Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

θέλω να πάρω ένα από τα παραπάνω κινητά που αναφέρω στον τίτλο του θέματος. Έχω ήδη ένα galaxy s2, οπότε τείνω προς το s4 που ξέρω πολύ καλά και το λειτουργικό του.

Το θέμα είναι ότι ο άντρας μου επιμένει για το nokia, ότι είναι καλύτερο κινητό και το λειτουργικό του έχει καλύτερες προοπτικές. Έχω μπερδευτεί γιατί στο παρελθόν είχα το iphone 3g και ήθελα να πάρω το iphone 4s. Τότε πάλι με έπεισε να πάρω το galaxy S2 ως καλύτερο αν και είχα ενδοιασμούς πάλι. Αλλά τελικά είχε δίκιο και το s2 το λάτρεψα...

Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι δεν μου αρέσει το περιβάλλον του nokia. Ξέρω ότι είναι δύο διαφορετικά κινητά με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα αλλά πραγματικά θα ήθελα την άποψη σας. Αξίζει να θυσιάσω το galaxy s4 για το nokia lumia 925?

Προσπάθησα να διαβάσω σε διάφορα threads αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο.

Ευχαριστώ :huh:

Δημοσ.

Αφου δεν σου αρεσει το Nokia παιρνεις το S4 και καθαριζεις απο τη στιγμη που εχεις ηδη συνηθισει στο android και δε φαινεται να εχεις την επιθυμια να δοκιμασεις κατι καινουριο. Φανταζομαι το s4 θα το παρετε σε τιμη skroutz ετσι και οχι σε επισημη ελληνικη τιμη. Εμενα μου αρεσει πολυ το Lumia και αισθητικα ειναι σαφως ανωτερο σε σχεση με το S4. Βεβαια εγω εχω ηδη WP και ξερω τι παιζει αλλα εσυ ερχεσαι απο ενα αλλο λειτουργικο που εχεις συνηθισει και οπως λες δεν σε πειραξε κατι μεχρι στιγμης. Εμενα ας πουμε με ξενιζει αυτη η νευρικη κυλιση που εχουν τα android ακομα τα ακριβοτερα. Απολυτη ομαλοτητα θα βρεις μονο σε WP και φυσικα σε iphone. Παντως θα απεφευγα στη θεση σου το S4 και θα διαλεγα htc one, LG G2 και φυσικα nexus.

Δημοσ.

είμαι κάτοχος του 925 και θα το διάλεγα καλύτερα απο το s4.Αλλά και πάλι είναι προσωπική μου άποψη. Τι ακριβώς χρήση κάνεις ? Είναι ακόμα στα 250 ευρο .

Δημοσ.

Η χρήση που κάνω, πάνω κάτω είναι απ¨όλα... internet, email, φωτογραφίες, video κτλ. Αν πάρω το Galaxy S4 θα το πάρω απο skroutz ναι.

Προς το παρόν έτσι που μου τα λέτε θα με πείσετε για το Lumia τελικά.. :-)  ... το galaxy έχει μεγαλύτερη οθόνη, και μου αρέσει πολύ που βάζω σε μια τάξη τα widgets μου με απότελεσμα να μην ανοίγω καθόλου τις εφαρμογές τις περισσότερες φορές.

Απο την άλλη θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι νέο αρκεί να ξέρω ότι η microsoft θα βελτιώσει πολλά.

Ο άντρας μου το Lumia το ξέρει πολύ καλά, επίσης και το galaxy. Tου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτά που μου λέει απλά ήθελα να πειστώ λίγο παραπάνω και να ακούσω αντικειμενικά γνώμες απο άτομα που έχουν δοκιμάσει και τα 2 κινητά.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα επέλεγα κανένα από τα δύο αλλά αν μου χάριζαν ένα από τα δύο θα επέλεγα χαλαρά το S4.

Ειδικά ως κάτοχος S2 θα νιώθεις ιδιαίτερα περιορισμένη με ένα wp.

Δημοσ.

Η χρήση που κάνω, πάνω κάτω είναι απ¨όλα... internet, email, φωτογραφίες, video κτλ. Αν πάρω το Galaxy S4 θα το πάρω απο skroutz ναι.

Προς το παρόν έτσι που μου τα λέτε θα με πείσετε για το Lumia τελικά.. :-)  ... το galaxy έχει μεγαλύτερη οθόνη, και μου αρέσει πολύ που βάζω σε μια τάξη τα widgets μου με απότελεσμα να μην ανοίγω καθόλου τις εφαρμογές τις περισσότερες φορές.

