status Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Γατάκια!http://www.cretalive.gr/m/view/apokatastash-proswpou-ginetai-edw-kai-10-chronia-sto-benizeleio
fotoelectriko42 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Χαίρομαι αλλά και λυπάμαι πού κάτι τόσο ωραίο μεγάλο ,πρωτοποριακό γίνεται στην ψωροκώσταινα και δεν το ξέρει σχεδόν κανείς
keepgoing Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Αυτή τη στιγμή κάνουν έρευνες για την εκτύπωση ολόκληρων οργάνων χρησιμοποιώντας καλλιέργειες κυττάρων. Πραγματικά οι εφαρμογές είναι απεριόριστες. Πάντως τυπώνουν τα πάντα από ότι έχω παρατηρήσει από δέρμα μέχρι σπίτια περιμένω πως και πως να βγει ένας οικιακός που να τυπώνει φαγητά Η Nasa κάνει έρευνα πάνω σε αυτό. Είναι πολύ ευκολότερο να στείλει 1-2 εκτυπωτές και μερικά δοχεία με υλικά στο διάστημα παρά ενα σωρό διαφορετικά φαγητά. 1
obi Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Λυπάμαι που θα το χαλάσω, αλλά η οργανογένεση δεν είναι απλό πράγμα. Άλλο είναι να 'καλλιεργήσουν' στο εργαστήριο μερικά υψηλά διαφοροποιημένα κύτταρα και αυτά να πολλαπλασιαστούν σε εξειδικευμένους ιστούς. Και άλλο in vitro να σχηματιστούν πλήρεις ιστοί που διαπλέκονται μεταξύ τους κατάλληλα και σχηματίζουν δομικά και λειτουργικά ασφαλή και άρτια όργανα που να μπορούν να ενσωματωθούν στον οργανισμό. Και πολλά άλλα. Μακάρι να έρθει η μέρα που θα γίνεται 'παραγωγή τεχνητών οργάνων' αλλά μέχρι τότε απέχουμε έτη φωτός, όσο και να βγαίνουν φανταχτερές ειδήσεις. Καλά για 'εκτύπωση 3D' οργάνων δεν το συζητάμε. Για γέλια απλά με τα σημερινά δεδομένα. Λες και παίρνεις λίγη αργινίνη από εδώ, λίγες ρίζες υδροξειδίου από εκεί... Α μου τελείωσε η μεθειονίνη στον εκτυπωτή!...
keepgoing Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2014 Είπα οτι γίνονται έρευνες αλλά φαίνεται αυτό σου ξέφυγε. Άσκοπο το rant σου λοιπόν... Λυπάμαι που θα το χαλάσω, αλλά η οργανογένεση δεν είναι απλό πράγμα.Άλλο είναι να 'καλλιεργήσουν' στο εργαστήριο μερικά υψηλά διαφοροποιημένα κύτταρα και αυτά να πολλαπλασιαστούν σε εξειδικευμένους ιστούς.Και άλλο in vitro να σχηματιστούν πλήρεις ιστοί που διαπλέκονται μεταξύ τους κατάλληλα και σχηματίζουν δομικά και λειτουργικά ασφαλή και άρτια όργανα που να μπορούν να ενσωματωθούν στον οργανισμό.Και πολλά άλλα.Μακάρι να έρθει η μέρα που θα γίνεται 'παραγωγή τεχνητών οργάνων' αλλά μέχρι τότε απέχουμε έτη φωτός, όσο και να βγαίνουν φανταχτερές ειδήσεις.Καλά για 'εκτύπωση 3D' οργάνων δεν το συζητάμε.Για γέλια απλά με τα σημερινά δεδομένα.Λες και παίρνεις λίγη αργινίνη από εδώ, λίγες ρίζες υδροξειδίου από εκεί...Α μου τελείωσε η μεθειονίνη στον εκτυπωτή!...
Galaxia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 η ιατρική ομάδα προκειμένου να ξεκινήσει την ανάπλαση- εκτύπωση του νέου προσώπου, χρειάστηκε να σπάσει ξανά όλα τα οστά του. Τι πράγμα;;;;;;;;
obi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Είπα οτι γίνονται έρευνες αλλά φαίνεται αυτό σου ξέφυγε. Άσκοπο το rant σου λοιπόν... Μάλλον είμαι to the point. Έρευνες που έχω υπόψη τουλάχιστον εγώ, αφορούν τον in vitro σχηματισμό ιστών και όχι οργάνων ολόκληρων. Δε χρειάζεται να πω ότι υπάρχει διαφορά. Και αύριο να είχαμε αποτελέσματα (με την καμία δηλαδή), οι διαδικασίες έγκρισης είναι τόσο μακροχρόνιες που θα χρειαζόταν μια γενιά τουλάχιστον. Πόσο μάλλον να υπάρξει και κλινική εμπειρία. Τέσπα. Το λάθος είναι δικό μου που προσπαθώ και να εξηγήσω όταν ακούω για τη nasa. Στοιχειώδεις γνωσεις πρώτων κιόλας ετών προπτυχιακής εκπαίδευσης .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα