Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τοτε "εξαναγκασμος" ειναι που και σηκωνομαι καθημερινες το πρωι και παω στη δουλεια. Θα ηθελα να κανω αλλα πραγματα. Αρα η η μισθωτη εργασια ως θεσμος ειναι αποτυχημενη και ουσιαστικα μου βαζουν το πιστολι στον κροταφο γιατι αλλιως δεν μπορω να βγαλω τα εξοδα μου.

Μα σοβαρα τωρα?

Οπως ειπαμε δεν σταματαει κατι να δουλευει. Δεν υπαρχει kill-switch στον κωδικα. Ο "εξαναγκασμος" ειναι εμμεσος οπως ολοι καταλαβαινουν και σε πολλες περιπτωσεις απαραιτητος. Το ανεφερα ηδη στο παραδειγμα με τους γραφειοκρατες που δεν καταλαβαινουν και δεν πειθονται αν δεν φτασει ο κομπος στο χτενι.

Αληθεια, αν ψαξεις να αναβαθμισεις το 10ετιας PC σου γιατι χαλασε πχ η μητρικη η ο επεξεργαστης ή η AGP καρτα σου θα βρεις τιποτα στην αγορα? Φταιει η intel, AMD ή η καθε αλλη εταιρια γι αυτο?

Τα XP δεν είναι εξάρτημα δεκαετίας.

Στις ίδιες συνθήκες υποστήριξης, κερδίζουν άνετα τα XP. Είναι πολύ απλά ανώτερα, γιατί καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς καλύτερα και πιο φθηνά. Όσο και να χτυπιέστε, είναι το industry standard.

Τα 8 από την άλλη, δεν γίνονται δεκτά, αφού δεν έχουν κάτι που να ωθεί τον κόσμο να τα προτιμήσει. Για τον περισσότερο κόσμο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με άλλο περιτύλιγμα. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για το περιτύλιγμα, γι'αυτό το λόγο τα 8 είναι αποτυχία. Ο μόνος τρόπος να γίνουν δεκτά, είναι η μονοπωλιακή τακτική του εκβιασμού και ο "εξαναγκασμός".

Δημοσ.

Οντως, κοντευουν τα 13 χρονια

Στις ίδιες συνθήκες υποστήριξης, κερδίζουν άνετα τα XP. Είναι πολύ απλά ανώτερα, γιατί καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς καλύτερα και πιο φθηνά. Όσο και να χτυπιέστε, είναι το industry standard.

Καθολου ανωτερα. Δυστυχως εγιναν το industry standard και γι αυτο χτυπιομαστε. Επειδη θελουμε να ανεβουν τα standards

Τα 8 από την άλλη, δεν γίνονται δεκτά, αφού δεν έχουν κάτι που να ωθεί τον κόσμο να τα προτιμήσει. Για τον περισσότερο κόσμο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με άλλο περιτύλιγμα. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για το περιτύλιγμα, γι'αυτό το λόγο τα 8 είναι αποτυχία. Ο μόνος τρόπος να γίνουν δεκτά, είναι η μονοπωλιακή τακτική του εκβιασμού και ο "εξαναγκασμός".

Ο κοσμος γενικως δεν καταλαβαινει ετσι και αλλιως. Πολλοι δεν ξερουν καν τι τρεχουν, τους ρωτας τι windows εχεις και σου απαντανε 2007 εννοωντας το office (η το αντιθετο).

Και τα 98 αν ειχαν υποστηριξη ακομα και εβγαιναν νεες εκδοσεις προγραμματων πολλοι θα τα ετρεχαν και θα λεγαν οτι τους εξυπηρετουν μια χαρα. Αφου το facebook το ιδιο δουλευει και εκει. Να υποθεσω συμφωνεις?

Δημοσ.

Οντως, κοντευουν τα 13 χρονια

Καθολου ανωτερα. Δυστυχως εγιναν το industry standard και γι αυτο χτυπιομαστε. Επειδη θελουμε να ανεβουν τα standards

Ο κοσμος γενικως δεν καταλαβαινει ετσι και αλλιως. Πολλοι δεν ξερουν καν τι τρεχουν, τους ρωτας τι windows εχεις και σου απαντανε 2007 εννοωντας το office (η το αντιθετο).

