Προς το περιεχόμενο

διαφραγμα σε dslr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω την nikon d3200 και για καποιες φωτογραφιες που θελω να βγαλω πρεπει να αναιβασω το διαφραγμα καπου στο 1,8-2,2 αλλα το maximum που φτανει(με 18mm) ειναι τα f3.5 ...πρεπει να κανω περεταιρω ρυθισεις η δεν υπαρχει η δυνατοτητα στον φακο η ακομα και την καμερα για μεγαλυτερο διαφργμα?

εχω ξενερωσει απιστευτα...ελπιζω να υπαρχει καποια λυση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το διάφραγμα είναι θέμα φακού! o kit φακός νομίζω πάει max μέχρι 3.5.Π.χ εγώ έχω ακριβώς την ίδια μηχανή με  ευρυγώνιο φακό που είναι στα 2.8. Η' ο 35ρης που έχει ακόμα μεγαλύτερο διάφραγμα f1.8.

Επεξ/σία από kothemel

δηλαδη δν μπορω να κανω κατι...οποτε μηπως ξερεις καποια λειτουργια προγραμματος οπου εκτος απο απλο θολωμα να δημιουργει και αυτους τους κυκλους σαν αυτη την φωτο  http://www.flickr.com/photos/phatphoto1969/11591021575/in/faves-tasts2014/

?

δηλαδη δν μπορω να κανω κατι...οποτε μηπως ξερεις καποια λειτουργια προγραμματος οπου εκτος απο απλο θολωμα να δημιουργει και αυτους τους κυκλους σαν αυτη την φωτο  http://www.flickr.com/photos/phatphoto1969/11591021575/in/faves-tasts2014/

?

Το μικροτερο f εχει να κανει μονο με τον φακο. Απο εκει και περα για να κανεις αυτο το εφε (bokeh) πρεπει να βαλεις οσο το δυνατον πιο ανοιχτο διαφραγμα και να ζουμαρεις οσο μπορεις. Για παραδειγμα εσυ με τον kit σου πας τον φακο σου στα 55mm και βαζεις διαφραγμα 5,6 απο εκει και περα κοιτας να εχεις το θεμα σου σε μεγαλη αποσταση απο τα φωτα πισω.

Το μικροτερο f εχει να κανει μονο με τον φακο. Απο εκει και περα για να κανεις αυτο το εφε (bokeh) πρεπει να βαλεις οσο το δυνατον πιο ανοιχτο διαφραγμα και να ζουμαρεις οσο μπορεις. Για παραδειγμα εσυ με τον kit σου πας τον φακο σου στα 55mm και βαζεις διαφραγμα 5,6 απο εκει και περα κοιτας να εχεις το θεμα σου σε μεγαλη αποσταση απο τα φωτα πισω.

ναι το καταλαβα και ρωταω αν γινεται να φτιαξω τετοιο εφε σε λογισμικο οπως το photoshop και αν ναι με ποιον τροπο

το bokeh(επιτελους εμαθα πως λεγεται) το βλεπω και σε αρκετες φωτογραφιες που δεν εχουν φωτα, μια τετοια ειναι και η φωτο που προσπαθω να βγαλω και δεν μπορω με τον φακομου

• Super Moderators

εχω την nikon d3200 και για καποιες φωτογραφιες που θελω να βγαλω πρεπει να αναιβασω το διαφραγμα καπου στο 1,8-2,2 αλλα το maximum που φτανει(με 18mm) ειναι τα f3.5 ...πρεπει να κανω περεταιρω ρυθισεις η δεν υπαρχει η δυνατοτητα στον φακο η ακομα και την καμερα για μεγαλυτερο διαφργμα?

εχω ξενερωσει απιστευτα...ελπιζω να υπαρχει καποια λυση!

Έχω την ίδια μηχανή και θα σου πω μόνο μια συμβουλή: πέτα τον στανταρ φακό που έχει η μηχανή! Ακόμη και έναν απλό σκέτο 50άρη αν πάρεις που να μην έχει τίποτα auto πάνω του (κάπου στα 50 ευρώ τον βρίσκεις μεταχειρισμένο), θα δεις "το φως" και θα νομίζεις πως έχεις μια άλλη μηχανή στα χέρια σου!

:)

Δεν ειναι και για απογοητευση τα πραγματα, dlsr εχεις (με κομπακτ θα ηταν) οποτε αν βαλεις τον φακο στα 55mm / f 5.6 και εστιασεις καπου σχετικα κοντα (1-2 μετρα) το πισω θεμα σου οπως στο παραδειγμα θα βγει.

Οσον αφορα τους κυκλους εχει να κανει με το τυπου του διαφραγματος του καθε φακου.Θολο θα ειναι σιγουρα παντως.

Να το κανεις με προγραμμα γινεται αλλα θελει πολυ δουλεια,αν χρησιμοποιεις φωτοσοπ δοκιμασε τα lens blur/irish blur κλπ.

<p>Δεν ειναι και για απογοητευση τα πραγματα, dlsr εχεις (με κομπακτ θα ηταν) οποτε αν βαλεις τον φακο στα 55mm / f 5.6 και εστιασεις καπου σχετικα κοντα (1-2 μετρα) το πισω θεμα σου οπως στο παραδειγμα θα βγει.</p>

<p>Οσον αφορα τους κυκλους εχει να κανει με το τυπου του διαφραγματος του καθε φακου.Θολο θα ειναι σιγουρα παντως.</p>

<p>Να το κανεις με προγραμμα γινεται αλλα θελει πολυ δουλεια,αν χρησιμοποιεις φωτοσοπ δοκιμασε τα lens blur/irish blur κλπ.</p>

Απλα λεω οτι απογοητευτικα γτ βλεπω αλλους με φακους που φτανουν διαφραγμα 2-1.8 να θεωρουν την συγκεκριμενη τεχνικη παιχνιδακι... Με 55mm και 5,6f λες να ναι καλυτερα απ'οτι 18mm και 3,5f ?

Διαβασε λίγα πράγματα για Depth of Field. Δεν παίζει μόνο ρόλο το διαφραγμα και το εστιακό μήκος παίζει ρόλο η απόσταση από το θέμα, η απόσταση του θέματος από το background.

Διαβασε λίγα πράγματα για Depth of Field. Δεν παίζει μόνο ρόλο το διαφραγμα και το εστιακό μήκος παίζει ρόλο η απόσταση από το θέμα, η απόσταση του θέματος από το background.

σωστα, οσο πιο κοντα εισαι στο θεμα και οσο πιο μακρια το background, τοσο πιο εντονο το θολωμα. Παιζει ομως πολυ και ο φακος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλα αυτο βγαινει και απ'την κοινη λογικη...ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας

ενα αλλο θεμα που με απασχολει στο focus ειναι οταν θελω να εστιασω σε κατι, αν υπαρχει ενα αντικειμενο στο οπτικο πεδιο που ειναι πιο κοντα απ'το θεμα μου η φωτο θα εστιασει σ εκεινο παρολο που εγω θα εχω εστιασει αλλου..γτ συμβαινει αυτο?

Επεξ/σία από dexter white

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επέλεξε εστίαση μόνο στο κέντρο και όχι αυτόματη 5 ή δεν ξέρω και γω πόσα έχει σημείων. Διαφορετικά δεν μπορείς να καθορίσεις που θα εστιάσει και την επιλογή θα την κάνει η μηχανή και θα επιλέγει ότι "θέλει"

Επεξ/σία από TAKE5

καλα αυτο βγαινει και απ'την κοινη λογικη...ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας

ενα αλλο θεμα που με απασχολει στο focus ειναι οταν θελω να εστιασω σε κατι, αν υπαρχει ενα αντικειμενο στο οπτικο πεδιο που ειναι πιο κοντα απ'το θεμα μου η φωτο θα εστιασει σ εκεινο παρολο που εγω θα εχω εστιασει αλλου..γτ συμβαινει αυτο?

στο αυτοματο βαρας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...