Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλο το forum. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Κάποια στιγμή μέσα στον περασμένο Φεβρουάριο, ο ΟΤΕ προχώρησε σε αντικατάσταση του καφάο της περιοχής μου και, απ᾽ ό,τι διαπίστωσα στην πορεία, αλλάχθηκαν σχεδόν όλα τα καφάο του Δήμου Χαλανδρίου, όπου και διαμένω. Να αναφέρω εδώ ότι μέχρι πριν γίνει αυτή η αλλαγή, είχα σοβαρό πρόβλημα με τις ταχύτητες, μάλλον λόγω της παλαιότητας του προηγούμενου καφάο. Ενδεικτικά να πω ότι το προηγούμενο καφάο τοποθετήθηκε το 1990(!) και αντικαταστάθηκε (επιτέλους!) το Φεβρουάριο του 2014(!) Ελλάς, το μεγαλείο σου!!!!

Τέλος πάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εγώ λοιπόν είμαι συνδρομητής στη Forthnet (nova, Internet, τηλέφωνο στον ίδιο λογαριασμό) και η σύνδεσή μου είναι 24άρα. Μέχρι πριν γίνει αυτή η πολυπόθητη αλλαγή στο καφάο λοιπόν έμπαινα στο Internet, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με 6,5 MB, με συνεχόμενα restarts και όλα αυτά τα... ωραία. Μετά την αλλαγή, μπαίνω σταθερά με 14 MB χωρίς restarts και χωρίς κανένα πρόβλημα γενικότερα.

Σκέφτομαι λοιπόν κι εγώ σύντομα να αποκτήσω VDSL σύνδεση μέσω ΟΤΕ. Σύμφωνα με το site του ΟΤΕ, διαθεσιμότητα εδώ στο Χαλάνδρι θα υπάρχει από τον Απρίλιο. Σκοπεύω να επιλέξω την 50άρα. Το θέμα, όμως, είναι αν όντως θα μπαίνω με αυτή την ταχύτητα ή όχι.

Τώρα, όπως προείπα, έχω την 24άρα, αλλά μπαίνω με 14 ΜΒ. Να υποθέσω ότι αν τελικά επιλέξω την 50άρα, πάλι θα έχω κάποια απώλεια; Αν ναι, για τι απώλεια μιλάμε στο περίπου; Επίσης, να σας πω ότι η απόσταση από το καινούργιο πλέον καφάο μέχρι την πολυκατοικία όπου μένω είναι μικρότερη από 100 μέτρα. Φαντάζομαι ότι έχει κι αυτό τη σημασία του. Θα ήθελα τα φώτα σας για αυτές τις απορίες μου και να ζητήσω συγγνώμη αν σας κούρασα με την... έκθεση που έγραψα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο.... Όταν και εφόσον μπω στο κομμάτι VDSL, να περιοριστώ στον εξοπλισμό/modem του ΟΤΕ ή θα χρειαστεί κάτι καλύτερο;

• Super Moderators
Δημοσ.

Aν συνδεεσαι στο συγκεκριμενο καφαο που η αποσταση ειναι < 100m τότε ναι θα έχεις 50αρα

δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Κάτι τελευταίο.... Όταν και εφόσον μπω στο κομμάτι VDSL, να περιοριστώ στον εξοπλισμό/modem του ΟΤΕ ή θα χρειαστεί κάτι καλύτερο;

όχι δεν χρειάζεται κάτι καλύτερο...

btw εκτός από OTE, VDSL μέσω των νέων ΚΑΦΑΟΥ δίνουν η HOL κι η Wind...

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν θα εχει θεμα απο την καμπινα, θα το εχει στην καλωδιωση του σπιτιου.

ξέρω άτομα που είναι στα 200-300m κι όχι μόνο τα πιάνουν αλλά έχουν και αέρα για πιο πάνω...

ξάδερφος είναι λίγο πάνω από 400 και δεν έχει πρόβλημα για τα 50mbps...

• Like 1
Δημοσ.

εγω ρωτησα forthnet για vdsl και μου ειπε πανω απο χιλιομετρο που ειμαι εγω δεν θα εχω καλη ταχυτητα ειναι μεχρι 800 μετρα 

• Super Moderators
Δημοσ.

προς το παρόν όχι, όταν μπουν νέα ΚΑΦΑΟΥ στην περιοχή σου θα μπορείς, με άλλον ISP εκτός αν μέχρι τότε αλλάξει γνώμη η Forthnet κι αποφασίσει να δώσει κι αυτή vdsl μέσω fttc...

Δημοσ.

προς το παρόν όχι, όταν μπουν νέα ΚΑΦΑΟΥ στην περιοχή σου θα μπορείς, με άλλον ISP εκτός αν μέχρι τότε αλλάξει γνώμη η Forthnet κι αποφασίσει να δώσει κι αυτή vdsl μέσω fttc...

δηλαδη αν βαλει ο ΟΤΕ ας πούμε θα μπορει να μου δώσει η forthnet μέσω ΟΤΕ ;
  • Super Moderators
Δημοσ.

με τα σημερινά δεδομένα όχι, δεν παρέχει γιατί δεν γουστάρει να νοικιάζει γραμμή/πόρτα από ΟΤΕ, μόνο OTE/HOL/Wind δίνουν VDSL μέσω ΚΑΦΑΟΥ...

Forthnet και Cyta δίνουν μόνο μέσω Α/Κ και στην περίπτωσή σου (άνω του 1km) δεν μπορείς να βάλεις...

Δημοσ.

με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο παρέχουν όλες οι εταιρίες VDSL, και εγώ πάντως αν ήμουν κάποια εταιρία απο αυτές μέχρι να αναβαθμίσει το απαρχαιωμένο δίκτυο ο οτε ίσως δεν θα παρείχα κάτι παραπάνω αφού οι απώλειες θα ήταν αρκετά μεγάλες και το κόστος ενοικίασης υψηλό 

• Super Moderators
Δημοσ.

την έχει δει ντίβα η Forthnet και την χαλάει το (V)ΑΡΥΣ, για αυτό έχει και private peering επί πληρωμή (να την πληρώνουν δλδ) με άλλους ISPs κι όχι μέσω GR-IX (OTE/ΕΔΕΤ μόνο)...

σκέψου ότι η HOL δίνει αποκλειστικά μέσω ΚΑΦΑΟΥ...

Δημοσ.

Καταρχάς, να σας ευχαριστήσω όλους για τα σχόλιά σας. Thresh, είπες σε ένα προηγούμενο σχόλιό σου ότι δεν ισχύει το ότι όσο πιο μικρή είναι η απόσταση από το καφάο τόσο μικρότερη θα είναι και η όποια απώλεια στην ταχύτητα σύνδεσης.

Ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό post μου το εξής: Την ημέρα που είχε έρθει το συνεργείο του ΟΤΕ για να αλλάξει το καφάο, είδα τους τεχνικούς από το μπαλκόνι και κατέβηκα να τους ρωτήσω μερικά πραγματάκια σχετικά με το όλο θέμα. Όταν λοιπόν ρώτησα έναν από αυτούς για το συγκεκριμένο ζήτημα, εκείνος με ρώτησε πόσο μακριά μένω και του έδειξα λέγοντάς του “εκεί”. Τότε εκείνος χαμογέλασε και μου είπε χαρακτηριστικά: “Φιλαράκο, αυτή η απόσταση δεν είναι ούτε 70 μέτρα! Όχι απώλεια δεν θα έχεις, ενδεχομένως να σε παίρνει και για μεγαλύτερες ταχύτητες από 50 ΜΒ”. Εγώ, φυσικά, του είπα ότι πέρα από το θέμα της όποιας απόστασης, η πολυκατοικία είναι του 1990 και οι όποιες καλωδιώσεις μπορεί να είναι της πλάκας και μου είπε ότι όσο της πλάκας και να είναι, όταν η απόσταση από το καφάο είναι τόσο μικρή, η όποια απώλεια θα είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

Τώρα, τι να σας πω; Αυτά είπε ο τεχνικός που έκανε την τοποθέτηση του καφάο, αυτά σας λέω κι εγώ. Θα ήθελα τα σχόλιά σας πάνω σε αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...