάρχει ΠΟΛΥΣ κόσμος εκεί έξω που επίσης δεν του αρέσει...).

Οι χρηστες δεν εχουν κανενα δικιο σε αυτη την περιπτωση. H Ms ειχε δωσει 10 χρονια Support 5 Main stream + 5 Extended. Και εδωσε και αλλα 2. Να σου θυμισω οτι ολες οι εταιριες OS δινουν Max 3+2 Χρονια.

...και μόνο το γεγονός ότι κάνουν χρήση ενός λειτουργικού που τους ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, αρκεί νομίζω για να στοιχειοθετεί "ένα κάποιο δίκιο των χρηστών"...Άλλωστε μπορεί να μην το αγόρασαν αγνοώντας ότι "μια μέρα θα το ξεπεράσουν οι εξελίξεις" - δεν το αγόρασαν όμως και με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ημερομηνία λήξης, όχι; Κατά τ' άλλα, δεν καταλαβαίνω το "χρύσωμα του χαπιού", με την αναφορά "σε άλλους"...Δεν με αφορούν καν, όπως δεν με αφορά και το ότι έδωσε ήδη ΤΟΣΗ επέκταση στην υποστήριξή του. Το θέμα είναι πως οι ανάγκες των υπαρχόντων χρηστών είναι τέτοιες που καλούν για περαιτέρω υποστήριξη... 

Η αλήθεια είναι ότι με τα ΧΡ έφτιαξε ένα, ίσως απρόσμενα κι ανέλπιστα καλό λειτουργικό η ΜΣ. Και "οφείλει" να συνεχίσει να το υποστηρίζει, έστω και "πετσοκομμένα" ακόμα (για να μην κλαίγεται ΤΟΣΟ για το "κόστος"...), μέχρι εκ των πραγμάτων να έχει μειωθεί τόσο ο αριθμός χρηστών του και να έχει ξεπεραστεί σημαντικά από το διαθέσιμο υλισμικό των ημερών...

Η Ms εδωσε και με 30€ δυνατοτητα upgrade. Τι αλλο να εκανε;;;;

...ξέρω-'γω; Ίσως τα συν-πόσα  που "έχασε" από την προσφορά, μήπως να τα έδινε για συνέχιση της υποστήριξης των ΧΡ; (...για να μην κλαίει κι αυτή κι όποιος 3ος για το "κόστος" δηλαδή...).

Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι το θέμα δεν είναι απλώς το κόστος του λειτουργικού. Χίλια-δυο είναι τα ζητήματα (ασυμβατότητες, επιπλέον κόστη, ακόμη και μείωση απόδοσης λόγω αλλαγής περιβάλλοντος εργασίας, αν θες).

Όπως το θέμα ΔΕΝ είναι απλώς "α μπα; Να συνηθίσουν στα καινούρια, οι παλιοί", όπως ρηχά καταλαβαίνουν κάποιοι...

Δεν με αφορά πάντως "τί επιπλέον έκανε", ή "σαν τί ΑΚΟΜΗ περισσότερο να έκανε". Αυτό που με αφορά είναι η διακοπή της υποστήριξης (...όταν υπάρχει ακόμη τόσος κόσμος και επιχειρήσεις κτλκτλ που χρησιμοποιούν ΧΡ και είναι ΟΚ με αυτά...)

Γενικά πάντως ξαναδηλώνω την εντύπωση που μου προκαλεί η (έκδηλη από το ύφος γραφής) "υποστηρικτική" αυτή τάση... :-)

(...δεν υποννοώ "κάτι πονηρό από πίσω" - παρά ακριβώς αυτό που λέω : η εντύπωσή μου που κάποιοι βλέπουν ΕΤΣΙ το θέμα...)

Αν δεν το εκοβε θα πηγαινε απο χρονια σε χρονια...

...ας πήγαινε. Κι ας πήγαινε και με μειωμένη ακόμα, υποστήριξη. Μέχρι όπως είπαμε εκ των πραγμάτων οι χρήστες να περνάγανε σε άλλες υλοποιήσεις, Όχι όμως να τους "εξαναγκάσει" αυτή...

Ρωτα και τους developer που ειναι αναγκασμενοι να γραφουν ακομα σε .Net 3.5 επειδη υπαρχουν τα XP.....

...για τους dev δηλαδή γίνεται το όλο θέμα; Καλώς, να τους σκεφτώ εγώ αυτούς. Τους χρήστες όμως που λέγαμε που δεν τους σκέφτεται κανείς;

Εχεις ιδεα ποσα features χανονται;;;;

...το θέμα σου εσένα είναι "η εξέλιξη". Σαν άνθρωπος εγώ διαφωνώ όμως με την ταχύτητα της "εξέλιξης", όταν αφήνει πίσω της πολλούς. Οι οποίοι έχουν τις ίδιες ακριβώς διαφωνίες...

Εδω θυμαμαι οτι πριν τα XP λεγαμε οι περισσοτεροι οτι τα Windows 2000 Pro ειταν κορυφη και τα ειχαμε βαλει τοτε σε ολα τα Bits And Bytes και δεν μασαγανε και ξαφνικα αλαξαμε σε Windows XP γιατι μας ξυνησαν τα 2000 ε τωρα μας ξυνησαν και τα XP σε  κανα χρονο τα 7 να δουμε τι αλλο θα κανουν οι @@αρες, Δεν εχουν καταλαβει ακομα οτι ο Ηλεκτρονικος Υπολογιστης δεν παυει εκτως απο επαγγελματικο εργαλειο να ειναι και μια κατασταση Home - παντου βλεπω ασφαλεια εδω ασφαλεια εκει κανενας ομως πχ δεν εχει ασχοληθει με το τι θα πρεπει να βλεπουν τα παιδια μας και τι οχι σε αυτο το χορο που λεγετε ιντερνετ - κανενα λειτουργικο οικοιακο δεν εχει πχ ενα σωστο content filtering τελος παντω τα πηρα μονοτερμα σκοπος ειναι οι μεγαλοι να αφησουν τα λειτουργικα να παραμεινουν "λειτουργικα"  και να μην πωτιζουν το μυαλο με την καθε τι μα#$κια που τους εχετε στην γκλαβα.

Εν ολίγοις : το γνωρίζω ότι η ΜΣ κάνει τη δουλειά της με γνώμονα το συμφέρον της. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και να μ' ΑΡΕΣΕΙ όμως (ειδικά όταν υπάρχει ΠΟΛΥΣ κόσμος εκεί έξω που επίσης δεν του αρέσει...).

Γενικά πάντως ξαναδηλώνω την εντύπωση που μου προκαλεί η (έκδηλη από το ύφος γραφής) "υποστηρικτική" αυτή τάση... :-)

(...δεν υποννοώ "κάτι πονηρό από πίσω" - παρά ακριβώς αυτό που λέω : η εντύπωσή μου που κάποιοι βλέπουν ΕΤΣΙ το θέμα...)

...ας πήγαινε. Κι ας πήγαινε και με μειωμένη ακόμα, υποστήριξη. Μέχρι όπως είπαμε εκ των πραγμάτων οι χρήστες να περνάγανε σε άλλες υλοποιήσεις, Όχι όμως να τους "εξαναγκάσει" αυτή...

Δεν ειναι υποστηρικτικη ταση λογω συμπαθειας. Ειναι απλα απο τις λιγες φορες που πραγματικα πιστευω οτι το συμφερον της μεγαλης πολυεθνικης εταιριας ειναι και το γενικοτερο συμφερον ολων μακροπροσθεσμα.

Σαφως δεν χρειαζεται να σου αρεσει. Ομως δεν πρεπει να εχεις και παραπονο. Η ληξη υποστηριξης δεν ηρθε ξαφνικα. Το διατυμπανιζει χρονια, εχει ηδη δωσει παραταση, εχει βγαλει hotfix ειδικα για ειδοποιηση στα desktop των χρηστων, γενικως εχει προχωρησει πολυ παραπανω απ'οσο θα οφειλε.

Μπορει να μην σε ενδιαφερει η δυσκολια και το κοστος υποστηριξης των XP απο χρονο σε χρονο επ αοριστον. Εμενα μ'ενδιαφερει ομως οτι κατι τετοιο θα επηρεαζε αμεσα το ποσοστο χρησης των XP. Οι εταιριες και οσοι εχουν πανικοβληθει δεν θελουν εξτρα υποστηριξη για να προλαβουν να αλλαξουν. Θελουν εξτρα υποστηριξη ωστε να μην αναγκαστουν ποτε να αλλαξουν.

Και προσωπικα, ως ΙΤ σε μεγαλο οργανισμο που ακομα τρεχει σχεδον αποκλειστικα XP, με ενδιαφερει οτι πλεον εχω επισημα εγγραφα να υποστηριξω οτι δεν ευθυνομαι εγω για την επομενη στραβη που θα σκασει με θεματα ιων και ασφαλειας αλλα η διοικηση που δεν εγκρινει κονδυλια για αναβαθμιση λειτουργικων και μεταπτωση εφαρμογων σε νεοτερη εκδοση.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...