Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Μετα απο μια επανεκκινηση του υπολογιστη μου, ξαφνικα δεν διαβαζει καμια ide συσκευη που εχω πανω(σκληρος και οπτικο μεσο).
Εχω ελενξει το σκληρο και το οπτικο μεσο σε αλλη μητρικη δουλευουν κανονικα και τα ide καλωδια. Η μητρηκη μονο ενα slot για ide,υπαρχει περιπτωση
να καηκε; Τι μπορει να συμβαινει; καμια ιδεα;

Το συστημα μου αποτελειται απο:
mobo: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3485#bios
Ram: 4gb
cpu: intel pentium 4 3.2 Ghz
gpu: 8800 gts

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για το χρονο σας.

Δημοσ.

Αν και δεν νομιζω να εχει σημασία δοκίμασε ενα bios reset απο την μπαταρία της μητρικής και δοκίμασε ενα αλλο ide καλώδιο (αν δεν ειναι και χρησιμοποιημένο ακομα καλύτερα) γιατι μπορει απλα να έβγαλε καποιο πρόβλημα.

Αν πανω στο ide εχεις μονο του cdrom η δίσκο (οχι και τα 2 μαζί) παλι δεν βλέπει τιποτα ?

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει μπορει απλα αν ψόφησε η ide αλλα ας δοκιμάσει ενα αλλο καλώδιο πρώτα , μπορει να χρησιμοποιήσει και τις sata (με sata σύσκευες βεβαια) προσωρινά αν δεν μπορει να αγοράσει αλλη μητρική άμεσα. Καλύτερα φυσικα με sata και αν δεν επηρεάζει την λειτουργία της μητρικής μικρό το κακο

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Δοκιμασα και με αλλο καλωδιο ide μια προς τις συσκευες αλλα παλι τιποτα, επιπλεον εκανα reset cmos αλλα παλι τα ιδια. Ο ide controller μαλλον τα παιξε και τωρα ευτυχως λειτουργει απλα θα πρεπει να αγορασω ενα dvd rw και ενα σκληρο. Εκτος αν υπαρχει καποιος εσωτεριος μετατροπεας sata to ide , εχετε καμια ιδεα;

Δημοσ.

ή φταιει το τροφοδοτικο, ειδικα αν ειναι κινεζια.

ολα τα τροφοδοτικα, ακομη και τα πιο ακριβα, γερνανε και χανουν σε ισχυ

Δημοσ.

Κατα την γνώμη μου παρε εναν sata δίσκο και drive και θα τα εχεις και για μελλοντική αναβάθμιση που ισως κανεις

Δημοσ.

Τροφοδοτικο αλλαξα και αγορασα ενα corsair 650w αλλα αυτο δεν μου ελυσε το προβλημα. Επειδη ειχα παρει προσφατα το συστημα, μαλλον θα παρω ide controller για τωρα και θα κανω τη δουλεια μου. Αργοτερα παιρνω και εναν επεξεργαστη και δεν θα εχω προβλημα.

Ευχαριστω παιδια και παλι για το χρονο σας και τις απαντησεις σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...