teo20net Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Καλημέρα. Μπορεί να ακουστεί λίγο ανόητη η απορία μου αλλά θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας. Ήμουν συνδρομητής ΟΤΕ CONNX 2-3 χρόνια κάνονταςχρήση του Huawei router που μου είχαν δώσει τότε. Έκτοτε έχω αλλάξει σπίτι, εταιρία κλπ. Είναι να κάνω σύνδεση στη HOL τώρα, το φθηνότερο πακέτο Adsl 24 που προσφέρει η εν λόγω εταιρία, αλλα διαπίστωσα απο το site ότι δεν παρέχουν δωρεάν ασύρματο router. Υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσω το παλιό Huawei αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του ώστε να το χρησιμοποιήσω με την Hol? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
arma1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 απο προσωπικη εμπειρια οποιο ρουτερ και να δοκιμασα , ειτε της wind ειτε της forthnet επαιξε κανονικα, το ιδιο πιστευω να ισχυει και αυτο του ΟΤΕ
jkoukos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Καταρχήν σίγουρα η HOL δίνει εξοπλισμό με χρησιδάνειο σε όλα τα Double play πακέτα, όπως και το φθηνότερο "HOL ADSL Plus" (με 16€), κάτι που αναφέρεται και στο site. Δεύτερον, όπως έγραψε και ο @arma1, το Huawei θα δουλέψει και μάλιστα αμέσως εφόσον οι ρυθμίσεις του ΟΤΕ είναι ίδιες με της HOL, εκτός του user/password που ωστόσο θα δουλέψει ότι κι αν γράψεις στα αντίστοιχα πεδία.
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 α.θα σου δώσουν δωρεάν ρουτερ αλλα θα σου δωσουν ενα zte το οποιο ειναι χαλια και δεν αξιζει.οποτε βαλε καλυτερα το huawei.απο εκει και περα λογικα δεν θα χρειαστει να βαλεις ουτε username ουτε Password διοτι η Hol οσο ξερω δεν εχει radius εκτος αν εχει αλλαξει αυτο πλον.
teo20net Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δικό μου λάθος παίδες. Είδα Adsl2+ Και κατάλαβα άλλο πράγμα. Απλά στο site λέει για εξοπλισμό για ενσύρματη σύνδεση και αναρωτήθηκα. Παρόλα αυτά αν παίζει το Huawei, κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δικό μου λάθος παίδες. Είδα Adsl2+ Και κατάλαβα άλλο πράγμα. Απλά στο site λέει για εξοπλισμό για ενσύρματη σύνδεση και αναρωτήθηκα. Παρόλα αυτά αν παίζει το Huawei, κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. δεν νομιζω οτι υπαρχει παροχος που δινει ενσυρματο ρουτερ πλεον.τωρα για ποιο λογο το γραφουν δεν ξερω.και ολα ειναι adsl2+ παρολα αυτα επειδη μαλλον θα παρεις zte ισως το huawei να ειναι λιγο καλυτερο.και τα 2 βεβαια κινεζιες ειναι οποτε το πιο καλο θα ηταν να επαιρνες ενα του εμποριου(που θα ειναι κλασσεις καλυτερο) αλλα παρολα αυτα δοκιμασε τα και τα δυο και κρατα αυτο που κανει καλυτερα την δουλεια του.
teo20net Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Εννοείται ότι ένα router του εμπορίου σίγουρα θα είναι καλύτερο κι απο τα 2, απλά μιας κ έχει αρχίσει να γεμίζει router ο τόπος, είπα να χρησιμοποίησω κάτι απο τα ήδη υπάρχοντα. Btw επειδή έχει HOL με ZTE ένας γνωστός, όντως το router αυτό έχει ψυχολογικά προβλήματα.
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Εννοείται ότι ένα router του εμπορίου σίγουρα θα είναι καλύτερο κι απο τα 2, απλά μιας κ έχει αρχίσει να γεμίζει router ο τόπος, είπα να χρησιμοποίησω κάτι απο τα ήδη υπάρχοντα. Btw επειδή έχει HOL με ZTE ένας γνωστός, όντως το router αυτό έχει ψυχολογικά προβλήματα. ναι θα δεις οτι εχουν ανοιχτει απειρα θεματα για προβληματα με τα zte.δεν ειναι τυχαιο. Και εφοσον εχεις αλλο καλυτερα βαλε το αλλο.αν και πλεον με λιγα λεφτα 30-40 ευρω παιρνεις ρουτερ κλασσεις ανωτερα απο τα περισσοτερα δωρεαν
teo20net Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Υπάρχει περίπτωση λόγω router να έχεις λιγότερη ταχύτητα απο αυτήν που μπορεί να αποδώσει η γραμμή σου; Εννοώ με ethernet σύνδεση στον υπολογιστή (όχι wireless).
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Υπάρχει περίπτωση λόγω router να έχεις λιγότερη ταχύτητα απο αυτήν που μπορεί να αποδώσει η γραμμή σου; Εννοώ με ethernet σύνδεση στον υπολογιστή (όχι wireless). απο ρουτερ σε ρουτερ λογω διαφορετικου chipset μπορει να δεις διαφορετικη ταχυτητα συγχρονισμου ανεξαρτητος παροχου.κανεις δεν μπορει να σου πει αν το ταδε ρουτερ θα συγχρονισει καλυτερα απο το ταδε.ειναι πολυ παραμετροι στην μεση.σε μια καλη γραμμη μπορει ενα ρουτερ πχ να παιξει καλυτερα απο ενα αλλο αλλα σε μια χαλια γραμμη να γινει το αναποδο.η μπορει στην χαλια γραμμη το ενα να εχει disconnects.απο εκει και περα θελει δοκιμες.πχ το thomson v8 ναι συγχρονιζει συνηθως καλυτερα απο το thomson v7.ενα Huawei hg521 συγχρονιζε λιγοτερο απο thomson που ειχα δει.
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 επισης οτι ρουτερ παιρνουμε καλο ειναι να του περναμε και το τελευταιο firmware εφοσον υπαρχει.μερικες φορες πετυχαινεις ετσι καλυτερο sync.ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ> βεβαια σε μερικα ρουτερ καποια ρουτερ τον παροχων μπορει να μην μπορεις να βρεις αλλο firmware που να ειναι Generic ή να μην μπορει να το περασεις αμα δεν εισαι admin.αλλες φορες βρισκεις μονο πιο νεα firmware που ειναι των παροχων(custom)
teo20net Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Λοιπόν, έκανα μια δοκιμούλα. Σε σπίτι με σύνδεση wind, δοκίμασα το Huawei router που ανέφερα πιο πάνω. Η Wind μας έχει δώσει ώς default το ZTE ZXHN H108L ενώ το HUAWEI είναι το HG520c PSTN.<br><br> Σε δοκιμές που έκανα είχα:<br> - Speedtest με ZTE maximum 6mbps download και 0.7 upload. MΕ το Huawei 8.6mbps και 0.86 αντίστοιχα<br> - Σε δοκιμή torrents download το Zte κατέβαζε max 540kb/s ενώ το Huawei έγραψε μέχρι 860. <br><br> Πολύ πάνω λοιπόν το Huawei αλλά είχα συνδέσεις/αποσυνδέσεις συνεχώς οπότε μετα απο προσπάθειες 2 ωρών αναγκάστηκα να βάλω και πάλι το Zte. Που μπορεί να οφείλεται αυτή η αστάθεια του Huawei; Σκέφτηκα να του κάνω firmware update απο το menu του αλλά τελικά διστασα γιατί δεν το έχω ξανακάνει.
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Λοιπόν, έκανα μια δοκιμούλα. Σε σπίτι με σύνδεση wind, δοκίμασα το Huawei router που ανέφερα πιο πάνω. Η Wind μας έχει δώσει ώς default το ZTE ZXHN H108L ενώ το HUAWEI είναι το HG520c PSTN.<br><br> Σε δοκιμές που έκανα είχα:<br> - Speedtest με ZTE maximum 6mbps download και 0.7 upload. MΕ το Huawei 8.6mbps και 0.86 αντίστοιχα<br> - Σε δοκιμή torrents download το Zte κατέβαζε max 540kb/s ενώ το Huawei έγραψε μέχρι 860. <br><br> Πολύ πάνω λοιπόν το Huawei αλλά είχα συνδέσεις/αποσυνδέσεις συνεχώς οπότε μετα απο προσπάθειες 2 ωρών αναγκάστηκα να βάλω και πάλι το Zte. Που μπορεί να οφείλεται αυτή η αστάθεια του Huawei; Σκέφτηκα να του κάνω firmware update απο το menu του αλλά τελικά διστασα γιατί δεν το έχω ξανακάνει. κανονικα θα πρεπε να μπεις μεσα στο ρουτερ και να δεις ποσο συγχρονιζει το ρουτερ και οχι μονο ποσο κατεβαζεις.το zte ειναι σαπιδι οποτε σιγουρα θα συγχρονιζει λιγοτερο απο το Huawei.οποτε για αυτο και αυτες οι διαφορες.καντο firmware update.δεν χανεις κατι.απλα θα το κανεις με ethernet.αρκει να πετυχει.δεν προκειται να χαλασει απλα ειχα διαβασει οτι καποιοι πηγαν να κανουν το Huawei firmware update και τους εβγαζε οτι ειναι Invalid Το file κατι τετοιο.σε καθε περιπτωση δοκιμασε το.
teo20net Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Λοιπόν, έκανα μια δοκιμούλα. Σε σπίτι με σύνδεση wind, δοκίμασα το Huawei router που ανέφερα πιο πάνω. Η Wind μας έχει δώσει ώς default το ZTE ZXHN H108L ενώ το HUAWEI είναι το HG520c PSTN. Σε δοκιμές που έκανα είχα: - Speedtest με ZTE maximum 6mbps download και 0.7 upload. MΕ το Huawei 8.6mbps και 0.86 αντίστοιχα - Σε δοκιμή torrents download το Zte κατέβαζε max 540kb/s ενώ το Huawei έγραψε μέχρι 860. Πολύ πάνω λοιπόν το Huawei αλλά είχα συνδέσεις/αποσυνδέσεις συνεχώς οπότε μετα απο προσπάθειες 2 ωρών αναγκάστηκα να βάλω και πάλι το Zte. Που μπορεί να οφείλεται αυτή η αστάθεια του Huawei; Σκέφτηκα να του κάνω firmware update απο το menu του αλλά τελικά διστασα γιατί δεν το έχω ξανακάνει. κανονικα θα πρεπε να μπεις μεσα στο ρουτερ και να δεις ποσο συγχρονιζει το ρουτερ και οχι μονο ποσο κατεβαζεις.το zte ειναι σαπιδι οποτε σιγουρα θα συγχρονιζει λιγοτερο απο το Huawei.οποτε για αυτο και αυτες οι διαφορες.καντο firmware update.δεν χανεις κατι.απλα θα το κανεις με ethernet.αρκει να πετυχει.δεν προκειται να χαλασει απλα ειχα διαβασει οτι καποιοι πηγαν να κανουν το Huawei firmware update και τους εβγαζε οτι ειναι Invalid Το file κατι τετοιο.σε καθε περιπτωση δοκιμασε το. Ελήφθη. Θα το κάνω μια και καλή σε 2-3 βδομάδες κατευθείαν πάνω στη σύνδεσή μου, όταν ενεργοποιηθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα