xakou Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 θέλω να διαβάσω ένα xml που μου έχει δώσει μια εταιρία (αφορά διαδρομές πλοίων, από - προς λιμάνι) και να το βάλω σε μια μηχανή αναζήτησης όπως αυτή εδώ: http://www.fastferries.com.gr/el/home-page (book-online) Πως μπορώ να το κάνω;
geomagas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Στη μηχανή αναζήτησης που λες, υπάρχει διαδικασία upload; Που περιγράφεται; Θέλεις απλά να το κατεβάσεις από κάπου και να το ανεβάσεις κάπου αλλού, ή η διαδικσία περιλαμβάνει και parsing; Αν είναι το δεύτερο, τι γλώσσα έχεις στη διάθεσή σου; 1
xakou Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μου έχουν δώσει ένα xml , όνομα αρχείο combs.xml το οποίο είναι κάπως έτσι... <departures> <from code="AIG" name="AEGIALI"> <to code="JTY" name="ASTYPALEA"/> <to code="DON" name="DONOUSSA"/> <to code="IRK" name="IRAKLIA"/> <to code="AMO" name="KATAPOLA"/> <to code="KOU" name="KOUFONISSI"/> <to code="JMK" name="MYKONOS"/> <to code="JNX" name="NAXOS"/> <to code="PAS" name="PAROS"/> <to code="PIR" name="PIRAEUS"/> <to code="SXI" name="SCHINOUSSA"/> <to code="JSY" name="SYROS"/> </from> <from code="AEG" name="AEGINA"> <to code="AGS" name="AGISTRI"/> <to code="PIR" name="PIRAEUS"/> </from> <from code="AGA" name="AGATHONISI"> <to code="KAL" name="KALYMNOS"/> <to code="KGS" name="KOS"/> <to code="LER" name="LEROS"/> <to code="LIP" name="LIPSI"/> <to code="RHO" name="RODOS"/> <to code="SYM" name="SYMI"/> </from> </departures> και επίσης ένα κώδικα ο οποίος είναι: <form name="form" method="post" action="http://goto-url.com/npgres.exe?PM=BO"> <INPUT TYPE="Hidden" NAME="RDFROM" value="HER"> <INPUT TYPE="Hidden" NAME="RDTO" value="PIR"> <INPUT TYPE="Hidden" NAME="RDDATE" value="2014;04;01;"> <INPUT TYPE="Hidden" NAME="RDPAX" value="2"> <INPUT TYPE="Hidden" NAME="RDVEH" value="1"> <INPUT TYPE="Hidden" NAME="RDDATE2" value=""> <INPUT TYPE=submit NAME="test"> </form> Ο παραπάνω κώδικα είναι static. Εγώ θέλω να προσαρμόσω τον παραπάνω κώδικα να διαβάζει το αρχείο combs.xml
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Ασχολείσαι επαγγελματικά με τον προγραμματισμό ή θα κάνεις μια εξυπηρέτηση;
xakou Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Ασχολείσαι επαγγελματικά με τον προγραμματισμό ή θα κάνεις μια εξυπηρέτηση; Όχι, προσπαθώ να βοηθήσω ένα φίλο. Έχει σημασία στη βοήθεια που είναι να μου δώσεις;
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μεγάλη σημασία. Νομίζω είναι προφανές. Ψάξε στο google parse xml php για να διαβάσεις το xml που μας παρέθεσες. Το 2ο κομμάτι κώδικα είναι μια φόρμα που ποστάρει κάποια δεδομένα στην σελίδα που είναι μέσα στο action της φόρμας.
xakou Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μεγάλη σημασία. Νομίζω είναι προφανές. Ψάξε στο google parse xml php για να διαβάσεις το xml που μας παρέθεσες. Το 2ο κομμάτι κώδικα είναι μια φόρμα που ποστάρει κάποια δεδομένα στην σελίδα που είναι μέσα στο action της φόρμας. Επειδή όπως ανάφερα και παραπάνω βοηθώ ένα φίλο, έχω διαβάσει και έχω ψάξει στο google για το parse xml σε php και δεν τα κατάφερα... γιαυτό έγραψα και στο forum. Συγκεκριμένα πήρα παράδειγμα από http://blog.teamtreehouse.com/how-to-parse-xml-with-php5 Το 2ο κομμάτι ξέρω ότι είναι φόρμα. Απλά δεν μπορώ να συνδέσω το "διάβασμα" του xml και το να κάνει post στην post url. Ο κώδικας της φόρμας, είναι ένα στατικό form. Εγώ θέλω να διαβάζει το xml , να παίρνει πεδία από εκεί και να τα στέλνει στη φόρμα... Κάτι κάνω λάθος... Αν μπορείς να με βοηθήσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα