Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι φορητές συσκευές, για πρώτη φορά ξεπέρασαν τους υπολογιστές όσο αφορά στη χρήση του Internet, σύμφωνα με μία νέα έρευνα της εταιρείας comScore που αφορά στον πρώτο μήνα του νέου χρόνου.Πιο συγκεκριμένα, οι φορητές συσκευές (tablets, smartphones) αποτελούν το 55% του συνόλου των συσκευών που «μπαίνουν» στο Internet , με το υπόλοιπο 45% να αποτελείται από PCs.

Αυτό που πιθανότατα είναι πιο σημαντικό, είναι ότι το 47% της κίνησης στο Internet προέρχεται από apps, και μόλις το 8% προέρχεται από mobile browsers. Οπότε, αν και έχουμε δει στο παρελθόν τις φορητές συσκευές να ξεπερνούν τα PCs στη χρήση του Internet, το νέο στοιχείο είναι ότι η μεγαλύτερη κίνηση προέρχεται από εφαρμογές, και όχι από το παραδοσιακό εργαλείο περιήγησης, που είναι οι browsers.

Η συγκεκριμένη μεταστροφή, έρχεται μετά την τρομερή πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών, που πέρυσι ήταν οι χειρότερες της ιστορίας.

Η υϊοθέτηση smartphones επίσης αυξήθηκε κατά 39% σύμφωνα με μία άλλη έρευνα της IDC, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί, χάρη στην βελτίωση της εμπειρίας χρήσης με τις mobile εφαρμογές καθώς και στην υψηλή ταχύτητα πρόσβασης στο Internet μέσω 4G.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, τον Ιανουάριο, το 55% των Αμερικανών ενήλικων είναι κάτοχοι smartphones, ενώ το 42% έχει στην κατοχή του tablet.

Link.png Site: CNN

Δημοσ.

Αναμενομενο...Κι εγω πλεον τωρα που ειναι πιο προσιτες οι τιμες Internet απο εταιρειες κινητης, ειμαι μονιμα συνδεμενος και χαζευω συνεχεια.Φαντασου στο America που τα παλικαρια ειναι και λιγο πιο μπροστα...

Δημοσ.

Πολυ λογικό και αναμενόμενο θα έλεγα αφου σε λίγο και τα ρολόγια μας θα μπαίνουν στο internet :P

• Like 1
Δημοσ.

Ας μας δώσουν τα φώτα τους επί του θέματος αυτοί που χρόνια έγραφαν εδώ μέσα (και μερικοί ακόμα γράφουν) για μεγάλα "τηλέφωνα" και αυτοί που έλεγαν ότι τα τάμπλετ είναι περαστική μόδα.

• Like 4
Δημοσ.

Ας μας δώσουν τα φώτα τους επί του θέματος αυτοί που χρόνια έγραφαν εδώ μέσα (και μερικοί ακόμα γράφουν) για μεγάλα "τηλέφωνα" και αυτοί που έλεγαν ότι τα τάμπλετ είναι περαστική μόδα.

οπα μισο.

το αρθρο ειναι ημιτελες στις πληροφοριες που δινει. παραθετω το αρχικο κειμενο.

Mobile devices accounted for 55% of Internet usage in the United States in January

τι οριζουν ως χρηση ιντερνετ? http requests? γιατι απο θεμα ογκου δεδομενων δεν παιζει να ισχυει αυτο...το τορρεντ ζει και βασιλευει στο desktop ακομη.

γνωμη μου. ασε που αυτα μπορει να ειναι και λιγο μπαρουφες να τσιμπησει ο κοσμος να παρει tablets etc etc.

δε λεω καλες ειναι πασης φυσεως φορητες συσκευες, αλλα προσωπικα μιλωντας παντα, δεν υπαρχει τιποτα το οποιο να κανει το κινητο και η ταμπλετα που να μην το κανει το λαπτοπ. το αντιθετο δεν ισχυει... 

• Like 3
Δημοσ.

Λογικότατο το συμπέρασμα της έρευνας, μιας και οι φορητές συσκευές έχουν περισσότερο χαρακτήρα «προσωπικής συσκευής» και μπορεί να έχει μία (ή δύο) ο καθένας, ενώ σταθερά PC μπορεί να υπάρχουν ένα ή δύο σε κάθε σπίτι.

Σταδιακά και οι τηλεοράσεις παίρνουν ίντερνετ (όπως και τα ρολόγια που αναφέρθηκε). Όμως το ότι οι συνδεδεμένες τηλεοράσεις δεν θα ξεπεράσουν τις φορητές συσκευές δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστούν, ούτε ότι θα σταματήσουν να τις βγάζουν με ίντερνετ.

Και για να τελειώνουμε το θέμα: Οι φορητές συσκευές καθιστούν περισσότερο «παθητική» τη χρήση του ίντερνετ. Τις χρησιμοποιούμε για να βλέπουμε, να ακούμε και να διαβάζουμε. Άντε να στέλνουμε και κανένα μήνυμα των τριών τεσσάρων αράδων.

Το πλεονέκτημα όμως του συγκεκριμένου μέσου είναι η διαδραστικότητα, δηλαδή η συμμετοχή των χρηστών. Εκεί οι μικρές φορητές συσκευές (smartphones και tablets) υστερούν και πάντα θα υστερούν. Για να μπορεί κάποιος να έχει ενεργή συμμετοχή στο ίντερνετ χρειάζεται laptop ή σταθερό υπολογιστή.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μπορεί κάποιος να έχει ενεργή συμμετοχή στο ίντερνετ δε χρειάζεται πλεον laptop ή σταθερό υπολογιστή.

Fixed.

• Like 1
Δημοσ.

surfing - mailing - chatting ειναι οι top 3 online δραστηριοτητες παγκοσμιως τα τελευταια χρονια,

και οσο αυτες μεταξυ αλλων θα μπορουν να εκτελουνται  απο φορητες συσκευες που ειναι κοντυτερα στο χρηστη κι οταν εννοουμε κοντυτερα εννοουμε κυριολεκτικα στο τσεπακι, στο τσαντακι απο τη σταση του τρολευ το καναπε τη βεραντα anytime anyplace -αντι του oldtime classic θρονιασματος σε ενα γραφειο- το ποσοστο χρησης θα αυξανει...

κι οχι γιατι ειναι μοδα αλλα γιατι η ευκολια και η κοινη λογικη το υπαγορευει...

• Like 3
Δημοσ.

Απο τη στιγμή που μετράει χρόνο λογικό είναι να είναι πρώτες οι φορητές συσκευές που είναι 24 ώρες ανοιχτές και συνήθως συνδεδεμένες στο internet.

Απόδειξη γι αυτό είναι οτι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι απο εφαρμογές και οχι browser. Δηλαδή σίγουρα κάποιο ποσοστό είναι εφαρμογές που κάνουν πράγματα στο backgroung (email, sync κλπ) και οχι ο χρήστης που τις χρησιμοποιεί άμεσα.

• Like 1
Δημοσ.

Απο τη στιγμή που μετράει χρόνο λογικό είναι να είναι πρώτες οι φορητές συσκευές που είναι 24 ώρες ανοιχτές και συνήθως συνδεδεμένες στο internet.

Απόδειξη γι αυτό είναι οτι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι απο εφαρμογές και οχι browser. Δηλαδή σίγουρα κάποιο ποσοστό είναι εφαρμογές που κάνουν πράγματα στο backgroung (email, sync κλπ) και οχι ο χρήστης που τις χρησιμοποιεί άμεσα.

Ακριβως αυτο πιστευω και εγω.

Για παραδειγμα σημερα απο το απογευμα εως και τωρα ειμαι στο PC, 6 ωρες περιπου, ανοιξα 100ς σελλιδες στο internet και κατεβασα αρκετα GB.

Αντιθετος το smartphone μου σημερα δεν το χρησιμοποιησα καθολου για internet. Παρ' ολο αυτο ομως ειναι συνδεδεμενο στο internet 24 ωρες την ημεραμ καθε μερα, ακομα και οταν δεν το χρησιμοποιω και οταν κοιμαμε... καθε 5 λεπτα συχρονιζει τα email μου, ανα πασα στιγμη τρεχει το Skype και το Google+, καθε 1 ωρα τσεκαρει τον καιρο, το PlayStore αναβαθμιζει αυτοματα τις εφαρμογες μου ανα πασα στιγμη... και διαφορα αλλα Apps που εχω μου κατεβαζουν νεα και ανακοινωσεις ανα πασα στιγμη.

Γι αυτο και πιστευω οτι τα αποτελεσματα αυτης τις ερευνας ειναι αναξιοπιστα και ασημαντα.

Δημοσ.

Blah blah blah μια απο τα ιδια. Με το στανιο να μας βαλουν να αγοραζουμε apps που ειναι και της μοδας για να καταναλωσουμε data. Σας εχουν βαλει στο παιχνιδακι και αναμασατε τις αποκαλυπτικες ερευνες. Τουλαχιστον μια 10ετια θα χρειαστει μεχρι να υπαρξουν πραγματικα apps και ρεαλιστικες συνθηκες καταναλωσης mobile data στο ελλαδισταν οπως αλλωστε εγινε και με το web. Μην βιαζεστε λοιπον.

Δημοσ.

Ακριβως αυτο πιστευω και εγω.

Για παραδειγμα σημερα απο το απογευμα εως και τωρα ειμαι στο PC, 6 ωρες περιπου, ανοιξα 100ς σελλιδες στο internet και κατεβασα αρκετα GB.

Αντιθετος το smartphone μου σημερα δεν το χρησιμοποιησα καθολου για internet. Παρ' ολο αυτο ομως ειναι συνδεδεμενο στο internet 24 ωρες την ημεραμ καθε μερα, ακομα και οταν δεν το χρησιμοποιω και οταν κοιμαμε... καθε 5 λεπτα συχρονιζει τα email μου, ανα πασα στιγμη τρεχει το Skype και το Google+, καθε 1 ωρα τσεκαρει τον καιρο, το PlayStore αναβαθμιζει αυτοματα τις εφαρμογες μου ανα πασα στιγμη... και διαφορα αλλα Apps που εχω μου κατεβαζουν νεα και ανακοινωσεις ανα πασα στιγμη.

Γι αυτο και πιστευω οτι τα αποτελεσματα αυτης τις ερευνας ειναι αναξιοπιστα και ασημαντα.

Το αυτό.

Το κινητό μου είναι 27/7 στο διαδίκτυο,ελέγχοντας και κάνοντας sync, και σε μια τέτοια "έρευνα" θα φαινόταν ότι αυτό χρησιμοποιώ περισσότερο για το ίντερνετ,αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...