Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου δόθηκαν τα εξής στοιχεία για να συνδεθώ στο control panel του server που κάνει hosting το domain + mail hosting:

username: "username"

password: "password"
ssh2/ftp: serverxx.cretaforce.gr

Με την οδηγία να ανοίξω με notepad το hosts (c:\windows\system32\drivers\etc\hosts) και να προσθέσω στη τελαυταία γραμμη:

ip address       www.domain.com

όπου ip address: η IP του server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα

όπου www.domain.com: το domain που θέλετε να προσθέσετε.

Αφού κάνω την προσθήκη στο hosts, στο save πετάει "cannot create hosts: filename or path incorrect"

Αυτό είναι το ένα...μετά, αν το λύσω αυτό, πως προχωράω?? Θέλω ftp για να συνδεθώ?

Κάποιος να με διαφωτίσει παρακαλώ!

Δημοσ.

Δεν έχω θέμα να μην μπορώ να ανοίξω το hosts, απλώς δεν με αφήνει να το σώσω μετά την τροποποίηση...

γιατί άραγε?

Δημοσ.

Δεν έχω θέμα να μην μπορώ να ανοίξω το hosts, απλώς δεν με αφήνει να το σώσω μετά την τροποποίηση...

γιατί άραγε?

Αυτο σου λεω και εγω

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμη κι αν είσαι logged in ως διαχειριστής, τρέξε οπωσδήποτε το Notepad με elevated δικαιώματα: στο εικονίδιο του κάνεις δεξί κλικ και Run as Administrator ("Εκτέλεση ως διαχειριστής").

Άνοιξε το αρχείο hosts, κάνε τις αλλαγές σου και πριν το σώσεις, απενεργοποίησε προσωρινά τυχόν antivirus ή Internet Security suite έχεις (πολλά εξ αυτών μπλοκάρουν αλλαγές στο αρχείο hosts).

Εδώ και οι επίσημες οδηγίες από τη Microsoft...

Δημοσ.

Για πιο λογο να επεμβεις στο host??

Στο host βάζεις σελίδες που ειναι στο δικό σου δίκτυο!! Αν πχ είχες σπίτι σου 2 υπολογιστές και στον 1 έκανες hosting το site σου, τότε θα έπρεπε να πείραξεις το host στον αλλον, αλλα τωρα που κανεις hosting αλλού δεν χρειάζεται να το πειραξεις!!

Μετα για να συνδέσεις και να αλλάξεις τα αρχεία του σίτε σου θέλεις FTP access!

Δημοσ.

Υποπτεύομαι πως η συμβουλή δίνεται προκειμένου να είσαι σε θέση να ξεκινήσεις εργασίες και δοκιμές από το PC σου χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις propagation τυχόν αλλαγών σε A ή CNAME records.

Δημοσ.

Έτσι ναι, αλλα νομιζω οτι ειναι ψιλό ανούσιο να κάθεται και να ασχολείται ο φίλος με host!

Ανέβασε το φιλε στο hosting και παίξε- κανε αλλαγές με FTP! Πιο εύκολο!

Δημοσ.

Την απαντηση την εχει δωσει ο Νικος γιατι δε μπορει να το κανει. Θα πρεπει καποιος τοπικα να του ξεκλειδωσει το αρχειο αλλιως.... δεν

Δημοσ.

Καταρχάς, μπήκα στο panel ...με τη ssh2 κονσόλα του PuTTy, γιατί με FTP εξορισμού μπορείς μόνο να καταβάσεις/ανεβάσεις αρχεία, αλλά όχι να κάνεις administrative αλλαγές στο domain.

.@rfc:  δεν....τι?

άσε θα σου πω εγώ... αυτό που είπε ο Νίκος το εφάρμοσα πριν το πει, αλλά δεν...

καλά, λες να μην ξέρω να ανοίξω ένα αρχείο ως admin? Προσοχή λίγο όταν κρίνουμε γιατί μπορεί και να εκτεθούμε καμιά φορά..φιλικά στο λέω πάντα! Σκοπός εδώ είναι να αλληλοβοηθιόμαστε. 

Για το hosts.. Λεωνίδα, δεν ξέρω ακριβώς το λόγο της αλλαγής στο αρχείο...μου το έστειλαν ως οδηγία από το support της εταιρείας που κάνει καταχώρηση και hosting. Πάντως, σίγουρα κάποια νόημα και εξηγούμε: Κάνοντας χρήση terminal σε linux για να αποκτήσω πρόσβαση στο remote-server με ssh2 (τα unix-οειδή γενικώς έχουν ενσωματωμένη τη δυνατότητα χρήσης ssh2, δεν χρειάζεσαι ssh2 client), η τροποποίηση στο αρχείο έγινε αυτόματα... ;-)

Δημοσ.

Δεν εκτιθεται κανεις φιλε και ουτε εκρινα κανεναν. Το αρχειο hosts ειναι read only εξ ορισμου. Για να το διαχειριστεις ακομη και σαν διαχειριστης πρεπει να το αλλαξεις. Αυτη ειναι η γνωμη μου. 

Για να το κανεις αυτο θα πρεπει μεσω putty αν εχεις τη δυνατοτητα να το αλλαξεις. Πραγμα το οποιο δε γνωριζω.

Το αλλο που θα δοκιμαζα εγω ειναι να το τραβηξω, να το αλλαξω και να το ξαναστειλω.

Αν δε σου αρεσει αυτο που σου λεω και νομιζεις οτι σε κρινω....... παιξε μονος σου. 

Δημοσ.

rfc, κανένα πρόβλημα φιλαράκι..;-)

απλώς, μάλλον το εξέλαβα λάθος εγώ σαν ειρωνία το σχόλιο και σόρι γι'αυτό.

πάντως λύθηκε το ζήτημα,,μπήκα στο πάνελ και με putty από windows και με terminal σε linux. Στα wndows δοκιμάζοντας σε άλλο πισι με άφησε κανονικά να σώσω το hosts, ενώ στο terminal τρέχοντας την εντολή για ssh έκανε αυτόματα την προσθήκη στο \etc\hosts.

Τέλος καλό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...