Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει επειδή ξέφυγε το θέμα ας το πάμε πιο απλά. Για C μπορείς να κατεβάσεις το Bloodshed dev-C που σου πρότειναν πιο πάνω. Παρόλα αυτά μια και απ' ότι φαίνεται δεν έχεις προηγούμενη γνώση με προγραμματισμό, ίσως είναι καλύτερα να δείς τη γλωσσομάθεια το πρόγραμμα που μαθαίνετε γ λυκείου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολύ πιο απλή έκδοση της C. Για το θέμα των γνώσεων για τη σχολή θα πω απλά ότι μπήκα σε αυτή τη σχολή γνωρίζοντας τη γλωσσομάθεια μόνο χωρίς να αντιμετωπίσω προβλήματα, οπότε μη σε ανησυχεί κάποιος τέτοιος παράγοντας, 'Εχεις χρόνο έτσι και αλλιώς... 

Δημοσ.

"Το κάνω για πλάκα" μπορεί να είναι άστοχο, αλλά θέλω να συμπεριλάβω όλα αυτά που λες. Θέλω όμως να δείξω την αντίθεση με το να το κάνεις για ένα σοβαρό στόχο (είτε αυτός λέγεται λεφτά, είτε αναγνώριση, είτε πρόοδος της επιστήμης κτλ.). Δεν πιστεύω ότι χωρίς αυτά μπορείς να κατακτήσεις σοβαρή γνώση. Μέσα σε όλα μην ξεχνάς και τη ρουτίνα της καθημερίνοτητας που δεν αφήνει πολλά περιθώρια να κάνεις κάτι έξω από ορισμένα πλαίσια.

Στη ρουτίνα της καθημερινότητας έχω ...διδακτορικό, αλλά φαντάζομαι και οι περισσότεροι από εδώ μέσα, οπότε καταλαβαινόμαστε...

Όταν ήμουν περίπου στην ηλικία του masterpcc έγραψα το πρώτο μου πρόγραμμα, σε GW-BASIC τότε.

Δεν ήξερα ακόμα τι δουλειά κάνει το [enter] στο πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα να κρατώ πατημένο το [space] μέχρι να πάει ο κέρσορας στην επόμενη γραμμή, μέχρι που γέμιζε ο buffer και το πληκτρολόγιο δεν έγραφε πλεον...

** Μετά από αυτό, η ερώτηση του masterpcc μου φαίνεται πολύ αξιοπρεπής, και με ξένισε ο τρόπος που του "την είπες".

Από τότε, το άθλημα το αγάπησα, το σπούδασα, το έψαξα, έφτιαξα, χάλασα, έχτισα, γκρέμισα...

Λίγα χόμπυ έχω, τα περισσότερα είναι γύρω από τον προγραμματισμό (αν όχι καθεαυτός). Τα πράγματα που έμαθα στο χομπυ-κομμάτι είναι ΑΠΕΙΡΩΣ περισσότερα από αυτά που έμαθα με την επαγγελματική μου ενασχόληση.

** Μετά από αυτό, καταλαβαίνεις ότι και το χόμπυ μπορεί να είναι σοβαρός στόχος. Το πόσο σοβαρός είναι ένας στόχος εξαρτάται από το κίνητρό σου. Και η αγάπη σου για μία ενασχόληση ή η δίψα για μάθηση μπορεί να "καταντήσει" να είναι πολύ σοβααρότερο κίνητρο από οτιδήποτε άλλο. Με διαφορά.

• Like 2
Δημοσ.

Γειά σας, είμαι δευτέρα λυκείου, 17 ετών και στον λίγο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό. Έψαξα, ρώτησα και οι περισσότερες γνώμες είναι η γλώσσα c για αρχή, για διάφορους λόγους. Παρείγγειλα ένα βιβλίο από το eshop.gr http://www.e-shop.gr/product?id=BKS.0012604

Τέσπα το θέμα είναι πού θα βρω τη c

Είναι δωρεάν; Πρέπει να πληρώσω για να την αγοράσω; (δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα)

Που μπορώ να τη βρω;

Ευχαριστώ πολύ γιατ ο χρόνο σας

Με απλά λόγια η γλώσσα προγραμματισμού για εσένα θα πρέπει να είναι ένα σύνολο λέξεων-εντολών-κανόνων(συνήθως στις συνηθέστερες γλώσσες) με τα οποία γράφεις τον αλγόριθμό σου στη μορφή της. Μετά χρησιμοποιείς κάποιο έτοιμο πρόγραμμα για δημιουργήσεις το εκτελέσιμο πρόγραμμά (μεταγλωττιστής) σου είτε για να εκτελέσεις τον κώδικά σου (διερμηνέας). Αυτά είναι τα απαραίτητα, δηλαδή συνήθως μόνο ο μεταγλωττιστής της γλώσσας. Συνήθως τώρα πια για κάθε ανάπτυξη χρησιμοποιούμε και κάποια προγράμματα που ίσως έχεις ακούσει ως IDE, που έχουν πολλά μικροπράγματα για να μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη (αν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς), αλλιώς ένα απλό notepad (το πλέον απαραίτητο) είναι αρκετό.

Ναι εντάξει αλλά ασ πούμε άμα θέλω να μάθω τη visual basic υπάρχει στο visual studio

Αυτό είναι ένα IDE, υπάρχουν και άλλα για αυτές τις γλώσσες, αλλά και χωρίς κάποιον IDE μπορείς να γράψεις ένα πρόγραμμα.

Όχι ρε φίλε θέλω να μπω πολυτεχνείο ημμυ χανίων αλλά τώρα το κάνω για χόμπυ.. Και τί εννοείς άλλα είναι που μετράνε; Μαθηματικά και τέτοια;

Καλή επιτυχία στο στόχο σου, σου εύχομαι τα καλύτερα αλλά να ξέρεις ότι το να μπεις θα είναι η πρώτη δυσκολία σου. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα εκεί (και αλλού αλλά πόσο μάλλον σε πολυτεχνείο). Να ξέρεις ότι η πληροφορική δεν είναι για κανένα λόγο κώδικας, αυτό είναι πιο πολύ προγραμματισμός ή πιο συνήθως code mokney. 

Αυτο που μετράει λέγεται αντίληψη και διάθεση για ψάξιμο . Και αν ρωτάς για τη γλώσσα C αν μπορείς να τη βρεις σε μαγαζιά, λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν έχεις τίποτα από τα δύο.

Επίσης δεν μπορώ να ακούω για μια επιστήμη δίπλα από τη λέξη χόμπυ. Η γνώση δεν κατακτιέται ως χόμπυ (=το κάνω για πλάκα). Οι εφαρμογές καμιά φορά μπορεί να γίνουν χόμπυ. Π.χ είμαι αεροναυπηγός και φτιάχνω μοντέλα αεροσκαφών σπίτι μου.

Σίγουρα μετράνε και αυτά που λες αλλά αν κάποιος δεν γεννηθεί με αυτά η δεν τα καλλιεργήσει ποτέ, μπορεί να το προσπαθήσει κάποια στιγμή. Πιστεύω το τι κάνει ο καθένας στον ελεύθερο χρόνο του είναι δικιά του επιλογή, χαρά στο κουράγιο του αν αυτό που αναζητά είναι η γνώση και όχι η βόλτα/κατανάλωση/χαζεμάρα/"κοινονική δικτύωση". Σίγουρα όλα ξεκινάνε ως απλά και ερασιτεχνικά αλλά όλα βασίζονται στις επιλογές και την όρεξή του. 

ΥΓ1: Μπορείς να βρίσκεις έτοιμες πληροφορίες στον Internet χωρίς να κάνεις τις ερωτήσεις εδώ.. Μια ιδέα για αρχή εδώ.

ΥΓ2: Πρόσεχε μην το παρακάνεις και αφήσεις πίσω τα μαθήματά σου και βγεις εκτός του στόχου σου!

