ektor7 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Γιατι τι θα παθεις, θα κανει πιο αργα το unzip το pc και δεν ειναι fast στο benchmarks? Μια χαρα ειναι για gaming pc, μην τρελαθουμε τωρα... Προφανος ολοι μας θα θελαμε ι7 η εστω ι5 αλλα στα λεφτα του καλυτερα πολυ καλη gpu και κακος επεξεργαστης , παρα καλος επεξεργαστης και μετρια gpu. Το titanfall πχ με ολα full ποιο θα το παιζει ? Εως τα παιχνιδια,οκ! photoshop,illustrator,video editing και γενικα ΟΛΑ τα υπολοιπα εκτως gaming, θα δει χρονους σε σχεση με τον i7-4700QM που εχει το ιδιο λαπτοπ,αλλα 100ευρο ακριβοτερο και την gtx860,απο 3 μεχρι και 5 φορες μεγαλυτερους! Δλδ εχει ενα gpu που ειναι μολις 10-15% γρηγοροτερο απο το gtx 860m και ενα επεξεργαστη που ειναι 300+% πιο αργος απο τον i7-4700QM! Νομιζω οτι η αναλογια ειναι κατα πολυ εκτος οριων!
Papakaliati Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 photoshop,illustrator,video editing , πραγματα δηλαδη που ο καθενας μας κανει καθημερινα στο λαπτοπ του. Και αν στα 3 χρονια θελησεις να το κανεις μια φορα , με τον i7-4700QM θα το κανεις εστω και x δευτερα πιο γρηγορα. Ουαουυυυ δηλαδη.
ektor7 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 photoshop,illustrator,video editing , πραγματα δηλαδη που ο καθενας μας κανει καθημερινα στο λαπτοπ του. Και αν στα 3 χρονια θελησεις να το κανεις μια φορα , με τον i7-4700QM θα το κανεις εστω και x δευτερα πιο γρηγορα. Ουαουυυυ δηλαδη. Αν προσεξες ειπα ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. Και οταν το 5χρονο σχεδον qosmio μου εχει πιο δυνατο επεξεργαστη(i7-720QM),οπως και το περσινο 10" surface pro tablet της ms,καταλαβαινεις για τι επεξεργαστη μιλαμε και η διαφορα στο χρονο μπορει να φτανει απο αρκετα λεπτα μεχρι και ωρα,εξαρτατε απο το τι θα επεξεργαστεις! Στα 2χρονια τα 10% δυνατοτερη gpu δε θα του προσφερει κανενα πλεονεκτημα απο την gtx 860m,αλλα ο 300+% γρηγοροτερος επεξεργαστης θα κρατησει το λαπτοπ για πολυ περισσοτερο καιρο! Τωρα αν καθε 1-2 χρονια θα δινει 1000 αρικα για gaming laptop,τοτε παω πασο! Εγω 1000 ευρο για παιχνιδομηχανη ΜΟΝΟ δε τα δινω!!!
Giorgos09 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Η αληθεια ειναι οτι με αυτο το cpu θα εχει bottleneck σε καποια παιχνιδια ειδικα online. Μπορει ομως και να μη το καταλαβει αναλογα με το τι παιζει.
Papakaliati Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Για να εξηγουμαστε, δεν θα επερνα λαπτοπ προσωπικα amd, αλλα αν θελει καποιος gaming οικονομικο μια χαρα ειναι. Και σε 2 χρονια παλι μια χαρα θα ειναι.
Ailuros Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Εγώ έδωσα ένα ωραιότατο like στον Alchemist για την πρότασή του και θα συμφωνήσω επίσης με τον χρήστη Papakaliati. Kαι για μένα προσωπικά όταν μιλάμε για ένα μηχάνημα που προορίζεται κυρίως για παιχνίδια έχει μια σχετική προτεραιότητα η μονάδα γραφικών. Σε όσους δεν κάνει δεν το αγοράζουν απλά.
ektor7 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Η αληθεια ειναι οτι με αυτο το cpu θα εχει bottleneck σε καποια παιχνιδια ειδικα online. Μπορει ομως και να μη το καταλαβει αναλογα με το τι παιζει. Θα το καταλαβει οτι θα προσπαθησει να βαλει το Titanfall στο full! Το συγκεγκριμενο παιχνιδι ειναι παρα πολυ απαιτητητικο σε cpu και με το A10 θα τα βρει πολυ σκουρα!!! Δυστυχως τα μονο benchmarks που εχουμε για την R9 M290X ειναι παρεουλα με τον i7-4700HQ.Μολις βγουν και αυτα με τον A10-5750M,θα εχουμε ξεκαθαρη εικονα για το ψαρια πιανει αυτος ο συνδιασμος! Εγω θεωρω οτι η σωστη ισορροποια ειναι ειναι το παν για οτι και αν επιλεξεις! Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2014 από ektor7
Alchemist` Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Μην ενθουσιαζεσαι τοσο,γιατι η προνομιακη τιμη που το πηρες εχει αντικτυπο στις επιδοσεις του επεξεργαστη! Για gaming ειναι μαματο,αλλα για ολα τα υπολοιπα που στηριζουνται στον επεξεργαστη εισαι μια 5ετια πισω! Ο 5χρονος σχεδον i7-720QM ειναι 25% πιο γρηγορος,ενω ο φετινος i7-4700QM ειναι 300% πιο γρηγορος! Εγω δε θα εδινα 900ευρο οσο μαματη και να ειναι η gpu,για επεξεργαστη τετοιου επιπεδου! Αδερφέ το γράφει ξεκάθαρα ο τίτλος. Για GAMING LAPTOP μιλάω, ούτε για Photoshop, ούτε για Illustrator, ούτε δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Προφανώς αν θέλω να κάνω σοβαρή τέτοια δουλειά, όπως και σοβαρό gaming αντίστοιχα, ΔΕΝ πρόκειται να αγοράσω laptop. Το θέμα είναι πως τα περισσότερα Laptop εδώ πέρα (όπως και όλα τα προηγούμενα που έχω αγοράσει μέχρι σήμερα) έχουν μια gpu τελείως της πλάκας η οποία παίζει τα παινχίδια της "εποχής" της σε low settings με το ζόρι. Μετά από 1-2 χρόνια max το gaming το ξεχνάς τελείως καθώς το 99% των νέων τίτλων έχει framerates που τα καθιστούν Unplayable. Εκτός του performance όμως, έχεις τεράστιο πρόβλημα και με οποιαδήποτε νέα APIs κτλπ. Και μάντεψε, η gpu δεν αλλάζει (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων). Έχεις κολλήσει με το καβουρδιστήρι, για το οποίο πλήρωσες ένα χιλιάρικο, 2 χρόνια πριν και δεν σου προσφέρει τίποτα πλέον. Εκτός αυτού, καλύτερος επεξεργαστής δεν σου χρειάζεται γιατί: - Ούτε καν παίζει θέμα bottleneck, 4core cpu έχεις στα 3.5Ghz, δεν φοράς κανέναν Athlon64 (π.χ. παίζω Max Payne 3 σε Full HD με ~όλα τα settings max, τίτλος του 2012 αλλά ασχολούμαι περισσότερο με strategy κτλ οπότε δεν έχω κάτι βαρύτερο για να τσεκάρω) - Όλες αυτές οι εφαρμογές που αναφέρεις έχουν "τάσεις φυγής" πλέον προς την gpu (OpenCL κτλπ), οπότε μια δυνατή gpu θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα στο μέλλον. - Τον επεξεργαστή όποτε γουστάρεις τον αλλάζεις με τον δυνατότερο του αντίστοιχου socket. Επειδή ακριβώς έχεις πληρώσει gaming laptop, αυτό πληροί τις (αυτονόητες θα έπρεπε για όλα τα laptop) προδιαγραφές για ψύξη κτλ οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. - Αν βάλεις και έναν SSD πάνω, (όπως και προσωπικά έκανα), δεν βλέπεις καμία ουσιαστική διαφορά στο everyday usage και στην εμπειρία χρήσης γενικότερα γιατί είσαι ήδη κοντά στο maximum. Όχι ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ούτε θέλω να πάμε σε Intel vs AMD εδώ πέρα, αλλά για την ιστορία, αν εξαιρέσεις το geekbech, εγώ δεν βλέπω 300% διαφορά πουθενά: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4700MQ-vs-AMD-A10-5750M 300 ευρώ λιγότερα τα έδωσα πάντως. Υ.Γ. Στα + βάζω και το ότι η ενσωματωμένη gpu είναι πολύ δυνατή και σε πολλά, παλιότερα κυρίως, games δεν χρειάζεται καν να γυρίσεις στην R9 για να τα τρέξεις σε full settings @1080p ενώ δεν έχεις κανένα πρόβλημα σε desktop εφαρμογές που χρησιμοποιούν gpu (π.χ. video playback κτλπ), με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα μπαταρίας, θερμοκρασίας κτλ. Τέλος να αναφέρω ξανά, αν και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο στο πρώτο ποστ, ότι το θέμα ΔΕΝ έγινε για να αναδειχθεί ως προσφορά ή whatever το laptop που εγώ αγόρασα. Υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις (με λίγο ανεβασμένο κόστος φυσικά) που έχουν Intel επεξεργαστές και μάλιστα τον συγκεκριμένο που αναφέρεις. Παράδειγμα κλείνοντας για να γίνει κατανοητό αυτό που λέω: 4700HQ, GTX860M: 999Ευρο http://www.alternate.de/MSI/GE60-2PEi745FD-Notebook/html/product/1130681?tk=8&lk=9712 Το πιο φθηνό, αντίστοιχο, laptop με GTX765M στην ελληνική αγορά σύμφωνα με skroutz (δεν υπάρχει 860Μ): 1099Euro http://www.skroutz.gr/s/3814501/Turbo-X-Furious-II-i747-1675-i7-4700MQ-16GB-750GB.html Έχει βέβαια παραπάνω RAM απ'ότι είδα, αλλά τέσπα. Το point είναι ότι μιλάμε για turbo-X, με ότι αυτό συνεπάγεται, και 100ευρώ παραπάνω. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δίνω 50ευρώ παραπάνω και του βάζω 16gb και του αρχικού laptop. Η αμέσως επόμενη αντίστοιχη πρόταση από σοβαρή εταιρία (με 755Μ) βγαίνει στα 1199: http://www.skroutz.gr/s/4450329/Lenovo-IdeaPad-Y510p-i7-4700MQ-8GB-1TB-2x-GT-755M-SLI-1920x1080.html Η κάρτα γραφικών έχει πέσει ακόμη πιο κάτω, το κόστος ανέβηκε στα +200 ευρώ. Το πανηγύρι συνεχίζει μετά με εξωφρενικές τιμές, δεν υπάρχει λόγος να βάλω και άλλα... Μια απλή αναζήτηση στο skroutz θα σας διαφωτίσει. 1
ektor7 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Αδερφέ το γράφει ξεκάθαρα ο τίτλος. Για GAMING LAPTOP μιλάω, ούτε για Photoshop, ούτε για Illustrator, ούτε δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Προφανώς αν θέλω να κάνω σοβαρή τέτοια δουλειά, όπως και σοβαρό gaming αντίστοιχα, ΔΕΝ πρόκειται να αγοράσω laptop. Το θέμα είναι πως τα περισσότερα Laptop εδώ πέρα (όπως και όλα τα προηγούμενα που έχω αγοράσει μέχρι σήμερα) έχουν μια gpu τελείως της πλάκας η οποία παίζει τα παινχίδια της "εποχής" της σε low settings με το ζόρι. Μετά από 1-2 χρόνια max το gaming το ξεχνάς τελείως καθώς το 99% των νέων τίτλων έχει framerates που τα καθιστούν Unplayable. Εκτός του performance όμως, έχεις τεράστιο πρόβλημα και με οποιαδήποτε νέα APIs κτλπ. Και μάντεψε, η gpu δεν αλλάζει (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων). Έχεις κολλήσει με το καβουρδιστήρι, για το οποίο πλήρωσες ένα χιλιάρικο, 2 χρόνια πριν και δεν σου προσφέρει τίποτα πλέον. Εκτός αυτού, καλύτερος επεξεργαστής δεν σου χρειάζεται γιατί: - Ούτε καν παίζει θέμα bottleneck, 4core cpu έχεις στα 3.5Ghz, δεν φοράς κανέναν Athlon64 (π.χ. παίζω Max Payne 3 σε Full HD με ~όλα τα settings max, τίτλος του 2012 αλλά ασχολούμαι περισσότερο με strategy κτλ οπότε δεν έχω κάτι βαρύτερο για να τσεκάρω) - Όλες αυτές οι εφαρμογές που αναφέρεις έχουν "τάσεις φυγής" πλέον προς την gpu (OpenCL κτλπ), οπότε μια δυνατή gpu θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα στο μέλλον. - Τον επεξεργαστή όποτε γουστάρεις τον αλλάζεις με τον δυνατότερο του αντίστοιχου socket. Επειδή ακριβώς έχεις πληρώσει gaming laptop, αυτό πληροί τις (αυτονόητες θα έπρεπε για όλα τα laptop) προδιαγραφές για ψύξη κτλ οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. - Αν βάλεις και έναν SSD πάνω, (όπως και προσωπικά έκανα), δεν βλέπεις καμία ουσιαστική διαφορά στο everyday usage και στην εμπειρία χρήσης γενικότερα γιατί είσαι ήδη κοντά στο maximum. Όχι ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ούτε θέλω να πάμε σε Intel vs AMD εδώ πέρα, αλλά για την ιστορία, αν εξαιρέσεις το geekbech, εγώ δεν βλέπω 300% διαφορά πουθενά: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4700MQ-vs-AMD-A10-5750M 300 ευρώ λιγότερα τα έδωσα πάντως. Υ.Γ. Στα + βάζω και το ότι η ενσωματωμένη gpu είναι πολύ δυνατή και σε πολλά, παλιότερα κυρίως, games δεν χρειάζεται καν να γυρίσεις στην R9 για να τα τρέξεις σε full settings @1080p ενώ δεν έχεις κανένα πρόβλημα σε desktop εφαρμογές που χρησιμοποιούν gpu (π.χ. video playback κτλπ), με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα μπαταρίας, θερμοκρασίας κτλ. Τέλος να αναφέρω ξανά, αν και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο στο πρώτο ποστ, ότι το θέμα ΔΕΝ έγινε για να αναδειχθεί ως προσφορά ή whatever το laptop που εγώ αγόρασα. Υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις (με λίγο ανεβασμένο κόστος φυσικά) που έχουν Intel επεξεργαστές και μάλιστα τον συγκεκριμένο που αναφέρεις. Παράδειγμα κλείνοντας για να γίνει κατανοητό αυτό που λέω: 4700HQ, GTX860M: 999Ευρο http://www.alternate.de/MSI/GE60-2PEi745FD-Notebook/html/product/1130681?tk=8&lk=9712 Το πιο φθηνό, αντίστοιχο, laptop με GTX765M στην ελληνική αγορά σύμφωνα με skroutz (δεν υπάρχει 860Μ): 1099Euro http://www.skroutz.gr/s/3814501/Turbo-X-Furious-II-i747-1675-i7-4700MQ-16GB-750GB.html Έχει βέβαια παραπάνω RAM απ'ότι είδα, αλλά τέσπα. Το point είναι ότι μιλάμε για turbo-X, με ότι αυτό συνεπάγεται, και 100ευρώ παραπάνω. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δίνω 50ευρώ παραπάνω και του βάζω 16gb και του αρχικού laptop. Η αμέσως επόμενη αντίστοιχη πρόταση από σοβαρή εταιρία (με 755Μ) βγαίνει στα 1199: http://www.skroutz.gr/s/4450329/Lenovo-IdeaPad-Y510p-i7-4700MQ-8GB-1TB-2x-GT-755M-SLI-1920x1080.html Η κάρτα γραφικών έχει πέσει ακόμη πιο κάτω, το κόστος ανέβηκε στα +200 ευρώ. Το πανηγύρι συνεχίζει μετά με εξωφρενικές τιμές, δεν υπάρχει λόγος να βάλω και άλλα... Μια απλή αναζήτηση στο skroutz θα σας διαφωτίσει. Εσύ κάνε ότι νομίζεις.Εγω οφείλω να ενημερώσω πως παν τα πράγματα για οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρεται για ένα gaming laptop,γνωρίζοντας πολύ καλα ότι το 95%(κοιτα ΟΛΑ τα θέματα που έχουν ανοιχτεί για glaptop),θέλει να δώσει το χιλιάρικο για desktop replacement και οχι μονο για gaming on the go!
kirileman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Αυτό θα διάλεγα εγώ, η 860m μικρές διαφορές έχει από την m290x. Άσε που θα βοηθήσει και ο i5. Έτσι και αλλιώς, καμιά τους δεν αρκεί για ultra settings (όπου βλέπω την 290x αποτελεσματικότερη) και στο high είναι πρακτικά ισοδύναμες. 1
fix87 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 με την εγγύηση τι γίνετε ? λέτε.. λέτε.. άμα σου χαλάσει τι γίνετε ? γιατί στο πλαίσιο οπως ειπες πιο πανω πας και σε 4 ώρες σου το φτιάχνουν.. άμα χαλάσει το msi σε ποσες μερες το φτιαχνεις ??
tsakonass Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Οσες μερες και να παίρνει δε συγκρίνεται με τα βδελυρά pc του πλαισίου.
kirileman Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Ας ήταν το πλαίσιο ένας full clevo reseller με ποικιλία barebone και δυνατότητες παραμετροποίησης, να μη ψάχναμε στο εξωτερικό. Φυσικά, τα msi θεωρούνται ελαφρώς καλύτερα μηχανήματα, κάπου ανάμεσα στα clevo και alienware.
snowtoos Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 το σερβις ης msi το εχει οντως η αλμαν....αλλα για μενα οι συγκεκριμενοι ειναι ου μπλεξεις.... κατοχος msi ge60 και ειχα ενα προβλημα με τον ανεμιστηρα πριν απο ενα εξαμηνο....το ειχα παρει απο γερμανια και τους πηρα τηλ...γενικα το κλιμα ηταν μα...μουυυ και οχι σαφεις απαντησεις....πολυ κριμα γτ στο εξωτερικο θεωρουνται τελειο value for money και υπαρχει επισης ελευθερια σε παρεμβασεις σκληρου ραμ os κλπ... εγω ειχα βαλει ssd και μου ελεγαν παπαντζες για εκτος εγγυησης κλπ κλπ και οταν τους ειπα οτι η msi γερμανιας μου ειχε δωσει το οκ ειπαν ελατε και θα δουμε... ουτε το προβλημα ηξεραν ενω ηταν κλασσικο αυτου τουμοντελου...γενικα ηταν λες και κανανε αγκαρεια.... ευτυχως δεννηταν harware to προβλημα και με αναβαθμιση firmware (αν και βγηκε καθυστερημενα απο msi) ελυσα το προβλημα μονος....αρα αντιπροσωπεια υπαρχει....αλλα σου ευχομαινα μη τη χρειαστεις...
bujinkan Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 απεκτησα εχτες το msi GS70 2OD-001US Δεν χαρακτηριζω τον εαυτο μου gamer μιας και το μονο παιχνιδι που παιζω ειναι το starcraft Απλα δεν χρησιμοποιω πια καθολου το σταθερο υπολογιστη και ετσι εψαχνα ενα λαπτοπ που να ειναι τουμπανο απο χαρακτηριστικα για να το εχω αρκετο καιρο H πρωτη επαφη μαζι του ηταν πολυ ευχαριστη Συμπαγες με καλα εκ πρωτης οψεως υλικα Πολυυ λεπτο για 17αρι πιο λεπτο απο το 2ετιας μου 15αρι toshiba πληκτρολογιο απλα τελειο σε αισθηση και ο φωτισμος μουρλια Απο specs οκ τι να λεμε αλωστε τοσα χρηματα κοστιζει i7-4700HQ 16gb ram 1Tb+ 256gb SSD GeForce GTX 765M 4x usb3 antighosting keyboard steel series και μια οθονη ματ μουρλια Βεβαια και το αναλογο τιμημα μιας και στην ευρωπη 1 δολλαριο ισον 1 ευρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις