Προς το περιεχόμενο

Avast προς Microsoft: Διακοπή της υποστήριξης των Windows XP ισοδυναμεί με μεγάλο λάθος


zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αντε επιτελους. Ουτε 3 βδομαδες. Τα XP ΠΡΕΠΕΙ να πεθανουν.

 

Διαφορετικα θα φτασουμε στο 2020 και ακομα θα υπαρχουν χρηστες με XP.

 

Πολυ σωστα Bspus.

Αποριας αξιο ειναι που καποια ατομα εδωμεσα λενε να συνεχισουν να υποστηριζονται τα winXP και αλλοι ακομα χειροτερα μιλανε και για παλιοτερες εκδοσεις. Νομιζετε αλλες εταιρειες που εχουν λειτουργικα δινουν update τοσο καιρο?

Tο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ οι περισσοτεροι εχουν μεινει στα win XP ή win 7 μονο και μονο επειδη ειναι πειρατικα. Ετσι ειναι guys (μιλαω για οικιακους χρηστες περισσοτερο).

Τα Win8.1 με το νεο update (που βγαινει σε λιγες μερες επισημα "εγω το εγκατεστησα απο το windows update μετα απο το λαθος που εκαναν και το ανεβασαν και μπορω να πω οτι διαφοροποιει κατα πολυ ενα κλασικο desktop pc και ενα laptop πχ με οθονη touch" ειναι μια χαρα. Γενικα Διαφοροποιειτε το interface απο  touch οθονες με οποιον χρησιμοποιει ποντικι και πληκτρολογιο (αυτο ηταν λαθος που δεν το εκανε απο την αρχη.).

Τωρα ως προς το antivirus ειναι φυσικο να βγαινει η καθε εταιρεια και να λεει οτι θελει. Ολες στηριζονται στα windows (κατι εταιρειες που προσφερουν προστασια avast, avira, mcafee ας μαθουν πρωτα να αναβαθμιζουν αμεσα τα antivirus τους στις νεες εκδοσεις windows που αγοραζουμε και ας αφησουν τις υπερβολες για windows XP. Η μονη εξαιρεση για μενα ειναι η eset με το smart security που το θεωρω ελαφρη, φθηνο σε σχεση με ολα τα άλλα και κανει αμεσα αναβαθμισεις). Θα θελανε και σε mac να βγαζουν χρηματα, αλλα δεν τους βγαινει. Αρα υπερβολες τα βρισκω ολα αυτα.

Το μονο πραγμα που πρεπει να αλλαξει αμεσως η microsoft (ωστα να μην συμβει παλι κατι παρομοιο με τα windows xp που δεν λενε να τερματιστουν) ειναι να σταματησει να θελει να πουλαει οποια νεα εκδοση windows βγαινει ακριβα (ισως να κανει κατι παρομοιο οπως ειναι στα mac που τα πουλανε σχεδον 17 euro) ωστε να σταματησει την πειρατεια και κυριως μ' αυτον τον τροπο ολο και περισσοτεροι καταναλωτες θα μεταπηδουν αμεσα στην νεα εκδοση λειτουργικου.

Οτι ειπα παραπανω εννοειτε ειναι προσωπικες αποψεις και προοριζονται κυριως για οικιακους χρηστες (για εταιρειες δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα) απλα επειδη ξερω τι γινεται στην ελλαδα, που ολοι κοιτανε τσαμπατζιλικια, ισχυουν κατα πολυ.

ΥΓ. Sorry που ξεφυγα και λιγο απο το θεμα guys. :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν μια εταιρία δηλαδή έχει ακόμα απαρχαιωμένα προγράμματα που ο κατασκευαστής ΔΕΝ φρόντισε ΤΟΣΑ χρόνια να βελτιώσει, φτάιει η MS? Ότι να 'ναι λέμε μου φαίνεται.

 

Δυστυχώς ή ευτυχώς η τεχνολογία προχωράει. Αλίμονο αν ζητούσαμε υποστήριξη για λειτουργικό που φτιάχτηκε πρίν τόσα χρόνια. Είναι σαν να ζητάω υποστήριξη και φουλ γκάμα ανταλλακτικών σε αμάξι 30ετίας. Δεν βγαίνει.

 

Επίσης μην γράφομε κουλά για το hardware. Για να τρέξει ένα PCάκι ή λαπτοπάκι Windows 7/8 δεν θέλει specs για να τρέξει Crysis. Μια χαρά συνθέσεις ~200 είναι υπέρ-αρκετές. Τώρα αν μια εταιρία δεν φρόντισε τόσα χρόνια να σπρώξει και το HW και νόμισε ότι αγοράζοντας εξοπλισμό το 1998 θα τον κρατήσει 40 χρόνια, μάλλον είτε ζει σε άλλο κόσμο είτε δεν αντιλαμβάνεται την αξία της μηχανογράφησης. Οπότε πάει για καληνύχτες either way.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες η MS είναι εταιρία και στοχεύει στο να βγάλει λεφτά. Αυτή τη στιγμή το πιθανότερο είναι ότι η υποστήριξη των WinXP της κοστίζει πολλά λεφτά, χωρίς να φέρνει έσοδα. Οπότε λογικό είναι να θέλει να σπρώξει τον κόσμο σε πια σύγχρονα λειτουργικά.

Πέρα από αυτό, το να χρηστιμοποιεί κάποιος XP το 2014 είναι αναμφισβήτητα τρελά οπισθοδρομικό. Αν μη τι άλλο έχουν γίνει αρκετά βήματα μπροστά στη χρηστικότητα και στα 7 (κυρίως) αλλά και στα 8. Εκτός από τίποτα περίεργους λόγους συμβατότητας (τα οποία μάλλον παρακάμπτονται με virtualization όπως προείπε κάποιος, αλλά μπορεί να υπάρχουν τίποτα περίεργες περιπτώσεις), δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει κάποιος σήμερα XP.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η Microsoft εδω και χρονια δινει δωρεαν licence τα Windows XP σε virtualization mode και μαλιστα με πανεξυπνο τροπο χωρις να ανοιγεις vmachines αφου τη στησεις τη 1η φορα μετα μπορεις να δημιουργησεις το shortcut του "Χ" απαρχαιωμενου προγραμματος στην επιφανεια εργασιας ή στην taskbar και  στο πατημα του να τρεχει αυτοματα η virtual machine στο background ενω ο χρηστης να διαχειριζεται το προγραμμα του κανονικα μεσα απο τα  Windows7 χωρις lag και χωρις καν να το αντιλαμβανεται οτι τρεχει σε vmode, οπως δλδ ακριβως τρεχει και ολα τα υπολοιπα προγραμματα...

 

τι αλλο να κανει δηλαδη... μηπως να επιδοτησει κι απο πανω για να αλλαξουν οι κοιμισμενοι τσιπηδες το απαρχαιωμενο  hardware τους;

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά κάνει κατά τη γνώμη μου η MS και σταματάει την υποστήριξη. Τα παλιότερα windows που είχε, τα υποστήριξε τόσα χρόνια όσο τα XP; Όπως και να έχει, η MS όπως και κάθε εταιρία, έχουν φυσικά σαν σκοπό το κέρδος. Εταιρίες είναι, όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικοί γράφουν "...οι μικρές επιχειρήσεις..." ενώ θέλουν να πουν "..κάτι τσίπηδες που νομίζουν ότι αγόρασαν 3 pc το '98 και 3 άδειες και υπολογίζουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.."

 

Ποιά σοβαρή εταιρία (ή μαγαζί) συνεχίζει να έχει υπολογιστή 15ετίας με αντίστοιχο λειτουργικό και ειδικό software; Αλήθεια, ποιό λογιστικό ή εμπορικό software δεν έχει αναβαθμιστεί τουλάχιστον σε win7 και απαιτεί winxp για να τρέξει; Μήπως πολύ απλά όλα είναι δικαιολογίες γιατί ο "σοβαρός" επιχειρηματίας δεν θέλει να πετάξει τον δεινόσαυρο laser εκτυπωτή που δεν έχει drivers για win7; Λεω γω τώρα... :P

Αλλά εν τέλει ας δεχτούμε οτι υπάρχουν pc που τρέχουν αναγκαστικά winxp λόγω κόστους, software, υποστήριξης ή οτι άλλο φανταστεί το φτωχούλι αφεντικό. ΓΙΑΤΙ για όνομα του θεού, πρέπει το ίδιο μηχάνημα να είναι συνδεδεμένο στο internet και να γίνεται browsing μέσω αυτού; Ενδεχόμενο παραβίασης σε offline εγκατάσταση winxp είναι σχεδόν 0%

 

Και για να τελειώνουμε με τους φτηνούς επιχειρηματίες, ένας ικανός desktop υπολογιστής κοστίζει ~200ε και λύνει τα περισσότερα προβλήματα. Δεν μετράω καν για την διαφορά κατανάλωσης ρεύματος που είναι εντυπωσιακή για ένα μηχάνημα 15ετίας (που δουλεύει 12-14ώρες τη μέρα) σε σχέση με ένα haswell desktop. Λέω μόνο ότι, αν η επιχείρηση δεν διαθέτει 200ε για ένα πάγιο έξοδο -βάθους 5ετίας τουλάχιστον δηλ 40ε/χρόνο- , τότε καλύτερα να κλείσει σήμερα κιόλας, γιατί αργά η γρήγορα θα αφήσει απλήρωτους υπαλλήλους.. :(

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή δουλεύω σε ετιαρία με 500+ PC. Δεν είναι μόνο θέμα λειτουργικού και hardware, η αναβάθμιση.

 

Υπάρχουν πολλά προγράμματα που δεν τρέχουν σε 7. Οπότε υπάρχει θέμα και εκεί.

ακριβως. και γιαυτο φταινε τα vista. αν ηταν καλυτερο λειτουργικο θα ειχαν εξελιχθει και τα προγραμματα. ειδαν ομως οτι δεν παει βημα και τωρα δεν εμπιστευονται ουτε τα 7 ουτε τα 8 και καλα κανουν. ξερουν οτι οι εταιριες θα μεινουν με xp οσο παει.

Παιδια δεν φταινε τα vista και τα 7 που δεν δουλευουν μερικα προγραμματα αλλα οι προγραμματιστές τους που δεν τα αναβαθμιζουν για αυτα.

 

Εχουν βολευτει αυτοι οι προγραμματιςτες ετσι γνωριζοντας οτι οι εταιριες δεν αναβαθμζουν σε νεα λειτουργικα ετσι και αυτοι με την σειρα τους δεν αναβαθμιζουν τα δικα τους προιοντα.

 

Μην κατηγορειτε τα vista, τα λεγομενα 7αρια και 8αρια που εχετε ολοι στον υπολογιστη σας και τα λατρευετε ειναι τα vista χωρις bugs

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω λεω οτι καποτε πρεπει να το γυρισουμε ολοι στο δωρεαν linux για να ησυχασουμε και απο θεματα υποστηριξης και απο ιους

Είχα αρχίσει να ανησυχώ μέχρι που πέταξε η συγκεκριμένη κοτσάνα και ηρέμησα. Άργησε, η αλήθεια είναι.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το νέο hardware τα XP είναι ότι χειρότερο. Πραγματικά ο μόνος λόγος για να μην βάλει κάποιος τα 7 είναι τα χρήματα και μόνο. Τα xp είναι πολύ χειρότερα ακόμα και για πιο παλιό hardware.

 

Τι επαγγέλεσαι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδια ο ιπιο πολλοι υπολογιστες που εχουν ακομη XP λειτουργουν offline για εργασιες που δεν χρειαζεται ιντερνετ.Συν του οτι καποια προγραμματα δεν τρεχουν στα 7αρια συν το κοστος την σημερον ημερα!!Οποια εταιρεια ειναι online αργα ή γρηγορα θα αναβαθμισει τους Η/Υ της.

 

Το λαθος της MS στην προκειμενη περιπτωση ειναι στην αποτυχια των Vista που θα ηταν η μεταβατικη περιοδος απο XP στο νεο λειτουργικο.Βιαστικά πηγαν στα Vista και επισης βιαστικά πήγαν και στα 7αρια για να συμμαζεψουν το χαος των Vista!!Γαϊτανάκι το θεμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

ε και; νομιζεις οτι ο ακομα και ο advanced χρηστης κανει χρηση του bitlocker κλπ?

 

αναθεμα αν καποιος απο δω μεσα το λειτουργει,

ακομα και η  core εκδοση ειναι πληρως λειτουργικη και πολυ πιο ασφαλης απο τα ψοφια XP

 

προσωπικα θεωρω μεγα λαθος τα απανταχου geeks -και οχι μονο- να εγκαθιστουν τις professional και enterprise editions απο τις home και core/standard που αν δεν εχουν καποιο πολυ συγκεκριμενο λογο να το πραξουν το μονο που κατορθωνουν ειναι να ενεργοποιουν αχρηστα services που τρεχουν στο background και να δεσμευουν εξτρα  χωρο εγκαταστασης στο δισκο

 

Για εταιριες ειπα, οχι για advanced users.

Οι home editions των λειτουργικων τις microsoft (τα σκετα windows 8 μπoρει να μην λεγονται home αλλα αυτο ειναι) ειναι ολες ευνουχισμενες ωστε να ειναι αχρηστες για επιχειρησεις αλλα μια χαρα για οποιονδηποτε σπιτικο χρηστη.

 

Συγκεκριμενα οι home εκδοσεις δεν μπορουν να μπουν σε active directory domain ωστε να μπορει να τους διαχειριστει μαζικα ο administrator. Αν μιλαμε για επιχειρηση καποιου μεγεθους (οχι 10 PC ολα κι ολα) η κατασταση γινεται πολυ γρηγορα απελπιστικη

 

Παλαιοτερα οι home editions ειχαν κιαι αλλους περιορισμους. Πχ τα XP home δεν μπορουσες να τα παρεις remote desktop και λειπαν και κατι command line tools, remote installation services κλπ αλλα πραγματα που ενδιαφερουν ενα τμημα μηχανογραφησης εταιριας και οχι τον power user που ασχολειται με το PC  του στο σπιτι του.

 

Δεν ξερω ποιοι περιορισμοι ισχυουν ακομα. Το active directory ειναι σιγουρο ομως και απο μονο του αρκετο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...