ΥΓ3: Συμβουλή: Μην αναζητάς προς το παρόν κάποιο όφελος υλικό από αυτά που θα προσπαθήσεις... Η ηθική ικανοποίηση και η δημιουργικότητά σου στην αρχή θα σου είναι αρκετή.

Δημοσ.

καλημερα σας,λοιπον εγω δεν εχω εμπειρια πανω στον προγραμματισμο για να σου προτεινω με ποια γλωσσα να ξεκινησεις αλλα δεν θα σε αποθαρρυνω ομως στο να εχεις ενδιαφεροντα και διψα για μαθηση σε οποιον τομεα και αν ειναι αυτη,εγω παρολο που απο μικρος ημουνα τελειως ασχετος προς οτιδηποτε το τεχνολογικο και παθιαζομουνα με τις τεχνες,την φιλοσοφια,την ποιηση κτλ κτλ με την ανοδο της τεχνολογιας και την εισοδο των υπολογιστων στην ζωη μας ανακαλυψα εναν νεο κοσμο ασχετο με τα ενδιαφεροντα μου που με γοητευσε πολυ με αποτελεσμα σημερα να ειμαι 42 ετων και να μαθαινω προγραματισμο και Linux στον ελευθερο μου χρονο.

Παρολο που δυσκολευομαι πολυ στον προγραμματισμο καθως δεν εχω καθολου αλγοριθμικη σκεψη και ειμαι σκραπας στα μαθηματικα και εκει που καποιος θα ελυνε ενα προβλημα σε 5 λεπτα εγω το λυνω σε μια ωρα το διασκεδαζω αφανταστα μολις καταφερω να ξεπερασω ενα προβλημα και να δωσω λυση,δεν με νοιαζει που θα φτασω αλλα με νοιαζει η διαδρομη και οσα μαθαινω καθε μερα,ειναι το ταξιδι μεσα στην γνωση.

Ειναι πολυ ωραιο που στην ηλικια σου θελεις να μαθεις κατι παραπανω και να το κανεις απλα καντο με τον σωστο τροπο,ακου τις συμβουλες των παιδιων που ποσταραν παραπανω και εχουν εμπειρια πανω στο αντικειμενο και μην βιαστεις,το πιο σημαντικο ειναι να βαλεις τις σωστες βασεις.

Καλη τυχη σε οτι επιλεξεις

Δημοσ.

Γειά σας, είμαι δευτέρα λυκείου, 17 ετών και στον λίγο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό. Έψαξα, ρώτησα και οι περισσότερες γνώμες είναι η γλώσσα c για αρχή, για διάφορους λόγους. Παρείγγειλα ένα βιβλίο από το eshop.gr http://www.e-shop.gr/product?id=BKS.0012604

Είναι δωρεάν; Πρέπει να πληρώσω για να την αγοράσω; (δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα)

Που μπορώ να τη βρω;

ΜΗΝ ασχοληθείς με MATLAB και Dev C. 

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ να προτείνει κανείς Dev-C++ και MATLAB για C. Το ένα είναι το πιο άθλιο περιβάλλον για να ασχοληθείς με προγραμματισμό και το δεύτερο είναι ΕΙΔΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ για engineering/scientific programming. 

Τώρα σχετικά με το ερώτημά σου...

Η γλώσσα C είναι όπως τα αγγλικά. Το πρόβλημα όμως, όπως και με τα αγγλικά, είναι ότι δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα ακριβώς το ίδιο όλοι. Όπως στην Αυστραλία μιλάνε διαφορετικά αγγλικά από την Αγγλικά και την Αμερική (και στην Αμερική διαφορετικά από την Αγγλία) έτσι και με την C. Αλλιώς την μιλάνε στο Windows και αλλιώς σε Linux/MAC OS X. 

Για να μην μπλέξεις, θα πρότεινα να ΜΗΝ ασχοληθείς με C. ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για να μάθεις στις αρχές. Αυτό δεν το υποστηρίζω εγώ, αλλά τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής τα οποία διδάσκουν ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ στην αρχή αντί για C. 