Απο την άλλη θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι νέο αρκεί να ξέρω ότι η microsoft θα βελτιώσει πολλά.

Ο άντρας μου το Lumia το ξέρει πολύ καλά, επίσης και το galaxy. Tου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτά που μου λέει απλά ήθελα να πειστώ λίγο παραπάνω και να ακούσω αντικειμενικά γνώμες απο άτομα που έχουν δοκιμάσει και τα 2 κινητά.

Αν ημουν στην θεση σου δεν θα επελεγα κανενα απο τα 2.

Θα πηγαινα καρφωτος σε lg g2. Το πηρα στα χερια μου εδω και 2 μερες και ειναι τρομερο πραγματα.

Υ.Γ. ειμαι κατοχος S4

Δημοσ.

Αυτες οι "σιγουρες" απαντησεις μου αρεσουν..

Λες και ανεφερε πουθενα η κοπελα οτι θελει να κανει πειραγματα στο κινητο, οποτε μονοδρομος ειναι ενα Android..

Εδω ειπε οτι απο iOS πηγε σε Android και το λατρεψε.. Δεν ειναι καινουργια στο θεμα των "αλλαγων".. Απλα εχει ανασφαλειες οπως ολοι οταν αλλαζουν ενα λειτουργικο..

Η δικια μου κοπελα, απο απλη χρηση Android σε ολα τα προηγουμενα κινητα της, λατρεψε την ευκολια κινησεων στα WP με το 925 που εχει πλεον..

Για να μην μιλησω για τις φωτογραφιες που απλα ολη μερα φωτογραφιες βγαζει και ανεβαζει..

Εγω εχω το 1020 και μιλαω ηδη ως κατοχος ενος WP..

Στην παρεα μου υπαρχουν ηδη Nexus 5, iPhone 5s, Note 3 και η κολλητη της κοπελας μου εχει το S4..

Nexus 5 θα επαιρνα αν ηθελα Pure Android, εκανα πειραγματα στο κινητο και δεν εδινα καθολου βαση στην καμερα..

iPhone 5s θα παιρνα μονο για την εμφανιση του και την "σχετικα" καλη φωτογραφικη (να ναι καλα το hdr), αν δεν με ενδιεφερε η πολυ μικρη οθονη του

Note 3 θα επαιρνα αν ηθελα πολυ μεγαλη οθονη με αψογα χρωματα.

S4 δεν θα επαιρνα καν, γιατι υπαρχουν πολυ ανωτερα android σε αυτες τις ιντσες οθονης..

Αν χρησιμοποιουσα πολυ την φωτογραφικη δεν θα πηγαινα καν στις υπαρχουσες android συσκευες, περα του Note 3 (το οποιο ειναι αισχος στην νυχτερινη ληψη)

Για μενα αν η χρηση του κινητου σου ειναι απλη και δεν επεμβαινεις στο λογισμικο του κινητου με πειραγματα κτλ, πηγαινε στο 925..

Το UI θα το συνηθισεις παρα πολυ γρηγορα και θα σου αρεσει πριν το καταλαβεις.. οσο για τις φωτογραφιες απλα θα το λατρεψεις! (συν οτι σε λιγοτερο απο ενα μηνα θα εμφανιστουν τα Windows 8.1 που θα προσθεσουν παρα πολλα extra πραγματα που λειπαν απο τα WP)

Αν παλι εχεις δουλεψει καποιο αλλο Windows Phone και εισαι τοσο καθετη στο θεμα εμφανισης του UI και θες μεγαλυτερη οθονη τοτε πηγαινε στο S4..

Οτι και να διαλεξεις καλοταξιδο να ειναι και να το χαρεις!

Δημοσ.

Λες και ανεφερε πουθενα η κοπελα οτι θελει να κανει πειραγματα στο κινητο, οποτε μονοδρομος ειναι ενα Android..

Εδω ειπε οτι απο iOS πηγε σε Android και το λατρεψε.. Δεν ειναι καινουργια στο θεμα των "αλλαγων".. Απλα εχει ανασφαλειες οπως ολοι οταν αλλαζουν ενα λειτουργικο..

Η δικια μου κοπελα, απο απλη χρηση Android σε ολα τα προηγουμενα κινητα της, λατρεψε την ευκολια κινησεων στα WP με το 925 που εχει πλεον..

Για να μην μιλησω για τις φωτογραφιες που απλα ολη μερα φωτογραφιες βγαζει και ανεβαζει..

Στην παρεα μου υπαρχουν ηδη Nexus 5, iPhone 5s, Note 3 και η κολλητη της κοπελας μου εχει το S4..

Nexus 5 θα επαιρνα αν ηθελα Pure Android, εκανα πειραγματα στο κινητο και δεν εδινα καθολου βαση στην καμερα..

iPhone 5s θα παιρνα μονο για την εμφανιση του και αν δεν με ενδιεφερε η πολυ μικρη οθονη του

S4 θα επαιρνα μονο αν οι 4,5 ιντσες του 1020 μου φαινοντουσαν λιγες και ηθελα κατι μεγαλυτερο, και επισης δεν εδινα σημασια στην καμερα..

Για μενα αν η χρηση του κινητου σου ειναι απλη και δεν επεμβαινεις στο λογισμικο του κινητου με πειραγματα κτλ, πηγαινε στο 925..

Το UI θα το συνηθισεις παρα πολυ γρηγορα και θα σου αρεσει πριν το καταλαβεις.. οσο για τις φωτογραφιες απλα θα το λατρεψεις! (συν οτι σε λιγοτερο απο ενα μηνα θα εμφανιστουν τα Windows 8.1 που θα προσθεσουν παρα πολλα extra πραγματα που λειπαν απο τα WP)

Αν παλι εχεις δουλεψει καποιο αλλο Windows Phone και εισαι τοσο καθετη στο θεμα εμφανισης του UI και θες μεγαλυτερη οθονη τοτε πηγαινε στο S4..

Ε ναι φυσικα πεταγεται αυτος που εχει παρει 3 WP και λεει παρε WP πεταγεται αυτος που εχει android λεει παρε android.Σιγουρη απαντηση ειναι το S4 γιατι εχεις FHD οθονη,Καρτα SD(για καποιους πολυ σημαντικο,μια καμερα αντιστοιχα καλη με του 925 και εναν τετραπυρηνο με andreno 320 και οχι 225.Μπορει το 925 να τρεχει πολυ smooth με αυτα που εχει αλλα δεν παυει να ειναι κατωτερο σε hardware.Τελος το ποιο σημαντικο που ζητησε η κοπελα ειναι παραμετροποιηση των widgets της και πιθανον γενικως της εμφανισης της συσκευης της πραγμα το οποιο δυστυχως δεν παιζει στα WP.Αυτος που αγοραζει android δεν το παιρνει απαραιτητα για να το ξεσκισει στις custom rom και τα mods μη λεμε οτι θελουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα καποιες μικρο-αλλαγες στο πρωτο post μου..

Δηλωσα οτι ειμαι κατοχος ηδη ενος 1020 και οτι εχω αλλα 2 για κοντινα μου προσωπα..

Ανεφερα επισης οτι κοντινοι μου ανθρωποι εχουν ναυαρχιδες των iOS και Android, και εγραψα συνοπτικα την εικονα που εχω απο την καθε συσκευη..

Δεν ειπα οτι αυτα που γραφω ειναι αντικειμενικα, τουλαχιστον ομως ειναι πιο αναλυτικα και περισσοτερο τεκμηριωμενα.. απο απαντησεις του στυλ "Απο αυτα τα 2 σιγουρα το S4"..

Επισης δεν ανεφερα πουθενα οτι τα android ειναι κακα.. ειπα ηδη οτι το Nexus 5 ειναι πυραυλος αλλα με πολυ κακη καμερα.. Το Note3 εχει απολαυστικη οθονη, πολυ ωραια χρωματα και επισης μια απο τις καλυτερες καμερες σε Android συσκευη..

Τωρα σε αυτο περι "κατωτερο" hardware, εδωσες απαντηση μονος σου, διοτι τα WP σαν λειτουργικο ειναι πολυ πιο ελαφρια οποτε δεν αποτελει καποιο μετρο συγκρισης αναμεσα σε 2 συσκευες, 2 εντελως διαφορετικων λειτουργικων..

Οσο για την καμερα μετα απο αρκετα τεστ σε διαβεβαιω οτι δεν ειναι ισαξια, μιας και το 925 την παταει σε ολες τις ληψεις, ειτε κανονικη ειτε νυχτερινη ειτε ληψη βιντεo, λογω OIS και pureview..

