.::NikoS::. Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα, πριν λίγες μέρες περνούσα κάτι βιντεοκασσέτες στο PC με το: AVS Video Recorder με σκοπό να τις γράψω σε DVD. Ο τύπος των βίντεο που έγγραφε αυτό το πράμα φαίνεται στην φωτό. Το πρόβλημα μου ειναι οτι θέλω να κάνω κάποια κόψε/ράψε αλλα δε μπορώ να βρω ένα πρόγραμμα που να μου δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Δοκίμασα 2 free που βρήκα εδώ στο subforum που έχετε πολλά (δε θυμάμαι ποια συγκεκριμένα γιατι τα σουτάρισα επι τόπου από τον υπολογιστή και επίσης κάποια πλέον δεν υπάρχουν καν). Τώρα έβαλα το premier (CS2 δε ξέρω αν παίζει ρόλο λόγω παλαιότητας) και δε μου παίζει ήχο... Τι να κάνω; ειναι πάρα πολλά βίντεο και έτσι και μου πειτε πως θέλουν όλα μετατροπή και μετά κόψε/ραψε και ύστερα ξαναμετατροπή για να μπουν σε DVD (Καλά αυτό θα γινόταν ούτως η άλλος) θα τραβήξω ενα delete όλο το φάκελο, θα πετάξω το βίντεο από το μπαλκόνι και οι κασέτες θα ξαναμπουν στο ντουλάπι όπως ήταν. Ευχαριστώ!
TheELF Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Το Avidemux θα σε αφήσει να κόψεις ότι θες,απλά φρόντισε να κόβεις μόνο πάνω σε i-frames αφού διαφορετικά εμφανίζονται διάφορα προβλήματα. Τα αρχεία αυτά είναι ήδη σε μορφή dvd και δεν χρειάζονται ξανά μετατροπή κατέβασε το DVDFlick,πάτα add title από τα δεξιά,άλλαξε το all suported files σε all files για να εμφανιστούν και τα tod,μετά πάνε στο project settings->video->advanced και τσέκαρε το copy mpeg-2 streams.
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Ήταν το πρώτο πρόγραμμα που εβαλα/εβγαλα, αλλά τώρα το ξαναέβαλα και παλεύω...... Αν και ήδη στο 10λεπτο μου εσπασε τα νευρα γιατί: 1) όταν παίζει το βίντεο δε μπορώ να το προχωρήσω. Πρέπει να το σταματάω να προχωράω και να ξαναξεκιναω 2) φορτώνοντας 2 αρχεία βίντεο γιατί θέλω να κόψω το πρώτο λίγο στο τέλος ώστε να συνεχίζει από το σωστό σημείο το δεύτερο, δε φαίνεται να θέλει και πολύ να γίνει αυτό. Το αφήνω να παίζει πάνω στην αλλαγή για να δω που θέλει κόψιμο και εκείνη τη στιγμή μου σκοτώνει την CPU. Κατέληξα να κόβω τα βίντεο στην τύχη ένα ένα. Αλλά δε πειράζει αυτό, θα το παλέψω έτσι. Όσον αφορά την μεταφορά σε DVD, μόνο αρχεία mpeg έχω δεν ξέρω τι εννοείς για τα tod. Θέλω να ρωτήσω όμως με το πρόγραμα που προτείνεις, μπορώ να επιλέξω ότι θα γραφτούν σε DVD 4.7GB και να τα φτιάξει να χωρέσουν όσα αρχεία του βάλω; (όπως για παράδειγμα κάνει το ConvertXtoDVD?) Γιατί τώρα μιλάμε για σχετικά τεράστια αρχεία σε σύγκριση με την ποιότητα εικόνας αφού η εικόνα είναι ούτως η άλλος άθλια από τις κασέτες άρα δεν υπάρχει λόγος να είναι τόσο μεγάλα. Άσε που κάποια δε χωράνε καν σε ένα δισκάκι.
TheELF Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Αγνόησε αυτό που λέω για τα tod,ήταν από άλλη ερώτηση,ο τρόπος που λέω είναι για να γλιτώσεις χρόνο, και αν είχε ποιότητα,να μην χαθεί στην μετατροπή,αν δεν σε πειράζει να μικρύνουν σαφώς και βάζεις όσα θες χωρίς να επιλέξεις αυτήν την ρύθμιση και θα τα συμπιέσει.
CheOnWeb Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 640x480 και 29,97 fps? Γιατί; Τι βιντεοκασσέτες είναι; NTSC?
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Ξέρω γω τι είναι; Το AVS Video converter μάλλον έβλεπε τι υποστήριζε το tv tuner και δεν μου άφηνε πολλές επιλογές. Μπορώ να κάνω κάτι τώρα ή τα αφήνω όπως είναι; Edit: ή δε ξέρω μήπως παίζει να έβλεπε τι εικόνα έστελνε το βίντεο; Γιατί το βίντεο λέει: NTSC Playback. Είναι ένα philips VR 530. @TheELF ε προφανώς με τέτοια ποιότητα εικόνας από κασέτες του '93+ σιγά μη με πειράζει. Σίγουρα δεν είχε νοήμα που τα έγραψα τόσο καλά.
CheOnWeb Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Το βίντεο μπορεί να λέει NTSC Playback, το θέμα είναι πώς γράφτηκαν οι κασσέτες. Υποθέτω ότι είναι PAL, οπότε θα έπρεπε να τις γράψεις 720χ576 στα 25fps. Αν το recorder σου δεν γράφει H264, γράψε σε MPEG2 όσο καλύτερη ποιότητα μπορείς και μετά τα κάνεις H264 για να γλυτώσεις χώρο. Έχε υπόψιν ότι τα υλικά χαμηλής ποιότητας θέλουν μεγαλύτερα bitrate για να κρατήσουν την όποια ποιότητά τους, άσχετα αν το αξίζουν ή όχι.
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 εμ δε γνωρίζω από αυτά και πολλά πράματα. Εγώ απλά είδα πως το πρόγραμμα εγγραφής μου εμφάνιζε πολύ περιορισμένες επιλογές! Και προφανώς δεν οφείλεται στο πρόγραμμα αλλά στην κάρτα TV γιατί αν επιλέξω άλλη πηγή (πχ webcam) υπαρχουν αλλες επιλογές για την κωδικοποίηση του βίντεο. Ενδεικτικά δες στην φωτο. Στο droplist της κατηγορίας MPEG2 έχει 4-5 φορές τα ίδια ακριβώς! Το συμπέρασμα λοιπόν ποιο ειναι; Συνεχίζω έτσι όπως είναι γιατι δεν υπάρχει πρόβλημα; Ξαναγράφω όλες τις κασετες με άλλο πρόγραμμα ή ακόμα και με αλλη κάρτα με άλλες δυνατότητες; ή να τα πετάξω όλα όπως είναι; (μαλλον κατι τετοιο παιζει)
.::NikoS::. Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Έχει ρυθμίσεις για Audio και για Audio device input και κάτι που ίσως είναι ενδιαφέρον είναι το εξής που λέει Video Standard και έχει πολλές επιλογές PAL και NTSC αλλά επιλέγοντας PAL δεν αλλάζει τίποτε στην πρώτη καρτέλα... Α και μια επιλογή για να επιλέξω Video device input (composite ή s-video)
CheOnWeb Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Γύρνα το σε PAL και δες τι επιλογές σου δίνει όταν κλικάρεις το native ή το mpeg2. Ψάχνεις για 720χ576 25fps.
TheELF Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Από (παλιές κακογραμμένες)VHS είναι οι εγγραφές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλει dvd ανάλυση και είναι πολύ πιθανό το 640χ480(στάνταρ vga ανάλυση) να είναι η μέγιστη ανάλυση που μπορεί να γράψει το μαραφέτι του.
CheOnWeb Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Τα PAL VHS είναι 768χ576 και ψηφιοποιήται στα 720χ576. Για το μαραφέτι δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι την πρώτη φορά που έγραψα είχα δει κάτι screenshots ψάχνοντας, που έδειχναν ρυθμίσεις 720χ576. Αλλιώς 640χ480 αλλά στα 25fps.
.::NikoS::. Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δεν αλλάζει τίποτα ακόμα κι αν επιλέξω PAL. Πάλι 29,97fps εχει μονο και ιδια αναλυση. Ειναι κακο δηλαδη αν τωρα το αφησω ετσι και τα γραψω σε DVD? Δεν μετατρεπονται με κάποιο τρόπο; Η κάρτα είναι μια αρχαια kworld 7134se αν θυμάμαι καλά. Είχα μία Asus Hybrid αλλά μου χάλασε. Εκείνη πρεπει να εδινε άλλες επιλογές απο οτι θυμαμαι μια φορά που την είχα δοκιμάσει.
CheOnWeb Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 PAL, 29.97 είναι τελείως κουφό. Όσο παλιά και να είναι, εφ όσων έχει την επιλογή PAL θα πρέπει να έχει και 25fps. Έκανες κανένα restart? Δοκίμασες και στα recommended settings και στο native και στο mpeg-2?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα