Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μάγκες

Λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Η καινούργια κάρτα γραφικών μου έχει τις εξής θύρες: 2 DVI-D, 1 HDMI και μια VGA και οι δύο οθόνες μου όμως έχουν θύρες VGA υπάρχει τρόπος να συνδέσω και την δεύτερη οθόνη; Ξέρω ότι δεν υπάρχει αντάπτορας που να μου μετατρέψει το ψηφιακό σε αναλογικό σήμα, υπαρχει όμως κάποιος άλλος τρόπος; 

Δημοσ.

Αντάπτορας dvi σε vga , δηλαδή από την πλευρά της κάρτας dvi ,υπάρχει και είναι κοινότυπος. Έχω να πάρω κάρτα 3 χρόνια , αλλά μέχρι τότε όλες είχαν μέσα στο πακέτο και ένα τέτοιο

Link.png Site: Τέτοιο δηλαδή

Δημοσ.

Ok σε αυτή την περίπτωση κάτι Link.png Site: τέτοιο . Από Ελλάδα τα βλέπω κοντά στο 50ρικο

Σοβαρά όμως , τί μαλ... παίζει με τις 650 και έχουν μόνο d  ?610 , 630 , 660 σχεδόν όλες έχουν 1 d και 1 i

Δημοσ.

λογικα 2 οθονες vga δεν μπορεις να βαλεις παρα μονο αν αγορασεις converter  σαν αυτον που λεει κ ο φιλος guardianx71 στο δευτερο ποστ (οχι στο πρωτο). αυτο μετατρεπει το ψηφιακο σε αναλογικο κ η καρτα λειτουργει κανονικα.

οι καρτες γραφικων εχουν πολυ συγκεκριμενους συνδοιασμους οθονων που μπορουν να παρουν. σχεδον καμια δεν παιρνει 2 vga ταυτοχρονα, εκτος κ αν ειναι φτιαγμενη για ετσι (οπου λογικα θαχει κ 2 vga ports).

προσοχη στους πειραματισμους γιατι 2 λαθος οθονες υπαρχει περιπτωση να σε στειλουν για καινουργια καρτα κ να χτυπας το κεφαλι σου μετα. 

επισης πηγαινε σε σαιτ ΕΠΙΣΗΜΑ καλημενο απο την μαμα εταιρια της καρτας κ διαβασε τους πιθανους συνδυασμους (οχι απλα τους πειραματισμους καποιου ασχετου που στην αρχη ολα λειτουργουσαν, αλλα μετα του καηκε η καρτα κ δεν εγραψε τιποτα).

μια συνηθισμενη καρτα παιρνει 2 οθονες, 1 αναλογικο κ 1 ψηφιακο σημα, η 2 ψηφιακα. καποιες καινουργιες σηκωνουν κ 3 οθονες αλλα παλι, πρεπει να ξερεις ποιες κ σε τι διαταξη τις σηκωνει (eyefinity, η μονο ξεχωριστες, η μονο τρεις σε σειρα κλπ).

Δημοσ.

Χμ όπως το υποπτευόμουν δηλάδή, δεν γίνεται δουλειά! Ε βασικά φίλε guardian δεν νομίζω να φταίνε τόσο οι κάρτες σειρά 650 όσο οι οθόνες που βγαίνουν μόνο με VGA η δικιά μου π.χ η καινούργια γράφει στο manual ότι σε μερικές χώρες βγαίνει μόνο με VGA port ενώ η οθόνη κανονικά έχει και DVI-D και μαντέψτε! Η Ελλάδα είναι μια από αυτές τις χώρες! 

Δημοσ.

Ηθελα να προτεινω ως λυση να πουλαγες την καρτα σου κ να επαιρνες μια που να εχει 2 vga ports να κανεις την δουλεια σου απλα. Αυτο ομως εχει ενα μειονεκτημα... Επειδη τα vga ports ειναι ψιλοαρχαια πλεον, ολες οι καρτες που εχουν τετοια προβλεψη ειναι επισης αρχαιες.... Καμια καρτα αυτη την στιγμη δεν εχει 2 VGAs. Με το ζορι να βρεις καποια που εχει 1, κ αυτη θα ειναι χαμηλης δυναμικοτητας για htpc.

Μετα σκεφτηκα να σου πω να επαιρνες αυτον τον active coverter που λεγαμε, αλλα με τα λεφτα που θα δωσεις για εναν τετοιο αγοραζεις καινουργιο μονιτορ (φτηνο αλλα λεμε).

Τελικα η μονη λυση για να μην βαλεις το χερι στην τσεπη βαθια ειναι να παρεις ενα splitter οπως αυτο

http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.cartft.com/image_db/VGA_Splitter_Cable.jpg&imgrefurl=http://www.cartft.com/catalog/il/858&h=300&w=440&sz=22&tbnid=HmWwxwCCTmXhRM:&tbnh=90&tbnw=132&zoom=1&usg=__u7YWGKE6M0c0-qqUDHVWC2k76Nc=&docid=7KeQ92bLWq5BNM&sa=X&ei=0hujUsudPISKhQfT7IGgBw&ved=0CGkQ9QEwAg

Δεν εχω δοκιμασει κατι τετοιο ποτε, οποτε δεν ξερω τι αποτελεσματα μπορει να σου δωσει στις οθονες. Αλλα τουλαχιστον θα μπορεσεις να βαλεις 2 οθονες σε 1 καρτα γραφικων που ηδη εχεις χωρις αλλα εξοδα.

Ως κανονικη λυση στο προβλημα σου θα προτεινα να πουλαγες την μια οθονη κ να επαιρνες μια αλλη φτηνη μεταχειρισμενη (απο εδω μεσα) για κανα 20αρικο παραπανω, που να εχει DVI, κ να κανεις την δουλεια σου απροβληματιστα.

Αν θες να το κανεις ακομα πιο μπαμ το ζητημα (κ δεν εισαι τρελαμενος με την μια μαρκα η την αλλη), θα σου προτεινα να περασεις σε radeon γενικοτερα. Κ πιο φτηνες ειναι, κ στις πολλαπλες οθονες εχουν μεγαλυτερες επιδοσεις κ περισσοτερες επιλογες συνδεσης. Για physics πας nvidia, για eyefinity πας ati. 

Δημοσ.

υπάρχει τρόπος να μετατρέψη το vga σε hdmi? Και αν υπάρχει αξίζει; 

Υ.γ δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει αλλοίωση της εικόνας σην δεύτερη οθόνη θα το χρησιμοποιήσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...