Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

όπως θα καταλάβατε από το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτό να γίνει αναβάθμιση κάρτας γραφικών στον iMac μου. Και αν ναι, τότε πως μπορώ να βρω την κατάλληλη για Mac υπολογιστή επειδή είμαι λιγάκι έως πολύ ανίδεος περί Hardware.

Θέλω να κάνω αυτή την αναβάθμιση γιατί άρχισα να ασχολούμαι εντατικά με After Effects και θέλω καλύτερες επιδόσεις στο render και γενικά στην ομαλή λειτουργία τέτοιων προγραμμάτων. Επίσης, έχω αναβαθμίσει την μνήμη Ram στα 16 gb. 

Το μοντέλο μου είναι το iMac 27 inches / i5 / 3,1 Ghz / AMD Radeon HD 6970M graphics with 1GB memory
 / 1TB Hard Drive. 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Το render είναι κυρίως θέμα επεξεργαστή. Η ram σου είναι αρκετή. Δεν ξέρω αν μπορείς να αλλάξεις GPU ή CPU. Ρώτα πρώτα iSystem ή Document. Ίσως η καλύτερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις το DVD και να βάλεις έναν SSD και μετά βλέπεις.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος πέρα από τη μνήμη και το δίσκο τα υπόλοιπα είναι κολλημένα στην πλακέτα οπότε στην ουσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα...

Δημοσ.

Είναι όμορφο μηχάνημα όμως, μπορείς να πάρεις ένα pc (που αναβαθμίζεται) να κάνεις τη δουλειά σου και να κρατήσεις αυτό για διακοσμητικό! :-D

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

εχω εναν imac 27-inch, mid 2011 με καρτα γραφικων amd radeon hd 6970m 2g  και  mnhmh 16 gb και επεξεργαστη intel core i7 3,4ghz  μεχρι ποια εκδοση λογισμικου μπορω να φορτωσω και μεχρι ποια εκδοση photoshop και premier σηκώνει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η GPU μπορεί να αντικατασταθεί, δες εδώ https://www.ifixit.com/Answers/View/296157/What+GPU's+are+compatible+with+iMac+27"+2011 και εδώ https://www.ifixit.com/Story/18646/Successful_iMac_Upgrade_to_GTX_880M

Μπορείς να βρεις φτηνή replacement απο dell/alienware laptop πχ, GeForce GTX 765M ή GTX 880M και να κάνεις flash την rom με το firmware της apple.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
Δημοσ.

Εγω θα προτεινα να μεινετε με τις δικες σας οσο μπορειτε, εκτος και αν μπορειτε να εισαστε
σιγουροι, οτι δε θα τις αντικαταστησετε με καρτες...προφουρνισμενες!🤔 Καποιες, ειναι ετσι
ακριβως, και οταν γινεται αντιληπτο: μετα απο μηνες, δεν βλεπω τι θα μπορειτε γι' αυτο τοτε
να κανετε?🤪 Οποτε, εκτος και ειστε 100% σιγουροι για την πηγη και την χρηση τους, μεινετε
με αυτες που εχετε (και εχετε γνωση τους)! Αλλωστε δεν ειναι τοσο 'φθηνες', που να μην εχει
λογο καποιος να εξετασει ειδικα γι' αυτες δευτερολεπτο το οποιοδηποτε εστω μικρο ρισκο 🤑
Και σε καθε περιπτωση με αγορα τους απο ebay: μη βιαστειτε να πουλησετε τις δικες σας, χα!

Δημοσ.

καλημέρα, δεν αξίζει να μπεις στην διαδιακσια να αλλάξεις καρτα, απλά βάλε παραπάνω ραμ και βάλε εναν ssd.

Ετσι θα δουλέψεις καλύτερα.

Δημοσ.
4 hours ago, Dimi1977 said:

καλημέρα, δεν αξίζει να μπεις στην διαδιακσια να αλλάξεις καρτα, απλά βάλε παραπάνω ραμ και βάλε εναν ssd.

Ετσι θα δουλέψεις καλύτερα.

Εφόσον θα το ανοίξει για να βάλει ssd, αν τη βρει φτηνά (από αξιόπιστο πωλητή) θα έχει μπει έτσι και άλλως στη διαδικασία, όποτε why not.

Δημοσ.

Το φθηνα ειναι το θεμα. Τετοιες κάρτες Με βεβαρυμένο παρελθόν είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν λειτουργικές και να μην έχουν πειραχτεί. Εάν και εφόσον βρει μία τέτοια κάρτα για τους λόγους που προανέφερα το κόστος θα είναι υψηλό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα ,

έχω έναν imac 27'' mid 2011  processor 3,1 GHz Intel Core i5   memory 12 GB 1333 MHz DDR3 GPU AMD RADEON HD 6970 1024MB.

Πριν λίγα χρόνια αντιμετώπισα το γνωστό πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και την πήγα και μου την επισκεύασαν με το γνωστό φούρνισμα. Η συμβουλή που μου έδωσαν τότε ήταν μην αναβαθμίσω το λειτουργικό (MAVERICK) γιατί οι πιθανότητες να ξανά χαλάσει αυξάνονται.  

Πλέον όμως δεν μπορώ να λειτουργήσω με το maverick διότι πολλές εφαρμογές πλέον χρειάζονται αναβάθμιση. Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι ποιο συμφέρον να κάνω σε αυτή την περίπτωση για να μπορέσω να κάνω αναβάθμιση? Κάπου διάβασα για λύση EGPU, γνωρίζει κανείς να μου πει αν αξίζει. Θέλω αν γίνεται να βρω μια λύση χωρίς να έχω το άγχος να χαλάσει πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...