kostzak Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 επειδη οταν ρωταω για το αναλογο θεμα μερικοι λενε οτι χρεαζεται να υπαρχει βαση cooler για λαπτοπ και αλλοι οχι εσεις τι λετε; κυριως που καποιος παιζει παιχνιδια στο λαπτοπ.εχω παρατηρησει στο τουρμπο χ λαπτοπ που εχω ο αερας βγαινει απο τα πλαγια αρα σε τι θα οφελησει η βαση ψυκτρα; εχω παρατητησει οτι στα παιχνιδια παρουσιαζει κοληματα το λαπτοπ και τα ανεμισηρακια του δουλευουν σαν τρελλα βεβαια η καρτα γραφικων που εχει δεν ειναι και πολυ καλη nvidia 630 gt optimus. προς το παρων χρησιμοποιω αυτη την λυση http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptop-accessories/baseis-coolers/basi-laptop-17-belkin-coolstrip-f5l033ng-gkri/prod4340105pp/ τι λετε; 1
Σαϊνόμπι Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 η καλυτερη λυση για λαπτοπ που χει κλεισει χρονο ειναι να το ανοιξεις να καθαρισεις απο σκονες το ανεμιστηρακι και αν μπορεις να αλλαξεις και παστα στον επεξεργαστη. 3
SPANK Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Κοιτα γενικα τα laptop ανεβάζουν υψηλές θερμοκρασίες ειτε παίζεις παιχνίδια ειτε οχι λογω την κατασκευής τους και επειδη ολα ειναι πολυ " στριμωγμένα " και με τον καιρό αυτο γίνεται χειρότερο συνήθως αφου το ενα ανεμιστηράκι που εχει μεσα ειτε υπολειτουργει ειτε πιάνει σκόνες και θέλει καθάρισμα. Σε καθε περίπτωση λοιπον μια βάση με ανεμιστήρα απο κατω μπορει να μην ρίξει την θερμοκρασία πχ 20 βαθμούς αλλα θα διατηρήσει το laptop σε μια φυσιολογική κατάσταση απο θέμα " ζέστης " ωστε να λειτουγεί απροβλημάτιστα και κυριως να μην πάθει ζημιά λογω υπερθέρμανσης 1
ramarg Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 η καλυτερη λυση για λαπτοπ που χει κλεισει χρονο ειναι να το ανοιξεις να καθαρισεις απο σκονες το ανεμιστηρακι και αν μπορεις να αλλαξεις και παστα στον επεξεργαστη. Συμφωνώ απόλυτα.. επειδη οταν ρωταω για το αναλογο θεμα μερικοι λενε οτι χρεαζεται να υπαρχει βαση cooler για λαπτοπ και αλλοι οχι εσεις τι λετε; κυριως που καποιος παιζει παιχνιδια στο λαπτοπ.εχω παρατηρησει στο τουρμπο χ λαπτοπ που εχω ο αερας βγαινει απο τα πλαγια αρα σε τι θα οφελησει η βαση ψυκτρα; εχω παρατητησει οτι στα παιχνιδια παρουσιαζει κοληματα το λαπτοπ και τα ανεμισηρακια του δουλευουν σαν τρελλα βεβαια η καρτα γραφικων που εχει δεν ειναι και πολυ καλη nvidia 630 gt optimus. προς το παρων χρησιμοποιω αυτη την λυση http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptop-accessories/baseis-coolers/basi-laptop-17-belkin-coolstrip-f5l033ng-gkri/prod4340105pp/ τι λετε; Γενικά να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως οι βάσεις είναι άχρηστες... Σκοπός είναι το λάπτοπ να ψύχεται σωστά εσωτερικά,να υπάρχει καλή πάστα,και καθόλου σκόνη... Η δουλειά της βάσης είναι να δροσίζει το περίβλημα...Εγώ προσωπικά το θεωρώ ανούσιο να ζεσταίνω το housing-καπάκια του λάπτοπ..Σκοπός είναι η δροσιά να πηγάζει από το εσωτερικό του υπολογιστή..Τώρα εαν μιλάμε για λάπτοπ αερόθερμο αλλάζει το θέμα.. Επίσης από αποψη βάρους αισθητικής και ενόχλησης οι βασεις εχουν μεγαλο μειον και θα το καταλαβεις οταν το βαζεις στα πόδια το λαπτοπ.
arc Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Ο συχνός καθαρισμός των διοδων αέρα είναι απαραίτητος. Ο περιοδικός εσωτερικός καθαρισμός, το ίδιο. Απο εκεί και πέρα θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει οτιδήποτε που θα σηκώνει το μηχάνημα 1 εκατοστό, τουλάχιστον από την πίσω πλευρα που είναι ο ανεμιστήρας. Αυτό γιατί τα «ποδαράκια» που βλέπως σχεδον σε όλους τους υπολογιστές είναι μικροσκοπικά οπότε μόλις ζεσταθεί το housing και το ξύλο από το τραπεζάκι, ο άερας που εισέρχεται στον υπολογιστή ειναι ήδη πολύ ζεστός και τα ανεμιστηράκια βαράνε κόκκινο. Εχω χρόνια να δω ικανοποιητικό ύψος σε ποδαράκια. Αν ο φορητός ανεβάζει θερμοκρασία πέφτει η αποδοση του (με διάφορους τρόπους) και μακροχρόνια βγάζει σοβαρές βλάβες. Στην περιπτωση που κάποιος δεν θέλει να αγοράσει βάση υπάρχουν άλλες λύσεις απλές, πανεύκολες, και οικονομικές με τεράστιο όφελος στη ζωή του φορητου. Ενδεικτικά: Παχιά αυτοκόλλητα στοπ που βάζουμε σε φύλλα ντουλάπας για να μην χτυπάνε (όμορφα, διαφανή και ανθεκτικά). Τα βρίσκετε σε ολα τα μαγαζιά με χρώματα και είδη σπιτιού. Στα jumbo εχει μια πάμφθηνη ρυθμιζόμενη βάση Καπάκια μπουκαλιών νερου με λίγο μπλου-τακ Άδειες θήκες cd ... φαντασία να έχετε Το άλλο τραγικά χαζό που συναντώ είναι να βλέπω φορητους πάνω σε κουβέρτες/παπλώματα ή παχιά δερμάτινη βάση. Θες να πάρεις τον υπολογιστή στο κρεβάτι; Κάνε το αλλά βάλε τον πάνω σε ίσια επιφάνεια (έστω ταψί) 1
ck_gr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Επειδή κυρίως το laptop το χρησιμοποιώ πάνω σε γραφείο ως desktop, χρησιμοποιω μια βάση με ανεμιστηρα που έχω ήδη. Επειδή όμως όπως λέει και ο ramarg σκοπός είναι να ψύχεται το λαπτοπ μέσα, σκέφτομαι να βγάλω από κάτω το καπάκι που καλύπτει επεξεργαστή και μνημες ώστε η βαση να φυσαει απευθείας το board. Θα έχω με αυτόν τον τρόπο περισσότερη σκόνη και λιγότερη ψύξη? Με το καπάκι πάνω πολύ αμφιβάλλω αν περνάει καθόλου κρύος αέρας μέσα... @kostzak: Έχω κι εγώ turbo-x με την 630 και ξέρεις τι μου έριξε την θερμοκρασία 20 βαθμούς? Η αναβάθμιση του bios... 1
coolerman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 η καλές βάσεις βοηθάνε στην ψύξη του λάπτοπ(αν έχει καθαριστεί και λοιπά) αποψή μου 1
ramarg Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Επειδή κυρίως το laptop το χρησιμοποιώ πάνω σε γραφείο ως desktop, χρησιμοποιω μια βάση με ανεμιστηρα που έχω ήδη. Επειδή όμως όπως λέει και ο ramarg σκοπός είναι να ψύχεται το λαπτοπ μέσα, σκέφτομαι να βγάλω από κάτω το καπάκι που καλύπτει επεξεργαστή και μνημες ώστε η βαση να φυσαει απευθείας το board. Θα έχω με αυτόν τον τρόπο περισσότερη σκόνη και λιγότερη ψύξη? Με το καπάκι πάνω πολύ αμφιβάλλω αν περνάει καθόλου κρύος αέρας μέσα... @kostzak: Έχω κι εγώ turbo-x με την 630 και ξέρεις τι μου έριξε την θερμοκρασία 20 βαθμούς? Η αναβάθμιση του bios... Οχι μην τον κανεις αυτο...Μην βγαλεις το καπακι της βασης.Απαγορευεται να εχεις εκτεθειμένο το εσωτερικο του λαπτοπ..Αυτο που εγραφα ειναι η ψυξη να γινεται σωστα απο εσωτερικα πρώτα-σωστη λειτουργια φαν,καθαρισμενη ψυκτρα,θερμοαγωγιμη κ.τ.λ.Απο εκεί και πέρα οι βάσεις δεν χρειαζονται γιατι προσφερουν ανουσια ψυξη στα καπακια. ____________ Αν θελεις μία σωστή λύση που εφάρμοζα σε λαπτοπ με υπερθερμανση ακου ! Το optical drive (για cd dvd ) που εχει το λαπτοπ δεξια ή αριστερά βγαίνει συρταρωτά..Εαν ξεβιδωσεις τη βιδα το βγαζεις,και το βαζεις μονο οταν το χρειαστεις συρταρωτα..Βγάζοντας το ανοίγεις είναι σα να δίνεις ένα πνεύμονα στο λάπτοπ..Το κενό είναι τόσο μεγάλο για να περνάει αρκετός και ψυχρός αέρας,χωρις να διακινδυνευεις την ασφαλεια σου.Το κενο του drive ειναι ιδανική λύση και καθολου επικινδυνη
kstgr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να μην το αφήνετε να κάθεται σε μαλακές επιφάνειες πχ πολυθρόνα, κρεβάτι γιατί στουμπώνουν οι δίοδοι εισόδου κρύου αέρα που έχει και μετά ψήνεται και είναι θέμα χρόνου κάτι να χαλάσει πχ κάρτα γραφικών ή northbridge μητρικής.. 2
stelios_2809 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Παρέλαβα την cool master u3. Αν και λεει ως 19' και το λάπτοπ μου ειναο 15' κάθεται αρκετα καλα. Μπορω βα ενημερώσω για θερμοκρασίες. Παντως αυτο με τον καθαρισμό στο ανεμιστήρα θα με ενδιέφερε Sent from my iPhone using Insomnia 1
bluesattack Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Σε καθε περίπτωση λοιπον μια βάση με ανεμιστήρα απο κατω μπορει να μην ρίξει την θερμοκρασία πχ 20 βαθμούς αλλα θα διατηρήσει το laptop σε μια φυσιολογική κατάσταση απο θέμα " ζέστης " ωστε να λειτουγεί απροβλημάτιστα και κυριως να μην πάθει ζημιά λογω υπερθέρμανσης Αυτο. Βεβαια σημασια εχει πως ειναι η διαταξη-συστημα ψυξης του laptop, ωστε ο/οι ανεμιστηρας/ες της βασης να μην βαρανε στο πλαστικο.Καλο θα ειναι οι ανεμιστηρες της βασης να μπορουν να τοποθετηθουν οπου επιθυμεις , οπως ειναι και η coolermaster u3 που αναφερθηκε. Εγω προσωπικα ειχα δει διαφορα με την βαση (ειχε προηγηθει καθαρισμα ) Παντως αυτο με τον καθαρισμό στο ανεμιστήρα θα με ενδιέφερε Πρεπει ουσιαστικα να το κανεις φυλλο και φτερο το laptop,δεν ειναι τιποτα , υπαρχουν οδηγοι στο youtube.Eγω παντως παρολο που εδειξα μεγαλη προσοχη,να σημειωνω τις βιδες κλπ,καταφερα και εσπασα ενα χαζοκλιπσακι καλωδιοταινιας.Και δεν ηταν οτι ευκολοτερο να το ξαναβρω.Επισης αν ειναι στην εγγυηση , υπαρχει θεμα υποθετω @kostzak: Έχω κι εγώ turbo-x με την 630 και ξέρεις τι μου έριξε την θερμοκρασία 20 βαθμούς? Η αναβάθμιση του bios... Την εριξε η ηταν απλως λανθασμενη ενδειξη που διορθωθηκε με την αναβαθμιση ?
stelios_2809 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Κατι κάναμε ! Sent from my iPhone using Insomnia
SPANK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Κατι γίνεται ναι αλλα το ανεμιστηράκι βγάλε το αν μπορεις γιατι φαίνεται οτι εχει λιγο μπίχλα 1
stelios_2809 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Το καθάρισα , αυτο που δυσκολεύτηκα και δεν έφυγε 100% η σκόνη ειναι στη "σχαρα" στην δεύτερη φωτο. Το έξυσα λιγο με μια οδοντόβουρτσα και μετα ηλεκτρική σκούπα με βουρτσακι Sent from my iPhone using Insomnia
SPANK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μπορείς να την βγάλεις την σχάρα απο το ανεμιστηράκι απο οτι βλέπω εχει βιδάκια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα