Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά δίνω τα στοιχεία του υπολογιστή μου:

System:

Microsoft Windows XP

Professional

version 2002

service pack 3

computer

Amd Athlon 64X2 dual core processor 4400+ 2.30GHz, 2,00 GB of RAM

Physical Address Extension

Είχα κλειστό το pc στην πρίζα με το κουμπί του τροφοδοτικού ανοιχτό, γίνεται μια διακοπή ρεύματος και μετά από ώρα ανοίγω τον υπολογιστή. Αργεί πολύ να μπεί στα windows (3-4 λεπτά) και τα προγράμματα που ανοίγουν μόλις ανοίξει το pc αργούν και αυτά (π.χ. antivirus, updates κτλ.). Το cpu δουλεύει με διακυμάνσεις, πότε 60%, πότε 40%, πότε 90%, πότε 18%. Γενικά ο υπολογιστής δουλεύει αλλά πολύ αργά. Μετά δοκίμασα να βάλω τα εξαρτήματα σε άλλον υπολογιστή για να βρώ ποιό έχει το πρόβλημα. Ο σκληρός δίσκος εντάξει, το τροφοδοτικό εντάξει, οι RAM το ίδιο, η κάρτα γραφικών το ίδιο. Αυτά που δεν μπόρεσα να τσεκάρω είναι η μητρική πλακέτα και ο επεξεργαστής. Επίσης όταν ξαναέβαζα τα εξαρτήματα στον υπολογιστή έμενε στην οθόνη των bios και δε συνέχιζε. Ξαναμπήκε στα windows με την πρώτη όταν τον ξαναπήγα σπίτι!

Μάλλον το πρόβλημα είναι στη μητρική ή στον επεξεργαστή (εγώ κλίνω πρός τη μητρική, αλλά δεν είμαι σίγουρος για τίποτα)

Όποιος μπορεί ας μου πει ποιό είναι το πρόβλημα για να πάρω το κατάλληλο ανταλλακτικό.

Δημοσ.

Εγω θα πονταρα στον σκληρο δισκο...μια εικονα απο το Hard Disk Sentinel θα βοηθουσε...(δεν ξερω αν το "σκληρος δισκος ενταξει" σημαινει οτι εκανες ελεγχο με προγραμμα ή απλα λειτουργει...)

Δημοσ.

Μόλις χρησιμοποίησα το hard disk sentinel, και γράφει health 100%, temperature 33c και ότι δε βρέθηκε κανένα πρόβλημα στο σκληρό, όσο για τη θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν ξέρω πως την ελέγχουμε.

Δημοσ.

Ψύκτρα εργοστασιακή του επεξεργαστή.. Οι θερμοκρασίες είναι 54 στον ένα πυρήνα και 45 στον άλλο έχοντας απλώς ανοιχτό το firefox με 4-5 tabs ανοιχτά.

Από πάνω που λέει για την μητρική βλέπω το fanPMW να είναι συνεχώς στο 99%. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...