Hawk7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Θέμα χρόνου να μπει κάποιος στον (άδικο) κόπο για να σου αποδείξει ότι αυτή η νεοχριστιανική (απολογητική) μπαρούφα ούτε συντακτικά στέκει, ούτε υπάρχει πουθενά γραμμένη, οπότε θα περάσεις στο plan B, το "Ερευνάτε τας γραφάς". 10, 9, 8.... Αν εσυ δεν ξερεις,δεν φταιω εγω.Plan Β δεν υπαρχει. Αυτο με τις εικονες πρεπει να ειναι καινουρια μοδα ε; Ευχαριστα,αλλα για παιδακια της νηπιακης ηλικιας που δεν εχουν λογο. Σας συμβουλευω να τα μεταφραζεται απο τα Αγγλικα,και σε ολες τις γλωσσες της Γης,για να γινονται πιο πιστευτα.
Jastonas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 xaniared, αυτό που πόσταρες, περιγράφει ακριβώς την στάση σου. Ούτε επιχειρήματα, ούτε τίποτα. Όπως και τα περισσότερα εδώ μέσα. Έχουμε λιώσει να σας γράφουμε πολιτισμένα και όμορφα πράγματα τα οποία δεν έχουν πάρει την παραμικρή απάντηση. Δες όμως πόσοι "άθεοι" χρησιμοποιούν την τακτική του pigeon. Δες πόσα άστοχα και κοροϊδευτικά posts έχετε γράψει. Και γενικά, όταν θες να μιλήσεις σοβαρά, προσπάθησε να μην καταπατάς όλους τους κανόνες της λογικής και του διαλόγου. αλλά ναι ξέχασα, δεν θες να κάνεις σοβαρή συζήτηση. Δέχεσαι a priori ότι ό,τι λέει κάποιος που πιστεύει σε έναν θεό είναι μια κλανιά. 1
Meraklis56 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Hawk7 4 πράγματα: 1. Μιλούσα για τη σειρά δημιουργίας του κόσμου η οποία είναι προφανώς λάθος. Πρώτα φύτρωσαν τα φυτά και μετά δημιουργήθηκε ο ήλιος; και πόσα άλλα. Προφανώς ο ανθρωπάκος που την έγραψε, μάλλον δεν τα ήξερε καλά. 2. Δεν μίλησα για επιστήμονες, αλλά για επιστήμη. Το γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι επιστήμονες που κάνουν αυτά που λες, θα σε παροτρύνω να σκεφτείς το οικονομικό σύστημα και όχι στο ήθος της επιστήμης. 3. Θεόπνευστο βιβλίο η αγια γραφή; Θα πω όχι. Και οι μούσες σύμφωνα με την αρχαιότητα ήταν θεόπνευστες. 4. Αλήθεια δεν αναγνωρίζεις βία; Εγώ συνεχώς βλέπω θρησκευόμενους να προσπαθούν να επιβάλουν το "κανονικό" σύμφωνα με το δικό τους ήθος, στους άλλους. Μιας που την προηγούμενη βδομάδα (ξανα)ξεκίνησε το Cosmos a spacetime odyssey, δες την. 1
george_gr1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Με χριστιανους η με θρησκους? Επειδη δεν γουσταρω κατι τετοια αστειακια οταν στοχοποιουν μια συγκεκριμενη θρησκεια ( αν και αθρησκος), θα πω και εγω το εξης: το να προσπαθησεις να αντιπαραταθεις σημερα με εναν μουσουλμανο, ειναι σαν να προσπαθεις να αντιπαραταθεις με εναν οχλο χριστιανων τον μεσαιωνα.
Jastonas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Με χριστιανους η με θρησκους? Επειδη δεν γουσταρω κατι τετοια αστειακια οταν στοχοποιουν μια συγκεκριμενη θρησκεια ( αν και αθρησκος), θα πω και εγω το εξης: το να προσπαθησεις να αντιπαραταθεις σημερα με εναν μουσουλμανο, ειναι σαν να προσπαθεις να αντιπαραταθεις με εναν οχλο χριστιανων τον μεσαιωνα. Έχεις προσπαθήσει; (No irony hidden...) Απλά μου κάνει όντως εντύπωση και για εμένα προσωπικά θα είχε ενδιαφέρον να "αντιπαραθέσω" τα επιχειρήματα μου με κάποιον άλλου θρησκεύματος, αλλά με μουσουλμάνο δεν έτυχε ποτέ!
Hawk7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Hawk7 4 πράγματα: 1. Μιλούσα για τη σειρά δημιουργίας του κόσμου η οποία είναι προφανώς λάθος. Πρώτα φύτρωσαν τα φυτά και μετά δημιουργήθηκε ο ήλιος; και πόσα άλλα. Προφανώς ο ανθρωπάκος που την έγραψε, μάλλον δεν τα ήξερε καλά. 2. Δεν μίλησα για επιστήμονες, αλλά για επιστήμη. Το γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι επιστήμονες που κάνουν αυτά που λες, θα σε παροτρύνω να σκεφτείς το οικονομικό σύστημα και όχι στο ήθος της επιστήμης. 3. Θεόπνευστο βιβλίο η αγια γραφή; Θα πω όχι. Και οι μούσες σύμφωνα με την αρχαιότητα ήταν θεόπνευστες. 4. Αλήθεια δεν αναγνωρίζεις βία; Εγώ συνεχώς βλέπω θρησκευόμενους να προσπαθούν να επιβάλουν το "κανονικό" σύμφωνα με το δικό τους ήθος, στους άλλους. Μιας που την προηγούμενη βδομάδα (ξανα)ξεκίνησε το Cosmos a spacetime odyssey, δες την. 1.Επειδη οπως βλεπεις πολλοι προσπαθειτε να δειξετε οτι ειστε εξυπνοι,αλλα δυστυχως σας διαφευγουν πραγματα ζωτικης σημασιας,ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝΙΣΩ οτι... ΟΛΑ οσα Δημιουργησε ο Θεος(ως η πηγη ζωης αλλα και το αιωνιο Φως),ΜΕΧΡΙ να παραδοθουνε στον Ηλιο(φως που λες),και τα λοιπα ΣΥΝΤΗΡΩΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!Το θεωρεις σωστο ή λαθος;τοσο απλο ειναι,αλλα το μυαλο να δουλεψει λιγο δεν... Ειναι δυνατον ο Δημιουργος να ειχε προβλημα στην σειρα δημιουργιας του ιδιου του Δημιουργηματος του;ή να δημιουργουσε τα φυτα,και υστερα να τα αφηνε να σαπισουν; Συντηρει ολοκληρο συμπαν υπο το βλεμα του,ΑΛΛΑ μας λες οτι τα φυτα θα επρεπε να σαπισουν,να ΜΗΝ φυτρωσουν σωστα; Βγαλε συμπερασμα... 2.Το οικονομικο συστημα ΟΡΙΖΕΙ το ηθος αυτης της επιστημης.Να μην αρχισω να αναφερω συγκεκριμενα πραγματα,διοτι θα απογοητευτεις. 3.Αν το μελετησεις σωστα,θα δεις οτι ειναι το μονο.Αν εσυ θελεις να θεωρεις τις Μουσες,επισης δεκτον.Αποψεις εκφραζουμε,κεφαλια ΔΕΝ παιρνουμε.Μην ανησυχεις. 4. Αλήθεια δεν αναγνωρίζεις βία; Εγώ συνεχώς βλέπω θρησκευόμενους να προσπαθούν να επιβάλουν το "κανονικό" σύμφωνα με το δικό τους ήθος, στους άλλους. Ακριβως κανεις και'συ το ιδιο,αλλα με το δηθεν "Ηθος" της "αιγλης" και του λογου της υποτυπωδους επιστημης.Νηπιακο σταδιο,μπροστα σε αμετρητα δεδομενα και μεγεθη. Μιας που την προηγούμενη βδομάδα (ξανα)ξεκίνησε το Cosmos a spacetime odyssey, δες την. Το βλεπω,εχω Nova.Ευχαριστο,αλλα και πολυ σκεπτομενος σε οτι διαβαζω ακουω. Θεωριες,και Θεωριες.Ομορφες εικονες γραφικα,κλπ. Επι της ουσιας δεν βλεπω να λεγεται κατι περαν ακομη και στην φαντασια μου να τα εβαζα και να καλωταν να σκεφτει κατι παρομοια,καλυτερα θα τα εξηγουσα. Θελω να διαβασω ενα βιβλιο,και θα σου προτεινα να κανεις το ιδιο. http://www.in2life.gr/dm_pictures/darvins_conspiracy215.jpg http://www.in2life.gr/culture/book/article/123542/h-synomosia-toy-darvinoy-mia-normal-synomosia.html Μονο απο Θεωριες οπως του Δαρβινου,θα επρεπε να σε βαζουν σε σκεψη,για το τι παιχνιδι παιζεται στις πλατες της ανθρωποτητας. Ψαχνουμε ΝΑΙ ΜΕΝ να βρουμε αλλες μορφες ζωης,ισως και ανωτερες του ανθρωπου,ΑΛΛΑ ο ανθρωπος προηλθε απο τον πιθηκο."Σοβαροι" επιστημονες,που αφηνουν "ωριμα περιθωρια" λαθους,λογως υπαρξης αλλων μορφων ζωης μεσα στο συμπαν. Συνοπτικα απλα, Ο κύριος δίσκος του Γαλαξία μας έχει διάμετρο από 80.000 μέχρι 100.000 έτη φωτός. Οι τυπικοί γαλαξίες αποτελούνται από 10 εκατομμύρια έως 1 τρις (107 - 1012). Βγαλε συμπερασμα για την σοβαροτητα μερικων,και οσων ισχυριζονται.
xaniared Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μια εικόνα, χίλιες λέξεις δε λένε οι κινέζοι; Κάποιοι νομίζουν οτι θα μας προσηλυτίσουν στον χριστιανισμό το 2014 με επιχειρήματα μεσαίωνα. Μην το γυρνάτε στο προσωπικό όταν ζορίζεστε. Απαντήστε με επιχειρήματα και αποδειξεις και ας είστε χριστιανοι. Πάντως για να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα, δεν άκουσα καμια αντιδραση για την συγκεκριμένη (πιθανή) ανακάλυψη. Μάλλον ψάχνουν να βρουν που κολλάει με το παραμυθάκι του αδαμ και της Εύας 1
Hawk7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μια εικόνα, χίλιες λέξεις δε λένε οι κινέζοι; Κάποιοι νομίζουν οτι θα μας προσυλιτίσουν στον χριστιανισμό το 2014 με επιχειρήματα μεσαίωνα. Μην το γυρνάτε στο προσωπικό όταν ζορίζεστε. Απαντήστε με επιχειρήματα και αποδειξεις και ας είστε χριστιανοι. Πάντως για να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα, δεν άκουσα καμια αντιδραση για την συγκεκριμένη (πιθανή) ανακάλυψη. Μάλλον ψάχνουν να βρουν που κολλάει με το παραμυθάκι του αδαμ και της Εύας Ο μονος που ζοριζετε μαλλον εισαι εσυ,καθ'οτι εγω απολαμβανω την συζητηση,και'συ τις "εικονες". Προσπαθεια προσυλητισμου γινεται σημερα συστηματικα,και με συγκεκριμενη "προωθηση" απο Αθεους ψευτοεπιστημονες συγκριμενων λογων και σκοπων(ουδεις Αθωος),αλλα αυτο προσωπικα δεν μου λεει τιποτε εν ετει 2014. Ισως στο 1,000,000(στο)ετος να το συζητησουμε ξανα... Κατα τα αλλα,επειδη εγω "φλομωσα",και "τυφλωθηκα" απο τα δικα σου "επιχειρηματα",λεω να παω να ριξω λιγο νερο στο προσωπο να συνελθω. Ριξε και το επιχειρημα εκεινου του Μεσαιωνα μπας και πιασει αυτη την φορα σε κανεναν του νηπιαγωγειου.Αλλα τι λεω... Μονο που δηλωνω Χριστιανος,πρεπει να με ριξεις στην πυρα της "επιστημης"!Δεν μπορεις να πεις παντως,απο τον ενα Μεσαιωνα,φτασαμε επιστημονικα και δημοκρατικα στον Αλλον Μεσαιωνα. Τι σου ειναι η ζωη ομως ε;κυκλος. Εσυ ποσταριζε εικονες... Αλλαξα και γραμματοσειρα τωρα,ανεβηκαν τα "επιχειρηματα". 1
Meraklis56 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 1.Επειδη οπως βλεπεις πολλοι προσπαθειτε να δειξετε οτι ειστε εξυπνοι,αλλα δυστυχως σας διαφευγουν πραγματα ζωτικης σημασιας,ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝΙΣΩ οτι... ΟΛΑ οσα Δημιουργησε ο Θεος(ως η πηγη ζωης αλλα και το αιωνιο Φως),ΜΕΧΡΙ να παραδοθουνε στον Ηλιο(φως που λες),και τα λοιπα ΣΥΝΤΗΡΩΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!Το θεωρεις σωστο ή λαθος;τοσο απλο ειναι,αλλα το μυαλο να δουλεψει λιγο δεν... Ειναι δυνατον ο Δημιουργος να ειχε προβλημα στην σειρα δημιουργιας του ιδιου του Δημιουργηματος του;ή να δημιουργουσε τα φυτα,και υστερα να τα αφηνε να σαπισουν; 2.Το οικονομικο συστημα ΟΡΙΖΕΙ το ηθος αυτης της επιστημης.Να μην αρχισω να αναφερω συγκεκριμενα πραγματα,διοτι θα απογοητευτεις. 3.Αν το μελετησεις σωστα,θα δεις οτι ειναι το μονο.Αν εσυ θελεις να θεωρεις τις Μουσες,επισης δεκτον.Αποψεις εκφραζουμε,κεφαλια ΔΕΝ παιρνουμε.Μην ανησυχεις. Ακριβως κανεις και'συ το ιδιο,αλλα με το δηθεν "Ηθος" της "αιγλης" και του λογου της υποτυπωδους επιστημης.Νηπιακο σταδιο,μπροστα σε αμετρητα δεδομενα και μεγεθη. Το βλεπω,εχω Nova.Ευχαριστο,αλλα και πολυ σκεπτομενος σε οτι διαβαζω ακουω. Θεωριες,και Θεωριες.Ομορφες εικονες γραφικα,κλπ. Επι της ουσιας δεν βλεπω να λεγεται κατι περαν ακομη και στην φαντασια μου να τα εβαζα και να καλουταν να σκεφτει κατι παρομοια,καλυτερα θα τα εξηγουσα. Ευτυχώς που με σέβεσαι σαν συνομιλητή και δεν γίνεσαι ειρωνικός! 1. Μπορείς να μου αποδείξεις ότι αυτά που λες, δεν έχουν βγει από την φαντασία (σου); Μην μου αναφέρεις καμία αγία γραφή ως απόδειξη 2. Λίγο-πολύ ναι. Σίγουρα όμως όχι πάντα 3. Care to elaborate? Ευτυχώς. Μην ξαναγυρίσουμε στις παλιές "καλές" εποχές. 4. Που να αρχίσω να κηρύττω jihad, απαγορεύσεις εκτρώσεων και να κατακρίνω τους gay γιατί δεν είναι "φυσιολογικό". Καλή η προσπάθεια σου, να με τσουβαλιάσεις αλλά καμία σχέση! 5. ΣΤο πρώτο επεισόδιο το σημείο με τον bruno το θυμάσαι,ε; Αλήθεια, ποια είναι η γνώμη της θρησκείας για αυτήν την ανακάλυψη; Ίσως εγώ που ξεπέρασα το minimum word count, να δικαιούμαι μια απάντηση πέρα από τις ειρωνείες. 1
orck Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Τοσα θεοφοβουμενα μελη στο Insomnia πραγματικα δεν το περιμενα. Οσοι ειστε τις θρησκιας και οχι της επιστημης την επομενη φορα που θα αρρωστησετε μην πατε στον κακο γιατρο, φτιαξτε το με προσευχη. 1
Jastonas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Τοσα θεοφοβουμενα μελη στο Insomnia πραγματικα δεν το περιμενα. Οσοι ειστε τις θρησκιας και οχι της επιστημης την επομενη φορα που θα αρρωστησετε μην πατε στον κακο γιατρο, φτιαξτε το με προσευχη. Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τίποτα. Κανείς δεν είναι εναντίον της επιστήμης. Έτερον εκάτερον ο Θεός και η επιστήμη.
xaniared Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 ...Προσπαθεια προσυλητισμου γινεται σημερα συστηματικα,και με συγκεκριμενη "προωθηση" απο Αθεους ψευτοεπιστημονες συγκριμενων λογων και σκοπων(ουδεις Αθωος).... Εμείς είμαστε οι άθεοι ψευτοεπιστήμονες και προσπαθούμε να σε προσηλυτίσουμε στην επιστήμη έχοντας κάποιους απώτερους σκοπούς? Διαβάζεις τι γράφεις? 1
Hawk7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Ευτυχώς που με σέβεσαι σαν συνομιλητή και δεν γίνεσαι ειρωνικός! Μην εχεις παραπανω εσυ και οι περισσοτεροι φιλοι εδω μεσα.Εγω δεν πιανω μια. 1. Μπορείς να μου αποδείξεις ότι αυτά που λες, δεν έχουν βγει από την φαντασία (σου); Μην μου αναφέρεις καμία αγία γραφή ως απόδειξη Αναφερεσαι στην Αγια Γραφη.ΑΛΛΑ δεν θελεις τα λεγομενα της.Εισαι μεγας και τρανος της Αρχουσας Λογικης. Πρωτα λεω να περιμενω την επιστημη,επειση ειμαι σιγουρος οτι θα επιβεβαιωθω. 2. Το ίδιο λέμε Διαφωνω. 3. Care to elaborate? Ευτυχώς. Μην ξαναγυρίσουμε στις παλιές "καλές" εποχές. Εσυ ξερεις. 4. Που να αρχίσω να κηρύττω jihad, απαγορεύσεις εκτρώσεων και να κατακρίνω τους gay γιατί δεν είναι "φυσιολογικό". Καλή η προσπάθεια σου, να με τσουβαλιάσεις αλλά καμία σχέση! Αφου εισαι υπερ των εκτρωσεων εγω τι να σου πω; Οσο δε για τους gay,τους "παω" αφανταστα.Προσωπικα δεν μου κανανε τιποτε.Το πως την βρισκει ο καθενας,δεν νομιζω να μου πεφτει λογος. 5. ΣΤο πρώτο επεισόδιο το σημείο με τον bruno το θυμάσαι,ε; Τεστ γνωσεων παιζουμε;αν υπηρχε Bruno,και αν επαθα αμνησια; Αλήθεια, ποια είναι η γνώμη της θρησκείας για αυτήν την ανακάλυψη; Ίσως εγώ που ξεπέρασα το minimum word count, να δικαιούμαι μια απάντηση πέρα από τις ειρωνείες. Σε μια σοβαρη συζητηση θα σου απαντουσα.Τωρα το διασκεδαζω.Ξερεις,ξεκινησα με ορεξη,τωρα βαρεθηκα.Εχασε την "μαγεια του". Αλλωστε οπως ΠΡΟ ειπα στα σχολια μου,εγω εκπροσοπω τον εαυτο μου,την σκεψη μου,τα πιστευω μου. Το ποια ειναι η γνωμη της επισημης Εκαστοτε Θρησκειας,το αφηνω επανω της. Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τίποτα. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο,αλλα μην τον παρεξηγεις.Οι περισσοτεροι απο σποντα μπαινουν. Ξερεις...Ενθεος στα ανοιχτα!Τρεξτε για τρολλαρισμα! Μην τον αφησετε με τα "γνωστα" να παρει αερα...χαχαχα... Εγω το γλενταω παντως. Διαβάζεις τι γράφεις? Αρκουμε στην δικη σου προσπαθεια,που δεν εχεις αφησει τιποτε αναπαντητο. Εδω σας αφηνω,παω για δουλεια,συνεχιστε εσεις. Αγαπητοί mods αρκετά κράτησε το άνωθεν τσίρκο... Lock that Sh** γιατί αν διαβασω και άλλα θα κάνω εγκεφαλικό φορμάτ.... Κατάντησε μια είδηση φυσικής ανακάλυψης σε θρησκοληπτικό παραλήρημα. Εδώ και 4 σελίδες αυτά που λέγονται είναι μόνο προσβολή στην ανθρώπινη νοημοσύνη... Ευτυχως που το μονο πραγμα που πετυχε η ανθρωποτητα στα βαθη των αιωνων,ειναι να μαθει να συζητα.Που και να μην συνεβαινε.
GiorgosT Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Έτερον εκάτερον ο Θεός και η επιστήμη. Ακριβώς. Και όσο έδαφος κερδίζει η Επιστήμη, τόσο χάνει η θρησκεία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις