veteranos123 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Αν είναι το δεύτερο λογικά με μια 16αρα ασφάλεια καμπύλης Β θα λυθεί το πρόβλημα.
Roger Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Toυς laser εκτυπωτες,δεν ειναι αναγκη να τους εχεις αναμενους οταν δεν τους λειτουργεις,εχουμε κανει χρυση την δεη. Οταν ξεκιναει ο laser δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις καταναλωσης,θα αναψει η λαμπα του φουρνου για δυο δευτερολεπτα κατα το initializing και thats all.Οταν τυπωνει συνεχομενα καταναλωνει πολυ.
paylidis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 εγω και εγω παρόμοιο θέμα επειδη πάνω σε μία μπρίζα εχω εγχρωμο laser, ups με διαφορα (1 laptop/1 mac mini + οθονες και φως γραφείου) και ένα pc με psu 350w. Όταν για τον χ,ψ λόγο γίνει διακοπή και επιστρέψει το ρεύμα ρίχνει την 16ΑΡΑ ασφάλεια μιας και όλα αυτα πάνε να τραβήξουν ρεύμα εκκίνησης ταυτόχρονα. Η λύση σε μένα ήταν να αλλάξω στον laser πρίζα μιας και δε με επαιρνε για μεγαλύτερη ασφαλεια χωρις σκαψιματα... Toυς laser εκτυπωτες,δεν ειναι αναγκη να τους εχεις αναμενους οταν δεν τους λειτουργεις,εχουμε κανει χρυση την δεη. Οταν ξεκιναει ο laser δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις καταναλωσης,θα αναψει η λαμπα του φουρνου για δυο δευτερολεπτα κατα το initializing και thats all.Οταν τυπωνει συνεχομενα καταναλωνει πολυ. κι ομως τραβάει απίστευτο ρεύμα για κάποιο λόγο... Σκέψου οτι μια άλλη φορά τον είχα συνδέσει κατα λάθος πάνω στο UPS και βρήκε εκτός ορίων - πεταξε σφάλμα (και ειναι και 650VA)...
iceman Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 εγω και εγω παρόμοιο θέμα επειδη πάνω σε μία μπρίζα εχω εγχρωμο laser, ups με διαφορα (1 laptop/1 mac mini + οθονες και φως γραφείου) και ένα pc με psu 350w. Όταν για τον χ,ψ λόγο γίνει διακοπή και επιστρέψει το ρεύμα ρίχνει την 16ΑΡΑ ασφάλεια μιας και όλα αυτα πάνε να τραβήξουν ρεύμα εκκίνησης ταυτόχρονα. Η λύση σε μένα ήταν να αλλάξω στον laser πρίζα μιας και δε με επαιρνε για μεγαλύτερη ασφαλεια χωρις σκαψιματα... Toυς laser εκτυπωτες,δεν ειναι αναγκη να τους εχεις αναμενους οταν δεν τους λειτουργεις,εχουμε κανει χρυση την δεη. Οταν ξεκιναει ο laser δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις καταναλωσης,θα αναψει η λαμπα του φουρνου για δυο δευτερολεπτα κατα το initializing και thats all.Οταν τυπωνει συνεχομενα καταναλωνει πολυ. κι ομως τραβάει απίστευτο ρεύμα για κάποιο λόγο... Σκέψου οτι μια άλλη φορά τον είχα συνδέσει κατα λάθος πάνω στο UPS και βρήκε εκτός ορίων - πεταξε σφάλμα (και ειναι και 650VA)... Η πρίζα που άλλαξες καταλήγει στην ίδια ασφάλεια να υποθέσω, δεν τραβάνε όλα μαζί, σωστά;Εγώ στη μια πρίζα έχω το ups, στη δεύτερη ένα πολυμπριζο ασφαλείας mge με τους 2 laser και διάφορα ψιλά και στην τρίτη το devolo με pass through σε πολυμπριζο crystal audio για τα Logitech.Γυρνώντας σπίτι δοκίμασα κλείνοντας το γενικό αφού είχα κλείσει το πολυμπριζο των ηχείων και βγάζοντας τον έναν laser απο την πρίζα και δεν έπεσε η ασφάλεια.Ιδανικό θα ήταν να μην είχα στην πρίζα κάποιον ή και τα 2 laser αλλά το πολυμηχάνημα είναι και fax με δικό του msn από την isdn (οπότε δεν μπορεί να μπει και πουθενά αλλού) ενώ τόσο αυτό όσο και ο άλλος απλός ασπρόμαυρος laser είναι δικτυακοί και τους βλέπουν όλες οι συσκευές του σπιτιού και κινητά και tablet. Για το λογο αυτό δεν μπορούν να είναι κλειστοί.Αν βοηθάει αυτό έκανες εσύ ίσως πάω τον ασπρόμαυρο στην απέναντι πλευρά του τοίχου στο ίδιο πάντα δωματιο όπου υπάρχει πρίζα και χώρος και συνδεθεί στο δίκτυο μέσω devolo που υπάρχει εκεί. Βέβαια κ οι 2 laser είναι στην ίδια πρίζα κάνα χρόνο τώρα ενώ τα προβλήματα άρχισαν από το Δεκέμβριο που μπήκε το ups Η ασφάλεια τώρα που το βλέπω είναι AEG elfa E91 B16... (καμπυλης Β υποδηλώνει αυτό οπότε μάλλον δεν χρειάζεται κάτι άλλο .... Ίσως να έχει φθαρεί η ασφάλεια από τα φορτία ... τι να πω.... Ίσως να δοκιμάσω με ηλεκτρολόγο να βάλω μια καινούργια....Γαμω τη γκαντεμιά μου.....
paylidis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 σε άλλη ασφαλεια τον πήγα και ηρέμησα... καλύτερα κάντο και εσυ να ησυχάσεις...
madsc Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Από αυτά που σου είπανε αλλάζοντας πρίζα (ασφάλεια) στον laser ή ίσως με ασφάλεια βραδείας θα βρεις την λύση σου. Την στιγμή που θα ξεκινήσει ένας laser από off κατάσταση κάνει check in στο φούρνο του. Αυτό μπορεί να είναι για διάρκεια sec αλλά δεν παύει να είναι kW. Αν αυτή η στιγμή συμπέσει χρονικά με τις υπόλοιπες καταναλώσεις και ξεπεράσουν συνολικά τις ανοχές της ασφάλειας είναι λογικό να πέσει. Btw αλλάζουμε τις ασφάλειες με ότι επιτρέπει το καλώδιο που προστατεύουν, όχι με ότι νούμερο μας κατέβει. /sc 1
kyanos73 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Θα προσθέσω και την δικιά μου γνώμη.Όλες οι συσκευές των ψηφιακών μέσων πλέον δουλεύουν με παλμοτροφοδοτικά.Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια της εκκίνησης τους έχουμε απότομα και για χιλιοστά του δευτερολέπτου κάποιες υπερτάσεις (αν έχετε προσέξει ποτέ όταν βάζεται το καλώδιο της τροφοδοσίας του pc πάνω στο τροφοδοτικό πετάει σπινθήρα που τον ακούς ορισμένες φορές).Ένας λόγος που καίγονται και οι TFT οι τηλεοράσεις όταν επανέρχεται απότομα το ρεύμα.Το UPS δουλεύει με παρόμοια λειτουργία, αλλά μέσα έχει μετασχηματιστή για απομόνωση και για την έξοδο του ρεύματος μέσω φίλτρων για τον χρήστη.Η δικιά μου λύση είναι να αλλάξεις την ασφάλεια με μία με τα ίδια χαρακτηριστικά (10Α) και να χωρίσεις τα φορτία σου με πολύπριζα με διακόπτη.Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις πολλά δυσάρεστα πράγματα.Να μην ξεχάσω, όλα τα πράγματα που καταναλώνουν ρεύμα έχουν ταμπελάκι που λένε το ανώτερο ρεύμα που μπορούν να καταναλώσουν.Στην δικιά σου περίπτωση δεν σε αφήνει η ασφάλεια να ξεπεράσεις τα 10Α κοινώς τα 2300W.Τα φορτία στην δικιά μου περίπτωση (έχω δύο πολύπριζα και 10Α ασφάλεια στον πίνακα (1,5 καρέ καλώδιο)) τα ανοίγω ένα-ένα ανεξαρτήτως αν κάνω την χρήση του μηχανήματος ή όχι που έχω πάνω.Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.
iceman Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Πολύ προβληματικά πάντως τα ups... και στο παλιό σπίτι με ups θέματα είχα... εκεί μάλιστα έπεφτε η ασφάλεια όταν το άνοιγα (το λειτουργούσα λόγω θορύβου μονο όταν είχα ανοιχτο το pc).... O ηλεκτρολόγος μου επιμένει να ελαφρύνω το φορτίο μου γιατί 2 laser και το UPS γονατίζουν το σύστημα στην εκκίνηση... ενώ δεν εγγυάται ότι αν αλλάξουμε καμπύλη αποκρισης θα έχω σίγουρο αποτέλεσμα ..... Σημειωτέον ότι η ασφάλεια είναι ήδη 16αρα από μαμά οπότε δεν υπάρχει θέμα συνολικού φορτίου (πάμε μέχρι τα 4000watt και οι συνήθεις καταναλώσεις των συσκευών στο ups αγγίζουν τα 100watt σύμφωνα με τις μετρήσοις του ιδίου του ups) ... Η μία λυση είναι να ανοιγωκλείνω τον εκτυπωτή όποτε τον χρειάζομαι αλλά αυτό καταργεί τη χρησιμότητά του καθότι δικτυακός και προσβάσιμος από όλο το σπίτι.. Η δεύτερη λύση να τον παώ κάπου αλλού (WAF 0) Η τρίτη να ρυθμίσω έτσι το ups ώστε να σβήνει αυτόματα εντός λεπτού απο τη διακοπή ώστε όταν επανέρχεται το ρεύμα να το βρίσκει κλειστό και να πρέπει να πατήσω κουμπί για να ανοίξει... δεδομένου ότι το σύστημα θα έχει απορροφήσει ήδη το φορτίο εκκίνησης των laser το ups θα ανοίγει άψογα ... βέβαια αυτό χαλάει το όλο concept του ups για την τροφοδοσία router, τηλεφώνου και netmod σε διακοπή ..... Εκτός και αν υπάρχει κανα πριζάκι με χρονοδιακόπτη ώστε να το ρυθμίσω π.χ. να ανοίγει 1 λεπτό μετά την παροχή ρεύματος, ώστε να μην συμπίπτουν όλες οι εκκινήσεις μαζί (ups και 1 laser τα αντέχει το σύστημα σύμφωνα με το χθεσινοβραδινό τεστ που έκανα)
alani123321 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Και γω ειχα μετα απο 5-6 μηνες σε καινουργιο δωματιο το πισι και ειχα αυτο το θεμα Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα μπορειτε να μου προτεινετε καποιο ups..Θα θελα να κανει κατω απο 20 ευρω αν γινεται (κριση...)!
veteranos123 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δεν υπάρχει ups κάτω από 200 €. Για ένα καλό πρέπει να δώσεις 90 και βάλε.
paylidis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Και γω ειχα μετα απο 5-6 μηνες σε καινουργιο δωματιο το πισι και ειχα αυτο το θεμα Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα μπορειτε να μου προτεινετε καποιο ups..Θα θελα να κανει κατω απο 20 ευρω αν γινεται (κριση...)! 20? αληθεια ή τυπογραφικό; εδω αυτα που ειναι με 70-80 και ειναι ψιλομουφιές με 20 παίρνεις ένα καλο πολύμπριζο...
alani123321 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Αυτα τα πολύ φτηνά στο skroutz στην κατηγορία UPS δεν κάνουν δλδ; Τόσα λεφτά δεν μπορώ να δωσω δυστηχως...
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Αυτα τα πολύ φτηνά στο skroutz στην κατηγορία UPS δεν κάνουν δλδ; Τόσα λεφτά δεν μπορώ να δωσω δυστηχως... Αυτα ειναι AVR δηλαδη διορθωνουν την ταση
alani123321 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Αυτα ειναι AVR δηλαδη διορθωνουν την ταση Αξιζει να παρω κατι τετοιο?
paylidis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Αξιζει να παρω κατι τετοιο? Κάνουν δουλειά αν και ειναι τα πιο πολλα κινεζιές... Για μένα ωστόσο δεν αξίζει... Καλύτερα κάνε 2 μήνες οικονομία και πηγαινε πάρε ένα καλο ups ή περίμενε κάποια προσφορά (έπαιξε πρόσφατα μία με ένα φθηνιάρικο αλλα καλό Mustek ~40€, ισως ισχύει ακόμα). Με 20 πάντως μετα βίας τις μπαταρίες απο ενα καλό Ups βρίσκεις :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα