Flash3 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 #include <stdio.h>int main(){ FILE *fp; int i; fp=fopen("tyxaioi.txt","w"); if(fp==NULL) printf("Den vre8ike\n"); for(i=1;i<=25;i++) fprintf(fp,"%d\n",i); fclose(fp); return 0; } Εγραψα αυτο το μικρο προγραμμα στη C(με Xcode σε Mac) και υποτίθεται ότι τρέχει, δεν μου βγάζει κάποιο λάθος. Αλλα δεν βρίσκω κανενα αρχείο ,λογικά δεν το δημιουργει αυτο το αρχειο που θελω..Ξερει κανενας τι γίνεται..??
Moderators Kercyn Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μήπως η εφαρμογή σου δεν έχει δικαίωμα δημιουργίας αρχείου;
kurokokoro Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Ίσως αν δώσεις το full path που θες να φτιαχτεί το αρχείο?
Flash3 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δεν ξερω αν για το δικαίωμα της εφαρμογης..Πως μπορω να μαθω? full path...Δηλαδή..?
kurokokoro Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Εννοώ να πεις παράδειγμα θέλεις το αρχείο να φτιαχτεί στο /home/user/arxeio.txt (παράδειγμα είναι δεν ξέρω πως ακριβώς είναι το filesystem σε mac).
gon1332 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Εννοώ να πεις παράδειγμα θέλεις το αρχείο να φτιαχτεί στο /home/user/arxeio.txt (παράδειγμα είναι δεν ξέρω πως ακριβώς είναι το filesystem σε mac). ή και ένα ./your_file θα ήταν καλό για να σιγουρέψεις ότι δημιουργείται στο directory που έχεις το .c αρχείο. Όσο για τα δικαιώματα, μήπως βρίσκεσαι σε κάποιο directory που δε σου επιτρέπεται η εγγραφή αν δε δώσεις δικαιώματα superuser;
geomagas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 ή και ένα ./your_file θα ήταν καλό για να σιγουρέψεις ότι δημιουργείται στο directory που έχεις το .c αρχείο. Μάλλον εννοείς το εκτελέσιμο. Αλλά και πάλι, αν κάνω compile στο ~/bin/a.out και μετά cd ~/foo ../bin/a.out ...που θα δημιουργηθεί το αρχείο, στο ~/bin ή στο ~/foo; Όσο για τα δικαιώματα, μήπως βρίσκεσαι σε κάποιο directory που δε σου επιτρέπεται η εγγραφή αν δε δώσεις δικαιώματα superuser; Αν ήταν θέμα δικαιωμάτων, δεν θα έβγαζε runtime error;
Moderators Kercyn Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Αν ήταν θέμα δικαιωμάτων, δεν θα έβγαζε runtime error; Όχι, απλώς αποτυγχάνει η fopen.
Flash3 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 #include <stdio.h>int main(int argc, const char * argv[]){ int a=5; FILE *fp; fp=fopen("themata.txt","w"); if(fp==NULL){ printf("error"); } //fprintf(fp,"%d/n",a); //fprintf(fp,"Hello, World!\n"); return 0;}Δημιουργώ ενα φάκελο στο Desktop εν ονοματι themata που έχει μέσα το xcode project (αυτο που τρέχει δηλαδή ) και ακόμη ένα φάκελο που τον λένε πάλι themata και έχει μεσα ενα αρχέιο main.c και themata.1. Το τρέχω αυτο και δεν μου βγάζει σας έγραψα τώρα και πάλι δεν μου βγάζει λάθος ούτε δημιουργεί το φάκελο. Στην συνέχει το βάζω αυτο fp=fopen("Deskot/themata/themata.txt","w"); ή fp=fopen("Deskot/themata.txt","w"); και στις 2 αυτες περιπτώσεις μου τυπώνει το error που έχω βάλει να τυπώνει εάν fp==NULL.
kurokokoro Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Deskot/themata/themata.txt είναι το full path? Παράδειγμα στα windows θα ήταν C:\Documents_and_settings\users (ή κάπως έτσι τέλος πάντων)
Flash3 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια πως να βρίσκω το full path...
kurokokoro Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Ίσως αυτό σε βοηθήσει να δεις που ακριβώς θέλεις να βάλεις το αρχείο και να βρεις το path http://squarepenguin.co.uk/find-path-to-a-folder-on-mac/
Flash3 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Παιδια σας ευχαριστώ πάρα πολυ..και για το link ..Εγω το βρήκα μέσα απο αυτο όμως http://superuser.com/questions/371513/how-to-tell-full-path-of-file-on-mac. Σας ευχαριστώ και πάλι..να εισαστε καλά..Κατάφερα να δημιουρήσω και το αρχείο με το full-path.Συγνόμη αν σας φαίνονται ηλίθιες οι απορίες αλλα τώρα άρχισα να ασχολούμε στο πανεπιστήμιο με προγραμματισμο.
Flash3 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Ναι τελικά αυτό ήταν..παντως τώρα μου δημιουργεί ένα φάκελο με αυτα που ήθελα μέσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα