Προς το περιεχόμενο

Καλύτερα windows για games??

kostasdirtt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

An kai den exw valei kamia fora XP alla apo oti exw akosei kai an krinw kai apo ta 2000 pou exw einai to kalytero leitourgiko gia games. Alla exw akousei oti vgazei kapoia provlimata me kapoia cracks(den eimai sigouros).

.:Thresher:.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Den ksero an einai ta kalitera alla edo kai dio xronia to ligotero pou doulevo me win2k den exw kanena provlima na paiksw paixnidia sta win2k. to teleftaio provlima asimvatotitas pou eixa itan me to nba live 2000 ... Ennoeitai vevaia oti exw ola ta latest drivers, updates , service packs kai ta sxetika. Malista se kapoies periptoseis ta paixnidia paizoune kalitera apo win98. Endeiktika anafero oti sto idio hardware, me ta win2k egkatestimena, to age of mythology etrexe poli kalitera apo oti se akrivos to idio sistima me win98.Kai ta dio sistimata itan akrivos ta idia kai amesos meta apo format kai defragment tou diskou. Profanos epaizan kalitera logo kaliteris diaxeirisis mnimis.

Μόλις είχαν πρωτοβγεί τα 2000 και μέχρι και την εμφάνιση των XP, υπήρχε ενας μύθος ότι τα 9χ λειτουργικά (win98, winme) τρέχαν πιο γρήγορα. ΨΕΜΑΤΑ τελικά πολλά benchmark απέδειξαν ότι η ταχύτητα των παιχνιδιών είναι ίδια και σε NT based λειτουργικά, όπως τα XP. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα XP και τα 2000 δεν υποστιρίζουν DOS εφαρμογές και για αυτό θα έχεις πρόβλημα, άμα θες να παίζεις παλαιά παιχνίδια, όπως και παιχνίδια μετά του DOS που είχαν φτιαχτεί για τα 95-98, δηλαδή πριν την εμφάνισει των windows 2000. Αυτά όμως τα λίγα παιχνίδια δεν αξίζουν το να έχεις 2 λειτουργικά και να ταλαιπωρείς τους σκληρούς σου και τον εαυτό σου, η γνώμη μου είναι να κρατήσεις ένα λειτουργικό, τα XP και να το κάνεις συχνά GHOST έτσι ώστε να το διατηρείς καθαρό !!!

Μόλις είχαν πρωτοβγεί τα 2000 και μέχρι και την εμφάνιση των XP, υπήρχε ενας μύθος ότι τα 9χ λειτουργικά (win98, winme) τρέχαν πιο γρήγορα. ΨΕΜΑΤΑ τελικά πολλά benchmark απέδειξαν ότι η ταχύτητα των παιχνιδιών είναι ίδια και σε NT based λειτουργικά, όπως τα XP. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα XP και τα 2000 δεν υποστιρίζουν DOS εφαρμογές και για αυτό θα έχεις πρόβλημα, άμα θες να παίζεις παλαιά παιχνίδια, όπως και παιχνίδια μετά του DOS που είχαν φτιαχτεί για τα 95-98, δηλαδή πριν την εμφάνισει των windows 2000. Αυτά όμως τα λίγα παιχνίδια δεν αξίζουν το να έχεις 2 λειτουργικά και να ταλαιπωρείς τους σκληρούς σου και τον εαυτό σου, η γνώμη μου είναι να κρατήσεις ένα λειτουργικό, τα XP και να το κάνεις συχνά GHOST έτσι ώστε να το διατηρείς καθαρό !!!

Εμένα πάντως μου έχει τύχει σε κάποια παλιότερα παιχνίδια που είχαν βγει ειδικά για Windows 95/98 (Anachronox, Nomad soul) να κολλάνε χωρίς λόγο στα XP ενώ όταν τα έτρεχα στο ίδιο PC με το ίδιο setup κάτω από Win 98 δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Επίσης, επειδή τα XP είναι γενικά πιο "βαρύ" λειτουργικό, είναι λογικό να χρειάζονται περισσότερη μνήμη και επεξεργαστική ισχύ για να αποδόσουν όπως τα 98. Συμπέρασμα: Windows 98

Και μένα πολλά games που έπαιζα στα win9x δεν μου δούλευαν στα win2k/xp. Πάντως και τα δυο να έχεις σε ενα δίσκο δεν είναι μεγάλος μπελάς. Τα xp πιάνουν 1GB, τι είναι λοιπον τα ταπεινά 200MB που πιάνουν τα win98. Το μόνο που θέλει προσοχή σε αυτή την περίπτωση είναι να μην μπούνε πρώτα τα xp και η εγκατάσταση των win98 να είναι οσο το δυνατόν πιο μινιμαλιστική. Αν μπούνε σε διαφορετικά partitions τότε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Είναι αμαρτία να έχει 1ghz cpu και 256mb ram και να έχεις win98. Τα win98 έχουν για τα μπάζα memory management. Εάν έχεις πιο αδύναμο μηχάνημα από αυτό που ανέφερα, τότε καλύτερα να έχεις win98 αλλιώς βάλε xp και απενεργοποίησε όλα τα εφέ τους.

Εγω έβαλα τα windows XP πριν 2 μέρες. Προς το παρων δεν εχω και καλες εντυπώσεις. Ας μπω και στο θέμα.... αφου μιλάμε και για games εχω το εξής πρόβλημα με το medal of honor allied assault. Οταν παω να το φορτώσω μου βγάζει το εξής μύνημα: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem. Ξέρει κανεις τι μπορει να φταίει. Μηπως αν βάλω το SP1 ληθεί το προβλημα. (Στα win98 επαιζε κανονικά).

Thanks...

Η φάση εδώ είναι ότι υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσεις παιχνίδι που να μην παίζει σε nt core καθόλου/σωστά/γρήγορα, αλλά το αντίθετο τουλάχιστον σε μένα δεν έχει τύχει. Εγώ για games θα έβαζα 98se/xpsp1a/2ksp3-4 με αυτή τη σειρά.

Ας ξαναπώ ότι ΟΛΑ τα λειτουργικά από 98 και πάνω μπορούν να στηθούν σταθερά με το κατάλληλο μεράκι/υπομονή/πιάσιμο στη μέση/καρπό.

Όπως επίσης ότι τα 2κ ΔΕΝ έχουν φτιαχτεί για home χρήση, απλώς έχουν διαφορετικό κοινό.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...