sgiak Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Για να μπορεί κάποιος να έχει ενεργή συμμετοχή στο ίντερνετ δεν χρειάζεται πλέον laptop ή σταθερό υπολογιστή. Fixed. Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεσαι την ενεργή συμμετοχή. Αν πιστεύεις ότι συμμετέχεις ενεργά μιλώντας με viber, ξεπετώντας κανένα tweet (κατά προτίμηση retweet), διαβάζοντας email και μηνύματα στα οποία απαντάς με ένα «ΟΚ» και τρολάροντας σε φόρουμ μόνο με παραθέσεις και δυο λεξούλες για comment, τότε μείνε στο smartphone και πούλα το PC κοψοχρονιά για να μην σου πιάνει και χώρο. Αν θες να κάνεις κάτι άλλο πέρα από να χασομεράς χρειάζεσαι πληκτρολόγιο. Το ίντερνετ δεν είναι μόνο ψυχαγωγία και χασομέρι. Είναι και δημιουργία, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και πολλά άλλα 1
Skylined Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Τελικά μόνο τα smarts ή και τα tabs είναι ανίκανα για ενεργή συμμετοχή στο διαδίκτυο; Ας αποφασίσουμε. Το πληκτρολόγιο είναι σαφώς πιο άνετο και θα το προτιμήσω για σοβαρή δουλειά αλλά για τα άλλα βολεύει το smart, πόσο μάλλον και ένα tab. Ιδίως για αυτό που λες ότι δεν κάνουν! Και για ενημέρωση δηλαδή ανάγνωση ιστοσελίδων, για την ανταλλαγή απόψεων και δημιουργία όπως κάνω αυτή τη στιγμή από το S4 και άλλα. Γι αυτο και πιστευω οτι τα αποτελεσματα αυτης τις ερευνας ειναι αναξιοπιστα και ασημαντα. Ναι γιατί πουθενά δεν υπάρχει ούτε ένα smart ή tab, αραιά και πού βλέπεις από κανένα. Σωστά σημειώθηκε ότι διάφορες εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο όπως το email αλλά μήπως και στο PC δεν κάνουν κατεβάζουμε email; Επίσης πόσοι έχουν unlimited data plan για να έχουν συνέχεια ανοικτό το ίντερνετ; Εφαρμογές δεν είναι και τα viber και Facebook; Παρακάτω στην πρωτότυπη είδηση λέει επίσης ότι οι πωλήσεις PC σημείωσαν τη μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία τον περασμένο χρόνο ενώ οι πωλήσεις των smart αυξήθηκαν κατά 39%.
sgiak Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δεν είπε κανείς φίλε μου ότι είναι άχρηστα τα smarts και tabs. Ίσα ίσα είναι πάρα πολύ χρήσιμα και έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι φτηνά και προσιτά.Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του ίντερνετ και κυρίως το πιο ποιοτικό μέρος, για να δημιουργηθεί θέλει πληκτρολόγιο. (για να «καταναλωθεί» αρκούν τα smarts και tabs)Αν αφήσουμε το πληκτρολόγιο στην άκρη εμείς οι απλοί χρήστες θα το έχουν στα χέρια τους μόνοι οι επαγγελματίες, δηλαδή εργαζόμενοι εταιριών. Αυτό θα είναι ένα διαδίκτυο ακρωτηριασμένο.
Skylined Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Τα smart/tabs συνδέονται εύκολα με πληκτρολόγιο, μερικά μάλιστα το συμπεριλαμβάνουν στο πακέτο και η ισχύ τους διαρκώς αυξάνεται άρα και οι δυνατότητές τους. Βρέθηκα να λέω τα ίδια για μία ακόμα φορά αλλά τέλος πάντων. Συγκεκριμένα για να καταλάβω για τί πράγμα μιλάμε: αυτό το "ποιοτικό μέρος του διαδικτύου" τί ακριβώς είναι; ____________________________ Αν εξακολουθούμε να τα λέμε τηλέφωνα και απορούμε γιατί δεν έχουν οθόνη 3 ιντσών και βάρος 80 γραμμαρίων, αν θεωρούμε ότι η εποχή των PC θα διαρκέσει για πάντα και ότι τα στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο είναι κατευθυνόμενα μάλλον κολλήσαμε νοσταλγικά σε κάποιο χρονικό σημείο. Ουκ ολίγες φορές έχει αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι τείνουν να είναι συντηρητικοί, νοσταλγικοί, συναισθηματικοί. 2
sgiak Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δεν σκόπευα να συνεχίσω τη συζήτηση αλλά αυτό το “Ουκ ολίγες φορές έχει αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι τείνουν να είναι συντηρητικοί, νοσταλγικοί, συναισθηματικοί” με τσάκισε. Το ποιοτικό μέρος του διαδικτύου είναι αυτό που προϋποθέτει ενεργή συμμετοχή χρηστών. Το συντηρητικό, νοσταλγικό και συναισθηματικό είναι να διαβάζεις χάρτινη εφημερίδα. Η ηλεκτρονική εφημερίδα είναι σαφώς λιγότερο συντηρητική, νοσταλγική και συναισθηματική. Από το να διαβάζεις όμως απλά μια ηλεκτρονική εφημερίδα μέχρι να συμμετέχεις ενεργά στην ανταλλαγή απόψεων πάνω στα κείμενά της, να συμπληρώνεις τις ειδήσεις με σχόλια και συνδέσμους ή με περιγραφή νεότερων γεγονότων που γνωρίζεις προσωπικά, όλα αυτά είναι ποιοτικό άλμα. Είναι αυτό που συμβαίνει εδώ στο insomnia σε σύγκριση με τα τεχνολογικά περιοδικά που κυκλοφορούσαν στο παρελθόν στα περίπτερα. Από αυτά τα περιοδικά κάποια πέρασαν στο ίντερνετ. Επειδή όμως δεν ενθάρρυναν τη συμμετοχή των χρηστών έμειναν πίσω και τρώνε τη σκόνη του insomnia ακριβώς γι αυτό το λόγο. Τώρα εσύ μου λες ότι θα πάρεις το smart και το tab και θα βάλεις φορητό πληκτρολόγιο για να μπορείς να γράφεις (στην πλατεία; στο λεωφορείο; δεν διευκρίνισες που). Και οτι αφού κάνεις αυτό θα είσαι ο προχώ με τα φορητά και την άνεσή σου ενώ εγώ θα είμαι ο συντηριτικός, ο νοσταλγικός και ο συναισθηματικός. Ε, δε νομίζω Δεν έχω κινητό 3 ιντσών και 80 γραμμαρίων φίλε μου. Smart έχω. Και το έχω για να εξυπηρετώ δυο τρεις συγκεκριμένες και σημαντικές ανάγκες μου. Για όλα τα υπόλοιπα όμως, σε σύγκριση με το pc μου, θεωρώ το smart παιχνιδάκι. Τόσο απλά. Αν μου φτιάξουν μία φορητή συσκευή που θα μου κάνει τη δουλειά φυσικά και θα την προτιμήσω. Μέχρι τότε όμως μην έχουν την απαίτηση μόνο να παίζω με τα παιχνιδάκια τους.
Skylined Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Με λίγα λόγια το smart δεν είναι άνετο για να γράψεις κείμενο μιας σελίδας ή 10 σελίδων. Άρα είναι παιχνιδάκι για να κάνεις δυο-τρια πράγματα? Ωραίο συμπέρασμα. Όσο για τα tabs κάνουν μια χαρά για μακροσκελή κείμενα χωρίς κανένα εξωτερικό πληκτρολόγιο, αλλά σίγουρα μια διδακτορική διατριβή θα την έγραφα σε PC. Και φυσικά το insomnia δεν είναι φόρουμ λογοτεχνών οπότε μία ποιοτική συνεισφορά μπορεί να αποδοθεί και σε μια σειρά ή συνήθως σε μια παράγραφο. Μήπως και τα βιβλία δεν είναι ποιοτικά αφού δε μπορείς να απαντήσεις στο συγγραφέα τους; Βασικό συστατικό της ανταλλαγής "ποιοτικού περιεχομένου" είναι η ανάγνωσή του. Το συντηρητικό, νοσταλγικό και συναισθηματικό είναι να διαβάζεις χάρτινη εφημερίδα.Η ηλεκτρονική εφημερίδα είναι σαφώς λιγότερο συντηρητική, νοσταλγική και συναισθηματική. Αναγνωρίζεις ότι αυτά τα συναισθήματα υπάρχουν τόσο σε παλαιότερες όσο και σε πιο καινούριες εφευρέσεις σε διαφορετικό βαθμό ενώ στην αρχή του σχολιασμού αναφέρεις ότι αυτό ακριβώς σε "τσάκισε". ? Επίσης ο καθένας έχει τη δική του συναισθηματικη προσκόλληση, κάποιοι δεν πρόλαβαν καν την εποχή της χάρτινης εφημερίδας αλλά πρόλαβαν την εποχή του PC. Την οποία αρνούνται να δουν ότι δύει. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2014 από Skylined 1
ektor7 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Αν μου φτιάξουν μία φορητή συσκευή που θα μου κάνει τη δουλειά φυσικά και θα την προτιμήσω. Μέχρι τότε όμως μην έχουν την απαίτηση μόνο να παίζω με τα παιχνιδάκια τους. Windows tablet με αποσπομενο πληκτρολογιο! Μεχρι και την πτυχιακη μου εχω γραψει σ'αυτο,αλλα δε θα την ποσταρω στο internet! Φορητες συσκευες και tablet για ολων των ειδων αναγκες,υπαρχουν πολλες και δε χρειαζεται να εισαι προχω,για να αποκτησεις ή να τις χρησημοποιησεις για τις καθημερινες σου αναγκες!Αλλα να τις απορρηπτεις απλα γιατι δε σου εχουν "γυαλισει στο ματι" εδω δεν εχει να κανει αν εισαι προχω ή οχι,αλλα καθαρα θεμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ προτιμησεων!
bill81 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Το αυτό. Το κινητό μου είναι 27/7 στο διαδίκτυο,ελέγχοντας και κάνοντας sync, και σε μια τέτοια "έρευνα" θα φαινόταν ότι αυτό χρησιμοποιώ περισσότερο για το ίντερνετ,αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Μόνο το δικό σου κινητό και του Chuck Norris είναι 27/7. Οι υπόλοιποι μετα βίας να φτάσουμε το 24/7 Πέρα από την πλάκα, πολλοί απο εμάς βολεύονται μια χαρά με το να διαβάζουν κανα e-mail (σπανια να στείλουμε κιόλας), να δούμε κάποιες σελίδες στο κινητό (στο tablet ακόμα περισσότερες) και ευκαιριακά να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλους λόγους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ακόμα κάποια φορήτη συσκευη που να μπορεί να μας εξυπηρετήσει για τις υπόλοιπες χρήσεις που μπορούμε να κάνουμε από κάποιο laptop ή desktop σε καθημερινή βάση. Αυτό στο μέλλον μπορεί να αλλάξει βέβαια, ποτέ δεν μπορεί να πει κάτι κάποιος με σιγουριά για το μέλλον. Οταν είχαν καθιερωθεί πλέον τα κινητά, όχι μόνο στην αρχή τους, μπορούσε κάποιος να σκευτεί ότι στο μέλλον θα κυκλοφορούν κινητά με 4πύρηνους επεξεργαστές, μεγάλη RAM, μεγάλες touch οθόνες με Full HD και μεγαλύτερες αναλύσεις και θα μπορεί κάποιος να κάνει όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα πλέον από αυτές τις συσκευές; Βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλοί χρήστες εκεί έξω που με ένα tablet κάνουν όλα αυτά που θέλουν και δεν τους χρειάζεται κάτι παραπάνω και νομίζω πως είναι η μεγάλη πλειοψηφία, φαίνεται εξάλου από τις πωλήσεις δεν χρειάζονται παραπάνω επιχειρήματα πάνω σε αυτό. Οι συγκεκριμένοι χρήστες ούτε καν office editing (viewing κάνεις άνετα) δεν χρειάζονται. Κοινωνικά δίκτυα, παιχνιδάκια, μουσική, video, browsing μπορούν να κάνουν άνετα οπότε τι να το κάνουν ένα PC αφού δεν χρειάζονται τις extra δυνατότητες του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα