Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η φιλη μου εχει ενα vaio, με μαλλον μικρο χρονο ζωης ακομα (καηκε η καρτα γραφικων, εγινε reballing, αλλα προχτες εκανε την 1η στραβη...) και εχω ξεκινησει την αναζητηση ενος καινουργιου laptop.

Ηθελα αρχικα να ρωτησω τα εξης:

1) Μπορει να γινει π.χ. μελλοντικα αλλαγη του επεξεργαστη; Εννοω υπαρχουν cpu κολλημενες πανω στην μητρικη ή αφαιρουμενες; Αν ναι, πως μπορω να το ξερω εκ των προτερων;

2) Βλεπω επισης, οτι σε μερικα laptop, αναφερεται η καρτα γραφικων ως αυτονομη. Τι σημαινει αυτο; Οτι ειναι ενα τσιπακι κολλημενη στην μητρικη και δικη της ομως μνημη ή οτι ειναι αφαιρουμενη; Αυτο που θελω δηλ. να ξερω ειναι αν υπαρχει laptop με αφαιρουμενη καρτα γραφικων, γιατι στο internet δεν βρηκα πουθενα να πουλιεται τετοια καρτα χωριστα

3) Οσα εχουν π.χ. win 10, αυτα ειναι απλα προεγκατεστημενα ή δινονται και σε cd? Δηλ. αν εγω κανω format, θα μπορω να τα εγκαταστησω ξανα; Αλλαγη γλωσσας απο en σε gr, γινεται ευκολα;

Επεξ/σία από LIONOR
  • Απαντ. 32,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η φιλη μου εχει ενα vaio, με μαλλον μικρο χρονο ζωης ακομα (καηκε η καρτα γραφικων, εγινε reballing, αλλα προχτες εκανε την 1η στραβη...) και εχω ξεκινησει την αναζητηση ενος καινουργιου laptop.

Ηθελα αρχικα να ρωτησω τα εξης:

1) Τα laptop αναβαθμιζονται; δηλ. εκτος απο μνημη και σκληρο, μπορει να γινει π.χ. μελλοντικα αλλαγη του επεξεργαστη;

2) Βλεπω επισης, οτι σε μερικα laptop, αναφερεται η καρτα γραφικων ως αυτονομη. Τι σημαινει αυτο; Οτι ειναι ενα τσιπακι κολλημενη στην μητρικη και δικη της ομως μνημη ή οτι ειναι αφαιρουμενη; Αυτο που θελω δηλ. να ξερω ειναι αν υπαρχει laptop με αφοιρουμενη καρτα γραφικων, γιατι στο internet δεν βρηκα πουθενα να πουλιεται τετοια καρτα

3) Οσα εχουν π.χ. win 10, αυτα ειναι απλα προεγκατεστημενα ή δινονται και σε cd? Δηλ. αν εγω κανω format, θα μπορω να τα εγκαταστησω ξανα;

1) Πλέον εξαίρεση είναι όταν ο επεξεργαστής δεν είναι κολλημένος στη μητρική και άρα μπορεί να αναβαθμιστεί

2) Όχι, πλέον είναι πάντα κολλημένες στη μητρική. Ξεχωριστή κάρτα γραφικών σημαίνει ότι είναι από μόνη της τσιπάκι και δεν είναι ενσωματωμένη στο ολοκληρωμένο του επεξεργαστή (πιο παλιά υπήρχαν και κάρτες γραφικών ενσωματωμένες στο τσιπάκι της μητρικής)

3) Ανάλογα με την περίπτωση. Συνήθως υπάρχει recovery partition. Πάντως συμφέρει γενικά να πάρεις λάπτοπ χωρίς Windows και να βάλεις εσύ όποια έκδοση θες. Γλιτώνεις πολλά χρήματα.

Δημοσ.

1) Και πως γνωριζουμε αν ο επεξεργαστης ειναι κολλημενος ή οχι; Ή εστω οτι δεν ειναι κολλημενος, πως ξερουμε τι επεξεργαστες παιρνει η μητρικη; 

2) Δεν υπαρχει δηλ καρτα που να αφαιρειται; (επειμενω σε αυτο, γιατι γνωριζω πως αμα παθει κατι η καρτα, μετα χαιρετισματα...)

3) Πως μπορω να γνωριζω αν ειναι προεγκατεστημενα μονο, ή αν υπαρχουν και σε cd? (θεωρω απιθανο να γνωριζει το καταστημα...)

*ευχαριστω για τις απαντησεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά, θέλω να αγοράσω καινούριο laptop από 400-600€.Η χρήση του θα είναι κυρίως για Office,ταινίες, σερφαρισμα γενικά στο Internet(πολλές καρτέλες ταυτόχρονα) και κανένα παιχνίδι αλλά χωρίς τεράστιες απαιτήσεις... Θέλω να έχει καλή ποιότητα ήχου και όσο το δυνατόν καλύτερη οθόνη. Τι θα μου προτείνατε;

Δημοσ.

Είναι 130€ το ένα;

260 έκαστο απ ότι κατάλαβα εγώ.

260€ το καθένα εννοείται! +100€ αν βάλω και SSD.

Refurbished από ποιόν?

Απο μια εταιρεια στη Θεσσαλονίκη που πουλάει refurbished. Αν θέλεις να σου δώσω όνομα σε πμ. Τα συγκεκριμενα μηχανάκια είναι απο την Εθνική τράπεζα που κάθε 2 χρόνια αλλάζει εξοπλισμό.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

260€ το καθένα εννοείται! +100€ αν βάλω και SSD.

Απο μια εταιρεια στη Θεσσαλονίκη που πουλάει refurbished. Αν θέλεις να σου δώσω όνομα σε πμ. Τα συγκεκριμενα μηχανάκια είναι απο την Εθνική τράπεζα που κάθε 2 χρόνια αλλάζει εξοπλισμό.

Fujitsu S751 & HP EliteBook 8440p  είναι μοντέλα του 2010 δηλαδή όχι 2ετίας αλλά 5ετίας οπότε η τιμή είναι πολύ έως υπερβολικά τσιμπημένη...

Τα περί Εθνικής τράπεζας κλπ ακούγονται σαν τελείως μούσι! Tα είδες από κοντά? Eχουν Ελληνικό πληκτρολόγιο (πολλές εταιρείες στην Αθήνα εισάγουν από το εξωτερικό pc ανακύκλωσης τα επισκευάζουν αυτοί και τα πωλούν σαν refurbished)?

Επεξ/σία από zacharis1955
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Ασαπ παιδες ειναι επείγον χρειάζομαι γνώμη.

Ειμαι στην απόφαση να παρω στα 369 ευρω το hp 15 ac 119nv. Καλα specs. Με προβληματίζει ο CPU n3050. Αξίζει ή μπα? Κατα τα αλλα έχει 128 GB ssd, 8 GB ram κλπ. Απλή χρήση θελω. Ταινίες, Skype κλπ.

Παρακαλώ μια γρήγορη απάντηση. Με πιέζει ο χρόνος για διάφορους λόγους.

Δημοσ.

παιδια σκοπευω αμεσα να αγορασω φορητο υπολογιστη και θελω τα φωτα σας.Λοιπον ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/158187-dell-inspiron-5558-i3-5015u-windows-10και http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/158318-hp-15-ab207nv-windows-10 ,η χρηση  που θα κανω ειναι:ιντερνετ,εργασιες και ταινιες.ποιο απο αυτα τα δυο ειναι καλυτερο και εαν εχετε στο μυαλο σας κατι καλυτερο σε αυτη την τιμη προτεινετε το.

Καλημέρα! Θα αγοραστεί σήμερα ένα από τα 2 Laptop που αναφέρει ο kwstas1997 στο 1ο post..

¨Εχω μια απορία, αν και κατέληξα στο 2ο, λόγω νεότερου επεξεργαστή και μεγαλύτερου SSD δίσκου.

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/158318-hp-15-ab207nv-windows-10

Πως γίνεται να σας γραφει κάποιος γνώμες για 2 μηχανήματα με SSD δίσκο και να του αντιπροτείνετε HDD? Δεν έχουν καμία σχέση τα μηχανήματα που παραθέτετε πιστεύω..μάλλον τον αποπροσανατολίζουν!

Τέλοσπαντων, η χρήση που θα κάνω θα είναι πολύ ελαφριά, γραφείου, προγράμματα σε περιβάλλον access (μέσω δικτύου) και browsing. Τίποτα άλλο, ούτε παιχνίδια, ούτε ταινίες. Νομίζω ο SSD με καλύπτει για όλα αυτά.

Έχει κανείς να αντιπροτείνει κάτι άλλο, που μπορεί να έχω παραβλέψει, κοντά στα λεφτά αυτά και με SSD δίσκο ?

Ειμαι στην απόφαση να παρω στα 369 ευρω το hp 15 ac 119nv. Καλα specs. Με προβληματίζει ο CPU n3050. Αξίζει ή μπα? Κατα τα αλλα έχει 128 GB ssd, 8 GB ram κλπ. Απλή χρήση θελω. Ταινίες, Skype κλπ.

Για τα λεφτά που λες, νομίζω είναι μια χαρά!

Δημοσ.

Που το βρήκες σε αυτή την τιμή? Στο eshop? Ο Γερμανός πάντως το έχει στα 429 με windows περασμένα + δώρα. Νομίζω αυτό σε συμφέρει καλύτερα.
Δημοσ.

Ειμαι απο κινητό δεν μπορώ λινκ τωρα. Αρχική τιμή 449. Βρήκα σε κοτσωβολο ενα κομμάτι μόνο. Στα 369. Απλα με προβληματίζει ο cpu. Δυστυχώς είναι Celeron και όχι i3

Πιέζομαι απο χρόνο

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή Laptop. Το laptop θα είναι για απλή, καθημερινή χρήση, όπως διαδίκτυο, skype, ταινίες και office. Ακόμη θα πρέπει το laptop να "σηκώνει" προγράμματα που χρησιμοποιούνται από τη σχολή μηχανολόγων μηχανικών(ΤΕΙ). Επειδή είναι για ένα φίλο μου, όχι μόνο δεν ξέρω εγώ τι προγράμματα χρησιμοποιούν, αλλά δεν ξέρει ούτε αυτός λεπτομερώς. Από κάτι μεγαλύτερους φοιτητές που ρώτησε έμαθε ότι χρησιμοποιούν σίγουρα Autocad.

Οπότε όποιος ξέρει έστω και κάτι ας μας βοηθήσει λίγο.  ;)

Ο φίλος μου είναι πρωτοετής στο τμήμα των Σερρών (Δεν ξέρω αν χρειάστηκε ως πληροφορία..) 

και σχετικά με γνώσεις hardware έχω μια ιδέα, οπότε δεν πάμε εντελώς στα "τυφλά".

Δημοσ.

Ειμαι απο κινητό δεν μπορώ λινκ τωρα. Αρχική τιμή 449. Βρήκα σε κοτσωβολο ενα κομμάτι μόνο. Στα 369. Απλα με προβληματίζει ο cpu. Δυστυχώς είναι Celeron και όχι i3

Πιέζομαι απο χρόνο

Μην βιαστεις να το αγοράσεις. Είναι celeron πεταμενα λεφτά. Υπάρχουν καλύτερα λάπτοπ σε αυτά τα χρήματα.Δες σε i3 ή i5 επεξεργαστή.

Γειά σας παιδιά θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή Laptop. Το laptop θα είναι για απλή, καθημερινή χρήση, όπως διαδίκτυο, skype, ταινίες και office. Ακόμη θα πρέπει το laptop να "σηκώνει" προγράμματα που χρησιμοποιούνται από τη σχολή μηχανολόγων μηχανικών(ΤΕΙ). Επειδή είναι για ένα φίλο μου, όχι μόνο δεν ξέρω εγώ τι προγράμματα χρησιμοποιούν, αλλά δεν ξέρει ούτε αυτός λεπτομερώς. Από κάτι μεγαλύτερους φοιτητές που ρώτησε έμαθε ότι χρησιμοποιούν σίγουρα Autocad.

Οπότε όποιος ξέρει έστω και κάτι ας μας βοηθήσει λίγο.  ;)

Ο φίλος μου είναι πρωτοετής στο τμήμα των Σερρών (Δεν ξέρω αν χρειάστηκε ως πληροφορία..) 

και σχετικά με γνώσεις hardware έχω μια ιδέα, οπότε δεν πάμε εντελώς στα "τυφλά".

Αν θες μπες στον κόπο να διαβάσεις λίγο το φόρουμ μερικές σελίδες πισω έχει ήδη συζητηθεί το θέμα. Τα παιδιά εδώ μέσα έχουν ήδη αναφέρει όλα τα λάπτοπ για κάθε χρήση. Συνέχεια οι ίδιες ερωτήσεις γίνονται και οι ίδιες απαντήσεις παίρνονται.
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας παιδιά, θέλω να αγοράσω καινούριο laptop από 400-600€.Η χρήση του θα είναι κυρίως για Office,ταινίες, σερφαρισμα γενικά στο Internet(πολλές καρτέλες ταυτόχρονα) και κανένα παιχνίδι αλλά χωρίς τεράστιες απαιτήσεις... Θέλω να έχει καλή ποιότητα ήχου και όσο το δυνατόν καλύτερη οθόνη. Τι θα μου προτείνατε;

https://www.computeruniverse.net/products/90634297/lenovo-ideapad-500-15acz-80k4001pge.asp 499 € + 11.99 € αν πληρώσεις με Bank Transfer ή + 20.53 € αν πληρώσεις με PayPal

https://www.computeruniverse.net/products/90625288/lenovo-thinkpad-e555-20dh0034ge.asp 499 € + 11.99 € αν πληρώσεις με Bank Transfer ή + 20.53 € αν πληρώσεις με PayPal

http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=89806&pcode=SHOW_PROD89806  519 €

http://www.atelco.de/38%2C1-40%2C39+cm+(15-15%2C9)/235191/MSI+CX61-2PCi545FDW+(0016GD-SKU112).article?ref=58&pvid=kq4x7t8bw_ij8ombsm&gclid=COK014u5qcoCFWXkwgodf_EH3Q  529 € + 11.99 € μεταφορικά

http://www.digideli.gr/Dell-Inspiron-5555-144080, http://www.mgmanager.gr/notebooks/51690-dell-inspiron-15-5555-a10-8700p1568gb1tbamd-r6-m345dx-2gblinux-2y-nbd.html​ 549 €

...Αρχική τιμή 449. Βρήκα σε κοτσωβολο ενα κομμάτι μόνο...

Σιγά μην χάσεις το κελεπούρι! Mακρυά από Intel Celeron και μάλιστα σε τέτοια τιμή!

Επεξ/σία από zacharis1955
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...