Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. καταρχήν να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όσοι βρούν το χρόνο να μου απντήσουν, παρακαλώ, να απαντήσουν μόνο όσοι γνωρίζουν, και όχι να στέλνει ο κάθε ένας 5-6 λέξεις,, αυτό που προσπαθώ να κάνω, έχω βρέι άπειρα θέματα σε διάφορα forum αλλά κάτι κάνω λάθος...

Θέλω να ρυθμίσω ένα καταγραφικό έτσι ώστε να μπόρω να βλέπω τις καμερες από το ιντερνετ...θα σας δώσω όσο ποιο πολλά στοιχεία μπόρώ...

το ρουτερ μου είναι αυτό.

https://www.ote.gr/web/guest/help-and-support/internet/-/support/article/1034896

το καταγραφικό, εχει στις επιλογες του, να ρυθμίσω και διάφορεσ υπηρεσίες όπως dyndns noip.com ktl ktl ktl...

αυτό που έχω καταφέρει, είναι να δυμιουργώ μια σύνδεση με την υπηρεσια στο noip.com  (και σε άλλες παρόμιες υπηρεσίες) αλλά κλασικά μου εμφανίζουν τις επιλογες για το ρουτερ... το ρουτερ μου είναι στο 192.168.1.1  και το καταγραφικό για παράδειγμα είναι στο 192.168.1.10.

και αντί με το domain  χχχχχχ.dyndns.org  να μπαίνω στο 192.168.1.10  μπαινω στο ρουτερ.

φατνάζομαι θα πρέπει να ανοίξω και μια Port στο ρουτερ. αλλα αυτό θεωρώ ότι το κάνω σύμφωνα με διάφορους οδηγούς που έχω βρεί αλλά και πάλι δεν λειτουργεί.. μπορει κάποιος να μου πεί τι πρεπει να κάνω? καταρχήν,, στο καταγραφικό ρυθμίζει το dyndns.org poy έχω φτιάξει... πρεπει να το κάνω αυτό και στο ρουτερ?

Δημοσ.

Πρεπει να ορισεις μια (ή περισσοτερες αναλογα με το καταγραφικο) πορτα στην οποια θα το βλεπεις, πχ 34567, οποτε αν συνδεθεις τοπικα στην 192.168.1.10:34567 να βλεπεις τα οσα καταγραφει. Μετα αυτη την πορτα πρεπει να την κανεις forward στο ρουτερ σου, ωστε οταν πατας πχ 88.77.66.55:34567 να βλεπεις το καταγραφικο.

Τελος, βαζεις και τα στοιχεια σου απο το dyndns στο ρουτερ, ωστε αντι να δινιες 88.77.66.55:34567 να δινεις mitsos.dyndns.org:34567 και να μπαινει.

Δημοσ.

Η πρώτη σου δουλεία είναι να βρεις ποίες Πόρτες χρησιμοποιεί το καταγραφικό σου και να ρυθμίσεις το Router σου να τις δρομολογεί στην IP του καταγραφικού σου (Port forward ή NAT).

Από την στιγμή που έχεις OTEnet, για να χρησιμοποιησείς την πόρτα 80 (Web Interface του καταγραφικού) θα πρέπει να μπείς στο my.otenet.gr και να απενεργοποιησείς την αυξημένη προστασία. 

Πριν καν ασχοληθείς με DDNS, συγχωρέσου ότι βλέπεις το καταγραφικό σου χρησιμοποιοντάς την WAN IP σου.

Έπειτα περνάς τα στοιχεία της υπηρεσίας DDNS στο Router ή στο καταγραφικό. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδια.... τα έχω πάρει ...... δεν γίνετε με τίποτα.

καταρχήν έχω μπεί στο My.otenet.gr έχω απενεργοποιήση την αυξημένη προστασία...

απο το τοπικό δίκτυο μπορώ να δτο το καταγραφικό 192.168.1.10

έχω βάλει τις ρυθμίσεις στο καταγραφικό αυττες.

ip : 192.168.1.10

Πύλη : 192,168,1,1

μάσκα υποδικτυου 255,255,255,255

θύρα 80  (έχω δοκιμάσει και άλλες)

dns 1  : 212.205.212.205

dns 2 : 195.170.0.1

αυτα..... έχω ανήκει και τη port sto royter, αλλα το βλέπω μόνο με το 192.168.1.10:80

εάν βάλω την ip και το πορτ  πχ.  221,16,324,15:80  δεν γίνετε τίποτα.... (χώρις το πορτ αντιλαμβάνεστε μου ανήγει απλα το administrator apo to royter.

Δημοσ.

Πρώτον, μάσκα υποδικτύου βάλε 255.255.255.0.

Δεύτερον, αν κατάλαβα σωστά το καταγραφικό χρησιμοποιεί τη πόρτα 80 για να μπεις στο μενού.

Αυτή πρέπει να την αλλάξεις σε κάτι άλλο (π.χ. 8080), καθώς χρησιμοποιείται επίσης από τον router που έχει προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό μπαίνεις πάντα στο μενού του και όχι του καταγραφικού.

Αυτή την καινούργια πόρτα θα κάνεις port forward.

Τρίτον, μήπως το καταγραφικό θέλεις σύνδεση ασφάλειας για την σύνδεση απ' έξω;

Αντί να πληκτρολογείς "http://to_onoma.no-ip.com:8080", δοκίμασε το "https://to_onoma.no-ip.com:8080".

Δημοσ.

τίποτα. τα δοκίμασα. έβαλα και την πορτ 8080, την έβαλα και στο ρουτερ.... δεν έχω ασχοληθεί με no-ip.com και γενικά με τέτοια ακόμα αφου καλα καλα δεν μπορώ να μπο με την ip+port... όταν φτιαχνω dyndns η no-ip anta sto royter me πεταει. τα εχω παίξει παίδες. 

Δημοσ.

Κάτσε γιατί δεν μας τα λες καλά.

Από το εσωτερικό δίκτυο μπαίνεις στο καταγραφικό;

Αν όχι, φτιάξε πρώτα αυτό και μετά συνέχισε.

Αν ναι, τότε για να μπεις από έξω θέλεις DDNS υπηρεσία, ή να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή την εξωτερική διεύθυνση.

Επίσης πρέπει να συνδεθείς από διαφορετική σύνδεση και όχι την δικιά σου.

Δημοσ.

το ξερω. δοκιμαζω με την ip που έχω ανα πάσα στιγμή, και μαζί βάζω και την Port px. 220.142.23.52:8080  kai den ginete tipota..

εννοιτε,, εάν βαλβ την εσωτερικη  192.168.1.10:8080 δουλευουν όλα κανονικα.

αστο φιλε :):):):) δεν το πιστευω..... εχω φαει τοσο καιρο.. πριν βαλω το καταγραφικο ειχα και κατι καμερες ip, και ποτε μου δεν καταφερα να το κανω. ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ο βλακασ το δοκιμαζα από τον ιδιο υπολογιστη... ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ...... το δοκιμαζα από τον ιδιο υπολογιστη εβλεπα πως δεν δουλευε και το παραταγα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...