Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή

podarilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επειδη παρακολουθω πολλες ημερες αυτο το topic η αληθεια  βρισκεται καπου στην μεση, η αληθεια ειναι οτι κυκλοφορουν πολλες "σαβουρες" που δεν αξιζουν τα λεφτα τους με τιποτα, υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν τις απαραιτητες γνωσεις και τις τρελες απαιτησεις και απλα προτιμουν κατι καλο στην κατηγορια 250-400 ευρω, πολλα παιδια απο εδω εχουν δωσει αξιολογες προτασεις, ο φιλος plpapadopoulos, ο zacharis και αλλα παιδια εχουν δωσει αξιολογες προτασεις για ολα τα βαλαντια, εγω και μιλαω αποκλειστικα για τον εαυτο μου επειδη ψαχνω κατι καλο, καταλαβα οτι πχ ενα asus rog 17αρι η ενα Msi 17αρι που κοιταω δεν εχουν καμια σχεση με ενα z hp book ομως θα προτιμησω η το asus η το msi για προσωπικους λογους, μπραβο που υπαρχει αυτο το τοπικ και ενημερωνει υποψηφιους αγοραστες για να τοποθετησουν τα χρηματα τους σωστα( δυσκολες εποχες) , τωρα για το ποιος επεξεργαστης ειναι ποιο καλος απο τον αλλον πιστευω δεν εχει καμια βαρυτητα- νοημα μια τετοια αντιπαραθεση.

φιλικα προς ολους..

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μα δεν διαφωνουμε στο ποιος ειναι πιο καλος, αυτο ειναι ξεκαθαρο, ο i3 ειναι, αλλα ποιος ειναι πιο "value for money",

κι οσο για τα υπολοιποα που γραφεις, οντως πολυ καλο το θεμα, κι εγω το διαβαζω για να ενημερωνομαι κ συχαρητηρια σε ολα τα παιδια για την δουλεια που κανουν

επειδή  έχω ξεμείνει από notebook , βγαίνοντας στην αγορά για να δω τι παίζει , πιο πολύ σαν έρευνα αγοράς ας πούμε αφού δεν βιάζομαι , όλοι μα όλοι οι πωλητές που μίλησα μαζί τους στα μεγάλα "μαγαζά" (τρομάρα τους) , μου είπαν ότι σχεδόν αποκλειστικό κριτήριο αγοράς των καταναλωτών είναι η τιμή , και λογικό είναι εδώ που τα λέμε στους ηλίθιους καιρούς που μας έλαχε να ζούμε .

Τις προάλλες  είχα πιάσει κουβέντα με έναν πωλητή στο Media markt και μου έλεγε ότι ένα laptop Asus που είχαν σε προσφορά στα 299 ευρώ , έφυγε  για πλάκα . Και ήταν ένα laptop  με έναν τρισάθλιο Pentium 2117U . Νομίζετε εσείς ότι οι πελάτες  κοίταξαν τον επεξεργαστή ή...... την τιμή?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποτε ενα μετριο λαπτοπ κοστιζε ενα 1000αρικο στην καλυτερη.

Πλεον ξεκινανε απο 250ευρω και ολοι εχουν απαιτησεις να παιζει μεχρι και call of duty το τελευταιο της σειρας. Φυσικα κατι τετοιο δεν στεκει αλλα στο μυαλο του αγοραστη 'στεκει'.

Εχω φιλους που μου ζητανε λαπτοπ 'Ανδρεα βρες μου ενα οσο πιο φθηνο γινεται'. Οκ μαγκα μου, θα σου βρω ενα value for money, ΑΛΛΑ μην μου την λες μετα αν σου κολλαει. Εγω ξεκαθαριζω παντα απο την αρχη οτι ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Αν θελει ο αλλος κιολας να ειναι σουπερ ουαου γρηγορο, του λεω να πληρωσει ενα 50αρι παραπανω για να του βαλω και ssd μεσα για να μην μου κανει τα τρια-δυο απο τα παραπονα του.

Οπως επισης ενα κλασσικο παραδειγμα ειναι οι γυναικες. 'Θελω λαπτοπ!!'. Ωραια κουκλα μου να σου βρω λαπτοπ..ποσα διαθετεις; 3 κατοσταρικα το πολυ..οκ λες, παει στο διαολο. Τι χρηση θα του κανεις; 99% facebook και 1% μουσικη (βεβαια ποτε δεν στο λενε αυτο αλλα το ξερεις εκ των προτερων οτι ειναι ετσι). Και οταν τις ρωτας αν εχουν προτιμηση σε καποιο ''Hp!! Μου αρεσει πολυ εξωτερικα και εχω ακουσει καλα λογια για αυτα''.

Που σκατα καταλαβαν δηλαδη οτι ειναι τοσο ωραιο εξωτερικα και απο που ακουσαν οτι ειναι καλα; απο το οτι οι φιλες τους πηραν επισης hp; Και εμενα το nickname μου παραπεμπει στο ονομα Χριστοφορος, ενω Ανδρεα με βαφτισαν. :P

Για αυτο αλλωστε ακομα τα turbox πουλανε..οσο υπαρχουν 'θυματα' του 'πιστευε και μη ερευνα' (χωρις κομμα), τοσο θα κλαιει τα λεφτα του ο κοσμακης.

Επεξ/σία από xristoforos89
  • Like 2

Σ΄ αυτά τα χρήματα προσπέρασε τες και τις δύο και είδικά την δεύτερη...

Lenovo G510: (15.6", Intel Core i7-4700MQ, AMD Radeon R7 M265 2GB, 6 GB RAM, Windows 8 64 bit) 699 €

http://www.mgmanager.gr/lenovo_g510_i74700mq156hd6gb1tbm265_2gbw8_y_5428181/el/pid/19183/

MSI GP70: (17.3" Full HD, Intel Core i5-4200H, nVidia GeForce GT 840M 2GB, 8 GB RAM, χωρίς λειτουργικό)  699 € + 11.99 € αν πληρώσεις με Bank Transfer ή + 20.53 € αν πληρώσεις με PayPal

http://www.computeruniverse.net/products/90546477/msi-gp70-2pei581fd.asp

http://www.report me for spam/lenovo-s939-mtk6592-17ghz-octa-core-60-inch-hd-screen-android-42-3g-smartphone-g-32980

http://www.report me for spam/lenovo-vibe-z-k910-snapdragon-msm8974-22ghz-quad-core-55-inch-fhd-screen-3g-smartphone-g-32778

http://www.report me for spam/lenovo-k900-20ghz-dual-core-android42-55-inch-fhd-ips-smartphone-g-31348

Kαλησπέρα και πάλι!

Σε ευχαριστώ πολύ για όλο το χρόνο που έχεις διαθέσει!

Η επιλογή ενός laptop είναι, πράγματι, μεγάλη υπόθεση.

Ως προς το laptop: Αναλογιζόμενος τις προϋποθέσεις που έχω θέσει και δεδομένου ότι μάλλον με ενδιαφέρει να περιορίσω λίγο το budget, προσπαθώ να βρω κάποια λύση που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες μου, χωρίς να τις υπερκαλύπτει. Σίγουρα θα το αγοράσω από Ελλάδα.

Η χρήση του θα είναι βασική (browsing, email, office, hd ταινίες) έως μέτρια (μέτρια χρήση photoshop, indesign, powerdirector και λίγο premiere και χρήση κάποιων στατιστικών προγραμμάτων). Παιχνίδια δεν παίζω και ως εκ τούτου δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις.

..

Ως προς τα specs θέλω οθόνη μεταξύ 15-17", ram >6gb, σκληρό hdd 1tb (σκοπεύω να βάλω και κάποιον ssd αργότερα) και κάρτα γραφικών 1gb+, επεξεργαστή i5 ή i7

Έχω βρει αυτές τις επιλογές, οι οποίες θεωρώ πως με καλύπτουν πολύ καλά.

[OFFTOPIC]

2) Ως προς το κινητό: Τα έχω δει όλα αυτά και κοιτάζω και το καταπληκτικό Asus Zenfone 5. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κανένα από αυτά δεν είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή Αποθήκη. Γνωστός μου πήρε από το reportspam μέσω Singapure post πριν κανά μήνα και το σταμάτησαν τελωνείο (!!). Θα ήθελα να αποφύγω ακόμα κι αυτή τη μηδαμινή περίπτωση. Γι'αυτό σκέφτομαι δύο πολύ value for money λύσεις από Ελλάδα 1) Alcatel idol pop 2 mini S 2) ZTE Blade VEC

Οποιο probook και να παρεις, την κανεις την δουλεια σου.

Το μπατζετ σου ομως ποιο ειναι; Το λενοβο ξεκινα απο 650ευρω ενω το asus κοστιζει και μια 200αρα+ ευρω παραπανω.

Οποιο probook και να παρεις, την κανεις την δουλεια σου.

Το μπατζετ σου ομως ποιο ειναι; Το λενοβο ξεκινα απο 650ευρω ενω το asus κοστιζει και μια 200αρα+ ευρω παραπανω.

To συνολικό budget εξ'αρχής ήταν 1000€ ή λιγότερα (το οποίο συμπεριλαμβάνει τώρα και την αγορά του κινητού).

Επομένως, είναι 900€ και κάτω. Σε καμία περίπτωση δε θα με χαλάσει βέβαια αν δώσω 800 ή 700 ή 600.

Παιδια σκεφτομαι να αγορασω ενα λαπτοπ στη κατηγορια τιμης κατω απο 300 ευρω και βρηκα αυτο:

http://www.e-shop.gr/acer-aspire-e5-511-c5wy-156-intel-quad-core-n2930-4gb-500gb-windows-81-brown-p-PER.902916

Τι λετε αξιζει??

Τετραπυρινο intel N2930 προσφατης σχετικα κυκλοφοριας βλεπω φοραει...4gb ram...15,6 ιντσες οθονη..usb 3.0..windows 8..γι αυτο κατεληξα εκει...αλλα θελω γνωμες και απο γνωστες μιας και δεν εχω ιδιαιτερη σχεση με το αντικειμενο.

Η χρηση θα ειναι απλη, ταινιες, σερφαρισμα, μουσικη, office...οχι παιχνιδια κτλπ.

Θα με καλυβει χωρις κοληματα και με ταχυτητα??

Εχει καποιος να προτινει κατι ισχυροτερο σε αυτα τα χρηματα πανω κατω??

Ευχαριστω εκ των προτερων.

To συνολικό budget εξ'αρχής ήταν 1000€ ή λιγότερα (το οποίο συμπεριλαμβάνει τώρα και την αγορά του κινητού).

Επομένως, είναι 900€ και κάτω. Σε καμία περίπτωση δε θα με χαλάσει βέβαια αν δώσω 800 ή 700 ή 600.

Για την χρηση που το θες.

http://www.digideli.gr/best_prices/Laptops_best/HP-ProBook-470BAG-33342

Υπαρχει διαφορα ομως στις περιγραφες και την μια λεει οτι εχει τον 4210u και πιο κατω αναφερει οτι ειναι ο M.

Αν ειναι ο M, παιρνεις αυτον, βαζεις ssd και εισαι κομπλε.

Αλλιως πας εδω στο λενοβο απο εσοπ.

Παιδια σκεφτομαι να αγορασω ενα λαπτοπ στη κατηγορια τιμης κατω απο 300 ευρω και βρηκα αυτο:

http://www.e-shop.gr/acer-aspire-e5-511-c5wy-156-intel-quad-core-n2930-4gb-500gb-windows-81-brown-p-PER.902916

Τι λετε αξιζει??

Η χρηση θα ειναι απλη, ταινιες, σερφαρισμα, μουσικη, office...οχι παιχνιδια κτλπ.

Θα με *καλυβει χωρις κοληματα και με ταχυτητα??

Εχει καποιος να προτινει κατι ισχυροτερο σε αυτα τα χρηματα πανω κατω??

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Εδω εισαι. http://www.e-shop.gr/lenovo-essential-g500h-59-413814-156-intel-dual-core-1005m-4gb-500gb-free-dos-p-PER.910336

Πιο οικονομικο και για την χρηση που το θες ειναι μια χαρα. σου περισσευουν χρηματα και για ssd αν θες.

* Τι μου θυμισες με το..καλυβει.

(Στον στρατο) - Με καλυΒεις;

- Σε καλυΒω!

(λες και ημασταν σε καμια καλυβα ενα πραμα :P )

• Like 1

Δηλαδη το acer ακυρο Χριστοφορε λες??

Βλεπω ομως φοραει λειτουργικο ενω το lenovo οχι??

Οι επεξεργαστες πανω κατω στα ιδια??

Εκει γυρω στα 300 καποιο ισαξιο με λειτουργικο παιζει??

Οι επεξεργαστες ειναι πανω κατω στα ιδια αλλα το λενοβο ειναι και καμια 70αρια ευρω φθηνοτερο.

Καποιο ισαξιο με λειτουργικο δεν παιζει. Μετα το acer ειναι το φθηνοτερο.

Απλα δεν εχω δουλεψει τετοιον celeron cpu σαν του acer για να εχω αποψη.

40 ευρω ειναι φιλε η διαφορα τους..στα 279 το εχει προσφορα το eshop το acer....ο επεξεργαστης του ειναι παραγωγης 2014 οπως βλεπω στο σιτε της intel....επισης για να αγορασω αυθεντικα windows 8 θελω περισοτερα απο 40 ευρω.

Φφφφ... γι αυτο ειμαι σε σκεψεις....

Καλα τα windows τα βρισκεις και απο τον..θειο. :ph34r:

Μωρε ειναι του 2014 ο επεξεργαστης.. και ο αντιστοιχος διπυρηνος (n2xxx) που εχει βγαλει του 2014 ειναι αλλα κολλαει πιο πολυ και απο βδελλα.

Λες να παιξω στην σιγουρια του lenovo δηλαδη??

Το εχεις δοκιμασει φανταζομαι...

Επισης βλεπω αυτο http://www.e-shop.gr/acer-aspire-e3-111-c5fn-116-intel-quad-core-n2930-2gb-500gb-free-dos-p-PER.902898

Που φορανε ιδιο επεξεργαστη με το acer....και οσοι το εχουν αγορασει...ειναι πολυ ικανοποιημενοι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...