paxara Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Καλημέρα σε όλους.Λοιπόν, ας τα πάρω από την αρχή. Καταρχάς το σύστημα μου αποτελείται από i7-3770k, GTX780 Ti 3GB OC (GV-N78TOC-3GD), 8GB RAM 1333Mhz και οθόνη ASUS VS248H 24''. Δεν έχω SSD.FRAPS:Εδώ και λίγο καιρό, αφού αγόρασα αυτήν την οθόνη (είναι η μόνη αλλαγή που έχω κάνει από τότε που παρατήρησα το πρόβλημα), όποτε ανοίγω και χρησιμοποιώ το εν λόγο πρόγραμμα για να καταγράψω gameplay, εκεί που τα fps μου είναι 60+, με το που πατήσω εγγραφή (by default F9) τα fps πέφτουν κατακόρυφα ανάμεσα στο 20 με 30 (20<fps<30).Σαν λύση δοκίμασα να αποθηκεύω σε 2ο σκληρό όταν γράφω (εξωτερικό, συνδεδεμένο με USB 2.0) από αυτόν που τρέχει το παιχνίδι και το Λ.Σ. αλλά χωρίς βελτίωση.Επίσης να πω ότι, παλιά που δεν είχα το πρόβλημα (με την παλιά μου την οθόνη δηλαδή) δεν ήταν full HD αλλά ήταν σε ανάλυση 1680x1050 (που τώρα όπως είπα είναι 1920x1080).Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να προέρχεται από το οτι το fraps προσπαθεί να γράψει HD βίντεο στο σκληρό και η ταχύτητα αποθήκευσης να είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι μπορεί να προσφέρει το bandwidth του USB 2.0 για τον εξωτερικό σκληρό;Υ.Γ: Σε όλα τα παιχνίδια το κάνει αυτό. Είτε γράφω Crysis 3. είτε γράφω GTA: Vice City. Υ.Γ2: Να πω εδώ ότι δοκίμασα να κάνω εγγραφή σε την επιλογή "Half-size" αντί για την "Full-size" που είναι επιλεγμένη και το βίντεο αποκαταστάθηκε απόλυτα. Τα fps δεν έπεσαν πάνω από 1 - 2 (αν πούμε ότι έγγραφα σε 60, μετακινήθηκαν σε 58).Bandicam:Τώρα, σαν αποτέλεσμα όλων τον παραπάνω, στράφηκα σε άλλη λύση να δω τι παίζει και δοκίμασα το Bandicam. Πολύ ωραίο πρόγραμμα, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου στο εγγράψιμο αρχείο και χωρίς κανένα πρόβλημα με τα fps μου.Λοιπόν, όπως ξέρετε, όλα αυτά τα προγράμματα κάνουν καμία ή ελάχιστη συμπίεση και ως αποτέλεσμα έχουμε υπερβολικά μεγάλο μέγεθος αρχείου. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να τα συμπιέσω κάπως. Το πρόγραμμα που με έχει βολέψει (γιατί μπορώ και να δώσω το επιθυμητό τελικό μέγεθος αρχείου και να συμπιέσει αναλόγως) είναι το Ripbot. Όλα καλά μέχρι εδώ. Προσθέτω το αρχείο και περιμένω να κάνει την ανάλυση. Τελειώνει η ανάλυση και έχω τις επιλογές. Δεν πειράζω τίποτα παρά μόνο το τρόπο κωδικοποίησης (2-pass) και κλικ-άρω και το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές λογικά μεγέθη π.χ για 15' βίντεο εκεί που είναι 10-15GB το κάνω 2GB.Ποιο είναι το πρόβλημα; Στο τελικό αρχείο που θα πάρω, ο ήχος είναι εκτός συγχρονισμού με το βίντεο.Η εικόνα προηγείται και ο ήχος έχει καθυστέρηση περίπου 1-2 δεύτερα.Να σημειώσω ότι αυτό μου το κάνει μόνο όταν μετατρέπω gameplay που έχω γράψει. Αν π.χ απλά συμπιέσω μια ταινία ή ένα αρχείο βίντεο από τη κάμερα που έχω γράψει, λειτουργεί απόλυτα σωστά. Επίσης ακόμα, παλιά με την προηγούμενη οθόνη, δεν μου το έκανε αυτό (όταν δηλαδή δεν έγγραφα σε αυτή την ανάλυση). Να κάνω μια σημείωση εδώ: Το αρχείο που γράφω από το Bandicam, δωκίμασα πρώτα να περάσω από άλλο πρόγραμμα (δηλαδή να γίνει ένα layer κωδικοποίησης) και μετά να το 'πετάξω' στο Ripbot. Το αποτέλεσμα; Ο ήχος ήταν απόλυτα συγχωνισμένος αφού βγήκε από το Ripbot. (Αυτό που λέω είναι: 1. Το αρχείο από το Bandicam το πέρασα πρώτα από τo Xilisoft Video Converter 2. και το αρχείο που βγήκε από το Xilisoft το πέρασα στο Ripbot. 3. Το αποτέλεσμα του Ripbot, ήταν τέλειος συγχρονισμένος ήχος με εικόνα.)Παραθέτω και μερικές εικόνες που ίσως βοηθήσουν.Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.
TheELF Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δοκίμασε να κάνεις της εγγραφές σου με την βοήθεια του quicksync,θα το γράφει αμέσως σε h.264 χωρίς να «κουράζει» καθόλου την vga σου. http://www.bandicam.com/support/tips/intel-quick-sync/
paxara Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Κάτσε. Πιστεύεις δηλαδή ότι η κάρτα γραφικών είναι το πρόβλημα; Η 780ti δεν μπορεί να κουμαντάρει το Vice City ας πούμε;Επίσης, όπως είπα στο Bandicam δεν έχω fps drops. Γράφει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι η μετατροπή στο Ripbot. Ευχαριστώ για την απάντηση.
TheELF Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Το θέμα είναι, γιατί να κάνεις δυο βήματα αν μπορεί να το κάνεις με ένα;!;!;! Δοκίμασε να βάλεις τα fps με τα οποία γράφεις το βίντεο «καρφωτά» στο bandi μπας και είναι εκεί το πρόβλημα.
paxara Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Το θέμα είναι, γιατί να κάνεις δυο βήματα αν μπορεί να το κάνεις με ένα;!;!;! Δοκίμασε να βάλεις τα fps με τα οποία γράφεις το βίντεο «καρφωτά» στο bandi μπας και είναι εκεί το πρόβλημα. Τα fps διαφέρουν στην εγγραφή. Δεν είναι σταθερά. Δεν μπορώ να ορίσω σταθερό. Τo Ripbot θα το χρησιμοποιήσω κατά 90% έτσι και αλλιώς γιατί κάποια από τα βίντεο τα ανεβάζω στο fcb και εκεί υπάρχει περιορισμός του 1GB/αρχείο. Οπότε δεν θέλω στο περίπου να το υπολογίσω. Θέλω να του δώσω χώρο να 'αναπνεύσει' στην εγγραφή ώστε η συμπίεση να μην 'κόψει' πολύ. Ευχαριστώ και πάλι.
Luciddream Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 το πρόβλημα ξεκινάει απο το οτι γράφεις σε 60+ fps. τι να τα κάνεις? 30 και πολλά είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα