Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Not sure if serious... που λένε!

Ευχαριστω για την εκτενεστατη συζητηση σου.

Τα Αγγλικα φαινεται πλεον ως εκφραση και ως μεσο αποτελουνε επιστημονικη αποδειξη. :P

μέχρι πρότινος (γιατί τώρα είναι under extensive construction) το επίσημο site του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων (Ορθόδοξο έτσι) έγραφε 5508ΠΧ Δημιουργία του Κόσμου, ανάμεσα σε πραγματικές χρονολογίες..

Δεν απαντας.

Ρωτησα,

Που ακριβως το γραφει αυτο μεσα στην Βιβλο;

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μερικά σύντομα σχόλια:

1. Η εν λόγω ανακάλυψη είναι έμμεση και όχι άμεση. Δηλαδή αφορά ένα ίχνος του φαινομένου και όχι άμεσα το ίδιο το φαινόμενο. (Κατ' αναλογία είναι σαν να προσπαθεί να αποδείξει κάποιος την ύπαρξη τραίνων, από την απλή -και μόνον- παρατήρηση των ραγών. Σίγουρα οι ράγες είναι ένα ίχνος αλλά δεν συνδέονται "αποκλειστικά" με την ύπαρξη ενός τραίνου -κάλλιστα θα μπορούσαν είτε να είναι μια άσχετη και "τυχαία" κατασκευή, είτε να αφορούν κάτι παρεμφερές μόνο. Τα βαρυτικά κύματα μπορούν -κατ΄ αρχήν/εν δυνάμει- να ανιχνευτούν άμεσα από εντελώς εξειδικευμένα πειράματα (και, φυσικά, όχι "απλά" τηλεσκόπια). Για ένα από τα μεγαλύτερα σχετικά πειράματα, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει λεπτομέρειες εδώ ή εδώ. Για να θεωρηθούν έγκυρα τα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά, πρέπει να περάσει πολύς καιρός και να διασταυρωθούν με πολλούς τρόπους. Φυσικά, η τελική απάντηση θα είναι η άμεση, που ανεφέρθηκε πριν. Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι οι ομάδες των πειραμάτων LIGO, ΕGO-VIRGO (τα προηγούμενα links) δεν είναι "αισιόδοξες" για το άμεσο μέλλον, μιας και πρόκειται για άκρως ιδιαίτερες προκλήσεις (κυρίως τεχνικής, αλλά και θεωρητικής φύσης).

Επί της ουσίας, η εν λόγω ανακάλυψη (εάν και εφ' όσον επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρθηκε παραπάνω) επιβεβαιώνει ένα συγκεκριμένο κομμάτι (αυτό περί Πληθωριστικού Σύμπαντος) του σεναρίου της Μεγάλης Εκρήξεως (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο σημασίας).

2. Είναι λίγο ά-νοητο να ρωτάμε "ποίο το όφελος;" -ειδικά αν η ερώτηση αφορά αυτό που ονομάζεται "βασική έρευνα". Τα πάντα (κυριολεκτικά) εδράζονται σε αυτό που ονομάζεται Φυσική -εξ ορισμού. Επίσης, λοιπόν, είναι α-νόητο να λέμε ότι αυτό που προσέφερε η θεωρία του Einstein είναι το ... GPS (!) -την στιγμή που η εν λόγω θεωρία είχε τρομακτικές επιπτώσεις σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, από την κατανόηση του φυσικού κόσμου, μέχρι τις εφαρμογές και την φιλοσοφία.

3. Έλεος με το θέμα του Λιακόπουλου. Φυσικά και όλοι έχουμε(!) δικαίωματα στην απόλυτη μωρία (Ζιγκουράτ, μεταφερόμενη Σελήνη -μετά ή άνευ παραστατικών..., αστρολογία, ταρώ, Λευκή αδελφότητα με μπλε και πράσινους κόκκους, κ.ο.κ.) -σε τελική ανάλυση ο καθένας πορεύεται με το μυαλό και την παιδεία που έχει. Εν τούτοις είναι επιεικώς γελοίο να αναπαράγονται οι ισχυρισμοί του εν λόγω Clown περί επιστημοσύνης. Εκτός αν υπάρχει έστω και ένας από τους "υποστηρικτές" του, που έχει δει έστω και μία δημοσίευσή του σε κάποιο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό (α...και ο "εκδοτικός οίκος" -ο Θεός να τον κάνει- του, δεν πιάνεται).

• Like 10
Δημοσ.

Ευχαριστω για την εκτενεστατη συζητηση σου.

Τα Αγγλικα φαινεται πλεον ως εκφραση και ως μεσο αποτελουνε επιστημονικη αποδειξη. :P

Μα το εννοώ! Βρίσκομαι σε αυτή την περίεργη μεταβατική φάση που δεν είμαι σίγουρος αν κάνεις πλάκα ή όχι. :unsure:

Δημοσ.
με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα,ένας γαλαξίας έχει διάμετρο 80.000-100.000 έτη φωτός,πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και με την ταχύτητα του φωτός να πάμε,σε 100.000 χρόνια θα έχουμε φτάσει να διανύσουμε έναν γαλαξία,άρα δεν νομίζω πως για ακόμα πιο μακρυά θα μπουν στην διαδικασία να έχουν συμφέροντα κάποιοι πέρα απο επιστημονικές μελέτες......άρα οι συνομοσίες πιστεύω δεν θα επιφέρουν τίποτα σε κανέναν ούτε καν στα δισέγγονα του.

Τώρα αν μας δουλεύουν και πουλάνε παραμύθια δεν το ξέρω αλλά δεν ασχολούμαι κιόλας.

η επιστημη προσφερει στην ανθρωποτητα, οχι στα δισεγγονα.

• Like 1
Δημοσ.
Όχι πολλά η αλήθεια είναι. Ακούγονται τα χειρότερα για αυτόν. Δεν έχω διαβάσει κάτι όμως ούτε αποδεικνύει κάτι.

Το ότι στο όνομα της θρησκείας έχουν γίνει πολλά κακά, δεν σημαίνει α) ότι δεν έχουν γίνει καλά β) πως η θρησκεία είναι κάτι κακό/λάθος, γ) ότι δεν υπάρχει θεός :)

τα ιδια λενε και οι χιτλερικοι
  • Like 1
Δημοσ.

η επιστημη προσφερει στην ανθρωποτητα.

Επιτέλους!

Δεν ασχολείται με την κοινωνία η επιστήμη. Ευτυχώς.

Δημοσ.

Κανεις δεν ξερει και ΠΟΤΕ δεν θα μαθει πως εγινε το συμπαν και τι ηταν πριν απο αυτο και γιατι εγινε και πως εγινε.Ολα ειναι υποθεσεις  και τιποτε δεν μπορεις να αποδειξεις.Μπαρουφες ειναι ολα αυτα για ναχουμε να λεμε.Ειμαστε τοσο ασημαντοι μεσα στο συμπαν που δεν μπορουμε να ξερουμε τι εγινε πριν τρισεκατομυρια χρονια.

Ολα αυτα πιο πολυ εξυπερετουν στρατιωτικους σκοπους παρα για να βρουμε απο που καταγετε ο θεος.Εδω το φαρμακο του καρκινου δεν μπορουν να βρουν και βρηκαν τι εγινε πριν τρις χρονια χαχαχαχα

Δημοσ.

από που νομίζεις ότι το πήραν αυτοί? από το μυαλό τους το έβγαλαν?

Ξαναρωτω...

Που ακριβως το γραφει αυτο μεσα στην Βιβλο;Πες εγω δεν ξερω Αγγλικα,και πρεπει να μου δωσεις απαντηση βασει Βιβλου.

Τι θα μου υποδειξεις;

Αφου ξεκαθαρα η Βιβλος αναφερει οτι το συμπαν δημιουργηθηκε σε 7 ημερες,πως γινεται η ανθρωποτητα να ειναι 5,5 χιλιαδων ετων; :-D Για παρε τους ενα τηλεφωνο,και πες τους,μαγκες κατι δεν μας λετε σωστα.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85

Και αυτο,

Στα ελληνικα τωρα,και διαβασε τι λεει.

Το ποτε εμφανιστηκε ο ανθρωπος κανεις ΔΕΝ θα σου δωσει απαντηση,απλα θα κανουν εκτιμησεις.Κι αυτο λεει στην ουσια αυτο που μου παρεθεσες.Προσπαθησαν ΒΑΣΕΙ γενεαλογιων να δωσουν μια εκτιμηση περι χρονολογιας υπαρξης του ανθρωπου.Αυτο ειναι ολο,και τιθεται θεμα μεγαλο υπολογισμου των χρονικων μεγεθων.

Σιγουρα παντως ο ανθρωπος ΔΕΝ ειναι εκατομμυρια χρονων! :-) Ειναι μερικων χιλιαδων ετων.

Αναλογως αν πιστευεις στον ανθρωπο ανθρωπο,ΚΑΙ ΟΧΙ στον χιμπαντζη ανθρωπο! :lol:

Τωρα που το σκεφτομαι,αν βαλεις και τους μυκητες μπορει να ειναι και δισεκατομμυριων...

Τι λεω ο Μ.....ς...αν βαλεις και τους εξωγηινους που ΘΑ ερθουν(http://www.imdb.com/title/tt1446714/),

μπορει να ειμαστε και τρισεκατομμυριων! :mrgreen:

Μα το εννοώ! Βρίσκομαι σε αυτή την περίεργη μεταβατική φάση που δεν είμαι σίγουρος αν κάνεις πλάκα ή όχι.

Καλα...αρχισανε τα παιδια παιζει. :huh:

η επιστημη προσφερει στην ανθρωποτητα.

Με την οικονομικη κριση,ανεργια,μισθους,πεινα,αρρωστειες,μολυνση,καθαρες πηγες ενεργειες(που εφευρεθηκαν και οι ματσο και τα συμφεροντα τους που ΔΕΝ τις δινουν)πυρηνικα οπλα,ρεδιενεργεια,...κλπ,κλπ..

Θα κανει κατι γι'αυτο;μπα ε;

Οπως διαβασα σε ενα forum απο εναν φιλο...

Ενα ειναι σιγουρο.Δεν ξερω ποτε δημιουργηθηκε ο ανθρωπος χρονολογικα,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ θα εξαφανιστει,μπορω ανετα να κανω μια προβλεψη!Ολα αυτα...χαριν της επιστημης!Αντε στην υγεια μας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για παρε τους ενα τηλεφωνο,και πες τους,μαγκες κατι δεν μας λετε σωστα.

πάρε κι εσύ ένα τηλέφωνο το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, για να το γράφουν κάτι θα ξέρουν...

υποθέτω ότι δεν είναι ηλίθιοι για να τρώνε έτσι αυτογκόλ...

Κι αυτο λεει στην ουσια αυτο που μου παρεθεσες.Προσπαθησαν ΒΑΣΕΙ γενεαλογιων να δωσουν μια εκτιμηση περι χρονολογιας υπαρξης του ανθρωπου.Αυτο ειναι ολο,και τιθεται θεμα μεγαλο υπολογισμου των χρονικων μεγεθων.

sorry αλλά ύπαρξη ανθρώπου<>δημιουργία κόσμου...

• Like 2
Δημοσ.

Σοβαρά τώρα τα έγραψες όλα αυτά? Αισθάνομαι ανακούφιση που "επιστημονες" σαν κι αυτόν δεν έχουν απολύτως καμία επιρροή στον επιστημονικό κόσμο, την εκπαίδευση και γενικώς "στα κοινα". Το να πουλάει σκουπίδια είναι το ιδανικότερο σενάριο και έτσι είμαστε και εμείς και αυτός χαρούμενοι. :)

Ναι, καμία επιρροή στα κοινά, απλά έτυχε ένας απ'το συνάφι τους σήμερα να είναι υπουργός υγείας..

Οπως διαβασα σε ενα forum απο εναν φιλο...

Ενα ειναι σιγουρο.Δεν ξερω ποτε δημιουργηθηκε ο ανθρωπος χρονολογικα,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ θα εξαφανιστει,μπορω ανετα να κανει μια προβλεψη!Ολα αυτα...χαριν της επιστημης!Αντε στην υγεια μας.

Πες του φίλου σου πως άμα χρειαστεί ποτέ φαρμακευτική αγωγή για να ζήσει, να την αρνηθεί για χάρη της επιστήμης και να πιει αγιασμό, στην υγειά του.

• Like 1
Δημοσ.

πάρε κι εσύ ένα τηλέφωνο το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, για να το γράφουν κάτι θα ξέρουν...

Εγω ειμαι σκεπτομενος ανθρωπος.Διαβαζω,κρινω,βγαζω συμπερασματα.

Αλλωστε σου ειπα τι λεει.

sorry αλλά ύπαρξη ανθρώπου<>δημιουργία κόσμου...

Αυτο,δεν το καταλαβα.(<>).

Πες του φίλου σου πως άμα χρειαστεί ποτέ φαρμακευτική αγωγή για να ζήσει, να την αρνηθεί για χάρη της επιστήμης και να πιει αγιασμό, στην υγειά του.

Ειπα φιλο σε forum.

Δεν εχω και κινητο. :-D Οσον αφορα δε για αυτο που ειπες,να σε ενημερωσω οτι πολλα πραγματα πλεον "χαριν" επιστημης,εχει πολλαπλασιαστει ο καρκινος,η μολυνση,οι αρρωστειες,και οχι μονο.

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20130114/low/newego_LARGE_t_1101_54153100.JPG

http://cretalive.s3.amazonaws.com/images/made/-/img/bg/680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com73394kina3_573_382_s.jpg.jpg

Αν συνεχισω δεν θα σου αρεσει αυτα που θα δεις.

Μαλλον γι'αυτα ευθυνεται ο Αγιασμος...

Το να στρουθοκαμιλιζουμε,και να μιλαμε επιλεκτικα,δεν μας κανει περισσοτερο εξυπνους.Απλα κλεινουμε τα ματια μας,εις βαρος του συνανθρωπου μας.

Ξερω ξερω... Ο θεος να βαλει το χερι του ειναι. :-)

Το να δωσει φαρμακα,και λυση στα προβληματα αυτα,ειναι υποχρεωση της,και οχι του αγιασμου.

Αν και ο Αγιασμος ειναι δροσιστικοτατος,και πιστεψε με αν πινεις συχνα,λειτουργει προληπτικα και θεραπευτικα πολυ αποδοτικα.Ολα ειναι θεμα πιστης.Σε εναν Αθεο,δεν νομιζω να κανει χρηση,αφου ουτε η ψυχη του μπορει να τον δεχθει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...