Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

σε ένα φύλλο εργασίας βάζω να κάνω τον υπολογισμό ας πούμε στο κελί Α1 1/3 και μου βγάζει 0,33

Από κάτω βάζω στο Α2 =(Α1*3) και μου βγάζει 0,99

Πως μπορώ ανεξάρτητα με το πόσα δεκαδικά θέλω, το excel να μου υπολογίζει τις κανονικές τιμές και όχι τις στρογγυλοποιημένες;

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου, το excel αν του ζητήσεις απλά τον πολλαπλασιασμό ή τη διαίρεση 2 κελιών by default κρατάει όλα τα δεκαδικά ψηφία ανεξάρτητα πόσα έχεις επιλέξει από το format cell να σου δείχνει. Για να κάνει στρογγυλοποίηση, πρέπει πριν την πράξη να προηγηθεί η κατάλληλη εντολή πχ round(A1*3;2) οπότε κάνει στρογγυλοποίηση σε 2 δεκαδικά και "πετάει" τα υπόλοιπα. Ξαναλέω αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου

Δημοσ.

Επειδή εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς γιατί το παράδειγμα π έβαλες είναι κ λίγο άστοχο 1/3 =0,333333333333333333333333333333333333333.Εξήσησε το άλλη μια αν μπορείς.

Δημοσ.

Απλά μάλλον κάτι έχουν πειράξει σε ένα συγκεκριμένο excel που δουλεύω.

Μου κάνει υπολογισμούς με βάση τα νούμερα που φαίνονται όχι τις κανονικές τους τιμές.

Το παράδειγμα που σας είπα είναι για να καταλάβετε τι εννοώ.

αν σε ένα κελί κάνω τι πράξη π.χ. 10/3 και έχω 2 δεκαδικά θα φανεί στο κελί 3,33 (λογικό όπως πάντα)

Αν στο από κάτω κελί κάνω την πράξη να πολλαπλασιάσω το κελί το πάνω * 3 το λογικό είναι να πάρω 10, όχι 9,99

Εγώ παίρνω 9,99, αν και σε όλα τα excel παίρνουμε 10.

Τι έχει πειραχθεί να το αλλάξω που υπολογίζει τιμές με βάση την στρογγυλοποίηση και όχι το καθαρό νούμερο.

Δημοσ.

Έχει σημασία; Σε 2007. Δεν είναι πρόβλημα του excel του ίδιου, αλλά του συγκεκριμένου αρχείου, που κάποιος έχει πειράξει κάτι.

Ψάχνω τι πειράξανε, αλλά δεν βγάζω άκρη

Δημοσ.

Στο είπα γτ αν ηταν να το ανέβαζες να το έβλεπα γιατί δεν βγαίνει κάποια άκρη.το μόνο που σκέφτηκα είναι μήπως τις τιμές π διαιρείς πχ το 10 αν το παιρνει με κάποια άλλη συνάρτηση και επηρεάζεται από αυτό ,αλλά κ παλι χλωμό.απλά στην δουλειά έχω το 7 για αυτό σε ρώτησα,

Δημοσ.

Κατ αρχάς το λογικό δεν είναι να παίρνεις αποτέλεσμα 3,33 (μόνο 2 δεκαδικά) αλλά 3,333333333. Για να παίρνεις 2 δεκαδικά σημαίνει ότι κάποιος έχει επιλέξει όλα τα κελιά και από την μορφοποίηση κελιών έχει επιλέξει το αποτέλεσμα να είναι αριθμός με 2 δεκαδικά (το default του excel είναι general οπότε θα σου έδινε γενικά 3,33333333). Έχεις δημιουργήσει εσύ κάποια πράξη σε αυτό το αρχείο ή κάνεις πράξεις σε ήδη δημιουργημένο αρχείο? Στη δεύτερη περίπτωση (σε ήδη δημιουργημένο αρχείο), πάτα πάνω στο κελί στο οποίο παίρνεις αυτό το αποτέλεσμα και δες μήπως εκεί έχει βάλει κάποια εντολή για round.

• Like 1
Δημοσ.

:) Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είναι δικό μου το πρόβλημα.

Στο δίπλα γραφείο έχει το θέμα ένας συνάδελφος και ρώτησα αν ξέρει κανείς.

Όπως το είδα δεν έχει σχέσεις με εξαρτήσεις, αλλά ότι κάνει πράξεις με τις τιμές τις στρογγυλοποιημένες.

Κάτι θα πείραξε και τώρα ψαχνόμαστε.

Δημοσ.

Κατ αρχάς το λογικό δεν είναι να παίρνεις αποτέλεσμα 3,33 (μόνο 2 δεκαδικά) αλλά 3,333333333. Για να παίρνεις 2 δεκαδικά σημαίνει ότι κάποιος έχει επιλέξει όλα τα κελιά και από την μορφοποίηση κελιών έχει επιλέξει το αποτέλεσμα να είναι αριθμός με 2 δεκαδικά (το default του excel είναι general οπότε θα σου έδινε γενικά 3,33333333). Έχεις δημιουργήσει εσύ κάποια πράξη σε αυτό το αρχείο ή κάνεις πράξεις σε ήδη δημιουργημένο αρχείο? Στη δεύτερη περίπτωση (σε ήδη δημιουργημένο αρχείο), πάτα πάνω στο κελί στο οποίο παίρνεις αυτό το αποτέλεσμα και δες μήπως εκεί έχει βάλει κάποια εντολή για round.

και εμένα για round μου ήρθε στο μυαλό.απλά δνε προλαβαίνω να τεστάρω...

Δημοσ.

Μια άλλη εκδοχή να δοκιμάσεις είναι η εξής: πήγαινε Tools>Options>Calculation και δες αν είναι τικαρισμένο το "precision as displayed". Στην περίπτωση αυτή, αν όπως σου είπα πριν έχει μορφοποίηση στα κελιά για 2 δεκαδικά, τότε κάνει αυτόματα round σε 2 δεκαδικά και κρατάει αυτόν τον αριθμό (σα να του βάζεις σε κάθε εντολή μπροστά το round αυτόματα). Αν είναι αυτό, ξετικάρεις αυτή την επιλογή και είσαι κομπλέ

Δημοσ.

Αυτό είναι.

Precision as displayed.

Δεν το είχα προσέξει νωρίτερα.

Χίλια ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :)

Δημοσ.

Πρόσεξε μόνο ότι όταν το ξετσεκάρεις, ότι τιμές είχες βάλει πριν, θα τις έχει κρατήσει με αυτή την εντολή. Δλδ πρέπει να ξαναπεράσεις τις τιμές εισόδου ώστε να ξανακάνει όλες τις πράξεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το precision as displayed

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...