Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

#include <stdio.h>

int main()
{

FILE *fp;
    int i;
    fp=fopen("tyxaioi.txt","w");
    if(fp==NULL)
        printf("Den vre8ike\n");
    for(i=1;i<=25;i++)
        fprintf(fp,"%d\n",i);
    fclose(fp);
    return 0;

}

Εγραψα αυτο το μικρο προγραμμα στη C(με Xcode σε Mac) και υποτίθεται ότι τρέχει, δεν μου βγάζει κάποιο λάθος. Αλλα δεν βρίσκω κανενα αρχείο ,λογικά δεν το δημιουργει αυτο το αρχειο που θελω..Ξερει κανενας τι  γίνεται..??

Δημοσ.

Εννοώ να πεις παράδειγμα θέλεις το αρχείο να φτιαχτεί στο /home/user/arxeio.txt (παράδειγμα είναι δεν ξέρω πως ακριβώς είναι το filesystem σε mac).

Δημοσ.

Εννοώ να πεις παράδειγμα θέλεις το αρχείο να φτιαχτεί στο /home/user/arxeio.txt (παράδειγμα είναι δεν ξέρω πως ακριβώς είναι το filesystem σε mac).

ή και ένα ./your_file θα ήταν καλό για να σιγουρέψεις ότι δημιουργείται στο directory που έχεις το .c αρχείο.

Όσο για τα δικαιώματα, μήπως βρίσκεσαι σε κάποιο directory που δε σου επιτρέπεται η εγγραφή αν δε δώσεις δικαιώματα superuser;

Δημοσ.

ή και ένα ./your_file θα ήταν καλό για να σιγουρέψεις ότι δημιουργείται στο directory που έχεις το .c αρχείο.

Μάλλον εννοείς το εκτελέσιμο.

Αλλά και πάλι, αν κάνω compile στο ~/bin/a.out και μετά

cd ~/foo
../bin/a.out

...που θα δημιουργηθεί το αρχείο, στο ~/bin ή στο ~/foo;

Όσο για τα δικαιώματα, μήπως βρίσκεσαι σε κάποιο directory που δε σου επιτρέπεται η εγγραφή αν δε δώσεις δικαιώματα superuser;

Αν ήταν θέμα δικαιωμάτων, δεν θα έβγαζε runtime error;

• Moderators
Δημοσ.

Αν ήταν θέμα δικαιωμάτων, δεν θα έβγαζε runtime error;

Όχι, απλώς αποτυγχάνει η fopen.

Δημοσ.

#include <stdio.h>

int main(int argc, const char * argv[])
{

int a=5;
    FILE *fp;
    fp=fopen("themata.txt","w");
    if(fp==NULL){
        printf("error");
    }

//fprintf(fp,"%d/n",a);
    //fprintf(fp,"Hello, World!\n");
    return 0;
}
Δημιουργώ ενα φάκελο στο Desktop εν ονοματι themata που έχει μέσα το xcode project (αυτο που τρέχει δηλαδή ) και ακόμη ένα φάκελο που τον λένε πάλι  themata και έχει μεσα  ενα αρχέιο main.c και themata.1.  Το τρέχω αυτο και δεν μου βγάζει σας έγραψα τώρα και πάλι δεν μου βγάζει λάθος ούτε δημιουργεί το φάκελο.

Στην συνέχει το βάζω αυτο

fp=fopen("Deskot/themata/themata.txt","w"); ή fp=fopen("Deskot/themata.txt","w"); και στις 2 αυτες περιπτώσεις μου τυπώνει το error

που έχω βάλει να τυπώνει εάν fp==NULL.

Δημοσ.

Deskot/themata/themata.txt είναι το full path? Παράδειγμα στα windows θα ήταν C:\Documents_and_settings\users (ή κάπως έτσι τέλος πάντων)

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστώ πάρα πολυ..και για το link ..Εγω το βρήκα μέσα απο αυτο όμως

http://superuser.com/questions/371513/how-to-tell-full-path-of-file-on-mac.

Σας ευχαριστώ και πάλι..να εισαστε καλά..Κατάφερα να δημιουρήσω και το αρχείο με  το full-path.Συγνόμη αν σας φαίνονται ηλίθιες οι απορίες αλλα τώρα άρχισα να ασχολούμε στο πανεπιστήμιο με προγραμματισμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...