Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή

podarilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ενημερώσω για όποιον ενδιαφέρεται για λάπτοπ κάτω των 300€ αυτό εδώ είναι καλή περίπτωση: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01GCNYXR4/

Βγαίνει περίπου 267€ μαζί με μεταφορικά, η προσφορά λήγει σε περίπου 10 ώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω να βρω για μια φίλη ένα ultrabook μέχρι 1000€, αυστηρά όμως το 1000ρικο.

Θέλει δηλαδή να είναι λεπτο, αν γίνεται κατω από 1.5kg, μέχρι 14 ίντσες το πολυ.

Είναι για επαγγελματική δουλειά γραφείου και θέλει την φορητότητα.

Δυστυχώς το dell xps που της αρέσει δεν παίζει καν σε τέτοια λεφτά, έτσι εγώ έχω δει το Lenovo yoga 710, και το thinkpad 13 το οποίο παρότι ξέρω ότι είναι πολύ πιο αξιόπιστο, είναι πιο παχύ (17 και 19 χιλιοστα αντίστοιχα χοντρικα), και είναι και λίγο πιο άσχημο και νομίζω πιο βαρύ δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς.

Έχετε καμία άλλη πρόταση ή γενικά ιδέα αν είναι τα yoga αξιόπιστα;

ΥΓ: έχει τραγικά άσχημες εμπειρίες από asus.

Οι τιμές των XPS στην Ελλάδα είναι όντως εξωφρενικές. Στο amazon της αγγλίας έχει το https://www.amazon.co.uk/Dell-9350-1340SLV-Ultrabook-Microsoft-Signature/dp/B016FKG020/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1475584259&sr=8-2&keywords=xps%2B9350&th=1 στα 960 Ευρώ περίπου (μαζί με μεταφορικά), με το μειονέκτημα ότι είναι μόνο 128GB SSD.

Zenbook από Asus βρίσκεις πολύ πιο φτηνά, αλλά εφόσον είχε προβλήματα παλιότερα...

Οι τιμές των XPS στην Ελλάδα είναι όντως εξωφρενικές. Στο amazon της αγγλίας έχει το https://www.amazon.co.uk/Dell-9350-1340SLV-Ultrabook-Microsoft-Signature/dp/B016FKG020/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1475584259&sr=8-2&keywords=xps%2B9350&th=1 στα 960 Ευρώ περίπου (μαζί με μεταφορικά), με το μειονέκτημα ότι είναι μόνο 128GB SSD.

Zenbook από Asus βρίσκεις πολύ πιο φτηνά, αλλά εφόσον είχε προβλήματα παλιότερα...

Τα zenbook έχουν και χειρότερους επεξεργαστες επίσης από ότι ειδα.

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να το πάρει από έξω (είναι ας πουμε φάση επιταγή εξαργυρωσης) αλλά θα το δω.

Για το yoga υπάρχουν εμπειρίες και απόψεις;

Γιατί γενικά τα lenovo τα συμπαθώ.

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω να βρω για μια φίλη ένα ultrabook μέχρι 1000€, αυστηρά όμως το 1000ρικο.

Θέλει δηλαδή να είναι λεπτο, αν γίνεται κατω από 1.5kg, μέχρι 14 ίντσες το πολυ.

Είναι για επαγγελματική δουλειά γραφείου και θέλει την φορητότητα.

Δυστυχώς το dell xps που της αρέσει δεν παίζει καν σε τέτοια λεφτά, έτσι εγώ έχω δει το Lenovo yoga 710, και το thinkpad 13 το οποίο παρότι ξέρω ότι είναι πολύ πιο αξιόπιστο, είναι πιο παχύ (17 και 19 χιλιοστα αντίστοιχα χοντρικα), και είναι και λίγο πιο άσχημο και νομίζω πιο βαρύ δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς.

Έχετε καμία άλλη πρόταση ή γενικά ιδέα αν είναι τα yoga αξιόπιστα;

ΥΓ: έχει τραγικά άσχημες εμπειρίες από asus.

http://www.skroutz.gr/s/7945204/HP-ProBook-430-G3-i5-6200U-4GB-128GB-W7.html

Μάλλον χοντροκομμενο για τα γούστα της, 21mm.

Ε εντάξει αν έχει τόσο κόλλημα για 3-4 χιλιοστά ας πάει να πάρει ένα Macbook Air στα 950-1000€ να κάνει και την μοστρα της!

Τα zenbook έχουν και χειρότερους επεξεργαστες επίσης από ότι ειδα.

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να το πάρει από έξω (είναι ας πουμε φάση επιταγή εξαργυρωσης) αλλά θα το δω.

Για το yoga υπάρχουν εμπειρίες και απόψεις;

Γιατί γενικά τα lenovo τα συμπαθώ.

Τα XPS 13 απλά βγάζουν μόνο U επεξεργαστές. Τα zenbook εκτός από U, έχουν και τους Μ, οι οποίοι έχουν χειρότερη απόδοση (παίρνοντας τους συνήθεις U και Μ, ο 6200U έχει κάπου 4000, ενώ ο 6Υ30 γύρω στα 3000 στο γνωστό site). Αναλόγως τη χρήση που το θέλει, μπορείς να κοιτάξεις και τους Μ, αλλά σε βάθος χρόνου δε ξέρω αν αξίζει. Απλά στα zenbooks στην Ελλάδα από 6200U και πάνω οι τιμές είναι στα 1000+ (στο amazon αγγλίας έχει πολύ καλύτερες και στα U και στα Μ μοντέλα)

Για yoga δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι γιατί δεν τα έχω ψάξει.

Είπες κάτι γενικό κι αόριστο και λάθος και χρησιμοποίησες αποσπασματικά στοιχεία για να το στηρίξεις παραβλέποντας τα υπόλοιπα.

Και επιμένεις κιόλας! Όσο για το ποιος τη λέει στους άλλους και κάνει τον ξερόλα αυτό είναι το πιο αστείο που διάβασα σε φόρουμ τελευταία.

Γενικά αποφεύγεις επεξεργαστές με Ν μπροστά σε ό,τι τιμή κι αν τους βρεις. Ακόμα και στα 220€ υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.

Το πρώτο έχει 2 κάρτες γραφικών, την Intel του επεξεργαστή και μια μέτρια της AMD, άρα υπερέχει λίγο ως προς αυτό το σημείο.

Το πρώτο έχει μόνο μία slot για ραμ, το 2ο δεν ξέρω...

Και τα 2 θα έχουν την ίδιαν οθόνη και τον ίδιο ακριβώς δίσκο.

Το 2ο έχει Windows ενώ για το πρώτο θα πρέπει να βάλεις εσύ, φίλος σου ή τεχνικός.

Πάντως αν μπορούσες να δώσεις λίγα παραπάνω θα σου έλεγα να πας σε i3-6100U.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Aλλα δυστυχώς το budget είναι ζόρικα μέχρι 350 οπότε δεν μπορώ να δω για ι3-6100u.

Να ενημερώσω για όποιον ενδιαφέρεται για λάπτοπ κάτω των 300€ αυτό εδώ είναι καλή περίπτωση: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01GCNYXR4/

Βγαίνει περίπου 267€ μαζί με μεταφορικά, η προσφορά λήγει σε περίπου 10 ώρες.

τι στο διαολο, διαβαζα τα specs  και πηγα να το βαλω στο καλαθι και πηξε 325λιρες,

ελεος οι μαλακιες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Aλλα δυστυχώς το budget είναι ζόρικα μέχρι 350 οπότε δεν μπορώ να δω για ι3-6100u.

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200029524
  • Like 1

Καλησπερα, ενδιαφερομαι για αγορα λαπτοπ με μπατζετ εως το πολυ 500ευρω. Εψαξα λιγο στο σκρουτζ κ βρηκα καποια λαπτοπ αλλα δεν ξερω ποιοι επεξεργαστες ειναι καλοι, ποιες καρτες γραφικων ή ακομη ισως και για τις ιδιες τις μαρκες. Δεν το χρειαζομαι για βαρια χρηση, κυριως για εργασιες, καμια ταινια και απλη χρηση ιντερνετ.(Ειμαι σε σχολη Οικονομικων). Δεν με πειραζει να μην εχει καποιο ΟS προεγκατεστημενο καθως μπορει να γινει φορματ μετα την αγορα. Εχω ακουσει οτι οι καρτες γραφικων NVidia ειναι αρκετα καλες αλλα δεν ξερω πως συγκρινονται με αυτες της AMD και της Intel. Το ιδιο ισχυει και για CPU μεταξυ Intel και AMD. Νομιζω πως 8GB Ram δεν μου ειναι απαραιτητα. Απλα αφηνω μια πορτα ανοιχτη για καποιο ενδεχομενο βαρυ προγραμμα που ισως χρειαστει να τρεξω. Ψαχνω για ο,τι καλυτερο εννοειται που να μου αντεξει μια 4ετια. :P Προσπαθησα να ειμαι οσο πιο λεπτομερης γινεται. Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια.

Καλησπερα, ενδιαφερομαι για αγορα λαπτοπ με μπατζετ εως το πολυ 500ευρω. Εψαξα λιγο στο σκρουτζ κ βρηκα καποια λαπτοπ αλλα δεν ξερω ποιοι επεξεργαστες ειναι καλοι, ποιες καρτες γραφικων ή ακομη ισως και για τις ιδιες τις μαρκες. Δεν το χρειαζομαι για βαρια χρηση, κυριως για εργασιες, καμια ταινια και απλη χρηση ιντερνετ.(Ειμαι σε σχολη Οικονομικων). Δεν με πειραζει να μην εχει καποιο ΟS προεγκατεστημενο καθως μπορει να γινει φορματ μετα την αγορα. Εχω ακουσει οτι οι καρτες γραφικων NVidia ειναι αρκετα καλες αλλα δεν ξερω πως συγκρινονται με αυτες της AMD και της Intel. Το ιδιο ισχυει και για CPU μεταξυ Intel και AMD. Νομιζω πως 8GB Ram δεν μου ειναι απαραιτητα. Απλα αφηνω μια πορτα ανοιχτη για καποιο ενδεχομενο βαρυ προγραμμα που ισως χρειαστει να τρεξω. Ψαχνω για ο,τι καλυτερο εννοειται που να μου αντεξει μια 4ετια. :P Προσπαθησα να ειμαι οσο πιο λεπτομερης γινεται. Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια.

http://t-support.gr/index.php?route=product/product&product_id=1159927

http://www.mrcheap.gr/fujitsu-nb-lifebook-a556-i5-15.6-tft-intel-cpu-i5-6200u-4gb-ram-256gb-ssd-no-os-black-1yw.-a5560m85f5gr.html

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...