Και τα 98 αν ειχαν υποστηριξη ακομα και εβγαιναν νεες εκδοσεις προγραμματων πολλοι θα τα ετρεχαν και θα λεγαν οτι τους εξυπηρετουν μια χαρα. Αφου το facebook το ιδιο δουλευει και εκει. Να υποθεσω συμφωνεις?

Το τι κοντεύουν δεν έχει καμία σημασία. Είναι ένα ολοκληρωμένο και πολύ καλό λειτουργικό, που ακόμα δουλεύει και θα δουλεύει τέλεια. Ο μόνος λόγος να πεθάνουν είναι αυτού του είδους εκβιαστικές κινήσεις από τη Microsoft. Δεν υπάρχει κάτι ανταγωνιστικό στην αγορά για να πεθάνουν μόνα τους.

Το τι θέλετε δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Η αγορά ψήφησε, επένδυσε και περιμένει απόδοση από την επένδυση στα XP.

Αν εσύ αναλαμβάνεις την κατασκευή ενός προϊόντος που τελικά απέτυχε, θα πεις μετά στους επενδυτές τη δικαιολογία "ο κοσμος γενικως δεν καταλαβαινει"; Για δοκίμασε.

Δημοσ.

Πολλά μηχανήματα με XP στην Ελλάδα (κυρίως σε εταιρίες και μεγάλες μάλιστα) έχουν να κάνουν windows update για χρόνια. Η διακοπή της υποστήριξης δεν είναι και τόσο σοβαρό.

• Like 1
Δημοσ.

...κι εγώ απλώς ένα σχόλιο στο παραπάνω, μόνο. Διότι γιατί και μετά από το αποπάνω quotation....ψιλοέχασα το κουράγιο μου, αλλά και γιατί "αρκετά ήδη έγραψα" :

...αδερφέ, αν εσύ (...θωρείς ότι...) επέλεξες "να ζεις στον καπιταλισμό", υπάρχουν δισεκατομμύρια άλλοι που όχι μόνο δεν το "επέλεξαν" (αλλά ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ μέσα σε αυτόν), αλλά δεν μπορούν και να κάνουν κάτι γι' αυτό. Εκτός κι αν θεωρείς ότι ξέρω-'γω πως όλα αυτά τα δισεκατομμύρια (άντε εκατοντάδες εκατομμύρια, να κάνω και σκόντο δηλαδή...) είναι θέμα απόφασης πχ να μεταναστεύσουν ΟΛΑ στην Marinaleda...

Τέλος, όσο για την "ουσία" : θα αρκούσε, νομίζω, να αναγνώριζες ότι "αυτή είναι η κατάσταση/δεν μπορεί να γίνει και τίποτα με την ΜΣ/κάποιοι θα την πληρώσουν/δείτε όμως έστω και τα καλά της εξέλιξης", ΧΩΡΙΣ να προσπαθείς να...πείσεις "υπέρ των συμφερόντων της"...

Αυτο.

...έλεγα κι εγώ, καλά τα πάμε με τον Νότιο του '81 - διαφωνία ναι μεν, αλλά σε ευγενικά πλαίσια......Πού χάθηκαν οι "άλλοι";

Καλή Δευτέρα να 'χεις σύντροφε.

Αυτο που λεω ειναι οτι ναι γενηθηκαμε στον καπιταλισμο, ναι θα θελαμε κατι καλυτερο (δεν ειμαι ο γιος καποιου πλουσιου ουτε παιρνω 3000€ το μηνα μισθο). Ομως δυστυχως το οτι δεν υπαρχουν αλλες Μαριναλεντα δειχνει πολλα. Θες πες το αδρανια, θες πες το βολη, η ουσια ειναι η ιδια λιγο πολυ βολευτικαμε με τον καπιταλισμο και φοβομαστε να βγουμε απο το χρυσο κλουβι του.

Αν με ρωταγες τι πραγματικα θα ηθελα αλλα δεν το τολμω θα καταλαβαινες οτι μονο λατρης του καπιταλισμου δεν ειμαι. Η διαφορα ειναι οτι αντι να ψαχνω που φταινε οι αλλοι κοιταω που φταιω εγω. Το συμπερασμα ειναι Φταιω. Αν μαζευοντουσαν μερικα εκατομυρια φταιω αντι τα δεκαδες εκατομυρια φταινε, ισως να ειχαμε τυχη.

Δημοσ.

Το τι θέλετε δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Αυτο ξαναπεστο. Ευτυχως ειναι μονο θεμα χρονου, θες δε θες θα πεθανουν τα XP

Για τα υπολοιπα αναμασαμε τα ιδια και τα ιδια δεν εχει νοημα. Καποια στιγμη θα διαβαζουμε αυτα τα παλια ποστ και θα γελαμε

Δημοσ.

Μιας και κάποιοι παρομοίασαν την κατάτασταση με ψυγεία ή αυτοκίνητα και ανταλλακτικά, να πω ότι υπάρχει μια ιδιορρυθμία στο λογισμικό, χωρίς πηγαίο κώδικα δεν μπορεί κάποιος τρίτος να προσφέρει... ανταλλακτικά ιμιτασιόν. Αυτό είναι τεράστια διαφορά.

Από την άλλη, επειδή είναι λογισμικό, άρα όχι κάτι απτό, ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται κι αυτό συντήρηση ή προκαλεί προβλήματα.

Αλλαγές «βίαιες» έχουν ξανασυμβεί στην ιστορία (πχ όταν σταμάτησε η απλή βενζίνη κ έπρεπε όλα τα αμάξια να γίνουν καταλυτικά). Όμως, ήταν κάτι απτό οπότε και ο κόσμος αντιλαμβανόταν πιο εύκολα την αλλαγή, ενώ το user-interface δεν άλλαζε κάπου, επίσης κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπολογιστές είναι κάτι εξαιρετικά περίπλοκο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες συσκευές. Αν ήταν να μου αλλάζουν σε κάθε νέα έκδοση του αυτοκινήτου το πού είναι ο συμπλέκτης και το φρένο, ε όσο να 'ναι θα δυσκολευτώ.

Τέλος, η αγορά λειτουργικού συστήματος δεν μπορεί να συγκριθεί με την αγορά ψυγείων ή αυτοκινήτων, γιατί απλά είναι μονοπωλιακή. Άλλο να σταματήσει η εταιρία που φτιάχνει το ψυγείο μου την υποστήριξη για το μοντέλο που έχω, και άλλο να ξυπνήσει η ΔΕΗ ένα πρωί κ να πει ότι σταματάει την «υποστήριξη» στα 220V. Αν υπήρχαν 50 ΔΕΕΣ, δεν θα μ' ένοιαζε, θα πήγαινα σε μια άλλη. Το ότι είναι μονοπώλιο, παίζει τεράστιο ρόλο.

Δημοσ.
ε εσείς παιδάκια που νομίζετε πως τα windows xp είναι ακόμα όμορφα και καλά για ρωτήστε και καναν άνθρωπο που πολεμάει κάθε μέρα να κάνει αυτή την απαρχαιωμένη έκδοση λογισμικού να τρέξει σωστά σε αρχαία μηχανήματα που οι χρήστες τους ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι δουλεύουν άψογα όπως όταν τα πήραν πριν καμία 10αρια χρόνια ! Επίσης γιατί καμία άλλη εταιρεία AV δεν έβγαλε τέτοιου είδους ανακοίνωση σαν την άχρηστη AVAST ? Φυσικά και τρέμει η AVAST αφού έχει άθλιο λογισμικό και παρά πολύ βαρύ. Τα XP έπρεπε να είχαν πεθάνει πολύ πριν. Δεν γίνετε στο έτος 2014 να έρχεται άνθρωπος να αγοράσει καινούργιο pc και να ζητά windows xp !!!! Ξυπνάτε και μάθετε να μην κατακρίνετε ότι καινούργιο βγαίνει ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ !!!!!

Δημοσ.

Το τι κοντεύουν δεν έχει καμία σημασία. Είναι ένα ολοκληρωμένο και πολύ καλό λειτουργικό, που ακόμα δουλεύει και θα δουλεύει τέλεια. Ο μόνος λόγος να πεθάνουν είναι αυτού του είδους εκβιαστικές κινήσεις από τη Microsoft. Δεν υπάρχει κάτι ανταγωνιστικό στην αγορά για να πεθάνουν μόνα τους.

Το τι θέλετε δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Η αγορά ψήφησε, επένδυσε και περιμένει απόδοση από την επένδυση στα XP.

Αν εσύ αναλαμβάνεις την κατασκευή ενός προϊόντος που τελικά απέτυχε, θα πεις μετά στους επενδυτές τη δικαιολογία "ο κοσμος γενικως δεν καταλαβαινει"; Για δοκίμασε.

που υπέγραψες για 10ετη++ υποστήριξη λογισμικού;

Πωπωπω ρε φιλαράκι να εισαι καλα με έκανες και γέλασα πρωι πρωι...

Η ασχετοσύνη αντιπροσωπεύει το ποστ σου νομίζω...

Δημοσ.

που υπέγραψες για 10ετη++ υποστήριξη λογισμικού;

Πωπωπω ρε φιλαράκι να εισαι καλα με έκανες και γέλασα πρωι πρωι...

Η ασχετοσύνη αντιπροσωπεύει το ποστ σου νομίζω...

Το τι υπέγραψα δεν έχει σημασία. Το γεγονός είναι πως αν υπήρχε ακόμα η δυνατότητα να αγοράζουμε XP ο κόσμος θα τα αγόραζε, και τα υπόλοιπα λειτουργικά θα είχαν ποσοστό της τάξεως 8%. Θα είχαν χαμηλότερο κοστος, και οι συνεχόμενες πωλήσεις θα εξασφάλιζαν συνεχόμενη υποστήριξη.

Η ασχετοσύνη είναι να αγοράζεις περιτύλιγμα απλά για να έχεις κάτι καινούργιο, όταν αυτό που έχεις ήδη δουλεύει μια χαρά και ας έκλεισε 14 χρόνια. Σαν τους gamers που αναβαθμίζουν κάθε έξι μήνες τις κάρτες γραφικών.

Δημοσ.

Καλα χρυσα τα XP μπορουν να λειτουργησουν ακομα και σημερα αλλα ειναι ξεπερασμενα σε θεματα αξιοπιστιας και σταθεροτητας. Η MS εδωσε παμπολλες ευκαιριες για αναβαθμιση και δεν στεκει καμια δικαιολογια μετα απο 14 χρονια για οτιδηποτε περα απο την αδρανεια. Δε λεω να υιοθετούνται τα πάντα από την πρωτη στιγμή και οποιος θελει μπορει να τα κρατησει, αλλα η MS το καθηκον της το εκανε

Δημοσ.

Αυτο που λεω ειναι οτι ναι γενηθηκαμε στον καπιταλισμο, ναι θα θελαμε κατι καλυτερο (δεν ειμαι ο γιος καποιου πλουσιου ουτε παιρνω 3000€ το μηνα μισθο). Ομως δυστυχως το οτι δεν υπαρχουν αλλες Μαριναλεντα δειχνει πολλα. Θες πες το αδρανια, θες πες το βολη, η ουσια ειναι η ιδια λιγο πολυ βολευτικαμε με τον καπιταλισμο και φοβομαστε να βγουμε απο το χρυσο κλουβι του.

Αν με ρωταγες τι πραγματικα θα ηθελα αλλα δεν το τολμω θα καταλαβαινες οτι μονο λατρης του καπιταλισμου δεν ειμαι. Η διαφορα ειναι οτι αντι να ψαχνω που φταινε οι αλλοι κοιταω που φταιω εγω. Το συμπερασμα ειναι Φταιω. Αν μαζευοντουσαν μερικα εκατομυρια φταιω αντι τα δεκαδες εκατομυρια φταινε, ισως να ειχαμε τυχη.

(...είπα για "κάτι τελευταίο" πριν, αλλά,,,συνήθως σπάνια συγκρατούμαι...:ρ)

...σεβαστά ας πούμε ολ' αυτά. ΕΚΤΟΣ του "φταίω" που λες. Γι' αυτό άλλωστε είπα και πριν "μην φτάσουμε στο μαζί τα μπουτάραμε".

Προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ, όταν η κάθε "ατομικότητα" που έλεγα πριν, είναι τόσο αδύναμη (από χίλιες μπάντες), μπροστά σε όσους οδηγάνε αυτόν τον κόσμο (και δυστυχώς ΔΕΝ είναι ο κοσμάκης που οδηγάει "τον κόσμο", αλλά το ανάποδο - ελάχιστο παράδειγμα τα δικά μας έσχατα πολιτικά εσωτερικά, όπου "το σάπιο και ξοφλημένο σύστημα" έχει βρει αμώ τις διεξόδους μέσω ελιγμών/διασπάσεων/ανασυντάξεων και...ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ!), ώστε να καταφέρει να αλλάξει την μοίρα του συνόλου. 

Να ξανατονίσω πως δεν εννοώ ότι είναι βολικό να βγάζω (κι εγώ κι ο καθ' ένας) την ουρά απ' έξω - σαφώς και ο καθ' ένας έχει ευθύνες, υποχρεώσεις, και δουλειά να κάνει - απέναντι πρωτ' απ' όλα στον "καθρέφτη" που είπες. Μόνο που επειδή ΔΕΝ είμαστε συνδεδεμένοι α-λα σταρτρεκικοί Borg για να μπορέσει η πρακτική αυτή να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, καταντάει αποπροσανατολιστική η μέθοδος της "ενοχής".

...Για να το πω και αλλιώς : ας καταλάβει ο καθ' ένας "τό πόσο φταίει", για τον εαυτό του, που "αφήνει και τον καταδυναστεύουν ενώ αυτός είναι που έχει την δύναμη", κι ας μην το κάνουμε και σύνθημα. Σύνθημα να είναι το ποιοί φταίνε και ενώ έχουν την δύναμη, καθορίζουν τις εξελίξεις όπως αυτοί γουστάρουν. Για να ξέρουμε δηλαδή και ποιόν έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε, ώστε να μπορέσουμε και να το κάνουμε. Αλλιώς, κινδυνεύουμε να παραμείνουμε σε αυτό που ισχύει παγκοσμίως ισχύει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα : κοιτάμε αποκελιστικά "εσωτερικά", την πέφτουμε στην "βελτίωση της ατομικότητάς μας", ξεχνάμε συλλογικές επιδιώξεις κόντρα σε ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ αντιπάλους......με αποτέλεσμα να πηδιόμαστε στη δουλειά, στην μόρφωση, στην "βελτίωση", για να έχουμε δορυφορικά πιάτα κι άι-σιχτίρ-φόνια στο τέλος της ημέρας που έχουμε αποκάμει και δεν έχουμε πια μυαλό για πολλά-πολλά, ενω τα μαλακισμένα της Αφρικής να συνεχίζουν να σκυλοψοφάνε και να περιμένουν πότε θα πάει από εκεί ο Κανάκης να τους σκάσει χαμόγελο, να τους παίξει μπάλα και να τους αφήσει κανένα εμβόλιο...

Για όλ' αυτά αδερφέ, και όχι γιατί δεν θέλω να κοιτάω τις δικές μου ευθύνες (καλή ώρα μαζοχίζομαι σ' ένα θρεντ για την ΜΣ, αντί αυτόν τον χρόνο να τον αξιοποιώ πιο δημιουργικά), πιστεύω ότι πρέπει ΑΛΛΟΥ να αποδίδουμε τις "ευθύνες", πρωτίστως. Και όχι φυσικά να τις αποδίδουμε για να "ησυχάσουμε", αλλά για να ξυπνήσουμε...

Γι' αυτό φοβάμαι ότι "μερικά εκατομμύρια φταίω", ΙΣΩΣ λειτουργήσουν από την ανάποδη, και μας κάνουν πιο πρόβατα από ότι ΗΔΗ είμαστε.

Γι' αυτό και λέω "όντως, να τα βάζουμε και με τους σοφτγουεράδες που δεν αναβαθμίζουν τα προγράμματά τους". Και "όντως, καλό είναι οι μικρές επιχειρήσεις να κάνουν καλύτερα τα κουμάντα τους, για να μην μένουν με το LPT στο χέρι". 

...Όμως ολ' αυτά, παίζουν και το παιχνίδι των κολοσσών : Όσο πιο γρήγορα τρέχουμε εμείς, όσο πιο υπεύθυνοι καταναλωτές και χρήστες και να γινόμαστε, ΠΑΝΤΑ τους κολοσσούς που ΔΕΝ είναι "φιλανθρωπικά", ΔΕΝ θα τους προλαβαίνουμε...

Γι' αυτό και λέω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να τους κράζουμε, όταν κάνουν κάτι που θα μπορούσαν να αποφύγουν (το περίφημο ζήτημα της λήξης εξπισοϋποστήριξης) μέχρι ΠΡΑΓΜΑΤΙ "να μη γίνεται αλλιώς". Γιατί αν το βουλώνουμε κι απλά τρέχουμε, ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν αυτοί που θα είναι λιγότερο "fit" και τελευταίοι.

Για όσο κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙ δουλειά το Φολκσβάγκεν και το Ζανούσι λοιπόν, καλό είναι να συνεχίζουν να υπάρχουν και να υποστηρίζονται.

Κι αν είναι να πιέσουμε που λες και λέω, ας είναι ΚΑΙ προς αυτή την κατεύθυνση. ΜΗΠΩΣ και κάνουμε καμμιά ΜΣ, περισσότερο "φιλάνθρωπη". Αυτό πιστεύω.

Δημοσ.

Απο την στιγμή που ενα σεβαστό ποσοστό ( % ) χρησιμοποιεί ακομα windows xp θα έπρεπε να διατηρήσει την υποστήριξη τους λιγο ακομα

Συγνωμη φιλε SPANK,αλλα αν η ms συμπεριφερθει με αυτη την λογικη και κινηθει πανω σε αυτο το πλαισιο,αυτοι οι χρηστες των xp που αναφερεις,ετσι που το πανε,ουτε το 2050 δεν προκειται να ξεκολλησουν απο αυτο το λειτουργικο.Οποτε...? :-)

Μια 6-7ετια ειναι normal για ενα λειτουργικο.

Μετα απο αυτο το χρονικο διαστημα,και λαμβανοντας υποψιν οτι βγαινουν συντομα νεα λειτουργικα,ειναι δυσκολο και για εταιρειες,προγραματιστες κλπ,να παραμεινουν πισω,βγαζοντας εφαρμογες σε 3-4 πλατφορμες.

Εγω ειμαι υπερ μιας απλης και αποδοτικοτερης στρατηγικης.

1)Ενα λειτουργικο μονο,home και bussines,server κλπ εκδοσεις σε 64bit MONO.

2)Και η τιμη αυτων ΜΙΣΗ απο οτι ειναι τωρα.

Και η αλλαγη θα ειναι καθε 6-7 χρονια πιο ομαλη,ασφαλης,αλλα και απο αποψη κοστους,οταν θα μιλαμε για 50 ευρω καθε 7 χρονια,σχεδον μηδενικη.

Εγω παντως ειχα παει στα 8,με τα 20 και κατι ευρω που ειχε αναβαθμιση απο τα 7αρια.Δεν το μετανοιωσα,και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

Δυστυχως-ευτυχως,τα πραγματα αλλαζουν,οι απειλες και οι αναγκες των συστηματων αυξανονται,και αυτο σημαινει οτι η εταιρεια πρεπει να συνεχισει μπροστα.Με απλα λογια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...