Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Αποφασίστε αν θα μιλήσετε για μια φορά σοβαρά ή όχι. Να το ξέρω βασικά αν είναι να διαγράψω τα πάντα εδώ μέσα εκτός από το αρχικό post και 1-2 επι της ουσίας.

Βαρέθηκα τους Λιακοπουλισμούς σας...

• Like 5
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η ημιμάθεια εχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση συνωμοσιολογικών θεωριών, όπως αυτή περί κατευθυνόμενης έρευνας.

Φιλοι, μην δείτε προσβλητικά αυτο που γράφω, όλες αυτές οι θεωρίες προέρχονται κυρίως απο διάφορους new age συγγραφείς που γραφουν διάφορα αλλοπρόσαλλα σε βιβλία που εκδίδουν και όλοι μας θέλοντας και μη γινόμαστε αποδέκτες.

Απλά η τεχνολογική έρευνα χρηματοδοτείται όταν φέρνει αποτελέσμστα. Δεν υπάρχει πανεπιστημιακός που λειτουργεί με τον τρόπο της κατευθυνόμενης έρευνας, ειδικά στους θεωρητικούς κλάδους.

Στο παρελθον πολλες λανθασμενες ερευνες που ειχαν αποτελεσματα, χρηματοδοτηθηκαν και ολα κατεληξαν σε ενα απολυτο 0

Στην φυσικη πολλες φορες δαπανουντε λεφτα χωρις αποτελεσματα καν..Δεν γινονται μονο για να μαθουμε τι συμβαινει εκει εξω, οι εταιριες κερδιζουν πολλα και αν δεν γινοταν αυτο ουτε εργαστηριο στα σχολεια δεν θα ειχαμε.(οχι οτι ειχαμε ολοι)

Δημοσ.

Ωραια ολα αυτα σε κανουν να σκεφτεσε, το μετα, απο που προηλθε η εκρηξη... για μενα ειναι μια μαυρη τρυπα που απλα εγινε τεραστια, δεν αντεξε το βαρος της με την πιεση και απλα εσκασε

Δημοσ.

Ωραια ολα αυτα σε κανουν να σκεφτεσε, το μετα, απο που προηλθε η εκρηξη... για μενα ειναι μια μαυρη τρυπα που απλα εγινε τεραστια, δεν αντεξε το βαρος της με την πιεση και απλα εσκασε

και η μαύρη τρύπα από που προήλθε;;

Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά ωραία όλα αλλά πείτε και σε εμάς που δεν σκαμπαζουμε πολλά από φυσική... Αυτή η ανακάλυψη τι όφελος έχει για την μετέπειτα ζωή μας... Που μπορεί να τους χρησιμεύσει μελλοντικά γιατί δεν μπορώ να βρω εγώ λογική εξήγηση και την χρησιμότητα αυτής της ανακάλυψης

Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά ωραία όλα αλλά πείτε και σε εμάς που δεν σκαμπαζουμε πολλά από φυσική... Αυτή η ανακάλυψη τι όφελος έχει για την μετέπειτα ζωή μας... Που μπορεί να τους χρησιμεύσει μελλοντικά γιατί δεν μπορώ να βρω εγώ λογική εξήγηση και την χρησιμότητα αυτής της ανακάλυψης

Αυτή τη στιγμή καμία. Έχει όμως τεράστια σημασία για την καταννόηση της δομής και εξέλιξης του σύμπαντος.  

• Like 2
Δημοσ.

Βαρέθηκα τους Λιακοπουλισμούς σας...

Επι της ουσιας αυτο που λες,δεν ισχυει,διοτι ο Λιακοπουλος,ασχετως της μιξης διαφορων αντιληψεων,δικων του ερευνων,και γενικως των πιστευων του και συμπερασματων ειναι φυσικος.

Εχει δουλεψει και στο ΝΑΤΟ,ενω εχει ασχοληθει με αυτα.

Έγραψε βιβλία πάνω στη Μηχανική, τον Ηλεκτρισμό, τη Θερμοδυναμική, τη Στατική, τα Ηλεκτρονικά, τις Διαφορικές Εξισώσεις, την Πυρηνική, τη Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών, καθώς και εργασίες πάνω στις οπτικές ίνες, την μικροηλεκτρονική και την Αστροφυσική. Δίδαξε για 20 χρόνια τις φυσικές επιστήμες και πολλές από τις μεθοδολογίες του πάνω στην επίλυση των ασκήσεων έχουν υιοθετηθεί από το σύνολο σχεδόν των διδασκόντων και θεωρούνται πλέον κλασσικές.

Τα μισα απο αυτα να ισχυουν,σιγουρα ειναι κατι παραπανω απο αυτο που προσπαθουνε πολλοι να τον χαρακτηρισουν.

Το παιζω λιγο δικηγορος του διαβολου,αλλα καποια πραγματα να λεγονται,ασχετα αν δεν πιστευω σε αυτα που λεει(μερικως και αναλογος της φυσης αυτου που λεγεται).Εχει μια ιδιομορφη προσεγγιση στον τροπο με τον οποιο βλεπει τα πραγματα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να ειναι τελειως λαθος,'η να διαψευδεται.Αλλωστε αν δεν κανω λαθος(εχω δει κανα 2 εκπομπες του),τονιζει οτι τα βιβλια του ειναι μυθιστορηματα!

Το συγγραφικό και τηλεοπτικό έργο του αποτελείται από αποκαλυπτικά και μυθιστορηματικά βιβλία που ακολουθούν αφηγηματικά πλαίσια συνδέοντας τα αποδεχτά στοιχεία με τα μυθικά, θρυλικά, και με στοιχεία που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ευρύ κοινό

Για να τον παρακολουθησει κανεις,πρεπει να κανει ο καθενας την κριτικη του,ΑΝ ειναι σκεπτομενος.(Τελος εδω,για τον Λιακοπουλο,μια παρενθεση μονο).

Αλλωστε τα τελεταια χρονια,οπως αναφερθηκε και πιο πανω,η επισημη επιστημη με αυτα που μας λεει,μου φαινεται ΠΙΟ "Λιακοπουλικη".Απλα βγαζουν συμπερασματα,με καποιες "παρατηρησεις",και κατευθυνοντας την κοινη γνωμη,εκει που θελουν αυτοι.Προσωπικα τουλαχιστον,δεν εχω δει αποδειξεις αυτων που ισχυριζονται.Αν καποιος εχει,ας μου τις δειξει,διοτι με ενδιαφερει πολυ.

Εδω και αιωνες,εχουν οντως δαπανηθει τρελα ποσα,σε μελετες που οπως σημειωθηκε κατεληξαν στο απολυτο μηδεν(προσφατα διαβασαμε ολοι και τα ποσα που ζητα η ΝΑΣΑ για μελετη σε εναν συγκεκριμενο πλανητη).Γενικως εκτος απο διαφορες θεωριες,δεν μπορω να πω,περαν της βασικης φυσικης,οτι εχουμε δει κατι αξιολογο.Κατι με το Cern πηγαν να κανουν,αλλα και αυτο πιστευω δεν θα βγαλει πουθενα(εχοντας φυσικα υποψιν κι εδω το επιπεδο χρηματοδοτησης του).Οκ,βρηκαμε ενα σωματιδιο,αντε και 2 τρια χημικα στοιχεια,σε καποιον αλλον πλανητη.Μετα;

Σαφεστατα η επιστημη ετσι ειναι,και ετσι θα ειναι,στην προσπαθεια εξερευνησης του ιδιου του συμπαντος ως γενικη εννοια.Θα μελετα κατι,και οταν δεν θα βγαζει πουθενα,αλλος τροπος προσεγγισης.

Οι δυνατοτητες μας,απο την στιγμη που ΔΕΝ εχουμε τον τροπο να ταξιδευουμε στον συμπαν,και να συλλεγουμε πληροφοριες(συνδυαζοντας πολυ προχωρημενες γνωσεις μαθηματικων,φυσικης και χημειας),και να παρατηρουμε περαν του δικου μας ηλιακου συστηματος,ειναι παρα παρα πολυ περιορισμενες.Εγω θα ελεγα οτι ειμαστε σε νηπιακο σταδιο.

Το συμπαν πρακτικα ειναι απεραντο.Αν δεν φτασουμε στο σημειο,να κινουμαστε με ανεση μεσα σε αυτο(χωροχρονικα),ΔΕΝ προκειται ποτε να ξεκολλησουμε απο τις διαφορες θεωριες.Καλη η θεωρια αλλα...

Τελικα,το συμπαν συστελεται ή διαστελεται;(βασει της θεωριας,της μεγαλης εκρηξης).Διοτι μεσα στο συμπαν συμβαινουν και τα 2,τα οποια κατα την προσωπικη μου γνωμη δεν συναδουν με την θεωρια της εκρηξης,και οτι αυτο συνεπαγεται.

Δημοσ.

Το συμπαν πρακτικα ειναι απεραντο.

Ο Αϊνστάιν αν διάβαζε λιακό, θα επαναλάμβανε τις επιφυλάξεις του για το σύμπαν, και την σιγουριά του για κάτι άλλο.

• Like 9
Δημοσ.

Ο Einstein με τη σχετικότητα μας έδωσε το GPS. Νόμιζα ότι ήταν common knowledge πλέον.

Αυτά που βρίσκουν σήμερα οι θεωρητικοί μπορεί να μας δώσουν hoverboards σε 50 χρόνια (και να μας φτιάξουν και τα γόνατα για να τα χαρούμε εμείς τα πουρά). Αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους.

• Like 2
Δημοσ.

Ως επιστήμονας και εγώ αμφιβάλλω έντονα για την πρακτική προσφορά της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή, τουλάχιστον για τα επόμενα 20-100 χρόνια. Παρ' όλα αυτά η έρευνα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους ακαδημαϊκούς κύκλους.

Δημοσ.

Οι Πάπας τρέμει με κάτι τέτοιες ανακαλύψεις!

Γιατί να τρέμει; Ένα update θα κάνει στο "δόγμα" όταν έρθει η ώρα και τέλος. Έχουν περάσει και χειρότερες στιγμές χωρίς να πληγεί η αξιοπιστία τους.

Μην το παίζετε και πολύ έξυπνοι γιατί και η επιστήμη, το ίδιο πράγμα κάνει.

Την μια λέει ότι ισχύει το ένα, την άλλη το άλλο.

Πολύ περισσότερο ρισπέκτ στον Πάπα που αποδέχεται ένα λάθος που έγινε.

Εξάλλου, αυτή η ψεύτικη κόντρα επιστήμης-θρησκείας πρέπει να σταματήσει.

Ιστορικά,η θρησκεία έχει εκτινάξει την επιστήμη στα ύψη.

Επίσης, η θρησκεία δεν μπλέκει στην επιστήμη, και η επιστήμη δεν μπλέκει στην θρησκεία. Άλλο αν κάποιοι λανθασμένα προσπαθούν να το κάνουν.

Επιστήμη: πως

Θρησκεία: γιατί

έτερον... εκάτερον...

• Like 4
Δημοσ.

Ρυτιδώσεις (ripples ?) πιστεύω το ονομάζουν για να γίνει πιο κατανοητό στον μέσο δισδιάστατα σκεπτόμενο Αμερικάνο... παρομοιάζουν ένα φαινόμενο δηλαδή που έχουν δει όλοι στην επιφάνεια ενός υγρού.

Σε ένα τρισδιάστατο χωροχρονικό συνεχές ίσως είναι πιο πολύ κάτι σαν τα πυκνώματα / αραιώματα του αέρα (μεταφορά του ήχου) που όμως ο κόσμος δεν έχει εμπειρία και είναι δύσκολο να το εξηγείς στα γεγονότα των 8:30 την ώρα που ο κόσμος περιμένει το κάτω παρτάλι.

Τουλάχιστον αυτό πιστεύω ότι θέλουν να πουν, οι γνώσεις μου είναι καθαρά εγκυκλοπαιδικές.

Ένα άλλο που θα ήταν πολύ ενδιαφέρον πάντως θα ήταν να αποδειχθεί αν ο ίδιος ο χωρόχρονος είναι κβαντωμένος, θα έδινε λύσεις ίσως σε πολλά κενά.

Δημοσ.

Φαντάζομαι η συγκεκριμένη ανακάλυψη εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και κρυφές ατζέντες, με σκοτεινούς απώτερους σκοπούς.

Μου φαίνεται απόλυτα λογικό.

Μπορείς να μας υποδείξεις κάποιες επίσης αποδεδειγμένα κατευθυνόμενες έρευνες?

Διαβαζω συχνα με τι παραδοχες-υποθεσεις,καταληγουν στα συμπερασματα αυτα.

Οχι φλειμ γουορς οποτε,αλλα απλη παρατηρηση δεδομενου

και του χωρου που σπουδασα-εργαζομαι,οπου οι υποθεσεις

ειναι αγνωστο πραγμα,αχρηστο..

Κατευθυνομενη εννοω ως προς τις παραδοχες που γεφυρωνουν τα χασματα στην σημερινη επιστημονικη γνωση,

οποτε και ευκολοτερα φτανουν στο επιθυμητο αποτελεσμα-συμπερασμα.

Και ναρθεις να παιξουμε προ,γιατι θελω δυνατο αντιπαλο,ο

γειτονας ψοφοπαιζει τελευταια!!χε

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ δεν θα στεκόμουν ιδιαίτερα στην θρησκεία όταν εξετάζουμε το "γιατί", αλλά στον ευρύτερο χώρο που λέγεται μεταφυσική.

Πολύ εύκολα θα μπορούσε κάποιος να αναζητήσει στήριγμα στην θρησκεία διαβάζοντας αυτήν την είδηση, σκεπτόμενος: τι άλλη απόδειξη θέλετε, ιδού το "γεννηθήτω Φως!".

Από την άλλη κάποιος θ του απαντούσε πως η Βίβλος ισχυρίζεται πως ο κόσμος είναι ηλικίας κάπου 7000 ετών και όχι αυτών των δισεκατομμυρίων όπως προκύπτουν από την σύγχρονη κοσμολογία.

Από την άλλη κάποιος πιο ευρύτερα σκεπτόμενος, αλλα και μεταφυσικός δεν θα περιοριζόταν στην χριστιανική οπτική αλλά θα ανέφερε πως ακόμα και θέσεις αποκρυφιστών επιβεβαιώνονται από τα σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα.

Ο κύκλος της αέναης δημιουργίας-καταστροφής του Ταό είναι η θεωρία του παλλόμενου σύμπαντος, για παράδειγμα.

Στην ουσία όσο η επιστήμη εξελίσσεται υπάρχει μια τάση το μεταφυσικό να περνάει στο χώρο του φυσικού.

Για να δοθούν όμως ουσιαστικές απαντήσεις, πρέπει η κοσμολογία να μιλήσει κάποτε έγκυρα για το μετα-σύμπαν, αν υφίσταται βασικά κάτι τέτοιο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Multiverse

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...