Ερευνα αγορας κανει η κοπελα, οχι γκαλοπ για το τι προτιμαει ο καθενας..

You got my point.

Επεξ/σία από Skr1ll3x
Δημοσ.

iPhone 5s θα παιρνα μονο για την εμφανιση του και την "σχετικα" καλη φωτογραφικη (να ναι καλα το hdr), αν δεν με ενδιεφερε η πολυ μικρη οθονη του

S4 δεν θα επαιρνα καν, γιατι υπαρχουν πολυ ανωτερα android σε αυτες τις ιντσες οθονης..

Αν χρησιμοποιουσα πολυ την φωτογραφικη δεν θα πηγαινα καν στις υπαρχουσες android συσκευες, περα του Note 3 (το οποιο ειναι αισχος στην νυχτερινη ληψη)

Όπως πολύ σωστά έθεσες έχω ανασφάλειες όπως όλοι όταν αλλάζουν ένα λειτουργικό...Αυτό και μόνο.

Και αν καταλήξω στο lumia είναι επειδή και εγώ ακούσει οτι σε λιγότερο απο ενα μήνα θα εμφανιστουν τα Windows 8.1 και ευελπιστώ σε κάτι καλύτερο λειτουργικά γιατί στο galaxy έχω βαρεθεί τα κολλήματα που τρώει.

Απο την άλλη φοβάμαι να κιόλας να μεταβώ σε ένα τελείως διαφορετικό λειτουργικό περιβάλλον.

Είμαι σίγουρη ότι θα πείτε τώρα.... Γυναίκεεςςςς, δεν ξέρουν τι θέλουν... και με το δίκιο σας δηλαδή...!!! sorry :wacko:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως πολύ σωστά έθεσες έχω ανασφάλειες όπως όλοι όταν αλλάζουν ένα λειτουργικό...Αυτό και μόνο.

Και αν καταλήξω στο lumia είναι επειδή και εγώ ακούσει οτι σε λιγότερο απο ενα μήνα θα εμφανιστουν τα Windows 8.1 και ευελπιστώ σε κάτι καλύτερο λειτουργικά γιατί στο galaxy έχω βαρεθεί τα κολλήματα που τρώει.

Απο την άλλη φοβάμαι να κιόλας να μεταβώ σε ένα τελείως διαφορετικό λειτουργικό περιβάλλον.

Είμαι σίγουρη ότι θα πείτε τώρα.... Γυναίκεεςςςς, δεν ξέρουν τι θέλουν... και με το δίκιο σας δηλαδή...!!! sorry :wacko:

Πιστεψε με ειμαστε χειροτεροι..

Λειτουργικα θα δεις πολλα καλουδια στα 8.1... σαν εμφανιση UI ομως οχι.. τα Tiles (πλακιδια) θα ειναι τα ιδια με την διαφορα οτι απλα θα μπορεις να προσθετεις background πλεον πισω απο διαφανα πλακιδια..

Δεν προσπαθω να σε πεισω να παρεις καποιο WP, δεν δουλευω για καμμια Nokia.. Ισα ισα μακαρι να παρεις κατι το οποιο πρωτα απ'ολα θα σε ευχαριστει εσενα πραγματικα. Γιατι κινητό ειναι, οχι ενα μπλουζακι που θα το αφησεις στην ακρη και θα παρεις ενα αλλο μεσα σε 2 μερες..

Απλα ανεφερα το δικο μου point of view μετα απο την εικονα που εχω σχηματισει για τα κινητα που ανεφερα..

Και οπως πολυ σωστα ειπε και ο GiannisWalker το καλυτερο θα ηταν να βρεις εναν γνωστο να δουλεψεις και ενα WP, να δεις αν σε γλυκανει καθολου.. Αν δεν σου κανει καθολου "κλικ" τοτε πηγαινε σε καποιο LG G2 ή Nexus 5 που αναφερθηκαν και εισαι ηδη εξοικιωμενη με τα Android (κριμα να πληρωσεις πιο ακριβα ενα υποδυεστερο κινητο Android σαν το s4 απο τα 2 που αναφερθηκαν).. Αν απ'την αλλη δινεις πολυ βαση στις φωτογραφιες (που εκει υπερεχουν κυριως τα Nokia) τοτε θα σου ελεγα να πας στο 925..

Επεξ/σία από Skr1ll3x

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...