DJJordan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Γεια σας, το σάββατο μου έδωσε ένας γνωστός μου μάστορας το λαπτοπ του συνεργείου, να κάνω φορμάτ τα xp και να περάσω 7ρια, σήμερα τελείωσα εγκαταστάσεις προγραμμάτων, και σε ένα διαγνωστικό βλέπω τον σκληρό να βγάζει: Reallocated Event Count: current 100/ worst 100 / Data 108 / warming, και: Current Pending Sector: current 100/ worst 100 / Data 9 / warming, υπάρχει κίνδυνος να μου μείνει στα χέρια ο σκληρός πριν προλάβω να παραδόσω το λαπτοπ; επίσης θέλω να κάνω ανασυγκρότηση, να το αποφύγω; αυτό που ξέρω είναι πως το λάπτοπ έχει χαλασμένη μπαταρία, και με το παραμικρό κούνημα στο καλώδιο τροφοδοσίας σβήνει, και με τα xp έκανε πάντα αυτόματο έλεγχο και διόρθωση bad sectors...
TheELF Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 αυτό που ξέρω είναι πως το λάπτοπ έχει χαλασμένη μπαταρία, και με το παραμικρό κούνημα στο καλώδιο τροφοδοσίας σβήνει, και με τα xp έκανε πάντα αυτόματο έλεγχο και διόρθωση bad sectors... Άρα το ποιο πιθανό είναι να είναι εικονικά τα bad sector ,κάθε φορά που γράφεται κάτι στον δίσκο και χάνεται η τροφοδοσία ο δίσκος το αντιλαμβάνεται σαν πρόβλημα σε εκείνο το sector. Βέβαια ο μόνο τρόπος για να σιγουρευτείς είναι να κάνεις low level format στον δίσκο αλλά έτσι χάνεις ό,τι έχει μέσα. 1
DJJordan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 low level format έκανα έτσι κ αλλιώς, επειδή ήταν φορτωμένο με ιούς, οπότε όλα οκ
arc Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Βάλε τη δοκιμαστική έκδοση του hard disk sentinel και ανεβασε ένα screenshot της αρχικής σελίδας. Αν είναι κάτι σοβαρό, καλύτερα να το πεις απο πριν στο μάστορα να αλλάξει από τώρα δίσκο γιατί αν το παραδώσεις και σκάσει σε Χ καιρό (π.χ. 2 εβδομάδες), πρώτον ο μάστορας θα πει οτι «σκατά δουλειά έκανες» και δεύτερον πάλι εσύ θα τρέχεις. Αντίθετα αν του το πεις τώρα, του λες οτι το ανακάλυψες κατά το service και θέλει αλλαγή. Αν θες να του το πεις με δικά του λόγια, πες του «Ο δίσκος είναι προβληματικός σαν ραγισμένο καρμπιρατέρ. Μπορεί να δουλέψει για χ καιρό, αλλά ανα πάσα στιγμή μπορεί να σε αφήσει ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ και τα δεδομένα σου. Θες αλλαγή τώρα ή όταν σκάσει;»
washcloud Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 ...για λάπτοπ συνεργείου μιλάμε, οπότε θα έλεγα άφοβα να του πεις "θες νέο δίσκο γιατί αυτός θα σ' αφήσει στα κρύα του λουτρού", να πάρει, να στον δώσει, να πάρεις ένα image με το True Home της Acronis (αν του 'χεις ήδη βάλει πράμματα πάνω του υπάρχοντος), να το περάσεις στον νεό δίσκο, και τέλος. Και μετά αν θέλει ας έχει τον νέο δίσκο για καβάτζα, για όποτε κλατάρει ο άλλος. Ή και το αντίστροφο.
DJJordan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Τον ενημέρωσα σχετικά, μου έδωσε και το καλό λάπτοπ του σπιτιού να το αναβαμίσω σε επίπεδο software, τα ίδια προβλήματα έχει και σε αυτό ο δίσκος, δεν τον είδα όμως ζεστό να θέλει να δαπανήσει χρήματα για harware, πάντος από ότι έχω καταλάβει δεν ξέρει και πολλά από υπολογιστές
washcloud Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2014 ...αν σε νοιάζεις τόνισέ του ότι κακό του κεφαλιού του κάνει που είναι..."κρύος". Πες του να μπει εδώ αν θέλει, να τον...ζεστάνουμε... Αν δεις ότι παρ' ολ' αυτά δεν, ασ' τον στην μοίρα του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα