Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα ένα UPS APC Smart 750 (πάνω του είναι το main pc της υπογραφής και ο microserver, το netmod, το Modem/Router, ένα Gigabit Switch και 1 ασύρματο τηλέφωνο). Το φορτίο στο UPS με τα παραπάνω δεν υπερβαίνει τα 90watt....

Στην ίδια γραμμή ρεύματος (που τροφοδοτεί 2 μεγάλα υπνοδωμάτια - το ένα με χρήση γραφείου, ήτοι συνολικά 10 πρίζες) υπάρχουν (σε διαφορετικές πρίζες) επίσης:

1 έγχρωμο πολυμηχάμηνα laser

1 εκτυπωτής laser

2 LED TV 

1 PS3 

1 WDTV

1 NUC

1 Ηχομπάρα (2.1)

Ηχεια Logitech 

3 Devolo 500αρια

Κατά την επάνοδο του ρεύματος μετά από γενική διακοπή (μας κάνει μαλακιούλες η ΔΕΗ συχνά - πυκνα, γι' αυτό και αγόρασα και το ups) και ενώ τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργεί (τη μία φορά λειτουργούσε μόνο η μία TV) η ασφάλεια της εν λόγω παροχής πέφτει και δεν ανεβαίνει αμέσα, παρά μόνο μετά από 1-2 προσπάθειες.

Η εγκατάσταση είναι της τελευταίας δεκαετίας με επώνυμα υλικά (αν και οι συναρμογές ίσως να μην είναι και οι καλύτερες), το δε πρόβλημα εμφανίστηκε μετά την αγορά του UPS....

Ξέρω ότι τα UPS και οι laser είναι δύσκολα μηχανήματα και απαιτούν κατά την εκκίνηση πολύ ρεύμα ...

Αρκεί όμως αυτό για να ρίχνει την ασφάλεια; 

Τι λύσεις προτείνετε; 

Δημοσ.

Το ιδιο ακριβώς κανει και σε εμενα και τελικα έφταιγε που η ασφάλεια που ειχε το δωμάτιο μου ηταν μικρή (10αρα) , εβαλα μια 25αρα πρόσφατα και ηρέμησα για την ωρα

Δημοσ.

Το ιδιο ακριβώς κανει και σε εμενα και τελικα έφταιγε που η ασφάλεια που ειχε το δωμάτιο μου ηταν μικρή (10αρα) , εβαλα μια 25αρα πρόσφατα και ηρέμησα για την ωρα

Σε ηλεκτρολογικά sites διάβαζα ότι οι 10αρες είναι οι ενδεδειγμένες για δωμάτια ... 25αρα απαιτεί και ειδική καλωδίωση και συνήθως είναι για Air Conditions κλπ ...

Δημοσ.

η ασφάλεια που ειχε το δωμάτιο μου ηταν μικρή (10αρα) , εβαλα μια 25αρα πρόσφατα και ηρέμησα για την ωρα

Το ξέρεις ότι από την στιγμή που έβαλες 25 αρα ασφάλεια πρέπει να βάλεις και πιο χοντρά καλώδια ε?

Αν δεν έχεις αλλάξει τα καλώδια πρέπει ωποσδήποτε  ή να φέρεις ηλεκτρολόγο να τα αλλάξει ή να βάλεις 16 σε περίπτωση που έχεις 2,5αρι καλώδιο. 

Σε ηλεκτρολογικά sites διάβαζα ότι οι 10αρες είναι οι ενδεδειγμένες για δωμάτια ... 25αρα απαιτεί και ειδική καλωδίωση και συνήθως είναι για Air Conditions κλπ ...

Για air condition βάζουν 16 αρα ασφάλεια με 2,5 καλώδιο, 20 αρα για θερμοσίφωνο και 25αρα με 4,5αρι καλώδιο για κουζίνα.

16αρες μπαίνουν και σε δωμάτια πλέων οπότε αν έχεις 2,5αρι καλώδιο βάλε μια 16αρα και θα είσαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Το ξέρεις ότι από την στιγμή που έβαλες 25 αρα ασφάλεια πρέπει να βάλεις και πιο χοντρά καλώδια ε?

Για air condition βάζουν 16 αρα ασφάλεια με 2,5 καλώδιο, 20 αρα για θερμοσίφωνο και 25αρα με 4,5αρι καλώδιο για κουζίνα.

16αρες μπαίνουν και σε δωμάτια πλέων.

Οχι δεν το ξέρω , χμμμ thanks για το info θα το φροντίσω :)

Δημοσ.

25αρα σε εναμισαρι καλωδιο θα βαλεις φωτια στις σωληνώσεις

Αγόρασα πρόσφατα ένα UPS APC Smart 750 (πάνω του είναι το main pc της υπογραφής και ο microserver, το netmod, το Modem/Router, ένα Gigabit Switch και 1 ασύρματο τηλέφωνο). Το φορτίο στο UPS με τα παραπάνω δεν υπερβαίνει τα 90watt....

Στην ίδια γραμμή ρεύματος (που τροφοδοτεί 2 μεγάλα υπνοδωμάτια - το ένα με χρήση γραφείου, ήτοι συνολικά 10 πρίζες) υπάρχουν (σε διαφορετικές πρίζες) επίσης:

1 εκτυπωτής laser

2 LED TV 

1 PS3 

1 WDTV

1 NUC

1 Ηχομπάρα (2.1)

Ηχεια Logitech 

3 Devolo 500αρια

Κατά την επάνοδο του ρεύματος μετά από γενική διακοπή (μας κάνει μαλακιούλες η ΔΕΗ συχνά - πυκνα, γι' αυτό και αγόρασα και το ups) και ενώ τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργεί (τη μία φορά λειτουργούσε μόνο η μία TV) η ασφάλεια της εν λόγω παροχής πέφτει και δεν ανεβαίνει αμέσα, παρά μόνο μετά από 1-2 προσπάθειες.

Η εγκατάσταση είναι της τελευταίας δεκαετίας με επώνυμα υλικά (αν και οι συναρμογές ίσως να μην είναι και οι καλύτερες), το δε πρόβλημα εμφανίστηκε μετά την αγορά του UPS....

Ξέρω ότι τα UPS και οι laser είναι δύσκολα μηχανήματα και απαιτούν κατά την εκκίνηση πολύ ρεύμα ...

Τι λύσεις προτείνετε; 

Βγαζεις ολους του καταναλωτες απο τις πριζες ριχνεις την ασφαλεια και μετα προσθετεις τον πρωτο ανοιγεις την ασφαλεια αν "κατσει" οκ, εναναλαμβανεις για καθε καταλαλωτη χωριστα και παντα μονο με εναν στης γραμμη

Αν κατα την διαδικασια αυτη "κάθετε" η ασφαλεια με την μια επανω εισαι οκ απο τους καταναλωτες και συμβαινει αυτο που ειπε ο @SPANK

Δεν μπορεις ομως να αλλαξεις ασφαλεια σε μεγαλυτερη, αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ελαφρύνεις την συγκεκριμένη γραμμη.

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε καλύτερα ειναι να την αλλάξω με μια 16αρα ? γιατι 10 ειναι μικρή νομιζω.

Edit : Βγήκα λιγο offtopic απο το θέμα του φίλου αλλα μιας και το έφερε η συζήτηση

Δημοσ.

Οχι δεν το ξέρω , χμμμ thanks για το info θα το φροντίσω :)

ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ φέρε ηλεκτρολόγο να σου πει το ποιο σωστό γιατί είναι πολύ εύκολο να πάρεις φωτιά. Το πιο σωστό είναι να περάσει 2,αρι καλώδιο με 16 αρα ασφάλεια και θα είσαι μια χαρά και πάνω από όλα ασφαλείς.

Οποτε καλύτερα ειναι να την αλλάξω με μια 16αρα ? γιατι 10 ειναι μικρή νομιζω.

Edit : Βγήκα λιγο offtopic απο το θέμα του φίλου αλλα μιας και το έφερε η συζήτηση

Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις γνώσεις σου αλλά καλό είναι να φέρεις αδειούχο ηλεκτρολόγο, να του περιγράψεις το πρόβλημά σου και να σου πει την πιο σωστή λύση.

• Like 1
Δημοσ.

ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ φέρε ηλεκτρολόγο να σου πει το ποιο σωστό γιατί είναι πολύ εύκολο να πάρεις φωτιά. Το πιο σωστό είναι να περάσει 2,αρι καλώδιο με 16 αρα ασφάλεια και θα είσαι μια χαρά και πάνω από όλα ασφαλείς.

Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις γνώσεις σου αλλά καλό είναι να φέρεις αδειούχο ηλεκτρολόγο, να του περιγράψεις το πρόβλημά σου και να σου πει την πιο σωστή λύση.

Ενοείται πως θα φέρω δεν παίζουμε με αυτα ευχαριστώ πολυ

• Like 1
Δημοσ.

Ψάχνοντας το θέμα παντου διάβασα για κάποιες ασφάλειες "βραδείας", όπου αν και έχουν κανονικά amber στο πρώτο άνοιγμα έχουν μεγαλύτερες ανοχές (σαν να είναι 16αρες π.χ) για να μην υπάρχουν προβληματα με τα ρεύματα εκκίνησης όπως στη συγκεκριμένη περιπτωση..

Ενας ηλεκτρολόγος με μεγάλη εμπειρία που ξέρω (αλλά λίγες γνώσεις με PC κλπ) μου είπε να κάνω ότι ο Νίκος παραπάνω ...

το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βγει κάτι ... αυτά που έχουν υψηλό ρεύμα εκκίνησης πρέπει να είναι πάνω

Δημοσ.

Η βραδείας μπαίνουν σε εγκαταστάσεις με μοτέρ ή σε συσκευές που πρέπει να φορτίσουν μεγάλους πυκνωτές. Αυτό που προτείνω είναι να να περαστούν είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά, 2,5αρια καλώδια και να ασφαλιστούν με 16αρα ασφάλεια και πιστεύω θα λύσεις το πρόβλημά σου. Οπότε φέρε ηλεκτρολόγο στο σπίτι για να σου προτείνει το πιο σωστό.

Δημοσ.

Ψάχνοντας το θέμα παντου διάβασα για κάποιες ασφάλειες "βραδείας", όπου αν και έχουν κανονικά amber στο πρώτο άνοιγμα έχουν μεγαλύτερες ανοχές (σαν να είναι 16αρες π.χ) για να μην υπάρχουν προβληματα με τα ρεύματα εκκίνησης όπως στη συγκεκριμένη περιπτωση..

Ενας ηλεκτρολόγος με μεγάλη εμπειρία που ξέρω (αλλά λίγες γνώσεις με PC κλπ) μου είπε να κάνω ότι ο Νίκος παραπάνω ...

το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βγει κάτι ... αυτά που έχουν υψηλό ρεύμα εκκίνησης πρέπει να είναι πάνω

Δεν υπαρχει θεμα ρεύματος εκκίνησης, τι ειναι εργοστάσιο :)

Δημοσ.

Αν μέσα στις καταναλώσεις είχε και έναν τελικό ενισχυτή δεν θα μου φαινόταν περίεργο γιατί αυτοί θέλουν στιγμιαία αρκετό ρεύμα.

Δημοσ.

1 εκτυπωτής laser

2 LED TV 

1 PS3 

1 WDTV

1 NUC

1 Ηχομπάρα (2.1)

Ηχεια Logitech 

3 Devolo 500αρια

Τι λύσεις προτείνετε; 

Εχεις δυο μεγαλες καταναλωσεις οπου ειναι οι laser εκτυπωτες με εκτιμωμενη καταναλωση περιπου 2000w και τα δυο μαζι οταν δουλευουν συν ολες τις αλλες καταναλωσεις..Παρατηρησε αν πεφτει η ασφαλεια οταν δουλευουν αυτες και προγραμματισε οπωσδηποτε να φερεις εναν ηλεκτρολογο.

Μην αλλαζετε αυθαιρετα στον πινακα τις ασφαλειες με μεγαλυτερες γιατι υπαρχει κινδυνος φωτιας,ετσι ευκολα.

Οι ασφαλειες προστατευουν τα καλωδια.

Δημοσ.

Την πρώτη φορα που είχε συμβεί να πέσει η ασφάλεια δεν είχα δώσει σημασία μιας και η διακοπή έγινε μεσάνυχτα με κακοκαιρία.

Σήμερα όμως έγινε το πρωί και ενώ πάλι δεν λειτουργούσε κάτι. Το πρόβλημα μου άλλωστε δεν γίνεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας των συσκευών αλλά μετά την επάνοδο ρεύματος ύστερα από διακοπή.

Καταλαβαίνω ότι λόγω ups και των 2 laser η στιγμιαία κατανάλωση κατά την επάνοδο θα είναι υψηλή αλλά και πάλι στις πρίζες αυτές έχουν λειτουργήσει πολλές συσκευές ταυτόχρονα απροβλημάτιστα.

Η πλάκα είναι ότι διαβάζοντας τόσα σήμερα παρατήρησα προσεκτικοτερα και είδα ότι η ασφάλεια των 2 δωματίων είναι 16αρα και επώνυμη αρα θεώρητικα οι κατανάλωσεις τους θα μπορούν να φτάνουν και τα 4000 watt για αυτό άλλωστε και ουδέποτε είχα θέμα με τον εξοπλισμό σε λειτουργία.

Άρα ή κάτι βραχυκύκλωνει όταν παίρνει ρεύμα ή η στιγμιαία απαίτηση ρεύματος από το συνδυασμό των 3 ενεργοβόρων συσκευών γονατίζει ακόμα και 16αρα ή έχει χαλάσει η ασφάλεια και θέλει αλλαγή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...