Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τραβήξει με την gopro 3+ black ένα βίντεο απο έναν αγώνα καρτ .
Το format του βίντεο είναι στα 1080p 50 fps pal  medium.
Κάνω μοντάζ με το premiere pro, όσο δουλεύω με το premiere & βλέπω το βίντεο δείχνει ωραίο.
Οταν το κάνω export σε Η.264 format HD 1080p 25fps η κίνηση του καρτ κάνει "κολλήματα" (σαν να δείχνει frame - frame) & δημιουργεί την αίσθηση της θολούρας.  
Εχω προσπαθήσει να το κάνω export σε διάφορα format αλλά χωρίς να έχω καλύτερα αποτελέσματα.
Ξέρετε τι κάνω λάθος & δεν έχω το ανάλογο αποτέλεσμα ώστε να έχω ικανοποιητική ποιότητα.  

Εδω μπορείτε να δείτε ένα τμήμα του βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=qAMCYXe7xPI&feature=youtu.be

Δημοσ.

Δεν είναι «θολούρα», είναι strobing από το frame decimation που αναγκαστικά εφαρμόζει το Premiere για να σου μειώσει το frame rate από 50 σε 25fps.

Από τη στιγμή που θέλεις 25fps target (φαντάζομαι για να το ανεβάσεις στο YouTube που δεν υποστηρίζει απ' όσο θυμάμαι 50p), δε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη μέθοδο για decimation, πριν το Premiere. Υποπτεύομαι πως το Premiere κάνει decimation με τον πιο απλό δυνατό αλγόριθμο: drop κάθε 2ο frame. Αν γνωρίζεις από Avisynth, δοκίμασε να εφαρμόσεις στο πρωτογενές υλικό σου κάποια μέθοδο συνδυαστικού decimation + motion blur, π.χ. με τα φίλτρα QTGMC ή MVTools. Τότε ναι, θα έχεις «θολούρα», αλλά και λίγο πιο ομαλή αίσθηση κίνησης.

Μήπως να τραβάς εξαρχής σε 25p, αφού το 50p τελικά δεν το κρατάς...;

Δημοσ.

Αυτό που ανάβασες είναι το export σου; Μπορείς να ποστάρεις τα πλήρη settings του export?

Αυτές είναι οι πληροφορίες του export file που έχω ανεβάσει

ωχ ..... πως μπορώ να ανεβάσω εικόνα εδω ?

Δεν είναι «θολούρα», είναι strobing από το frame decimation που αναγκαστικά εφαρμόζει το Premiere για να σου μειώσει το frame rate από 50 σε 25fps.

Από τη στιγμή που θέλεις 25fps target (φαντάζομαι για να το ανεβάσεις στο YouTube που δεν υποστηρίζει απ' όσο θυμάμαι 50p), δε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια άλλη μέθοδο για decimation, πριν το Premiere. Υποπτεύομαι πως το Premiere κάνει decimation με τον πιο απλό δυνατό αλγόριθμο: drop κάθε 2ο frame. Αν γνωρίζεις από Avisynth, δοκίμασε να εφαρμόσεις στο πρωτογενές υλικό σου κάποια μέθοδο συνδυαστικού decimation + motion blur, π.χ. με τα φίλτρα QTGMC ή MVTools. Τότε ναι, θα έχεις «θολούρα», αλλά και λίγο πιο ομαλή αίσθηση κίνησης.

Μήπως να τραβάς εξαρχής σε 25p, αφού το 50p τελικά δεν το κρατάς...;

Το Avisynth δεν το γνωρίζω αλλά θα δοκιμάσω αυτό που μου λες,

ξέρετε κάποιο πρόγραμμα που να κάνει export σε 50fps ?

Δεν θέλω να τραβάω στα 25fps

Δημοσ.

Αυτές είναι οι πληροφορίες του export file που έχω ανεβάσει

ωχ ..... πως μπορώ να ανεβάσω εικόνα εδω ?

Το Avisynth δεν το γνωρίζω αλλά θα δοκιμάσω αυτό που μου λες,

ξέρετε κάποιο πρόγραμμα που να κάνει export σε 50fps ?

Δεν θέλω να τραβάω στα 25fps

Γιατί δεν θέλεις να τραβάς 25fps?

Υποθέτω ότι μπορείς να ανοίξεις project 50p στο premier, οπότε, λογικά, θα κάνει και export σε 50fps. Θα διακυνδινέψεις όμως την συμβατότητά του. Αν ο media player που θα το παίξει δεν αναγνωρίσει σωστά τα metadata του αρχείου θα το παίξει σε slow motion και επίσης θα απαιτεί καλύτερες επιδόσεις αφού θα πρέπει να διαχειριστεί την διπλάσια πληροφορία.

Για περισσότερες πληροφορίες πρέπει να δω (όχι από youtube) το original και το επεξεργασμένο αρχείο. Μόνο με το export δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Στο συγκεκριμμένο που ανέβασες δεν βλέπω καμμιά θολούρα.

Όσο για αυτό που λέει ο parsifal, ισχύει και αφού το premiere πετάει ένα καρέ κάθε δύο, τα καρέ που θα μείνουν είναι απείραχτα (καλό αυτό) αλλά είναι πολύ νετ για την ταχύτητα που προορίζονται να τρέξουν και πιθανόν να δεις strobe. Αυτό λύνεται μόνο με motion blur αλλά θέλει καλό πρόγραμμα και καλό χειριστή. Η λύση του interlace video (από 50p σε 25i) θα το κάνει πολύ πιο smooth αλλά θα μοιάζει με φθηνό video και θα το δεις σωστά μόνο σε crt ή plasma. Οπότε, για μένα τουλάχιστον, δεν είναι καλή λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...