Ακόμα, για όποια γλώσσα και να θες και για να μην πλέκεις, ψάξε στο google για free IDE. Π.χ., free java IDE, free C IDE κτλ κτλ. 

Προσωπικά θα σου πρότεινα python. Θα μάθεις ΓΡΗΓΟΡΑ και ΑΠΛΑ τα βασικά του προγραμματισμού και εάν ασχοληθείς λίγο ακόμα, θα μάθεις ΓΡΗΓΟΡΑ και ΑΠΛΑ τα βασικά του στυλ προγραμματισμού που χρησιμοποιείται κυρίως στις μέρες μας (object oriented programming). 

• Like 1
Δημοσ.

Που μπορώ να τη βρω;

Θα συμφωνούσα με πολλά από όσα γράφτηκαν. Σίγουρα χρειάζεται ένας τρόπος σκέψεως που περιλαμβάνει:

α) μια θεωρητική βάση (βλ. θεωρία αλγορίθμων) 

β) σταδιακή ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης νοοτροπίας που συμπυκνώνεται στο "ψάχνω, διαβάζω, ρωτάω, θέτω εφικτούς στόχους -και ξανά από την αρχή"

Μάλιστα, σε ένα "τυπικό" βιβλίο θεωρίας αλγορίθμων θα βρεις πολλά: από τα "μαθηματικά" που ίσως χρειαστείς (ως βάση και μόνο) μέχρι τρόπο σκέψεως και θέση εφικτών στόχων (βαθμιαία, πάντα).

Έπειτα θα χρειαστείς τα εργαλεία. Το πως θα τα αποκτήσεις, συνήθως, αναφέρεται στα βιβλία της εκάστοτε γλώσσας (αν και σπανίως παρατίθενται όλοι οι δυνατοί τρόποι). Σε αδρές γραμμές θα χρειαστείς ένα περιβάλλον όπου θα γράφεις τον κώδικα και τα εργαλεία της ίδιας της γλώσσας (π.χ. compiler(s)/interpreter(s), βιβλιοθήκες, κ.α.). Συνήθως όλα αυτά περιέχονται σε "πακέτα" που λέγονται IDE (όχι όμως και απαραιτήτως). 

Θα συμφωνούσα πάντως ότι η C δεν είναι και ό,τι καλύτερο ως πρώτη επαφή. Yπάρχουν άλλες γλώσσες (Python, Pascal) που προσφέρονται πολύ περισσότερο για τον σκοπό αυτό. (Άλλωστε όρεξη να έχεις)...

Τέλος, μιας και αναφέρθηκε, θα ήθελα να πω (για όποιον ίσως ενδιαφέρεται) ότι μια πολύ καλή συλλογή εργαλείων της C για Windows είναι αυτή (βασισμένη στα GNU εργαλεία).

ενα πρόγραμμα ειναι το eclipse. ενα αλλο ειναι το matlab. σου προτεινω το 2ο

αν και οπως ειπα και σε εναν αλλο φιλο με την ιδια ερωτηση για να αρχισεις ειναι προτιμοτερη η java

Συγγνώμη, αλλά τί σχέση έχει το MatLab με την C; Eιλικρινά, ρωτάω από περιέργεια.

Δημοσ.

Που μπορώ να τη βρω;

αυτή η ερωτηση με εκανε να σκασω στα γέλια...τουλαχιστον γιατι δν περίμενες να ερθει το βιβλιο, να το ανοίξεις και να δεις τι λέει για το τι ειναι η C. Anyway, κατέβασε ενα compiler για αυτην την γλώσσα  οπως π.χ. http://www.bloodshed.net/devcpp.html

ή http://www.eclipse.org/downloads/ ή  και το visual studio.

Δημοσ.

Παρόλο που κι εγώ δεν συμφωνώ να ξεκινήσεις με C, απάντηση στο αρχικό σου ερώτημα μπορείς να βρεις στα 2  παρακάτω links:

1. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_compilers#C_compilers

2. http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_integrated_development_environments#C.2FC.2B.2B

φίλε μου ειλικρινά σε ευχαριστώ αυτό ακριβώς έψαχνα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...