dub Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Μια απορία: βλέπω πως το ένα μηχανημα που μου προτείνεται (αλλά το βλέπω συχνά) έχει SSD με 8GB. Χωράει το λειτουργικό εκεί μέσα? Ενοοω windows 7 Και δεύτερη απορία οι σκληροί δίσκοι hybrid τι είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Μια απορία: βλέπω πως το ένα μηχανημα που μου προτείνεται (αλλά το βλέπω συχνά) έχει SSD με 8GB. Χωράει το λειτουργικό εκεί μέσα? Ενοοω windows 7 Και δεύτερη απορία οι σκληροί δίσκοι hybrid τι είναι? Οι φτηνοί SSHD (όπως π.χ. αυτοί που συναντάς σε μερικά laptops) στην ουσία είναι μηχανικοί δίσκοι (δηλαδή σε μηχανικό δίσκο θα εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα και τα διάφορα προγράμματα), απλά σε αυτούς τους δίσκους υπάρχει και ένα chip SSD μικρής χωρητικότητας όπου εκεί εγκαθίστανται οι πιο συνήθισμένες διεργασίες του λειτουργικού για πιό γρήγορη -υποτίθεται- ανάγνωση... SSD vs HDD vs SSHD (Hybrid) http://www.pcworld.com/article/2025402/ssds-vs-hard-drives-vs-hybrids-which-storage-tech-is-right-for-you-.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dub Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Οι φτηνοί SSHD (όπως π.χ. αυτοί που συναντάς σε μερικά laptops) στην ουσία είναι μηχανικοί δίσκοι (δηλαδή σε μηχανικό δίσκο θα εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα και τα διάφορα προγράμματα), απλά σε αυτούς τους δίσκους υπάρχει και ένα chip SSD μικρής χωρητικότητας όπου εκεί εγκαθίστανται οι πιο συνήθισμένες διεργασίες του λειτουργικού για πιό γρήγορη -υποτίθεται- ανάγνωση... SSD vs HDD vs SSHD (Hybrid) http://www.pcworld.com/article/2025402/ssds-vs-hard-drives-vs-hybrids-which-storage-tech-is-right-for-you-.html κατάλαβα. Αν λοιπόν αφήσουμε έξω τον ssd και πάμε με "κλασσικό" σκληρο δίσκο εκεί τι χαρακτηριστικά βλέπουμε για να είναι οσο γινεται πιο καλός. Και μια επιπλεον απορία : τα χαρακτηριστικά U, HQ, MQ που βλέπω δίπλα στους επεξεργαστες τι ρόλο παίζουν . Εννοώ ποιοι ειναι οι "καλλίτεροι"? ωχ τα έκανα λίγο σαλάτα με τη παράθεση. Συγνώμη παιδιά για τις πολλές ερωτήσες αλλά οπως σας είπα στον επιτραπέζιο με i3 αλλά με 64αρη ssd και με ένα σκασμό προγράμματα εγκατεστημένα οι 5-6 εφαρμογές που με ενδιαφέρουν τρέχουν πιο γρήγορα και απροβλημάτιστα απο το λαπτοπ που ήδη έχω (με i7). Και έλεγα μήπως πετύχω και σε λαπτοπ κάτι παρόμοιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Οι καλύτεροι -με διαφορά- είναι οι M/Η/HQ/MQ Aπέφυγε laptops με επεξεργαστή Intel "U" Ολοι οι επεξεργαστές Intel "U" είναι διπύρηνοι με πολύ χαμηλές συχνότητες λειτουργίας για μικρότερη κατανάλωση ρεύματος με σοβαρές επιπτώσεις όμως στην υπολογιστική τους δύναμη (έως και 50+% πιό αδύνατοι εν σχέσει με τους Intel "Μ" σε κάποια προγράμματα) . Για παράδειγμα ένας οποιοσδήποτε I3 ή i5 τρίτης & τέταρτης γενιάς (όπως και οποιοσδήποτε i5 και οι περισσότεροι i3 δεύτερης γενιάς) με Μ στο τέλος αποδίδει σαφώς πολύ καλύτερα από έναν οποιονδήποτε i7 με U στο τέλος. Laptop με επεξεργαστή Intel "U" αγοράζεις βασικά μόνο αν σε ενδιαφέρει πολύ η μεγάλη αυτονομία και / ή η οικονομία ρεύματος και ελάχιστα ή καθόλου οι επιδόσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XronisR Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Είμαι ανάμεσα σε αυτό και αυτό. Ποιο από τα 2 προτείνεται?Όριο τα 400€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bikey77 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Αναζητώ φορητό για δώρο περίπου στα 300€ για απλή χρήση Internet, surfing, office άντε και κανένα torrent και θα ήθελα να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση. Έχω ήδη υπόψιν μου δύο μοντέλα που έχουν προταθεί λίγα posts παραπάνω (HP & Lenovo) αλλά έχουν μόνο ένα έτος. Προτάσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naughtyplayboy4 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα παιδιά!Θέλω να αγοράσω ένα laptop-το δέυτερο μου. Η χρήση που θα του κάνω είναι αρκετά "κοπιαστική" καθώς πέρα από image editing, ταινίες, μουσική, browsing, web designing για χόμπυ ασχολούμαι επαγγελματικά με έρευνα, οπότε θα κάνω πολλά simulations. Γι'αυτόν τον λόγο ψάχνω ένα laptop με αρκετή RAM-minimum 6GB και ενδεικτικά 8GB, όχι shared κάρτα γραφικών και καλό επεξεργαστή, ιδανικά quad-core. Ο σκληρός δεν με καίει τόσο, αλλά ιδανικά 1TB θα ήταν ΟΚ και θα βόλευε η κάρτα δικτύου να είναι 10/100/1000 Ως προς την μνήμη και τον σκληρό, μπορώ να κάνω ένα upgrade μόνος μου, αλλά θα ήθελα να το αποφύγω λόγω εγγύησης. Το budget είναι ~€500-€800 και θα προτιμούσα να γίνει αγορά από Κωτσόβολο(αν και μου την σπάει) γιατί κάποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά κύρια με ενδιαφέρει να βρω ένα αξιόπιστο και δυνατό laptop Θα ήθελα πάρω πολύ να έχει backlit keyboard καθώς βολεύει τις νύχτες! Είχα καταλήξει σε δύο Το ένα είναι http://www.e-shop.gr/lenovo-z510-59-413911-156-intel-core-i7-4702mq-4gb-1tb-8gb-sshd-nvidia-gf-gt740m-2gb-free-dos-p-PER.910284 στα €610 από eshop, αλλά εξαντλήθηκε σε μερικές ώρες και το άλλο είναι αυτό http://www.you.gr/proionta/laptop,tablet/foritoi-ypologistes/laptop/nb-hp-pavilion-15-n250sv-a10-5745m Στο δεύτερο, παρά τον quad-core επεξεργαστή δεν ξέρω πόσο αξιόπιστος είναι. Π.χ. παρά το clock speed, ο i7-4500U είναι καλύτερος, αλλά δεν ξέρω αν θα μου φτάνουν οι 2 πυρήνες και τα 1.8GHz. Έχει κανείς κάποια πρόταση ή κάποια συμβουλή, κυρίως σχετικά με το ποιον επεξεργαστή να αγοράσω. Ευχαρισω εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acheron Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για την αγορά νέου λάπτοπ (το δεύτερο) μιας και αυτό που είχα από το 2006 τα τίναξε. Δε χρειάζομαι υψηλών επιδοσεων, καθώς πέρα από browsing, ταινίες, office δε χρειάζομαι κάτι άλλο. Με ενδιαφέρει αγορά από Ελληνικό οποιοδήποτε κατάστημα, με τιμή μέχρι 500-550 ευρώ. 15.6" οθόνη, να έχει υποφερτο επεξεργαστή και ram διότι στον παλιό είχα Celeron και υπεφερα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας, θα με βοηθουσατε παρα πολυ. Έντιτ: μου χουν πει ότι τα Τοσιμπα ειναι καλά και σκυλιά, κυρίως με ενδιαφέρει να μην κολλάει στη χρήση που θα του κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
reivstorm Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Καλησπερα παιδια ειχα ενα προβλημα με το λαπτοπ μου το εδωσα στο κοτσοβολο για service και αφου το κρατησαν 30 μερες τωρα μου λενε για αντικατασταση με ενα λαπτοπ που εχει σχεδον τα ιδια χαρακτιριστικα με το δικο μου λοιπον εχω 2 στο νου μου τι λετε? 1) http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/139710-dell-inspiron-15-3542#prettyPhoto 2) http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/137481-acer-e1-572 τις καλυτερες κριτικες τις ειχε το acer και προς τα εκει κλεινω συμφωνήτε?! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vrykolakas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για την αγορά νέου λάπτοπ (το δεύτερο) μιας και αυτό που είχα από το 2006 τα τίναξε. Δε χρειάζομαι υψηλών επιδοσεων, καθώς πέρα από browsing, ταινίες, office δε χρειάζομαι κάτι άλλο. Με ενδιαφέρει αγορά από Ελληνικό οποιοδήποτε κατάστημα, με τιμή μέχρι 500-550 ευρώ. 15.6" οθόνη, να έχει υποφερτο επεξεργαστή και ram διότι στον παλιό είχα Celeron και υπεφερα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας, θα με βοηθουσατε παρα πολυ. Έντιτ: μου χουν πει ότι τα Τοσιμπα ειναι καλά και σκυλιά, κυρίως με ενδιαφέρει να μην κολλάει στη χρήση που θα του κάνω. Πολλά λεφτά διαθέτεις για τόσο απλή χρήση. Θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο: http://www.e-gate.gr/dell-inspiron-15-3521-dlnbins0746.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AggelosTz Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα θα ήθελα συμβουλή για λάπτοπ 15" οθόνη θέλω να το χρησιμοποιήσω αποκλειστικά για photoshop(cs6) lightroom(αυτό είναι ελαφρύ πρόγραμμα) και θέλω να ρωτήσω και πώς γίνεται με τους ssd αν δηλαδή βάζεις το photoshop στον ssd για να είναι πιο γρήγορο. Μέχρι 500-600ευρώ. και να μπορώ να αναβαθμίσω την μνήμη αν έχει την δυνατότητα, ευχαριστώ προκαταβολικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dub Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 επανέρχομαι παιδιά αφού εντωμεταξύ έχω ξεσκιστεί στο ψάξιμο και στη μελέτη. Το ψάχνω πολύ γιατι θα μου φύγουν αρκετά λεφτά και θέλω να είναι - οσο γίνεται - ευχαριστημένος. Εξάλλου δεν βιάζομαι, δεν επείγει η αγορά του γιατι ήδη έχω λαπτοπ σε άριστη κατάσταση. Γενικά θα ήθελα ένα σαν αυτό : http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-notebook/laptop/Turbo-X-Furious-III-17I741-2475-kai-64-BD.htm αλλά να μην είναι turbo-x!!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή με 2 σκληρούς , ένα ssd για τα windows και ένα "κλασσικό" για τα αρχεία μου. Μάλιστα οπως σας ειπα εκτός των windows θα μπουν 5-6 προγράμματα ολα και όλα τα 64GB για τον SSD μου είναι υπεραρκετά.(στον επιτραπέζιο που έχω ένα 64ρη και ένα σκασμό προγράμματα εχω ανεση).Ο 2ος σκληρός να ειναι 1ΤΒ. Επισης το παραπάνω μηχάνημα είναι 17 ιντσων και εγώ προτιμώ 15,6. Ψάχνοντας διαβασα πως υπάρχει η λύση (και μάλιστα λένε πως γίνεται ευκολα) να αφαιρέσεις το dvd drive ωστε να βρεθεί χώρος για το 2ο δίσκο. Γινεται αυτό? Εγώ το dvd drive δεν το χρησιμοποιώ ΠΟΤΕ. Δεν ξέρω αλλά υποθέτω πως υπάρχει τρόπος με usb εξωτερικό να κάνεις εγκατάσταση windows αν χρειαστεί. edit: διαβαζα πριν αυτό το άρθρο http://www.newmodeus.com/shop/index.php?main_page=page&id=28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bikey77 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ποια ή γνώμη σας για το παρακάτω λαπτοπ; https://www.mediamarkt.gr/mcs/product/DELL-Inspiron-3531-N2830-4GB-500GB-WIN-8.1GR,99452,480508,1434533.html?etcc_med=Price+Search+Engine&catalogId=14051&etcc_par=Price+Search+Engine&etcc_cmp=Productlisting&langId=-18&etcc_ori=skroutz.gr&et_lid=5&et_cid=3&rememberMe=true#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC Προορίζεται για απλή καθημερινή χρήση (office, browsing, downloading κλπ). Στην ίδια κατηγορία τιμής υπάρχει κάτι πιο αξιόλογο; Στις προτάσεις σας παρακαλώ να συνυπολογίσετε ότι το λαπτοπ έχει 2 έτη εγγύησης και Win8.1 ενώ τα περισσότερα σε αυτά τα χρήματα είναι με 1 έτος και freeDos. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naughtyplayboy4 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Θα έλεγα να αποφύγεις laptop με επεξεργαστή celeron και τόσο μικρή L3 cache... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bikey77 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Θα έλεγα να αποφύγεις laptop με επεξεργαστή celeron και τόσο μικρή L3 cache... Δεν είναι αρκετός για τις εργασίες που αναφέρω στο post μου; Γι αυτό εδώ κάποια γνώμη; http://www.cosmodata.gr/product/186264 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις