liverpoolman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 φίλε μου, ο καθένας επιλέγει πως θα δαπανήσει τα χρήματα του. Ρώτησες γνώμες, πήρες γνώμες, ό,τι και να επιλέξεις τελικά, εύχομαι να καλύψει τις όποιες απαιτήσεις. Απλά το γεγονός ότι όλοι συμφωνούμε θα έπρεπε να σε κάνει να το σκεφτείς λίγο. Φιλε μου τα δεδομενα ταα εχω μεταφερει οπως πρεπει στον υποψηφιο αγοραστη...Απο την πρωτη στιγμη εψαξα να βρω μεταχ. με παλιους i5 m κτλ...Απλα αυτο που ειπα ειναι η αληθεια οταν απευθυνεσαι σε ατομο του προτεινεις ενα λαπτοπο και σου λεει δνμου αρεσει το περιβλημα του...τοτε ποσο σοβαρα να το παρεις? Οποτε ας παρει αυτο να εχει και εγγυηση να εχω το κεφαλι μου σιγουρο και ΟΚ...Εγω οτι καλυτερο μπορουσα πηγα να κανω αλλα... Ευχαριστω για τον χρονο και τις απαντησεις παιδια
zacharis1955 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Γεια σας, 'Εχω τρεις επιλογές για λάπτοπ για εγκατάσταση Linux. Ποιο προτείνεται? http://www.bestprice.gr/item/2154736416/dell-inspiron-5559.html?qid=37mhfQqm6wW_cf933_2591&seq=1 Ξέρω ότι χρησιμοποιεί υβριδικά γραφικά και δεν προτείνεται γενικά γαι Linux, το βάζω μέσα γιατι δεν εχω βρει κάποιο πρόβλημα όσο έχω ψάξει στο internet. http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/160174-dell-inspiron-5559-i5-white-windows-10 Παρόλο που έχει κατώτερο επεξεργααστή η επιλογή έγινε λόγο δυνατότητας χρηματοδότησης, δεν χρησιμοποιεί υβριδικα γραφικα και εταιρίας (Dell). http://www.e-shop.gr/laptop-lenovo-ideapad-300-80q7002wbm-156-intel-core-i7-6500u-4gb-1tb-free-dos-p-PER.910698 Κάτι εναλακτηκό σε i7 επεξεργαστή αλλά δεν ξέρω τη Lenovo σαν εταιρία και το πόσο ποιοτική ειναι Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Δες και μία 4η και αν σου κάνει για Linux διάλεξε αυτήν... https://www.digideli.gr/best_prices/Laptops_best/Asus-K550JF-XX004D-Intel-144565
Nano Materials Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δες και μία 4η και αν σου κάνει για Linux διάλεξε αυτήν... https://www.digideli.gr/best_prices/Laptops_best/Asus-K550JF-XX004D-Intel-144565 Ευχαριστώ, αλλα μαλλον οχι Εχει τεταρτης γενιας cpu...
zacharis1955 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ευχαριστώ, αλλα μαλλον οχι Εχει τεταρτης γενιας cpu... Οι CPU δεν πάνε / μετράνε με γενιές και ονομασίες (που δίνονται καθαρά για λόγους marketing) αλλά με άλλα πράματα...
Kostas93 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Οι γενιές δείχνουν την αρχιτεκτονική,δεν είναι "καθαρά λόγοι marketing", μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Το ότι η αρχιτεκτονικη δεν εγγυάται επιδόσεις είναι άλλη υπόθεση. 1
oraiustepe Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Γεια σας, 'Εχω τρεις επιλογές για λάπτοπ για εγκατάσταση Linux. Ποιο προτείνεται? http://www.bestprice.gr/item/2154736416/dell-inspiron-5559.html?qid=37mhfQqm6wW_cf933_2591&seq=1 Ξέρω ότι χρησιμοποιεί υβριδικά γραφικά και δεν προτείνεται γενικά γαι Linux, το βάζω μέσα γιατι δεν εχω βρει κάποιο πρόβλημα όσο έχω ψάξει στο internet. http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/160174-dell-inspiron-5559-i5-white-windows-10 Παρόλο που έχει κατώτερο επεξεργααστή η επιλογή έγινε λόγο δυνατότητας χρηματοδότησης, δεν χρησιμοποιεί υβριδικα γραφικα και εταιρίας (Dell). http://www.e-shop.gr/laptop-lenovo-ideapad-300-80q7002wbm-156-intel-core-i7-6500u-4gb-1tb-free-dos-p-PER.910698 Κάτι εναλακτηκό σε i7 επεξεργαστή αλλά δεν ξέρω τη Lenovo σαν εταιρία και το πόσο ποιοτική ειναι Ευχαριστώ εκ των προτέρων. για τα συγκεκριμένα που λες, το 1ο μη το πάρεις γτ η amd μας έχει γραμμένους στα linux, σταμάτησε τον fglrx (κλειστό οδηγό) στον 4.2 κερνελ και δεν πρόκειται να βγάλει άλλο. λέει το παραμύθι ότι ενισχύει πλέον τους ανοιχτούς αλλά τρίχες, καμιά σχέση οι μεν με τους δε. με nvidia όμως μια χαρά δουλεύουν τα υβριδικά, τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει στο ubuntu forum το ελληνικό. τώρα σαν εταιρεία, παράδοση έχει η dell στo linux, με πολλά προεγκατεστημένα με ubuntu 14.04, αλλά και η λενόβο καλή είναι από προσωπική πείρα, έχω το lenovo b50-80 και του χω βάλει ubuntu gnome 16.04. μια χαρά δουλεύουν όλα με τα ενσωματωμένα της intel. απ' τα 3 το 3ο λόγω cpu.
zacharis1955 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Οι γενιές δείχνουν την αρχιτεκτονική,δεν είναι "καθαρά λόγοι marketing", μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Το ότι η αρχιτεκτονικη δεν εγγυάται επιδόσεις είναι άλλη υπόθεση. Πως δεν είναι, η...πιασάρική ονομασία π.χ. i7 4ης/5ης/6ης γενιάς σε U επεξεργαστές έχει τεθεί αποκλειστικά και μόνο για λόγους marketing αφού απ' αυτούς τους επεξεργαστές λοίπουν: - οι 4 πυρήνες του κανονικού i7 - τα 8 threads του κανονικού i7 - η Cache Memory του κανονικού i7 - η vPro Technology του κανονικού i7 κλπ Δηλαδή λοίπουν βασικά χαρακτηριστικά (απαραίτητα σε απαιτητικά προγράμματα όπως Photoshop, AutoCAD κλπ) οπότε τί μένει? Η οικονομία ρεύματος -που και αυτή στην πράξη είναι αμελητέα- και η ψευδαίσθηση ότι έχουμε αγοράσει κελεπούρι laptop με i7? Για να τελειώνουμε διπύρηνος i7 το 2016 απλά ΔΕΝ υπάρχει!
Kostas93 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Πως δεν είναι, η...πιασάρική ονομασία π.χ. i7 σε U επεξεργαστές έχει τεθεί αποκλειστικά και μόνο για λόγους marketing αφού απ' αυτούς τους επεξεργαστές λοίπουν: - οι 4 πυρήνες του κανονικού i7 - τα 8 threads του κανονικού i7 - η Cache Memory του κανονικού i7 - η vPro Technology του κανονικού i7 Δηλαδή λοίπουν βασικά χαρακτηριστικά (απαραίτητα σε απαιτητικά προγράμματα όπως Photoshop, AutoCAD κλπ) οπότε τί μένει? Η οικονομία ρεύματος -που και αυτή στην πράξη είναι αμελητέα- και η ψευδαίσθηση ότι έχουμε αγοράσει κελεπούρι laptop με i7? Για να τελειώνουμε διπύρηνος i7 το 2016 απλά ΔΕΝ υπάρχει! αντε παλι παραμυθάκια. μίλησες για γενιές, άλλο πράγμα η γενιά άλλο το "U". γενιά είναι ας πουμε η 6η γενιά, "skylake", είτε είναι u, είτε είναι hq είτε είναι οτιδήποτε, είναι skylake, τέλος. Απο την άλλη το θέμα της ονομασίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η ιντελ εξηγεί αναλυτικότατα τι ισχύει σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος νομίζει κάτι που δεν ισχύει, είναι δικό του το πρόβλημα, δεν απέκρυψε πουθενά πληροφορίες, ούτε διαφήμισε κάτι που δεν ισχύει. και αν κάποιος μπήκε στον κόπο να τα διαβάσει και να φτάσει ως εδώ ας πάρει και το λινκ για τις ονομασίες και την σημασία τους http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/processor-numbers.html
zacharis1955 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δεν είναι καθόλου παραμυθάκια, τώρα βέβαια αν κάποιος θελει να ζεί στον...αστερισμό του marketing είναι εντελώς προσωπικό του θέμα...
Nano Materials Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 για τα συγκεκριμένα που λες, το 1ο μη το πάρεις γτ η amd μας έχει γραμμένους στα linux, σταμάτησε τον fglrx (κλειστό οδηγό) στον 4.2 κερνελ και δεν πρόκειται να βγάλει άλλο. λέει το παραμύθι ότι ενισχύει πλέον τους ανοιχτούς αλλά τρίχες, καμιά σχέση οι μεν με τους δε. με nvidia όμως μια χαρά δουλεύουν τα υβριδικά, τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει στο ubuntu forum το ελληνικό. τώρα σαν εταιρεία, παράδοση έχει η dell στo linux, με πολλά προεγκατεστημένα με ubuntu 14.04, αλλά και η λενόβο καλή είναι από προσωπική πείρα, έχω το lenovo b50-80 και του χω βάλει ubuntu gnome 16.04. μια χαρά δουλεύουν όλα με τα ενσωματωμένα της intel. απ' τα 3 το 3ο λόγω cpu.Ευχαριστώ ρε φιλε Βεβαια τεινω προς Dell καθαρα λογο ονοματος και χρηματοδοτησης. Λες ταινιες, data analysis και χαλαρο photo editing να φανει η διαφορα στις δυνστοτητες του cpu?
Kostas93 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δεν είναι καθόλου παραμυθάκια, τώρα βέβαια αν κάποιος θελει να ζεί στον...αστερισμό του marketing είναι εντελώς προσωπικό του θέμα... τα προσωπικά θέματα του καθενός είναι δικά του, δε με απασχολούν. Διαβάζει κόσμος ομως, οπότε καλό είναι να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι σε αυτά που λέμε. Και ακόμη καλύτερα να τα τεκμηριώνουμε ώστε να μαθαίνει και κατι ο κόσμος που παρακολουθεί. Το να λες ότι οι γενιες είναι μαρκετινγκ, είναι λάθος, όπως και να το δει κανεις. Κάτι δείχνουν οι γενιές. Φιλε μου τα δεδομενα ταα εχω μεταφερει οπως πρεπει στον υποψηφιο αγοραστη...Απο την πρωτη στιγμη εψαξα να βρω μεταχ. με παλιους i5 m κτλ...Απλα αυτο που ειπα ειναι η αληθεια οταν απευθυνεσαι σε ατομο του προτεινεις ενα λαπτοπο και σου λεει δνμου αρεσει το περιβλημα του...τοτε ποσο σοβαρα να το παρεις? Οποτε ας παρει αυτο να εχει και εγγυηση να εχω το κεφαλι μου σιγουρο και ΟΚ...Εγω οτι καλυτερο μπορουσα πηγα να κανω αλλα... Ευχαριστω για τον χρονο και τις απαντησεις παιδια όπως επιθυμείς. Κατανοώ τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης, δε συμφωνώ όμως με την επιλογή. Εν τέλει, δε μου πέφτει και λόγος. Καλές αγορές σου εύχομαι. 1
zacharis1955 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Να την κάνω τι την γενιά άμα δεν τσουλάει, για να το παίζω ας πούμε πουλμουρ στους φίλους μου ότι έχω και καλά laptop με i7 10ης γενιάς?
Kostas93 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 το οτι δε ξέρεις τι να την κάνεις δε σημαίνει ότι δε δείχνει κατι.
zacharis1955 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Αυτό το κάτι σε τι μου χρησιμεύει? Για εγκυκλοπαιδικη μόρφωση? Το marketing σ' αυτό το επίπεδο ξέρεις δουλεύει με πολύ περίπλοκους μηχανισμούς!
Kostas93 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 σε σένα ίσως σε τίποτα, σε κάποιον άλλο μπορεί να είναι πολύ σημαντικό. Ανα γενιά προσθέτονται/αλλάζουν πράγματα, που μπορεί να είναι χρήσιμα στο ευρύ κοινό μπορεί να είναι και μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων. Υπάρχουν και πράγματα που υπάρχουν μόνο σε πολύ συγκεκριμένα μοντέλα ακόμη και ανάμεσα στην ίδια γενιά και στην ίδια οικογένεια. Προφανώς δεν είναι ο τομέας σου, προφανώς δε σε απασχολεί, δεν είναι κακό αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις