Προς το περιεχόμενο

Full antivirus, deep freeze ή hackintosh;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλησπέρα παιδιά.

Προσπαθώντας να βοηθήσω στο γραφείο του φίλου μου (με 6-7 pc) αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα

συχνά πυκνά οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από standart άτομα, κολλάνε malware με αποτέλεσμα να τους μπλοκάρει η οτενετ επειδή στέλνουνε spam mails. επειδή έχει επαναληφθεί το πρόβλημα και έχω βαρεθεί τα συνεχόμενα scan με 35223 antivirus έχω νομίζω καταλήξει σε 3 πιθανές λύσεις όπως αναφέρω παραπάνω ( στο θέμα). Έχοντας υπόψιν ότι είναι παλιά μηχανήματα τύπου pentium 4 με 1gb ram και win 7 η xp και γενικώς όχι κάτι πολύ βάρη σε πρόγραμμα, θα ήθελα να μου πείτε τις γνώμες σας η αν έχετε κάποια άλλη αντιπρόταση να μου κάνετε. ευχαριστώ paaara πολύ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Με τον όρο full antivirus τι εννοείς υπάρχει και half;Μέχρι τώρα δεν είχαν;

εννοώ όχι trial, free κλπ

Δημοσ.

Αν μέχρι τώρα ήταν χωρίς τίποτα τους κοτσάρεις ένα antivirus και ένα για τα σκουλήκια και ίσως και ένα τοίχο φωτιάς και βλέπεις πως θα πάει.

Δημοσ.

Σκέψου και κάποια διανομή linux.

και τι θα κάνω με ιούς κλπ, είναι safe?

Αν μέχρι τώρα ήταν χωρίς τίποτα τους κοτσάρεις ένα antivirus και ένα για τα σκουλήκια και ίσως και ένα τοίχο φωτιάς και βλέπεις πως θα πάει.

δεν είναι πολλά και βαριά; δεν θέλω να σέρνονται έπειτα...

Δημοσ.

Βέβαια δεν ξέρω αυτοί που θα το χειρίζονται πόσο εύκολο θα τους είναι να μεταπηδήσουν λειτουργικό εκτός και δεν μας νοιάζει ή οι τωρινές διανομές είναι πολύ εύκολες.

και τι θα κάνω με ιούς κλπ, είναι safe?

δεν είναι πολλά και βαριά; δεν θέλω να σέρνονται έπειτα...

Υπάρχουν και λύσεις όλα σε ένα όπως kaspersky pure ή bitdefender total security.Όλες οι εταιρείες δίνουν τα προγράμματα δωρεάν για ένα μήνα οπότε μπορείς να κάνεις δοκιμές περνάς ένα το αφήνεις λίγο βλέπεις την απόδοση και αν είναι καλό το κρατάς αν είναι βαρύ δοκιμάζεις κάποιο άλλο μέχρι να βρεις αυτό που σου κάνει.

Δημοσ.

H καλύτερη και δωρεάν λύση όπως αναφέρθηκε είναι να τους περάσεις κάποια διανομή linux. Εκεί όμως το πρόβλημα έγκειτε στο ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν. Άμα χρησιμοποιούν κάποια εφαρμογή που είναι μόνο για Windows, η μετάβαση σε linux θα είναι δύσκολη.

Για Windows τη καλύτερη δωρεάν και ελαφριά προστασία έχει το Bitdefender Free. Σε συνδυασμό με Malwarebytes Anti-Malware που είναι μόνο για scan και δεν επιβαρύνει το pc γιατί δεν τρέχει απο πίσω.

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση για τέτοιες περιπτώσεις ΔΕΝ είναι το linux αλλά κάποιο πρόγραμμα όπως το deep freeze.

Προσωπικά συστήνω το shadow defender.

Είναι πανάλαφρο (καταλαμβάνει λιγότερο απο 4ΜΒ στον δίσκο και η διεργασία του έχει 3ΜΒ στη μνήμη και σχεδόν 0 cpu !)

και είναι αποδεδειγμένα από τα πιο ανθεκτικά στους ιούς (καλύτερο από το deep freeze - και πολύ φθηνότερο).

Eπιπλέον, έχει τη δυνατότητα να εξαιρούνται συγκεκριμένοι φάκελοι και αρχεία από την παγωμένη partition

καθώς και να σώζονται μονίμως αρχεία και φάκελοι με ένα απλό κλικ.

Με το πρόγραμμα αυτό, κατάλληλα ρυθμισμένο, τα av είναι πλέον δευτερεύοντα έως άχρηστα.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα από κάθε άποψη.

Ο χρήστης όμως, και ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή, πρέπει να τροποποιήσει ελαφρά τις συνήθειές του.

-

Δημοσ.

Μάλλον η επιλογή του Hackintosh/ Linux δεν υπαρχει μετα απο σκεψη καθως υπάρχουν προγράμματα που δεν τρέχουνε πάνω τους.

Δημοσ.

Το shadow defender που αναφερθηκε πριν ειναι οντως πολυ καλο προγραμμα και κανει πολυ καλα τη δουλεια του αλλά δεν πιανει τους ιους που μπορουνε να μολυνουν το mbr.εναλλακτικα μπορεις να χρησιμοποεισεις το toolwiZ time freeze που ειναι και δωρεαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...