Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ποιος λέει ότι θες 12GB VRAM για Insane ; Το stuttering στο MP είναι λόγω σκαμπανεβάσματος του ping. Στο campaign είναι βούτυρο.
tommybertsen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ανάλογα και το engine, βέβαια, αλλά όταν η χρήση ξεπερνάει τη διαθέσιμη μνήμη, ο driver δεσμεύει λίγο πιο κάτω, για να αποφύγεις το κρασάρισμα. Οπότε, όταν είσαι στο παρά πέντε, μην είσαι και πολύ καθησυχασμένος. Αυτά τα αναφέρω λίγο "χοντρικά", έτσι; Άμα κάτσουμε και το κάνουμε τεχνικό άρθρο, θα έχουμε αρκετά περισσότερα να γράψουμε... Pre-patch, πάντως, το tf2 ήθελε 12ρα, για Insane settings, σε multi... Από ματσάκια, μόνο Attrition παίζω και είναι πάντα πίτα από κόσμο - ειδικά τα βράδια. Έχεις βρει και αλλού να παίζουν; Γράφτηκα και σε ένα clan "Greek Titan Riders", αλλά δεν έχω προλάβει να παίξω μαζί τους και δεν ξέρω, ακριβώς, τα πλεονεκτήματα... Δε ξερω κι εγω τι γινεται με τα clans αλλα ακομη ειμαι pretty fckin noob για να γραφτω οπουδηποτε Το βαζω very high και τελος Νo probs. 12GB παντως, φαινεται υπερβολικο, δε το νομιζω οτι θελει τοσο πολυ. Ισως ομως για μεγαλυτερες αναλυσεις (2Κ και ανω) Δεν μπορεσα να βρω FFA ποτέ , σε καμμια προσπαθεια μου (απλα για την δοκιμη, εστω). Μια φορα καταφερα να βρω Pilot Vs Pilot και εκτοτε τζιφος. Κανεις δε τα παιζει αυτα, και δε ξερω γιατι. Επισης capture the flag , δεν βρηκα ποτε. Amped , Attrition και bounty hunt , μονο σε αυτα θα βρεις game. Επισης δε δοκιμασα Coliseum με ticket ακομη (υποτιθεται οτι ειναι Pilot Vs Pilot). Τα αλλα τα mixtape κλπ , ουτε για αστειο
Occultist Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ποιος λέει ότι θες 12GB VRAM για Insane ; Το stuttering στο MP είναι λόγω σκαμπανεβάσματος του ping. Στο campaign είναι βούτυρο. Τα θέματα του ping είναι άλλη ιστορία. Όπως είπα, έχω rubber banding ΟΤΑΝ μπω κάπου που είναι θέμα σύνδεσης κλπ. Για τα 12, έκατσα και έτρεξα runs με διαγνωστικά και έκανα λίστα τα results. Και βρήκα και διάβασα και στο νετ αρκετά πράγματα, από χρήστες tf2. Δεν τα λέω μόνο εγώ... Με insane, έχω stuttering και τα νούμερα που σου είπα. Με Very High, πάει αέρα. Αν εσύ το έχεις ψάξει αρκετά και κατέληξες σε διαφορετικά συμπεράσματα, ευχαρίστως να τα διαβάσουμε... Και οκ - νομίζω ότι όλοι εδώ έχουμε γράψει αρκετές ώρες σε hardware debugging, για να ξέρουμε ότι το single player τρέχει με τα μισά resources - που λέει ο λόγος - σε τέτοια παιχνίδια. Μην βάζουμε το campaign σε συζήτηση για performance... Δε ξερω κι εγω τι γινεται με τα clans αλλα ακομη ειμαι pretty fckin noob για να γραφτω οπουδηποτε Το βαζω very high και τελος Νo probs. 12GB παντως, φαινεται υπερβολικο, δε το νομιζω οτι θελει τοσο πολυ. Ισως ομως για μεγαλυτερες αναλυσεις (2Κ και ανω) Δεν μπορεσα να βρω FFA ποτέ , σε καμμια προσπαθεια μου (απλα για την δοκιμη, εστω). Μια φορα καταφερα να βρω Pilot Vs Pilot και εκτοτε τζιφος. Κανεις δε τα παιζει αυτα, και δε ξερω γιατι. Επισης capture the flag , δεν βρηκα ποτε. Amped , Attrition και bounty hunt , μονο σε αυτα θα βρεις game. Επισης δε δοκιμασα Coliseum με ticket ακομη (υποτιθεται οτι ειναι Pilot Vs Pilot). Τα αλλα τα mixtape κλπ , ουτε για αστειο Για συντομία : Κρατώντας όλα τα υπόλοιπα settings max και 1200p, σε Insane textures κάνει commit 8/8 vram και 8/16 ram. Σε Very High, κάνει commit 4,5/8 vram και 5/16 ram. Δηλαδή, το Insane τρώει 6,5gb vram πάνω από Very High , που θέλει 4,5 (κλασικά, η διαφορά πάει aperture στην ram, με τα γνωστά ταχύτατα αποτελέσματα). 4,5+6,5=11gb vram . Προφανώς, αναφέρομαι στο σενάριο μεγάλης multiplayer πίστας, γεμάτης με players και πολλή δράση στην οθόνη. Peak sustained, που λένε και στο χωρίο μου (μην το πάρουμε και στα menu...). Νούμερα μετρημένα με 8gbvram kai 16gb ram διαθέσιμη και λαμβάνοντας υπόψιν τη βασική χρήση windows 10. Αυτά.
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Stuttering που δεν οφείλεται σε απότομη αύξηση του ping δεν έχω δει και έχω 8GB VRAM και παίζω σε 1440P. Θα το βάλω τώρα και με το patch να δω.
Occultist Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Stuttering που δεν οφείλεται σε απότομη αύξηση του ping δεν έχω δει και έχω 8GB VRAM και παίζω σε 1440P. Θα το βάλω τώρα και με το patch να δω. Τρέχεις *insane* *τα πάντα όλα + ΑΑ* και παίζεις ώρα multiplayer και δεν γίνεται του σκαλώματος το κάγκελο σε 8ρα κάρτα;! Δυσκολεύομαι πολύ να το πιστέψω. Και στα release notes, ένα πράγμα που φτιάξανε *υποτίθεται*, είναι αυτό. Δε νομίζω... Κάποια άλλη σύμβαση θα ισχύει...
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Insane + 4xMSAA και είναι κομπλέ. Αν ήταν όπως τα λες η προτεινόμενη κάρτα για 4K θα ήταν η Titan X και όχι η 1080..
SoFGR Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ο FX είναι καλύτερος από τον...διπύρηνο i3. Μόνο σε κάτι σάπια CPU based games που τρέχουν σε 2 πυρήνες είναι καλύτερος ο...διπύρηνος i3. intel με 2 πυρηνες !! φτου jizz κακα ! http://www.gamersnexus.net/game-bench/2673-battlefield-1-cpu-benchmark-dx11-vs-dx12-i5-i7-fx/page-2 jizz στα μουτρα της AMD για την ακριβεια που 10 χρονια τωρα χρειαζεται να κλοκαρει στα 4ghz για να φτασει τα frames που πιανει ο ανταγωνισμος στα 2.5 btw δεν χρειαστηκε να κανω click στο spoiler της υπογραφης για να καταλαβω τι cpu εχεις. θελει ο "future proof" 8πυρηνος να κρυφτει και το κλαμα δεν τον αφηνει 3
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Τέλος το micro-stuttering λόγω ping, τουλάχιστον σε ένα match που έπαιξα μόλις ήταν smooth as butter(Ναι με Insane + 4xMSAA/1440P). Το FoV στα 110 είναι απόλαυση.
Occultist Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Insane + 4xMSAA και είναι κομπλέ. Αν ήταν όπως τα λες η προτεινόμενη κάρτα για 4K θα ήταν η Titan X και όχι η 1080.. α) Τα recommended δεν είναι ποτέ για max. β) Σε όλο το net συγκλίνουν σε αυτό που λέω, οι περισσότεροι. Υποθέτω το "κομπλέ" είναι σχετικό...
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Επειδή δεν τα ξέρεις καλά.. Από το επίσημο site τους Ultra 4K60 OS - Win 7/8/8.1/10 64bitCPU - Intel Core i7-6700k or equivalentRAM - 16GBHDD Free Space - 45GBGPU - NVIDIA Geforce GTX 1080 8GBDirectX - 11Internet Connection - 512Kbps or faster Στο site τους έχουν και benchmarks, τα νούμερα είναι πριν καν βγει το πρώτο patch το οποίο βελτίωσε αρκετά τις επιδόσεις. Πέρα από αυτά βέβαια, στο λέω και 'γω ότι με OC'ed 1070 το παιχνίδι φυσάει σε 1440P με Insane + 4xMSAA(Και μιλάω για MP).
Occultist Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Επειδή δεν τα ξέρεις καλά.. Από το επίσημο site τους Ultra 4K60 OS - Win 7/8/8.1/10 64bit CPU - Intel Core i7-6700k or equivalent RAM - 16GB HDD Free Space - 45GB GPU - NVIDIA Geforce GTX 1080 8GB DirectX - 11 Internet Connection - 512Kbps or faster Στο site τους έχουν και benchmarks, τα νούμερα είναι πριν καν βγει το πρώτο patch το οποίο βελτίωσε αρκετά τις επιδόσεις. Πέρα από αυτά βέβαια, στο λέω και 'γω ότι με OC'ed 1070 το παιχνίδι φυσάει σε 1440P με Insane + 4xMSAA(Και μιλάω για MP). Ε, τι θα έγραφαν..."Μην πάρετε τη νούμερο 1 σε πωλήσεις high end, γιατί χρειάζεται την άλλη με τη διπλάσια τιμή - και ας τρέχει σε source"? "With our friends at Nvidia"? Ούτε τις μισές πωλήσεις δεν θα έκανε - που πήγε και ψιλο-άπατο, σχετικά... Άσε που δεν διευκρινίζει αν είναι σε multiplayer αυτά - στο campaign, χαίρω πολύ... Και εγώ μπορώ να βγάλω λούπα, ακόμα και multiplayer, με πιο ευχώνευτα νούμερα - τι να λέει; Αν δεν το δω ο ίδιος και δεν το δουλέψω στις συνθήκες που ξέρω που πονάει, δεν το πιστεύω.
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Το παιχνίδι τρέχει άψογα πάντως, το stuttering στο MP ήταν λόγω lagspike(Ανέβαινε απότομα κάθε λίγο και λιγάκι το ping στα 250-300 και προκαλούσε stutter στο gameplay). Αυτό το θέμα το είχαν και αρκετοί Xbox One owners και γκρίνιαζαν στο forum. Όσο το ping ήταν εντάξει, το παιχνίδι ήταν βούτυρο. Τώρα με το νέο patch φαίνεται να το διόρθωσαν το θέμα και με το FoV στα 110 είναι απόλαυση. Τα περί 12GB VRAM είναι 100% παπάτζες, εκτός και αν μιλάμε για 4K + 8xMSAA που ακόμα και εκεί αμφιβάλλω αν θα θέλει τόσα. Μην μπερδεύεσαι με το πόσο μνήμη δεσμεύει από μία GPU, και το SoM στην Titan ''έτρωγε'' 5GB+ αλλά και στις 4άρες ήταν βούτυρο.
Occultist Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Το παιχνίδι τρέχει άψογα πάντως, το stuttering στο MP ήταν λόγω lagspike(Ανέβαινε απότομα κάθε λίγο και λιγάκι το ping στα 250-300 και προκαλούσε stutter στο gameplay). Αυτό το θέμα το είχαν και αρκετοί Xbox One owners και γκρίνιαζαν στο forum. Όσο το ping ήταν εντάξει, το παιχνίδι ήταν βούτυρο. Τώρα με το νέο patch φαίνεται να το διόρθωσαν το θέμα και με το FoV στα 110 είναι απόλαυση. Τα περί 12GB VRAM είναι 100% παπάτζες, εκτός και αν μιλάμε για 4K + 8xMSAA που ακόμα και εκεί αμφιβάλλω αν θα θέλει τόσα. Μην μπερδεύεσαι με το πόσο μνήμη δεσμεύει από μία GPU, και το SoM στην Titan ''έτρωγε'' 5GB+ αλλά και στις 4άρες ήταν βούτυρο. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, στοιχειοθετημένα, και ο βαθμός εξεφρασμένης βεβαιότητας, για κάτι στο οποίο δεν μπορεί να έχει αυθεντία, αποδίδει και το ποσοστό αξιοπιστίας της δήλωσής του. Μετά, διαλέγουμε και παίρνουμε.
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν είναι θέμα άποψης, γιατί το παιχνίδι έχει τις ίδιες απαιτήσεις για όλους. Δεν είναι η άποψή μου ότι το παιχνίδι τρέχει απροβλημάτιστα με 8GB VRAM, το βλέπω στο PC μου, άρα είναι fact. Άποψή μου θα ήταν αν έλεγα ναι, όντως έχει κάποια κολληματάκια και όντως θέλει παραπάνω VRAM, αλλά εγώ είμαι οκ μ' αυτά τα λίγα κολληματάκια. Εξάλλου είμαι από τους πρώτους που αναφέρουν τέτοιου είδους θέματα. Από 'κει και πέρα θα έλεγα να ψαχτείς, γιατί δεν είμαι ο μοναδικός που ισχυρίζεται αυτό που λέω. Στο μοναδικό πράγμα που πάει το μυαλό μου για σας που αναφέρετε massive stuttering, είναι αν μιλάμε για άλλη μία περίπτωση Watch Dogs όπου πολλοί με Titan(6GB τότε) είχαν stuttering με Ultra textures, και άλλοι με 780Ti@3GB το έπαιζαν βούτυρο. Stuttering σε συγκεκριμένα setups δηλαδή για άγνωστο λόγο. ***Edit: Το έψαξα και είδα ότι και οι ίδιοι οι devs εδώ, αναφέρουν το εξής: Insane Graphic Settings: Running your high-end PC system with Insane graphics requires a GPU with more than 8GB of Memory. In some cases, a GPU with under 8GB of memory will run fine on smaller maps, but larger maps will crash with insane setting with a GPU sporting under 8GB. Run Very High if your system doesn't have over 8GB of GPU memory. Από κάτω ακριβώς, ένας mod αναφέρει: NOTE: Insane is only recommended for GPUs with 8GB VRAM or more. Συνεννόηση μπουζούκι. Τι να πω, max VRAM usage που έχω δει είναι ~7.7GB και stuttering δεν έχω και φυσικά έχω παίξει όλα τα maps, με πανικό κλπ στην οθόνη. Μόνο λόγω lagspike όπως ανέφερα το οποίο μάλλον διορθώθηκε, θα παίξω αύριο περισσότερο για επιβεβαίωση. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η μηχανή γραφικών(Source) είναι για πέταμα. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2016 από Psycho_Warhead
tommybertsen Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 To αφησα στα max (insane) για καμια ωριτσα (στο πισι της υπογραφης). Τερματιζει μεν την VRAM, δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ προβλημα δε, δε ξερω αν το χτεσινο crashαρισμα ηταν απολυτως τυχαιο. Ειμαι με κλειδωμενο γιωτα πεντε και ολα κυλανε νερο. Για αισθηση "ασφαλειας" το βαζω very high και η VRAM παει στα μισά ακριβως, χωρις τις ιδιαιτερες διαφορες στο οπτικο αποτελεσμα. Θα αυξησω και το FOV να δω κατα ποσο με βολευει στο multi. Καταφερα να βρω pilots vs pilots χτες και το φχαρστηθηκα. Ειναι βραδυνοι τυποι μαλλον Εγω @psycho_warhead εχω 80-110 ping (εκει κυμαινεται , χτες ξαναπηρα την φορθνετ, και με διαβεβαιωσε οτι αυριο - σσ. σημερα - θα εχω το fastpath που ζητησα) και βλεπω αρκετες φορες παικτες να κινουνται με μινι τηλεμεταφορα. Οχι ομως κατι που ειναι τραγικο, μπορω να παιξω , και πριν το patch, ενιωθα οτι πεθαινα αφου προλαβαινα να αποφυγω αντιπαλο, πλεον δε το νιωθω αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα