Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, είμαι δευτέρα λυκείου, 17 ετών και στον λίγο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό. Έψαξα, ρώτησα και οι περισσότερες γνώμες είναι η γλώσσα c για αρχή, για διάφορους λόγους. Παρείγγειλα ένα βιβλίο από το eshop.gr http://www.e-shop.gr/product?id=BKS.0012604

Τέσπα το θέμα είναι πού θα βρω τη c

Είναι δωρεάν; Πρέπει να πληρώσω για να την αγοράσω; (δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα)

Που μπορώ να τη βρω;

Ευχαριστώ πολύ γιατ ο χρόνο σας

Δημοσ.

ενα πρόγραμμα ειναι το eclipse. ενα αλλο ειναι το matlab. σου προτεινω το 2ο

αν και οπως ειπα και σε εναν αλλο φιλο με την ιδια ερωτηση για να αρχισεις ειναι προτιμοτερη η java

Δημοσ.

Στα σουπερ μαρκετ δίπλα στις κονσέρβες

Γειά σας, είμαι δευτέρα λυκείου, 17 ετών και στον λίγο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό. Έψαξα, ρώτησα και οι περισσότερες γνώμες είναι η γλώσσα c για αρχή, για διάφορους λόγους. Παρείγγειλα ένα βιβλίο από το eshop.gr http://www.e-shop.gr/product?id=BKS.0012604

Είναι δωρεάν; Πρέπει να πληρώσω για να την αγοράσω; (δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα)

Που μπορώ να τη βρω;

Ευχαριστώ πολύ γιατ ο χρόνο σας

Η C είναι δωρεάν και υπάρχουν δεκάδες τρόποι και εργαλεία για να γράψεις τον κώδικά σου. 

Ένα από αυτά τα εργαλεία ειναι το Bloodshed Dev-c που ειναι δωρεάν.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Η C είναι γλώσσα προγραμματισμού. Είναι σα να ρωτάς "θέλω να μάθω Αγγλικά, πού θα τα βρω".

Δημοσ.

Εντάξει έχει παραγίνει αυτό το πράγμα με άτομα που θέλουν να μάθουν πράγματα πριν την ώρα τους. Θα τα πω λίγο βαριά αλλά μόνο έτσι ξυπνάτε εσείς οι νέοι.

Τι νομίζεις φίλε μου ότι αν μάθεις C τώρα θα βρεις καλή δουλειά στο μέλλον; Άλλα πράγματα είναι που μετράνε και από τις ερωτήσεις σου βλέπω ότι δεν τα έχεις. Τόσο πολύ σας έχει βαρέσει η κρίση κατακέφαλα που με τα μαθηματικά της Β Λυκείου θέλετε να μάθετε C μπας και ξεχωρίσετε από τη μίζερη πλειοψηφία; Μάλλον δεν σας τα χουν πει καλά.

Δημοσ.

Όχι ρε φίλε θέλω να μπω πολυτεχνείο ημμυ χανίων αλλά τώρα το κάνω για χόμπυ.. Και τί εννοείς άλλα είναι που μετράνε; Μαθηματικά και τέτοια;

Δημοσ.

Όχι ρε φίλε θέλω να μπω πολυτεχνείο ημμυ χανίων αλλά τώρα το κάνω για χόμπυ.. Και τί εννοείς άλλα είναι που μετράνε; Μαθηματικά και τέτοια;

Αυτο που μετράει λέγεται αντίληψη και διάθεση για ψάξιμο . Και αν ρωτάς για τη γλώσσα C αν μπορείς να τη βρεις σε μαγαζιά, λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν έχεις τίποτα από τα δύο.

Επίσης δεν μπορώ να ακούω για μια επιστήμη δίπλα από τη λέξη χόμπυ. Η γνώση δεν κατακτιέται ως χόμπυ (=το κάνω για πλάκα). Οι εφαρμογές καμιά φορά μπορεί να γίνουν χόμπυ. Π.χ είμαι αεροναυπηγός και φτιάχνω μοντέλα αεροσκαφών σπίτι μου.

Δημοσ.

Επίσης δεν μπορώ να ακούω για μια επιστήμη δίπλα από τη λέξη χόμπυ. Η γνώση δεν κατακτιέται ως χόμπυ (=το κάνω για πλάκα).

Υπερβολικό σε βρίσκω.

Το hobby δεν σημαίνει "το κάνω για πλάκα".

Μπορεί να σημαίνει "δεν το κάνω επαγγελματικά", με την έννοια του (μη-)κέρδους.

Μπορεί να σημαίνει "το κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου".

Γενικά πάντως σημαίνει "το κάνω επειδή το γουστάρω".

Με αυτή την έννοια, η γνώση φυσικά και κατακτιέται και ως hobby. Δεν χρειάζεται πάντα να έχεις το βούρδουλα από πάνω σου για να αναγκαστείς να μάθεις. Και φυσικά η επιστήμη στέκεται άνετα δίπλα στο hobby, δεν βλέπω το λόγο να μην είναι έτσι.

• Like 2
Δημοσ.

Υπερβολικό σε βρίσκω.

Το hobby δεν σημαίνει "το κάνω για πλάκα".

Μπορεί να σημαίνει "δεν το κάνω επαγγελματικά", με την έννοια του (μη-)κέρδους.

Μπορεί να σημαίνει "το κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου".

Γενικά πάντως σημαίνει "το κάνω επειδή το γουστάρω".

Με αυτή την έννοια, η γνώση φυσικά και κατακτιέται και ως hobby. Δεν χρειάζεται πάντα να έχεις το βούρδουλα από πάνω σου για να αναγκαστείς να μάθεις. Και φυσικά η επιστήμη στέκεται άνετα δίπλα στο hobby, δεν βλέπω το λόγο να μην είναι έτσι.

"Το κάνω για πλάκα" μπορεί να είναι άστοχο, αλλά θέλω να συμπεριλάβω όλα αυτά που λες. Θέλω όμως να δείξω την αντίθεση με το να το κάνεις για ένα σοβαρό στόχο (είτε αυτός λέγεται λεφτά, είτε αναγνώριση, είτε πρόοδος της επιστήμης κτλ.). Δεν πιστεύω ότι χωρίς αυτά μπορείς να κατακτήσεις σοβαρή γνώση. Μέσα σε όλα μην ξεχνάς και τη ρουτίνα της καθημερίνοτητας που δεν αφήνει πολλά περιθώρια να κάνεις κάτι έξω από ορισμένα πλαίσια.

Δημοσ.

Αυτο που μετράει λέγεται αντίληψη και διάθεση για ψάξιμο . Και αν ρωτάς για τη γλώσσα C αν μπορείς να τη βρεις σε μαγαζιά, λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν έχεις τίποτα από τα δύο.

Επίσης δεν μπορώ να ακούω για μια επιστήμη δίπλα από τη λέξη χόμπυ. Η γνώση δεν κατακτιέται ως χόμπυ (=το κάνω για πλάκα). Οι εφαρμογές καμιά φορά μπορεί να γίνουν χόμπυ. Π.χ είμαι αεροναυπηγός και φτιάχνω μοντέλα αεροσκαφών σπίτι μου.

Αντίληψη δεν έχω καθώς είμαι αρχάριος , και για το λόγο αυτό ρώτησα στο φορουμ. Αν ήξερα δεν θα ρωτούσα, τόσο απλό. Όσο για το ψάξιμο έψαξα αλλά δεν έβρισκα κάτι συγκεκριμένο.

Δημοσ.

Αντίληψη δεν έχω καθώς είμαι αρχάριος , και για το λόγο αυτό ρώτησα στο φορουμ. Αν ήξερα δεν θα ρωτούσα, τόσο απλό. Όσο για το ψάξιμο έψαξα αλλά δεν έβρισκα κάτι συγκεκριμένο.

Δεν θα κάτσω να σου εξηγήσω γιατί αυτά που λες δεν στέκουν. Θα σου δώσω μια συμβουλή επειδή βλέπω ότι αντιμετωπίζεις το πρόβλημα που έχουν πολλά άτομα που γεννήθηκαν μετά το 1990 σου και οφείλεται στο ότι μεγαλώσετε στην αιχμή της τεχνολογίας. Νομίζετε ότι ο υπολογιστής είναι ένα μαγικό κουτί που πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή. Αν θες να κάνεις κάτι σχετικό με προγραμματισμό, διάβασε για την ιστορική εξέλιξη των υπολογιστών πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό που θέλει να σου πει ο mmpampiss είναι ότι αυτό που ρωτάς είναι παρόμοιο του "θέλω να γίνω αστροναύτης, τι πρέπει να κάνω;" (το έχω κλέψει από άλλο thread αυτό :P)

Άμα σ' ενδιαφέρει ν' ασχοληθείς με προγραμματισμό, πάρε το βιβλίο της 3ης Λυκείου και ξεκίνα από κει. Ξέχνα τη C και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα προγραμματισμού (αλλά ειδικά τη C). Μάθε πρώτα τι είναι αλγόριθμος, πώς σχεδιάζουμε έναν αλγόριθμο, τι είναι προγραμματισμός κλπ κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που θέλει να σου πει ο mmpampiss είναι ότι αυτό που ρωτάς είναι παρόμοιο του "θέλω να γίνω αστροναύτης, τι πρέπει να κάνω;" (το έχω κλέψει από άλλο thread αυτό :P)

Άμα σ' ενδιαφέρει ν' ασχοληθείς με προγραμματισμό, πάρε το βιβλίο της 3ης Λυκείου και ξεκίνα από κει. Ξέχνα τη C και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα προγραμματισμού (αλλά ειδικά τη C). Μάθε πρώτα τι είναι αλγόριθμος, πώς σχεδιάζουμε έναν αλγόριθμο, τι είναι προγραμματισμός κλπ κλπ.

σωστός αυτό θα κάνω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...