Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Seriously τωρα να ανταγωνιζεται για καμερες στα κινητα? Αν ηθελε καποιος καλη καμερα θα επαιρνε φωτογραφικη. Πως φαινεται οτι κανει οτι μπορει για να επιζησει.... 

#Fail

• Like 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

βλέπεις όνομα sony και photo sony και περιμένεις να μιλήσει αντικειμενικά ? 

Γεια σου ρε Γιάννη που θα μιλήσεις σε μένα για το αν κρίνω αντικειμενικά... εσύ αγόρι μου με έκρινες από το όνομά μου, οπότε καλός του λόγου σου είσαι και εσύ αν το πάμε έτσι.

@lebron15

Μην κολλάς 10 χρόνια πίσω που η Νοκια ήταν πολύ δυνατή, όταν έγινε η μετάβαση στα Smartphones η Νοκια εξαφανίστηκε εντελώς από τον χάρτη, τώρα έχει αρχίσει να βγάζει Ms-Smartphones αλλά το όνομα που είχε κάποτε πλέον δεν το έχει, είναι πολύ πίσω από όλους.

Όσο για την Sony, αν είναι να διαβάζω "H Nokia τα πάει καλύτερα από την Sony (σήμερα 2014)" και "έχεις όνομα SonyXP οπότε ότι λες τα λες επειδή υποστηρίζεις την Σονυ" ... ε απλά τι να απαντήσω ρε παιδιά?

αντικειμενικά πράγματα

Λίγο με απασχολούν τα τυχαία τεστ, έχω Xperia P (3 χρόνια κινητό, μάπα για τα σημερινά δεδομένα) και τραβάω πολύ καλύτερο βίντεο από αυτό αριστερά...

Οπότε μου λες ότι το Xperia P τραβάει πολύ καλύτερο βίντεο από το Ζ1?

Δημοσ.

@Giannis

Εστιάσατε στα Smartphones (γενικά), εδώ φίλε η Νοκια απλά δεν υπάρχει...

όσον αφορά την κάμερα, η Νοκια έχει δυνατές κάμερες και το ξέρω... κρατάω επιφυλάξεις όμως αν είναι καλύτερες από αυτές της Sony...

Δημοσ.

Φίλε μου κρίμα που στο λέω αλλά έχεις μείνει πίσω. Η νόκια έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι μιας και ο τόπος αρχίζει να γεμίζει απο low -mid range budget nokia , όσο για τις κάμερες βάλτα δίπλα δίπλα και θα δεις. μέρα με νύχτα. 

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα δεν θα κοιμηθώ το βράδυ από την κάψα!!το κινητό δεν πάει να έχει και 16 πυρήνες μέσα παραμένει άχρηστο και είναι μόνο για να παίρνει τηλέφωνο!!!και με κεραία να είναι και κουμπία και με 16 πυρήνες και quad hd ανάλυση το ίδιο πράγμα είναι

Δημοσ.

@sonyxp

θα συμφωνησω με τον gianniswalker.. Παρε ενα lumia και θα καταλαβεις. Χωρις να εχεις χρησιμοποιησει κατι δεν μπορεις να εχεις λογο και να εισαι τοσο καθετος!

Ημουν fan των android. Ειπα να παω σε lumia 925. Μαγευτικα! Δεν κολλουσε πουθενα,απιστευτα χρωματα και τελεια καμερα! Πολυ ελαφρυ λογισμικο και προσωπικα εμενα δεν μου ελειψε τιποτα απο το store! τα παντα ολα εχει!

Μαλιστα μου αρεσε τοσο πολυ που το εβαλα σε αγγελια (το αγορασα 27-1-14) και το πουλησα χθες για να παω στο 1020! Εγω που εδω και 6 χρονια ημουν σε samsung και iphone με τα τελευταια android να ειναι το htc one και G2.

Οποτε για εμενα ειναι αστοχη συγκριση σε αυτα τα 2 λογισμικα γιατι το android για να τρεξει σωστα θελει "πολλα" ενω τα windows "λιγα" γιατι ειναι πολυ ελαφρια... Ειναι ανερχομενη δυναμη σε θεμα αναπτυξης λογισμικου και για εμενα προσωπικα ειναι αστοχο να συγκρινεις windows phone με android.

Θεμα καμερας δεν σχολιαζω.... Μακραν Νοκια....

• Like 4
Δημοσ.

@Giannis

Εστιάσατε στα Smartphones (γενικά), εδώ φίλε η Νοκια απλά δεν υπάρχει...

...

925, icon, 1020, 1520.

καταστρέφουν το αγαπημένο Sony σου σε όποιον τομέα θες.

καλό βραδυ.

• Like 1
Δημοσ.

Nokia Lumia και τα μυαλά στα κάγκελα! Το 520 έχω και όμως το κινητό κοντράρει άλλα sony που είναι 100 ευρώ ακριβότερα από άποψη αξιοπιστίας. Αν θες να πάρεις κινητό που να θες να το κρατήσεις για χρόνια πάρε οτιδήποτε εκτός από sony... (nokia και apple πρώτες επιλογές)!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

sonyxp

εκτος απο "οπαδος" μιας εταιριας που επιασε στα χερια της 15+ hardware συσκευες για να ανεβει στην αγορα, και πλεον εν ετη 2014 μονο το Playstation της φερνει οσα χρειαζεται, μας την συγκρινεις και με εναν κολοσσο της κινητης τηλεφωνιας, που ειχε στην παραγωγη κινητα τηλεφωνα οταν εμεις ειχαμε ακομα σταθερα τηλεφωνα με σπιραλ καλωδιο, και μεχρι και το 2014 σταθερα ασχολειται αποκλειστικα με αυτο το αντικειμενο..

Παμε τωρα επι του θεματος, μιας και καλα τα λες, αλλα χωρις να εχεις δοκιμασει ουτε καν το Z1 το οποιο υποστηριζεις με τυφλα ματια γιατι απλα φορας και φανελα Sony σαν καλος fan.

Επειδη ειμαι κατοχος ενος 1020 και εχω φιλο κατοχο ενος Ζ1..

προσφατα σε ενα καφε που ηπιαμε κατσαμε και ειδαμε καλη ωρα καποιες διαφορες στις συσκευες γιατι πειραζαμε ο ενας τον αλλο για πλακα. Αυτο λοιπον που εχω να πω πριν αναφερω το θεμα καμερας ειναι οτι η Sony εχει επιοικως ΑΘΛΙΕΣ οθονες στα κινητα της.. Γωνιες θεασης? Μηδεν! Στο τραπεζι πανω το χεις να καθεται και δεν βλεπεις απο γωνια 50 μοιρων τι δειχνει η οθονη. Αδιαβροχη τεχνολογια? Ok. σε μισο μετρο εμφιαλωμενου νερου (0 αλατα) αντεχει για 20 λεπτα.. τρομερο, λες και με τον τροπο που το διαφημισε η Sony θα καθοταν κανεις μεσα στην θαλασσα να τραβαει φωτογραφιες.. 'Η θα καθεται μεσα στην μπανιερα με βυθισμενο το κινητο και θα εχει το handsfree ν'ακουει μουσικη.. Υλικα κατασκευης? Εντυπωσιακο το Z1 δε λεω.. Αλλα να αναφερω το γυαλι στην πισω πλευρα που εναντι του πολυκαρβονικου του 1020 με ενα γερο πεσιμο θα ψαχνεις και για οθονη αλλα και γυαλινα κομματια της πισω πλευρας? 'Η να αναφερω τα γελεια πλαστικα πιασιματα που εχουν τα κουμπωματα της καρτας SD, της φορτισης κτλ που μου θυμησαν συσκευες του 2000? Και ο μονος λογος που υποστηριζει η Sony οτι μπηκαν ειναι για την αδιαβροχη "τεχνολογια", χωρις να δινει σημασια ποσο καιρο θα αντεξουν αυτα τα πλαστικα πιασιματακια το βαλε-βγαλε.

Ας παμε στην καμερα..

Το sharpness των φωτογραφιων του 1020 δεν το αγγιζει.. Ενα το κρατουμενο και βασικο.

Ρυθμισεις?

Καποιες preset επιλογες εναντι στην full ελευθερια των ρυθμισεων του 1020..

Νυχτερινες?

Στα ιδια πολυ χαμηλα επιπεδα με τις νυχτερινες του Note3, εναντι της κορυφαιας ποιοτητας του 1020..

Βιντεο?

0 zoom και μετρια σταθεροτητα..

Φωτογραφιες με εντονο φως (πχ του ηλιου)?

μονο το HDR σωζει της φωτογραφιες και σε αυτες το λευκο βγαινει γαλαζιο..

Panorama

δεν το αναφερω καν γιατι και στο 1020 αλλα και στο Ζ1 ειναι χαλια και τα 2 λογω λογισμικου..

Και επειδη οι αντικειμενικες σου γνωσεις σχετικα με τα 2 αυτα κινητα (μιας και για αυτων μιλαμε, ασχετως αν εσυ οπαδικα συγκρινεις εταιριες) μου τσακισαν τα δεδομενα..

Θελω να σε δω να γραψεις, οσα ευλογως γραφεις στο insomnia, εδω..

http://www.gsmarena.com/six_way_camera_shootout-review-998.php

Πριν το κανεις.. κανε ενα κοπο να διαβασεις

το "τυχαιο review" 10 αναλυτικοτατων σελιδων

ενος "τυχαιου review team"

ενος "τυχαιου mobile phone/smartphone review site"..

Αφου διαβασεις αυτα θυμησε μου να σου δωσω καποια link απ'το flickr να καταλαβεις τι πραγματικα προσφερει το 1020 στο θεμα smartphone φωτογραφιας που εφτασε να αγκιζει, με σωστα χερια, τα επιπεδα αυτων μιας dSLR..

Αυτα τα λιγα για την ωρα,

γιατι βαρεθηκαμε τους "αντικειμενικα"  ηλιθιους φανατισμους

λες και ειμαστε σε forum των αιωνιων..

Φτασατε να τρωγεστε για εταιριες ενω το topic μιλαει καθαρα για την χρηση των 2 συγκεκριμενων κινητων στο θεμα της φωτογραφιας.. και δεν ειδα ουτε εναν να γραφει κατι τεκμηριωμενο πανω σε αυτα τα 2 μοντελα..

Για να μην σχολιασω περαιτερω το οτι το 80% οσων απαντησαν εδω,

δεν εχουν πιασει καν στα χερια τους ενα απο τα δυο αυτα κινητα..

Επεξ/σία από Skr1ll3x
  • Like 6
Δημοσ.

Η Nokia

ειχε στην παραγωγη κινητα τηλεφωνα οταν εμεις ειχαμε ακομα σταθερα τηλεφωνα με σπιραλ καλωδιο

(τραγικό επιχείρημα έτσι κι αλλιώς) και σχεδόν το ήμιση της αγοράς και κατάφερε:

-να αποδεκατίσει τα ποσοστά της

-να εγκαταλήψει τα Λ.Σ της

-να χάσει την αυτονομία της

Μεγάλη επιτυχία η Nokia, μπράβο.

Όσο για την Microsoft, ένα μόνο πράγμα: Windows 6.1, 6.5.

Ντάξει μωρέ, μικρή εταιρία είναι, δεν κατάφερε να ακολουθήσει της εξελίξεις. Χαλάλι τα κατοστάρικα. 

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει καποιο point να κατσουμε να βαλουμε κατω τα fails και των 3 εταιριων που αναφερθηκαν, την τελευταια 20ετια? Για κατσε ψαξε για τα fails που εχει κανει (και ακομα συνεχιζει να κανει) η Sony και βαλ'τα κατω να συγκρινεις τα ποσοστα και τους αριθμους μεταξυ των 3 εταιριων..

Αποσκοπει καπου ομως να το συνεχισουμε? Εχει σχεση με το topic?

'Η μηπως δεν εγινα πολυ κατανοητος στις τελευταιες 4 προτασεις του προηγουμενου post..

Δημοσ.

Δεν μπορείς να περιμένεις σοβαρές αναλύσεις ή ότι άλλο σε ένα τυχαίο άρθρο που έχει θέμα τα μαρκετίστικα κόλπα μιας εταιρίας. Έλεος δηλαδή.

Επειδή κάποιοι συζητούσαν σχετικά, ανέφερα 2-3 γεγονότα (όχι γνώμες).

Με τη Nokia δεν έχω καν πρόβλημα, αλλά λαμβάνοντας υπ όψιν τα προηγούμενα, έχεις ένα δίκιο να την πεις κι αποτυχημένη.

Όσο για την Microsoft, αν και της αξίζουν τα χειρότερα, εύχομαι να συνεχίσει η επιτυχία των νέων windows, για να μη κλαίει ξανά ο κοσμάκης λεφτά που έσκασε για προϊόν της (για όσους δεν τους περισεύουν έστω, για τους large αδιαφορώ πλήρως είναι η αλήθεια).

Δημοσ.

@sonyxp

θα συμφωνησω με τον gianniswalker.. Παρε ενα lumia και θα καταλαβεις. Χωρις να εχεις χρησιμοποιησει κατι δεν μπορεις να εχεις λογο και να εισαι τοσο καθετος!

Ημουν fan των android. Ειπα να παω σε lumia 925. Μαγευτικα! Δεν κολλουσε πουθενα,απιστευτα χρωματα και τελεια καμερα! Πολυ ελαφρυ λογισμικο και προσωπικα εμενα δεν μου ελειψε τιποτα απο το store! τα παντα ολα εχει!

Μαλιστα μου αρεσε τοσο πολυ που το εβαλα σε αγγελια (το αγορασα 27-1-14) και το πουλησα χθες για να παω στο 1020! Εγω που εδω και 6 χρονια ημουν σε samsung και iphone με τα τελευταια android να ειναι το htc one και G2.

Οποτε για εμενα ειναι αστοχη συγκριση σε αυτα τα 2 λογισμικα γιατι το android για να τρεξει σωστα θελει "πολλα" ενω τα windows "λιγα" γιατι ειναι πολυ ελαφρια... Ειναι ανερχομενη δυναμη σε θεμα αναπτυξης λογισμικου και για εμενα προσωπικα ειναι αστοχο να συγκρινεις windows phone με android.

Θεμα καμερας δεν σχολιαζω.... Μακραν Νοκια....

Προσωπικά είμαι "fun" της Microsoft και πιστεύω ότι είναι από τα πιο αξιόπιστα-γρήγορα λειτουργικά...

Αλλά...

Skr1ll3x

Τα χρώματα στο παραπάνω βίντεο που είναι "και καλά πιο ζωντανά" βασίζονται στο ότι η Νοκια έχει την τάση να σκουρένει "υπερβολικά?" τα χρώματα.

Για την κάμερα κρατάω πισινή όπως είπα, πιστεύω ότι σε αυτό το κομμάτι τα πάει καλά η Nokia.

Όσο για το βίντεο πάνω, σας είπα! εγώ με Xperia P βγάζω πολύ καλύτερο βίντεο από το Ζ1 (πολύ καλύτερα χρώματα) ... τι τρέχει? δεν σας βάζει αυτό σε υποψίες? στο Youtube ο καθένας ανεβάζει ότι τον συμφέρει!

Δεν λέω ότι το Ζ1 είναι καλύτερο (καμερα) απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι τόσο "χάλια" όπως φαίνεται στο βιντεο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...