greeneye Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Εχω το samsung s4 galaxy και εχω το εξης μικρο-πρόβλημα. Ενώ εχω προσθέσει 2 γλωσσες (βασικη τα ελληνικα και δευτερη τα αγγλικά) και ενω όλα πανε ρολόι οταν παω να γραψω σμσ τοτε συμβαινει το εξης κουφο. Στα αγγλικα μου εμφανιζει κανονικα και τα μικρα και τα κεφαλαια (πατωντας το βελακι αριστερα). Οταν ομως γραφω ελληνικα τοτε με αφηνει ΜΟΝΟ με κεφαλαια!!! Πηρα τηλεφωνο ενα φιλο μου που εχει το ιδιο κινητο και μου ειπε και αυτος οτι του κανει το ιδιο και ΔΕΝ το ειχε παρατηρησει!!! Θα ηθελα τη γνωμη σας αν ειναι bug η αν ειναι κατι που πρεπει να ρυθμισω και δεν το εχω προσεξει! Εχω εκδοση 4.4.2 την τελευταια τη γνωστη και σαν κιτ κατ. ευχαριστω!
Σαϊνόμπι Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Στις ρυθμισεις των μηνυματων την επιλογη γραφης (δεν θυμαμαι πως ακριβως το γραφει) απο GSM το βαζεις σε Automatic. Αλλα τοτε θα χεις ~65 χαρακτηρες ανα μηνυμα αντι για ~160.
arc Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Με κεφαλαία ελληνικά μπορείς να στείλεις μύνημα μέχρι 160 χαρακτήρες. Στους 161+ χρεώνεται δευτερο μήνυμα. Για τα αγγλικά δεν ισχύει αυτό το θέμα (160 χαρακτήρες μικρα-κεφαλαια). Αν θες μικρούς ελληνικους χαρακτήρες τοτε θα χρησιμοποιήσεις το πρότυπο unicode οπότε 65 χαρακτήρες ανα μήνυμα (δηλαδή στους 66+ χρεώνεσαι δευτερο μήνυμα).
greeneye Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 ευχαριστω για τις απαντησεις, δεν το γνωριζα. Οταν το γυρισω σε μικρα με 65 χαρακτηρες οριο θα μπορω καποια γραμματα να ειναι και κεφαλαια η ΟΛΑ μικρα κ ΟΛΑ κεφαλαια ανα περιπτωση?
Σαϊνόμπι Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 ευχαριστω για τις απαντησεις, δεν το γνωριζα. Οταν το γυρισω σε μικρα με 65 χαρακτηρες οριο θα μπορω καποια γραμματα να ειναι και κεφαλαια η ΟΛΑ μικρα κ ΟΛΑ κεφαλαια ανα περιπτωση? Automatic = 65 χαρακτηρες με υπιστηριξη unicode GSM = μετατροπη χαρακτηρων σε κεφαλαια ειτε γραψεις κεφαλαια ειτε οχι. 1
greeneye Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Οκ ευχαριστω! επισης ενα bug που παρατηρησα ειναι οτι ενω στις επαφες οταν κανω αναζητηση δεξια βγαζει μια μπαρα που εχει ΟΛΑ τα ελληνικα γραμματα (ολες οι επαφες μου ειναι με ελληνικα) , οταν παω να στειλω σμσ και διαλεγω επαφη τοτε συμβαινει το εξης κουφο... τα γραμμα Μ και Ν απουσιαζουν!!!!!!! (απο τη μπαρα), οταν παταω το δακτυλο να πηγαινει ανω και κατω εμφανιζονται ολα. Μαλιστα το ιδιο κανει και στο μινι galaxy του αδερφου μου, ενω σε εναν αλλο φιλο μου με samsung galaxy s4 (σαν το δικο μου) τα εμφανιζει ολα!!! Ολοι ειμαστε με 4.4.2 κιτ κατ... ξερει κανεις τιποτα για αυτο? ευχαριστω και σορρυ αν κουρασα
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Automatic =70 χαρακτηρες με υπιστηριξη unicode GSM = μετατροπη χαρακτηρων σε κεφαλαια ειτε γραψεις κεφαλαια ειτε οχι. Fixed. Οχι πως εχει και μεγαλη διαφορα, αλλα ετσι για την ιστορια. 3
Σαϊνόμπι Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Fixed. Οχι πως εχει και μεγαλη διαφορα, αλλα ετσι για την ιστορια. Στο post#2 το χα σωστα γραφοντας ~65 γιατι δεν θυμομουν ακριβως.. μετα στα επομενα post το ~ πηγε περιπατο! 1
purespyros Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 έγω πάλι που έχω ένα motorola moto G με 4.4.2 επάνω όταν στέλνω μηνύματα στα ελληνικά δεν πάνε όλοι οι χαρακτήρες, δηλαδή συνήθως απουσιάζει από το μήνυμα που παραδίδεται το σ ή και άλλα γράμματα. όταν το γύρισα σε automatic τα έστελνε αλλά με τον περιορισμό των 65 χαρακτήρων... να υποθέσω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από τα μηνύματα με λατινικούς χαρακτήρες;
skiabox Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και το έβαλα στο automatic τώρα. Υπάρχει και μια 3η επιλογή πάντως η unicode. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται αν επιλέξεις unicode?
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Γεια σας .Υπάρχει κανένα νέο τελικά αν μπορούμε να γράψουμε 160 χαρακτηρες με μικρά γραμματα?
lovesucks Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Όντως δεν γίνεται..το έψαχνα πριν λίγες μέρες.
dancer_69 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δε γίνεται και αυτό επειδή οι χαρακτήρες unicode καταλαμβάνουν περισσότερη μνήμη από τους λατινικούς. Η επιλογή των 160 χαρακτήρων, ουσιαστικά αντικαθιστά τους χαρακτήρες που είναι ίδιοι με τους αντίστοιχους λατινικούς(πχ το ελληνικό κεφαλαίο Ε είναι ίδιο με το λατινικό, όχι όμως και το μικρό "ε, e", γι' αυτό γίνεται η μετατροπή σε κεφαλαία) . Γι' αυτό και τα γράμματα μετατρέπονται σε κεφαλαία και αφαιρούνται οι τόνοι. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν εξοικονομείται χώρος κι έτσι αυξάνεται το πλήθος των χαρακτήρων στους 160. Δεν μπορείς να τα έχεις και τα 2 λοιπόν. Ή θα γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες(70 για ένα μήνυμα), ή με τη μετατροπή(160 ανά μήνυμα). 1
GreGe Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Καλημερα, εγω εχω ενα κινητο sony, και θελω να ρυθμισω τα σμσ να ειναι αυτοματα κεφαλαια, δηλαδη αλφαβητο GSM, για να στελνω μεγαλα μυνηματα, οπως ρυθμιζεται στα σαμσουγκ. Στο σονυ δεν μπορω να βρω τη ρυθμιση, ξερει κανεις πως το κανω? Εκτος απο το να παταω caps lock συνεχεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα