Kostas93 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Εδώ την πέταξες εντελώς (τα άλλα θα μπορούσα να τα θεωρήσω απλά γνώμη σου, αν και λανθασμένη) http://files.shareholder.com/downloads/INTC/932116738x0x854853/CA06D771-573E-49DA-AB0C-FFF8D0D69111/Oct_19_15_Recommended_Customer_Price_Lists.pdf η επίσημη κοστολόγηση της ίντελ, όχι ότι παίζει καποιο ρόλο βέβαια.
kstgr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 http://files.shareholder.com/downloads/INTC/932116738x0x854853/CA06D771-573E-49DA-AB0C-FFF8D0D69111/Oct_19_15_Recommended_Customer_Price_Lists.pdf η επίσημη κοστολόγηση της ίντελ, όχι ότι παίζει καποιο ρόλο βέβαια. http://www.e-shop.gr/ypologistes-laptops-1600-eyro-kai-ano-1300-1600-eyro-list?table=PER&category=%D6%CF%D1%C7%D4%CF%C9+%D5%D0%CF%CB%CF%C3%C9%D3%D4%C5%D3&filter-148=1&filter-147=1 Όσο ανεβαίνει η κατηγορία τιμής λάπτοπ τόσο οι U μετατρέπονται σε είδος υπό εξαφάνιση.... 1
zacharis1955 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Κατι σχετικο-άσχετο, το να αγορασεις πχ απ το computer universe δεν υποκειται σε capital control ? αρα πρακτικα δεν μπορεις να αγορασεις? πιο πολυ γενικη ερωτηση ειναι ! http://www.newsbomb.gr/oikonomia/trapezes/story/629936/xristikos-odigos-gia-ta-capital-controls-ti-isxyei-gia-toys-periorismoys-kefalaion
Kostas93 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 http://www.e-shop.gr/ypologistes-laptops-1600-eyro-kai-ano-1300-1600-eyro-list?table=PER&category=%D6%CF%D1%C7%D4%CF%C9+%D5%D0%CF%CB%CF%C3%C9%D3%D4%C5%D3&filter-148=1&filter-147=1 Όσο ανεβαίνει η κατηγορία τιμής λάπτοπ τόσο οι U μετατρέπονται σε είδος υπό εξαφάνιση.... ξεχνάς εύκολα φαίνεται. τους core m των macbook ας πούμε τους ξέχασες. Τους u των macbook τους ξέχασες. επίσης ξέχασες εντελώς τον σκοπό των u, πχ https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342275_342278/13-3-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-1920x1080.html?page=4 Και ο φίλος μίλησε για τιμες επεξεργαστών, οι τιμές υπάρχουν στο pdf.
zacharis1955 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) ... τους core m των macbook ας πούμε τους ξέχασες. Τους u των macbook τους ξέχασες. ... Τα MacBooks ανήκουν σε άλλη ξεχωριστή, αποκλειστικά δική τους κατηγορία PC με το δικό της λειτουργικό, τις δικές της ιδιαιτερότητες & φιλοσοφίες υλοποίησης (το τελευταίο που τους ενδιαφέρει -και που πληρώνεις- είναι ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών), απευθύνονται σε συγκεκριμένο ολιγάριθμο κοινό και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα PC που συζητάμε σ' αυτό το νήμα... Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2015 από zacharis1955 1
Kostas93 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Σίγουρα, δεν έχει κανένα νόημα σ' αυτό το νήμα τέτοιου είδους συζήτηση και καλύτερα να την κόψουμε εδώ... Εδώ το βασικό είναι να προτείνουμε αξιοπρεπή μηχανάκια σε όσο το δυνατον καλύτερες τιμούλες... Δεν έχω κολλήσει με τίποτα, και 'γώ έχω προτεινει κατά καιρούς 13άρια για εντελώς βασική χρήση με i5U, απλώς προσπαθώ να εξηγήσω -και όχι μόνο εγώ- ότι αν εξαιρέσεις ίσως 1-2 i5U / rebrand i3M και 2-3 i7U / rebrand i5M οι υπόλοιποι είναι κυριολεκτικά γτπ και ειδικά οι i3U σε υλοποίηση Dell (αυτής με το super service και την τραγική ποιότητα κατασκευής στα κάτω από 1000άρικο laptop της)... Tώρα αν κάποιοι αγόρασαν σαβούρα και προσπαθούν να πείσουν βασικά τον εαυτό τους ότι έκαναν την αγορά της 10ετίας τι να πώ... Οσο για το τελευταίο δεν έχω τρόπο -και ούτε μ' ενδιαφέρει κιόλας- να σου δείξω τα ΡΜ μου... την dell την αναφέρεις συχνά πυκνά χωρίς λόγο. όταν προταθεί κάποιο συγκεκριμένο dell, θα αξιολογηθεί, ας μη τα τσουβαλιάζουμε όλα. Οι ι3u σε budget λάπτοπ των ~350 είναι μια χαρά λύση, κανείς δε πρότεινε i3u σε 1000 ευρώ λάπτοπ. πχ ο συγκεκριμένος ι7 (u) είναι ισχυρότερος απο τον i5 τρίτης γενιάς που προτείνεις στο fujitsu (ο οποίος εμφανίστηκε το q1 του 12 αν δε κάνω λάθος, και έχουμε q4 του 15). Υπάρχουν δυνατότεροι u επεξεργαστες, αλλά στο κειμενάκι σου υποστηρίζεις κάθετα και κατηγορηματικά πως ατό δεν ισχύει, πες μου λοιπόν γιατί δεν είναι παραπληροφόρηση αυτό; τέλος, και εγώ έχω πολλά πμ, διαφορετικά απο αυτά που φαντάζεσαι, αλλά δε βλέπω το λόγο να το κανουμε διαγωνισμό, να βοηθήσουμε θέλουμε, δεν είναι προσωπικό το θέμα. Τα MackBooks ανήκουν σε άλλη ξεχωριστή, αποκλειστικά δική τους κατηγορία PC με το δικό της λειτουργικό, τις δικές της ιδιαιτερότητες & φιλοσοφίες υλοποίησης (το τελευταίο που τους ενδιαφέρει -και που πληρώνεις- είναι ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών), απευθύνονται σε συγκεκριμένο ολιγάριθμο κοινό και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα PC που συζητάμε σ' αυτό το νήμα... είναι απίστευτο το πόσο άνετα τα χρησιμοποίησε όμως για παράδειγμα ο φίλος και όταν του γύρισε ως αντιπαράδειγμα θυμηθήκαμε ότι είναι άλλο λειτουργικό. Επίσης είναι απίστευτο το ότι παραβλέπεις ολόκληρες κατηγορίες, έδωσα λινκ που δείχνει ακριβούς (πολύ ακριβούς) υπολογιστές με u επεξεργαστες, κάτι που ο φίλος ισχυριζόταν πως δεν υπάρχουν. Υποστήριξε πως ο φίλος "την πέταξε" ενώ βλέπουμε πως μάλλον αυτός την πέταξε, και μάλιστα το επιβεβαιώνει η intel με τις επίσημες τιμές της. Χαρακτηριστικά βλέπουμε πως: ι7-5500U (4M cache, 2 Cores, 4 Threads, 2.40 GHz, 14nm) 393 i5-4210H (3M cache, 2 Cores, 4 Threads, 2.90 GHz, 22nm) 225 Τέλος, φαντάζομαι και τα λαπτοπ των 1300++ ευρώ δεν αφορούν πολλούς σε αυτή τη συζήτηση, αλλά και πάλι επιλεκτικά καθώς και επιδεικτικά επιλέγεις να αγνοήσεις. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2015 από Kostas93 3
zacharis1955 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 1. Δεν μ' ενδιαφέρει ο τιμοκατάλογος ούτε της Ιntel, ούτε της Apple ούτε κανενός, προσωπικά προτείνω ολοκληρωμένα συστήματα που νομίζω ότι αξίζουν μήπως τυχόν και αποφύγουν κάποιοι τον Κοτσόβολο ή το ΜediaMarkt και επομένως το πασάρισμα με δόσεις και δώρο εκτυπωτή ότι σαβούρας ξεστοκάρει η Ευρώπη... 2. Τα MackBooks δεν ανήκουν σε άλλη κατηγορία επειδή είναι ακριβά αλλά είναι ακριβά επειδή ανήκουν σε άλλη κατηγορία... 3. Eπειδή το νήμα έχει ξεφύγει εδώ και μερικές μέρες σε βαθμό...τρολαρίσματος εγώ τελειώνω τη συζήτηση σ' αυτό το νήμα με όλα τα άτομα που δεν ενδιαφέρονται για αγορές παρά μόνο για κουβεντούλα τύπου ο i3U είναι εξαιρετικός για Photoshop, το λένε και τα benchmarks των εταιριών, τον αγόρασα από ΚότσοΜεdia που τον έχει με 100 άτοκες δόσεις και δώρο εκτυπωτή, τρέξτε πριν εξαντληθεί, και για τον λόγο ότι δεν ξέρω καν γιατί την κάνουν... 1
Kostas93 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 1. Δεν μ' ενδιαφέρει ο τιμοκατάλογος ούτε της Ιntel, ούτε της Apple ούτε κανενός, προσωπικά προτείνω ολοκληρωμένα συστήματα που νομίζω ότι αξίζουν μήπως τυχόν και αποφύγουν κάποιοι τον Κοτσόβολο ή το ΜediaMarkt και επομένως το πασάρισμα με δόσεις και δώρο εκτυπωτή ότι σαβούρας ξεστοκάρει η Ευρώπη... εσένα δε σε ενδιαφέρει αλλά μια χαρά το σχολιάζεις, και εσύ και ο άλλος που τον χλεύασε, ενώ το παιδί στην ούσια είχε δίκιο. ξεστοκάρισμα μοιάζουν τα λάπτοπ 3ετίας που προτείνεις ορισμένες φορές, αλλά και αυτό επιλέγεις να αγνοείς. 2. Τα MackBooks δεν ανήκουν σε άλλη κατηγορία επειδή είναι ακριβά αλλά είναι ακριβά επειδή ανήκουν σε άλλη κατηγορία... Το θέμα λέει αγορά φορητού υπολογιστη, τα macbook είναι φορητός υπολογιστής. Και εφόσον χρησιμοποιήθηκαν ως παράδειγμα, φυσικά και έχω το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσω ως αντιπαραδειγμα. 3. Eπειδή το νήμα έχει ξεφύγει εδώ και μερικές μέρες σε βαθμό...τρολαρίσματος εγώ τελειώνω τη συζήτηση σ' αυτό το νήμα με όλα τα άτομα που δεν ενδιαφέρονται για αγορές παρά μόνο για κουβεντούλα τύπου ο i3U είναι εξαιρετικός για Photoshop, τον αγόρασα από ΚότσοΜεdia που τον έχει με 100 άτοκες δόσεις, και για τον λόγο ότι δεν ξέρω καν γιατί την κάνουν... Τρολλαρισμα μοιάζει το γεγονός ότι σε προηγούμενο μήνυμα σου παρουσιάζεις τους i5-3210m και i5-4210 ως περίπου ισοδύναμους, και τον i7-5500u που είναι ισχυρότερος απο τον i5-3210m ως σαβούρα. Αν είναι αυτός σαβούρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου είναι και οι άλλοι 2. Τώρα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε, πετάμε και 2-3 άκυρα λογάκια, και άκρη δε βγαίνει. 3
Gamer81 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Τι λέτε γι αυτό το laptop http://www.e-shop.gr/laptop-asus-x550jx-xx017d-156-intel-core-i7-4720hq-4gb-1tb-nvidia-gf-gtx950m-2gb-free-dos-p-PER.911940 , φαινεται τοπ για τα λεφτα του, βάζεις και μια 8ρα ραμ με 40 ευρώ και έχεις ένα δυνατό μηχάνημα για 800 ευρώ. Βασικά για autocad το θέλω και να μπορώ να παίζω καινούρια games όπως fallout 4 σε high graphics. Γνώμες???
Kostas93 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Τι λέτε γι αυτό το laptop http://www.e-shop.gr/laptop-asus-x550jx-xx017d-156-intel-core-i7-4720hq-4gb-1tb-nvidia-gf-gtx950m-2gb-free-dos-p-PER.911940 , φαινεται τοπ για τα λεφτα του, βάζεις και μια 8ρα ραμ με 40 ευρώ και έχεις ένα δυνατό μηχάνημα για 800 ευρώ. Βασικά για autocad το θέλω και να μπορώ να παίζω καινούρια games όπως fallout 4 σε high graphics. Γνώμες??? καλό λαπτοπ κακή οθόνη. Αξίζει τα χρήματα του. Για την κάρτα εδώ μπορείς να δεις περισσότερα http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-950M.138026.0.htmlσχετικά καλή, αλλά μη περιμένεις πολλά εδώ http://www.insomnia.gr/topic/587090-laptop-asus-x550jx-xx017d-156-intel-core-i7-4720hq-nvidia-geforce-gtx-950m-2-gb-4gb-ram-1-tb-hdd-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-739-%E2%82%AC/έχει γίνει μια σχετική συζήτηση, αν θέλεις και δε το έχεις κάνει ήδη, ρίξε μια ματιά.
kstgr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 είναι απίστευτο το πόσο άνετα τα χρησιμοποίησε όμως για παράδειγμα ο φίλος και όταν του γύρισε ως αντιπαράδειγμα θυμηθήκαμε ότι είναι άλλο λειτουργικό. Επίσης είναι απίστευτο το ότι παραβλέπεις ολόκληρες κατηγορίες, έδωσα λινκ που δείχνει ακριβούς (πολύ ακριβούς) υπολογιστές με u επεξεργαστες, κάτι που ο φίλος ισχυριζόταν πως δεν υπάρχουν. Υποστήριξε πως ο φίλος "την πέταξε" ενώ βλέπουμε πως μάλλον αυτός την πέταξε, και μάλιστα το επιβεβαιώνει η intel με τις επίσημες τιμές της. Χαρακτηριστικά βλέπουμε πως: ι7-5500U (4M cache, 2 Cores, 4 Threads, 2.40 GHz, 14nm) 393 i5-4210H (3M cache, 2 Cores, 4 Threads, 2.90 GHz, 22nm) 225 Τέλος, φαντάζομαι και τα λαπτοπ των 1300++ ευρώ δεν αφορούν πολλούς σε αυτή τη συζήτηση, αλλά και πάλι επιλεκτικά καθώς και επιδεικτικά επιλέγεις να αγνοήσεις. Στο λινκ μου είχα ακριβά λάπτοπ. Τα Apple δεν τα ανέφερα και δεν τα έλαβα καν υπόψη μου γιατί είναι άλλο φρούτο. Λίγη ευγένεια επίσης παρακαλώ. Δε μαλώνουμε εδώ μέσα. Συζητάμε. Δεν προσβάλαμε τη μάνα κανενός. Τους U προσβάλαμε Tώρα αν κάποιοι αγόρασαν σαβούρα και προσπαθούν να πείσουν βασικά τον εαυτό τους ότι έκαναν την αγορά της 10ετίας τι να πώ... Ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν χθες...... " Το θέμα λέει αγορά φορητού υπολογιστη, τα macbook είναι φορητός υπολογιστής. Και εφόσον χρησιμοποιήθηκαν ως παράδειγμα, φυσικά και έχω το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσω ως αντιπαραδειγμα. " Σοφιστείες των οποίων την αξία αν σχολιάσω θα γίνω προσβλητικός. Ο αστυνομικός είναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο. Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Κρίμα. Μόλις υπέπεσες στην κατηγορία του άλλου του τύπου για μένα. Τέλος από μένα η προσπάθεια συζήτησης και συνεννόησης. εντιτ νο3: Λοιπον σταμάτα τη διαστρέβλωση. Πουθενά δεν έκανα αναφορά σε Apple υπολογιστές για να επιχειρηματολογήσω για την ανυπαρξία U επεξεργαστών στη high end κατηγορία της αγοράς. ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΥΘΕΝΑ και το έχεις αναφέρει 2-3-4 φορές σε πάνω από ένα ποστ. Πες πες κάτι θα μείνει. Να το πάρεις πίσω άμεσα. 1
Kostas93 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Στο λινκ μου είχα ακριβά λάπτοπ. Τα Apple δεν τα ανέφερα και δεν τα έλαβα καν υπόψη μου γιατί είναι άλλο φρούτο. Λίγη ευγένεια επίσης παρακαλώ. Δε μαλώνουμε εδώ μέσα. Συζητάμε. Δεν προσβάλαμε τη μάνα κανενός. Τους U προσβάλαμε λίγη ευγένεια πρέπει να εχεις και εσύ, δεν είναι τρόπος να απαντάς σε κάποιον "την πέταξες".Τους u μπορεις να τους προσβάλεις όσο θέλεις, όταν όμως είναι καλύτερος απο καποιον αλλο,ακόμη και ως u, καλό είναι να το λέμε στους πιθανούς αγοράστές Ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν χθες...... Ενδιαφέρον υπόθεση που δε μας λέτε και που βασίζεται. 3
zacharis1955 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Τι λέτε γι αυτό το laptop http://www.e-shop.gr/laptop-asus-x550jx-xx017d-156-intel-core-i7-4720hq-4gb-1tb-nvidia-gf-gtx950m-2gb-free-dos-p-PER.911940 , φαινεται τοπ για τα λεφτα του, βάζεις και μια 8ρα ραμ με 40 ευρώ και έχεις ένα δυνατό μηχάνημα για 800 ευρώ. Βασικά για autocad το θέλω και να μπορώ να παίζω καινούρια games όπως fallout 4 σε high graphics. Γνώμες??? Στα λευτά του δεν θα βρείς καλύτερο γι' αυτό που το θέλεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ούτε στην Ευρώπη για πολύ καιρό, το επόμενο κοστίζει 1000+ €...
kstgr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Στο λινκ μου είχα ακριβά λάπτοπ. Τα Apple δεν τα ανέφερα και δεν τα έλαβα καν υπόψη μου γιατί είναι άλλο φρούτο. Λίγη ευγένεια επίσης παρακαλώ. Δε μαλώνουμε εδώ μέσα. Συζητάμε. Δεν προσβάλαμε τη μάνα κανενός. Τους U προσβάλαμε λίγη ευγένεια πρέπει να εχεις και εσύ, δεν είναι τρόπος να απαντάς σε κάποιον "την πέταξες".Τους u μπορεις να τους προσβάλεις όσο θέλεις, όταν όμως είναι καλύτερος απο καποιον αλλο,ακόμη και ως u, καλό είναι να το λέμε στους πιθανούς αγοράστές Ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν χθες...... Ενδιαφέρον υπόθεση που δε μας λέτε και που βασίζεται. Πότε ανέλαβες δικηγόρος του; Επίσης περιμένω το σημείο που ανέφερα κάτι για υπολογιστές Apple.
zacharis1955 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 ...Επίσης περιμένω το σημείο που ανέφερα κάτι για υπολογιστές Apple... ...Και θα το περίμένεις για...πάντα γιατί απλά...δεν υπάρχει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις