Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ψάχνω να πάρω ένα κινητό που να έχει όσο περισσότερες νέες τεχνολογίες και να κάνει όσο περισσότερα πράγματα εν έτη 2014. Αυτό που έχω τώρα είναι το πανάρχαιο NOKIA 1600. Έχω μείνει πάάάάάρα πολύ πίσω όσον αφορά στα κινητά, και θέλω να πάρω ένα όπως το περιγράφω παραπάνω (δηλ. με όσο γίνεται περισσότερα) για να αρχίσω να μαθαίνω τις καινοτομίες (καί γιά χρήση, βέβαια).

Δυστυχώς, όπως καταλάβατε, από κινητά δεν γνωρίζω τίποτα. Προσπαθώ μόνος μου να βρω κάτι, αλλά γίνεται χαμός...
Θα σας δώσω μερικά στοιχεία που ίσως σας βοηθήσουν να με βοηθήσετε.

-Μιλάμε για smartphone με Android (όσο γίνεται πιό τελευταίας version).

-Έως 4" (ίντσες).

-Διπύρινο επεξεργαστή (απ' όσα έχω δει, εκεί, γύρω στα 1.2GHz)

-Εσωτερική μνήμη και μνήμη RAM:υπάρχουν με 4GB και 8GB μνήμη και η RAM είναι 768MB, 1GB, κ.λπ, κ.λπ. Αν έχω καταλάβει καλά, η εσωτερική είναι η όλη του κινητού και η RAM είναι η μνήμη που δεσμεύεται από το λειτουργικό και τις εφαρμογές που φορτώνονται στην εκκίνηση; Οπότε και αυτά γιά να φορτωθούν φυσικά δεσμεύουν απ' τη RAM; Άρα ο χρήστης δεν έχει την αναγραφόμενη-αναφερόμενη. Εδώ θέλει ψάξιμο (αυτό, και πάλι, λέω, αν το έχω καταλάβει καλά - εδώ θα ήθελα μία βοήθεια).

-Πολύ σημαντικό που έχω διαβάσει σε πολλά είναι η μπαταρία. Κρατάει λίγο, παρό,τι δεν το χρησιμοποιείς το κινητό. Το έχεις σε μία άκρη και μετά από 2 ημέρες (περίπου) θέλει φόρτιση. Το δικό μου (ΝΟΚΙΑ 1600) ξεχνάω να το φορτίσω. Θα χάσω αυτές τις καλές ημέρες, ή υπάρχουν και κινητά με καλές μπαταρίες, όσον αφορά το θέμα της αντοχής;

-Ένα άλλο στοιχείο, για παράδειγμα, που είδα είναι στο πληκτρολόγιο εάν απέχουν ικανοποιητικά τα πλήκτρα όταν γράφεις μηνύματα, mails, κλπ. Υπάρχουν κινητά που είναι πολύ καλά τα πλήκτρα σε απόσταση μεταξύ τους, και άλλα που είναι πολύ κοντά, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείς πολύ το backspace μέχρι να γράψεις ένα π.χ. μήνυμα.

Ξέρω ότι απ' την τεράστια αγορά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιο που να ικανοποιήσει όλες μου τις ανάγκες ακριβώς. Θα προσπαθήσω, όμως, να το φέρω όσο γίνεται καλύτερα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω που σας έδωσα, μπορείτε να με βοηθήσετε να πλησιάσω μερικά και να τα συγκρίνω;

Αυτό που μέχρι τώρα νομίζω πως είναι αρκετά κοντά στις επιθυμίες μου είναι το SAMSUNG GALAXY Trend Plus. Αυτό δεν ξέρω από θέμα μπαταρίας εάν αντέχει. Επίσης απ' όσο έχω ψάξει απ' τα 4GB της μνήμη του (εργοστασιακή), ο χρήστης έχει διαθέσιμη μόνο περίπου 2GB. Και ένα άλλο «μειονέκτημα» (για μένα, τουλάχιστον) είναι ότι παίρνει microSD έως 32GB. Ενώ άλλα παίρνουν 64GB. Τώρα θα μου πείτε ότι έχει το σχεδόν τελευταίο λειτουργικό αυτή τη στιγμή (Android v.4.1 Jelly Bean vs Android v.4.2 Jelly Bean που είναι το τελευταίο, αν δεν κάνω λάθος).

Καταλαβαίνω ότι, άλλα έχει το ένα, άλλα έχει το άλλο.
Γι' αυτό θα ήθελα και μία βοήθεια σε αυτό το χάος.
Σχετικά με το συγκεκριμένο (SAMSUNG GALAXY Trend Plus) τί γνώμη έχετε (και ειδικά για αντοχή μπαταρίας);

Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας!

Δημοσ.

Μας τα είπες ούλα και δεν μας είπες τίποτα. :lol: Αν δεν μας πείς και τιμή έχω δώσει εντολή στα παιδιά να μην σου απαντήσει κανείς  :P

Και μάλλον πρέπει να το αναρτήσεις ή στα κινητά ή στο ψάχνω να βρώ.

Και ο τίτλος θέλει επισκευή 

Δημοσ.

Καταρχήν, πίστεψέ με δεν θα σου φτάσουν οι 4 ίντσες. Σίγουρα ως πρώτη επαφή σου φαίνονται αρκετές μετά από ένα κινητό-τυρανόσαυρο.. :-)  αλλά αφού είσαι και άντρας πας για 4.3 και πάνω.

Σύμφωνα με όοοοολα αυτά που έγραψες και καλά έκανες γιατί βοήθησες...εγώ προτίνω  moto g το οποίο κοιτάω και εγώ να το πάρω για την αδερφή μου από amazon στα 150 κάτι ε...σε αυτά τα λεφτά το καλύτερο.. δες.

http://www.gsmarena.com/motorola_moto_g-5831.php

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν να ευχαριστήσω πολύ για τις απαντήσεις.

Απ' ό,τι έχω δει τόσες μέρες που προσπαθώ να μάθω πέντε πράγματα στα κινητά και να καταλήξω σε κάποιο, σ' αυτά τα λεφτά το moto g δεν έχει ανταγωνιστή. Είναι το καλύτερο και το σκέφτομαι και γω παράλληλα με το Samsung.

Τώρα, θα ρωτήσω κάτι χαζό... ξέρω ότι η ερώτηση είναι κουτή, αλλά θα την κάνω:α. για να μην έχω παρατράγουδα και β. για να μάθω και κάτι παραπάνω περί τέτοιων συσκευών από εξωτερικό.

α. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:και γω το είδα πολύ πιό φθηνό στο amazon απ' ό,τι εδώ. Και αν τελικά καταλήξω σ' αυτό, φυσικά θα το φέρω από κει. Τώρα η ερώτηση:ένα κινητό που φέρνεις απ' έξω, πώς ξέρεις ότι παίζει στα εγνώρια δίκτυα; Πρέπει να κοιτάξεις κάτι στα χαρακτηριστικά του; Πρέπει να παραγγείλεις κάποιο ειδικό μοντέλο; Ή όλα παίζουν σε όλες τις χώρες, παγκοσμίως;

β. Και κάτι ακόμη. Είδα στο amazon κάτι για unlocked στα κινητά. Τί είναι αυτό το unlocked?

γ. Υπάρχει κάτι ακόμη που έχετε να μου πείτε ότι πρέπει να προσέξω όταν κοιτάζω παραγγελία κινητού απ' έξω;

δ. Με φοβίζει λίγο το service. Ελπίζω και εύχομαι να μην έχουμε παρατράγουδα. Αλλά, σε περίπτωση που χρειαστώ service, δεν θα είναι λίγο διαδικασία να το στείλω έξω; Να μπλέκω πάλι με site, χρεώσεις με ΕΛ.ΤΑ., ημέρες πήγαινε-έλα, κ.λπ. Ή η εγγύηση ισχύει Ελλάδα και μπορώ να το πάω κάπου εδώ για service;

Πολύ θα με βοηθούσε αν είχατε λίγο χρόνο να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου. Και, φυσικά, αν ξέχασα να ρωτήσω κάτι σημαντικό, δεκτές όλες οι παρατηρήσεις.

Δημοσ.

Καταρχήν να ευχαριστήσω πολύ για τις απαντήσεις.

Απ' ό,τι έχω δει τόσες μέρες που προσπαθώ να μάθω πέντε πράγματα στα κινητά και να καταλήξω σε κάποιο, σ' αυτά τα λεφτά το moto g δεν έχει ανταγωνιστή. Είναι το καλύτερο και το σκέφτομαι και γω παράλληλα με το Samsung.

Τώρα, θα ρωτήσω κάτι χαζό... ξέρω ότι η ερώτηση είναι κουτή, αλλά θα την κάνω:α. για να μην έχω παρατράγουδα και β. για να μάθω και κάτι παραπάνω περί τέτοιων συσκευών από εξωτερικό.

α. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:και γω το είδα πολύ πιό φθηνό στο amazon απ' ό,τι εδώ. Και αν τελικά καταλήξω σ' αυτό, φυσικά θα το φέρω από κει. Τώρα η ερώτηση:ένα κινητό που φέρνεις απ' έξω, πώς ξέρεις ότι παίζει στα εγνώρια δίκτυα; Πρέπει να κοιτάξεις κάτι στα χαρακτηριστικά του; Πρέπει να παραγγείλεις κάποιο ειδικό μοντέλο; Ή όλα παίζουν σε όλες τις χώρες, παγκοσμίως;

β. Και κάτι ακόμη. Είδα στο amazon κάτι για unlocked στα κινητά. Τί είναι αυτό το unlocked?

γ. Υπάρχει κάτι ακόμη που έχετε να μου πείτε ότι πρέπει να προσέξω όταν κοιτάζω παραγγελία κινητού απ' έξω;

δ. Με φοβίζει λίγο το service. Ελπίζω και εύχομαι να μην έχουμε παρατράγουδα. Αλλά, σε περίπτωση που χρειαστώ service, δεν θα είναι λίγο διαδικασία να το στείλω έξω; Να μπλέκω πάλι με site, χρεώσεις με ΕΛ.ΤΑ., ημέρες πήγαινε-έλα, κ.λπ. Ή η εγγύηση ισχύει Ελλάδα και μπορώ να το πάω κάπου εδώ για service;

Πολύ θα με βοηθούσε αν είχατε λίγο χρόνο να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου. Και, φυσικά, αν ξέχασα να ρωτήσω κάτι σημαντικό, δεκτές όλες οι παρατηρήσεις.

α) Τα δίκτυα στην ευρωπαϊκή ένωση είναι συμβατά μεταξύ τους. Αν θυμάσαι από παλιά sony ericsson έβγαιναν δύο μοντέλα : C510i & C510a. Το a είναι για αμερική και το i για όλους τους υπόλοιπους. Αν δεν φτάνει αυτό,το'χει πάρει κι άλλος κόσμος και λειτουργεί!

β) unlocked σημαίνει πως δεν είναι "κλειδωμένο" σε έναν πάροχο. πχ ένα locked έχει πάνω λογότυπα εταιρίας,εφαρμογές εταιρίας και στο 99% των περιπτώσεων λειτουργούν μόνο με έναν πάροχο (πχ vodafone,t-mobile κλπ)

γ) αρκεί να μην είναι η αμερικάνικη έκδοση

δ) Το service του amazon είναι άψογο, ορισμένες φορές καλύτερο κι από Ελλάδα (πχ ψάξε λίγο για ιστορίες με την arvato,που πάει να βγάλει τον κόσμο τρελό) αλλά αν δεν κάνω λάθος τα κινητά έχουν πανευρωπαϊκη εγγύηση

Πάρε το moto g. Τα Samsung (προσωπική μου άποψη) είναι υπερεκτιμημένες πλαστικούρες που δεν αναβαθμίζονται ποτέ (τα φθηνά,όπως το Samsung Galaxy Trend Plus) κι έχουν πάνω μια σειρά customizations,ονόματι "Touchwiz" που παρα-χρησιμοποιούν πόρους συστήματος (δλδ είναι "βαριά") και το κίνητο κολλάει

Ακόμη το Moto G είναι κινητό της Google,όπως και το Android είναι της Google. Για 1,5 χρόνο οι συσκευές της Google παίρνουν πρώτες και εγγυημένα αναβαθμίσεις στο νεότερο λογισμικό.

Το νεότερο είναι το Android 4.4 kitkat και το διαθέτει το Google Nexus 4,Google Nexus 5,Google Nexus 7,Google Nexus 10,Google Moto G, Google Moto X και τέλος ορισμένες flagship συσκευές άλλων εταιριών (flagship=ναυαρχίδα,τα ακριβότερα δηλαδή,όπως το Galaxy S4 και το Xperia Z1). Οπότε αν θέλεις την νεότερη έκδοση android ακόμη ένας λόγος να προτιμήσεις το Moto G!

Και τέλος, να ένα site που συγκρίνει το Galaxy Trend Plus με το Moto G : http://www.phonearena.com/phones/compare/Samsung-Galaxy-Trend-Plus,Motorola-Moto-G/phones/8239,8208

Είναι καλύτερο από ΟΛΕΣ τις απόψεις. Ανάλυση οθόνης,μέγεθος οθόνης,μπρος-πίσω κάμερες,λογισμικό,επεξεργαστή,RAM,μπαταρία,κλπ!

Ελπίζω να σε κάλυψα πλήρως!

Αν βοήθησα,πάτα ένα "Μου Αρέσει" :)

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με το παλικάρι από πάνω..

Κάνε ότι ερωτήσεις θες αλλά σε παρακαλώ μόνο ''κουτές'' για να ξέρουμε να στις απαντάμε.. B)

Έβγαλα και εγώ prepaid και θα το πάρω από amazon.co.uk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...