xristos05 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα, αγορασα απο το eshop.gr την καρτα γραφικων gigabyte geforce 210 GV-N210TC-1GI η αληθεια ειναι οτι δε την χρησημοποιησα μεχρι τον Ιανουαριο φετος του 2014 οπου αλλαξα και μητρικη εβαλα την καρτα γραφικων επανω και παρατηρησα οτι οταν ξεκιναγα το μηχανημα ανοιγε 3 δευτερολεπτα περιπου εκλεινε και μετα απο 4-5 δευτερολεπα ξεκιναγε παλι (απο μονος του). Τωρα τελευταια κανα μηνα ξεκιναω το pc (εχω σε vga μια μικρη οθονη και σε hdmi μια tv) και δε δειχνει τιποτα. βγαζω τα καλωδια και απο τις 2 οθονες και κραταω το vga στην onboard εξοδο της μητρηκης ουτε ετσι δειχνει κατι η οθονη παολο που της κανω επανεκκινηση. Εαν αποσυνδεσω την καρτα γραφικων και την ξαναβαλω παιζει μια χαρα παλι οπως πριν. Αυτο αρχικα το εκανα μια φορα την εβδομαδα (εβαζα και εβγαζα την καρτα γραφικων). Τωρα τελευταια βγαζω βαζω καθημερινα. Μηπως μπορει να βοηθησει κανενας για το τι μπορει να φταιει .. η καρτα γραφικων η κανα τροφοδοτικο. Ευχαριστω εκ των προτερων.
Ailuros Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 'Εχει η μητρική σου ενσωματωμένη μονάδα γραφικών ή λάθος κατάλαβα. Αν ναι ποιά;
xristos05 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 ναι εχει η μητρηκη ενσωματωμενη εξοδο για vga http://www.asrock.com/mb/intel/g41m-vs3%20r2.0/ αυτη εδω εχω asrock G41M-VS3 R2.0 και αυτη η καρτα γραφικων http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3331#ov
Ailuros Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δεν θυμαμαι να ειναι καλυτερη η ενσωματωμενη ωστοσο μπορεις να κανεις μια χαρα δουλεια και με αυτην. Τωρα αν εισαι σε win7 νομιζω οτι ο πιο προσφατος επισημος οδηγος ειναι ο 344.89; Βρες ενα driver cleaner & κανε καθαρη εγκατασταση των οδηγων για τη 210. Αν και παλι τζιφος επιστρατευεις την ενσωματωμενη Intel και αγιος ο Θεος.
xristos05 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 ναι δε λεω, το να βλεπω με την indel μπορω, απλα στην καρτα γραφικων βαζω και την τηλ και εχω 2 οθονες σε προεκταση, απλα δε ξερω τι εχει προβλημα (99% καρτα γραφικων) και δημιουργει ολη αυτη την κατασταση γιατι η καρτα γραφικων εχει εγγυηση ... αλλα τι να παω στο eshop και να τους πω μια παιζει μια δε παιζει ....
Ailuros Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 ναι δε λεω, το να βλεπω με την indel μπορω, απλα στην καρτα γραφικων βαζω και την τηλ και εχω 2 οθονες σε προεκταση, απλα δε ξερω τι εχει προβλημα (99% καρτα γραφικων) και δημιουργει ολη αυτη την κατασταση γιατι η καρτα γραφικων εχει εγγυηση ... αλλα τι να παω στο eshop και να τους πω μια παιζει μια δε παιζει .... ΄Εχεις κάνει καθαρή εγκατάσταση οδηγών για την 210 που σου είπα παραπάνω; Ούτε καν σε τι λειτουργικό τρέχεις δεν ξέρω. Αν εξασφαλίσεις ότι δεν είναι θέμα δικής σου λανθασμένης εγκατάστασης λογισμικού, τότε ναι θα τους την πας να την δούνε. Για να φτάσεις όμως εκεί θα πρέπει να αποκλείσεις το προηγούμενο ενδεχόμενο.
xristos05 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 ναι σορρυ για την καθυστερηση, εχω κανει φορματ στο pc, ειχα μια αλλη καρτα γραφικων και αλλαξα μητρικη οποτε εβαλα αυτη την καινουρια και τρεχω win 7 64
Ailuros Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 ναι σορρυ για την καθυστερηση, εχω κανει φορματ στο pc, ειχα μια αλλη καρτα γραφικων και αλλαξα μητρικη οποτε εβαλα αυτη την καινουρια και τρεχω win 7 64 ΄Αρα αν καταλαβαίνω σωστά την 210 την εγκατέστησες μετά από format. Λογικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα λογισμικού, και δύσκολο να είναι και τροφοδοσίας ρεύματος γιατί αυτές θέλουν μια πορδή από ρεύμα. Μπορείς να την κοιτάξεις πολύ καλά την 210 από όλες τις πλευρές μήπως τα δοντάκια κάτω που μπαίνουν στην PCI-e ή κάποιο άλλο σημείο στην κάρτα εμφανίζει λίιγο σαν σκουριά; Αν έχει κάτι στα δοντάκια κάτω μπορείς με αρκετή προσοχή να δοκιμάσεις να τα καθαρίσεις μήπως σου δημιουργεί κανένα πρόβλημα επαφής με την μητρική, γιατί αλλιώς το βάλε βγάλε δεν δικαιολογείτε εύκολα.
xristos05 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 κοιτα εκανα ξανα εγκατασταση λογισμικου και τα ιδια παλι. οσο για το αν εχει πουθενα σκουρια οχι ειναι ολα μια χαρα, πεντακαθαρη. εχεις καμια αλλη βοηθεια? ευχαριστω κιολας.
trek Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Κοίταξε να δεις. Αυτή η επανεκκίνηση καπάκι μετά απο εκκίνηση, προκαλείται 9/10 μετά απο κάποια ανανέωση στα στοιχεία του bios. Αν μου ζήταγες να μαντέψω θα σου έλεγα οτι εχει να κάνει με το turbocache της gt210. Για τσέκαρε λίγο το λινκ με το πως να το απενεργοποιήσεις http://howtotroubleshoot.blogspot.gr/2007/05/how-to-disable-turbocache.html
Ailuros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Μακαρι να κανει δουλεια, αλλα εφαρμογη που δεν υποστηριζεται εδω και αιωνες να μπει σε win7 & με παναρχαιους οδηγους χλωμο το βλεπω.
trek Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Ailuros αν εννοείς το riva tuner, μια χαρά υποστηρίζεται απο w7. Το χρησιμοποίησα πρόσφατα σε μηχάνημα που ήθελα να ρίξω τις στροφές του fan της gpu και ήταν το μόνο που με άφησε να τον πειράξω. O τρόπος που πρότεινα είναι για xp, αλλά δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει. Απο κει και πέρα, αν θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, τουλάχιστον θα ξέρει τι περίπου θα ψάξει. Mια άλλη ιδέα που μου ήρθε τώρα, είναι να δοκιμάσει να ρίξει ένα σκαλοπάτι το ratio για τις μνήμες απο bios (πχ απο 800 σε 667 ή απο 667 σε 533)
Ailuros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Ailuros αν εννοείς το riva tuner, μια χαρά υποστηρίζεται απο w7. Το χρησιμοποίησα πρόσφατα σε μηχάνημα που ήθελα να ρίξω τις στροφές του fan της gpu και ήταν το μόνο που με άφησε να τον πειράξω. O τρόπος που πρότεινα είναι για xp, αλλά δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει. Απο κει και πέρα, αν θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, τουλάχιστον θα ξέρει τι περίπου θα ψάξει. Mια άλλη ιδέα που μου ήρθε τώρα, είναι να δοκιμάσει να ρίξει ένα σκαλοπάτι το ratio για τις μνήμες απο bios (πχ απο 800 σε 667 ή απο 667 σε 533) Σε 7-άρια έχω μια 210 εδώ και από τότε που την πήρα ότι και να της έχει κάνει δουλεύει ρολογάκι (να σημειώσω ότι είναι μόνο office PC άντε να παίξει κάνα video. Βέβαια εγώ δεν χρησιμοποιώ ταυτόχρονα την onboard για να είμαι ειλικρινείς, οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει στο δικό του και μια την αναγνωρίζει και μια όχι. Tώρα όσων αφορά το Rivatuner δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ σε 7 άρια για να είμαι ειλικρινείς αλλά έχω πολύ μεγαλύτερη επιφύλαξη για τους οδηγούς, για το αν οτιδήποτε πρόσφατο τον αφήσει να κάνει μεταβολές. ΄Οχι δεν χάνει τίποτα, αλλά αν του λύνει το πρόβλημα υποθετικά θα πρέπει την ίδια λαλακία να την κάνει με κάθε ανανέωση οδηγού. Με άλλα λόγια πολύ φασαρία για μια τόσο ταπεινή GPU. Ενδέχεται η αφαίρεση της 210 και αποκλειστική χρήση της ενσωματωμένης να του λύσει το πρόβλημα μια και καλή.
xristos05 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 ευχαριστω για το λινκ θα το δοκιμασω. οσο για την onboard δεν την χρησιμοποιω ταυτοχρονα με της καρτας εχει η μητρικη μου μια εξοδο vga (που δεν την δουλευω) και η καρτα γραφικων βγαζει vga, dvi, hdmi και χρησιμοποιω την vga και την hdmi ταυτοχρονα. επισης την δοκιμασα την καρτα σε αλλο pc και παιζει μια χαρα... (αν μπορει να βοηθησει αυτο) προσπαθησα να το εκτελεσω το προγραμματακι ... εφτασα μεχρι το βημα 4 αλλα δε βρισκω πουθενα αυτο εδω http://1.bp.blogspot.com/_Wlxhfc9mRuc/RuajOD8kKBI/AAAAAAAAAFU/037BwNVSvpA/s1600-h/rivatunerscreen.png επισυναπτω τα χαρακτηριστικα του pc αν μπορουν να βοηθησουν σε κατι mypc.html
trek Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 To νούμερο μετά το "forceware" μπορεί να είναι άλλο. Εξαρτάται απο τον driver που έχεις. Το θέμα είναι να έχει την κατάληξη "system". Σίγουρα δεν υπάρχει registry με αυτή την κατάληξη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα